הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסים חדשים ותחבורה ציבורית

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך
זה ביטול הנחות לטובת השקעה באיכות של התחבורה הציבורית.
הבעיה העיקרית בתחבורה הציבורית בישראל זה שהיא לא יעילה מספיק, לא שהיא יקרה מדי.
אז זה בדיוק מה שצריך לעשות, לייקר קצת את התחבורה הציבורית ולשפר את האיכות.

זה ביטול הנחות לטובת השקעה באיכות של התחבורה הציבורית.
הבעיה העיקרית בתחבורה הציבורית בישראל זה שהיא לא יעילה מספיק, לא שהיא יקרה מדי.
אז זה בדיוק מה שצריך לעשות, לייקר קצת את התחבורה הציבורית ולשפר את האיכות.
מדוע לייקר את התחבורה הציבורית? המחירים ברכבת למשל מעל ומעבר, לא רואה סיבה לייקר את המחירים.

אני רוצה מוצר טוב במחיר זול. אם המוצר שבארץ הוא 80% מהאיכות של המוצר באיטליה, אני לא רואה סיבה למה אני צריך לשלם עליו 80% יותר ולא 20% פחות.
100% מה שחשבתי כשקראתי את מה שהוא כתב.
לא מתחבר לקטע של "לתמוך ביצרן מקומי" במחיר של לשלם יותר על אותו מוצר או מוצר נחות יותר. אני עובד בשביל הכסף שלי הוא לא נופל עליי משום מקום ואני מעדיף לדאוג לעצמי ולמשפחתי לפני שאני דואג לפרנסה של חקלאי/יבואן תוספי תזונה/כל דבר אחר שיש בארץ במחיר מופקע שאפשר להשיג מחו"ל במחיר נמוך יותר באותה איכות/יותר איכותי

100% מה שחשבתי כשקראתי את מה שהוא כתב.
לא מתחבר לקטע של "לתמוך ביצרן מקומי" במחיר של לשלם יותר על אותו מוצר או מוצר נחות יותר. אני עובד בשביל הכסף שלי הוא לא נופל עליי משום מקום ואני מעדיף לדאוג לעצמי ולמשפחתי לפני שאני דואג לפרנסה של חקלאי/יבואן תוספי תזונה/כל דבר אחר שיש בארץ במחיר מופקע שאפשר להשיג מחו"ל במחיר נמוך יותר באותה איכות/יותר איכותי
השאלה איך מסתכלים על פני הדברים , האם ההצלחה שלי והכיס שלי הוא הכי חשוב? או שאם ניצור פה חבר'ה שתומכת אחד בשני , אז מחר אותו חקלאי / מוכר של מוצר מסוים יוכל להתפתח ואולי מישהו ממשפחתי יעבוד אצלו , ואולי מחר לי יהיה בעיה ועדיין כל השאר יקנו מימני .

לפי מה שאתה אומר אפשר גם לבטל את הביטוח לאומי , למה שחלק מהמשכורת שלי ילך לאנשים שפוטרו ולא עובדים ?

השאלה איך מסתכלים על פני הדברים , האם ההצלחה שלי והכיס שלי הוא הכי חשוב? או שאם ניצור פה חבר'ה שתומכת אחד בשני , אז מחר אותו חקלאי / מוכר של מוצר מסוים יוכל להתפתח ואולי מישהו ממשפחתי יעבוד אצלו , ואולי מחר לי יהיה בעיה ועדיין כל השאר יקנו מימני .
אני מסתכל על זה בצורה שאם אדם פותח עסק (חקלאי במקרה הזה) הוא צריך להבין שזה עסק ולא צדקה ולקוחות ילכו למקום שיותר משתלם. אם הוא לא מסוגל להתחרות בעסקים אחרים אז שיחשוב על שינוי קריירה. אגב אני כבר כמה זמן קונה פירות וירקות מחקלאים מקומיים, יש שוק של פירות וירקות קרוב אליי כל יום שישי של אנשים שמביאים דברים של גידול עצמי. זה יותר יקר קצת ממה שבסופר שבו אנחנו עושים את שאר הקניות אבל הרבה יותר איכותי, הדברים שהיינו קונים מהסופר תוך כמה ימים נרקבים וכאן יכול להיות בבית גם שלושה שבועות ועדיין כמו חדש, אז אני משלם יותר אבל לא זורק לפח פירות וירקות אז עדיין משתלם לי.
לפי מה שאתה אומר אפשר גם לבטל את הביטוח לאומי , למה שחלק מהמשכורת שלי ילך לאנשים שפוטרו ולא עובדים ?
ממש לא אותו דבר. ביטוח לאומי אני משלם כי גם אני יכול להיות מפוטר או במצב אחר שאזדקק לביטוח לאומי (שלא נצטרך אמן), זה בא לדאוג לאנשים שנגזר עליהם לא להיות מסוגלים להתפרנס (אני מתעלם לרגע ממה שקורה בפועל - מלא אנשים שלא בז** שלהם לעבוד ומקבלים - אני מדבר על המטרה כביכול של ביטוח לאומי).
חקלאים או כל עסק אחר זה בנאדם שעשה בחירה לעסוק בזה, בבחירה הזאת הוא אמור להבין שזה עסק כמו שכתבתי מעל, לא צדקה, ויש תחרות על הכיס של הלקוח.

נערך לאחרונה:
רציתם "רק לא ביבי"
תהנו.

אני מעדיף ממשלה שמעבירה תקציב מדינה..
בוא לא נשכח איזה ממשלה ניפחה את הגרעון!
בוא לא נשכח איזה מפלגה הייתה עסוקה רק בשמירת הכסא של המנהיג שלהם!

אני מעדיף ממשלה שמעבירה תקציב מדינה..
בוא לא נשכח איזה ממשלה ניפחה את הגרעון!
בוא לא נשכח איזה מפלגה הייתה עסוקה רק בשמירת הכסא של המנהיג שלהם!

די.. תעשה טובה
זו ממשלה, לא וועד עובדים של ויסוצקי
ראית איך מתנהלות שם ישיבות בכנסת?
אף אחד לא מכבד אותו, קללות, צעקות

ושוב, אני לא ביביסט, וחוץ מלמשפחה שלי אני שומר אמונים לאף אחד. אבל הקלות דעת הזו בלהגיד "רק לא ביבי" פשוט חסרת אחריות ומראה על טמטום.
אני מבטיח לך דבר אחד, אם ביבי היה ראש ממשלה לא היינו מגיעים למצב שבחגים נכנסים לסגר, ושלא מעלים מיסים על חשבוננו באוכל הכי בסיסי שלנו כדי לפנות תקציב של 53 מילארד שח לעבאס סואן הזה,
חכה זו רק ההתחלה, הולך להיות פה כאוס

אני מבטיח לך דבר אחד, אם ביבי היה ראש ממשלה לא היינו מגיעים למצב שבחגים נכנסים לסגר
ברור, הרי אם אתה מבטיח זה בטוח נכון.
שלנו כדי לפנות תקציב של 53 מילארד שח לעבאס סואן הזה,
פייק. הוא מקבל קצת יותר מחצי מהסכום, וגם זה כולל את החברה הדרוזית. ניסית לבדוק כמה מיליארדים הערבים קיבלו בתקופת נתניהו?

די.. תעשה טובה
זו ממשלה, לא וועד עובדים של ויסוצקי
ראית איך מתנהלות שם ישיבות בכנסת?
אף אחד לא מכבד אותו, קללות, צעקות

חחח.. כי את ביבי כבדו! 🤣
במחאות והפגנות נגד המוניות, בצעדות על גשרים..
היחידים שכבדו אותו זאת הפמליית הכלבלבים שלו, אותם כלבים שנובחים עכשיו באופוזיציה.. ☝️

זה בא לדאוג לאנשים שנגזר עליהם לא להיות מסוגלים להתפרנס (אני מתעלם לרגע ממה שקורה בפועל - מלא אנשים שלא בז** שלהם לעבוד ומקבלים - אני מדבר על המטרה כביכול של ביטוח לאומי).
חקלאים או כל עסק אחר זה בנאדם שעשה בחירה לעסוק בזה, בבחירה הזאת הוא אמור להבין שזה עסק כמו שכתבתי מעל, לא צדקה, ויש תחרות על הכיס של הלקוח.

אני חושב שכמו שנגזר על בנאדם לא להיות מסוגל להתפרנס , כנ"ל על אדם שגר פה שאין מה לעשות שיש עבודות שדורשות כוח אדם , והמדינה פה מחייבת לשלם שכר שעתי גבוהה יותר , צריך לעשות פה שעובדים זרים אין להם תנאים כמו האדם הישראלי .

לצערנו יוצא מצב אבסורד לדוגמא שיפוצים , לא רוצה להישמע גזען מדבר מהשטח מה שאני רואה , קח יהודי הוא יתן לך עבודה של 70 אלף נניח ב80 ומשהו אלף, למה ? כי יש לו לשלם מע"מ .
אותה עבודה , כמעט כל ערבי לא משלם ויתן לך את זה באיזור ה15 אלף פחות אם לא יותר .

יוצא מצב שמשתלם לנו כלקוחות לקחת את הערבי אני חוסך וזה אותה עבודה , אבל זה מצב אבסורד ולא נכון .
יש לנו מצב בעייתי מאוד במדינה בהמון מקצועות ועבודה וגם של סחורה מחו"ל .

לדוגמא היום התראיין מישהו בממשלה באחד מתחנות הרדיו , ואמר שצריך לפנות איזה ישוב כי הוא לא חוקי (של "מתנחלים") ואז שאלו אותו אוקי מקובל , אז מה עם הבדואים ? והוא ענה שם זה סיפור אחר ...

זה מצב אבסורד שמי שפועל כחוק ובצורה תקינה הוא לא משתלם ללקוח לעומת מי שלא , ולדעתי צריך לחזק את התושבים בארץ שחיים כחוק , בנאדם עשה צבא , קם לעבודה עובד קשה , למה שלא אפרנס אותו גם אם עולה לי קצת יותר? לדעתי אמורה להיות פה ערבות הדדית וזה לא בגדר צדקה , הוא נותן לי את השירות שלו.

אני חושב שכמו שנגזר על בנאדם לא להיות מסוגל להתפרנס , כנ"ל על אדם שגר פה שאין מה לעשות שיש עבודות שדורשות כוח אדם , והמדינה פה מחייבת לשלם שכר שעתי גבוהה יותר
אני לא רואה זה כ"גזירה", לא מתאים - אפשר לעבוד במקום אחר בתור שכיר. כל אחד בוחר את הדרך שלו.
צריך לעשות פה שעובדים זרים אין להם תנאים כמו האדם הישראלי .
גם עכשיו אין להם.
לצערנו יוצא מצב אבסורד לדוגמא שיפוצים , לא רוצה להישמע גזען מדבר מהשטח מה שאני רואה , קח יהודי הוא יתן לך עבודה של 70 אלף נניח ב80 ומשהו אלף, למה ? כי יש לו לשלם מע"מ .
אותה עבודה , כמעט כל ערבי לא משלם ויתן לך את זה באיזור ה15 אלף פחות אם לא יותר .
אם אתה משלם למישהו בשחור אז הוא לא ישלם מע"מ בין אם הוא יהודי או ערבי אבל לא יהיה לך הוכחה ששילמת לו והוא לך עבודה, אם תצטרך הוכחה כזאת. לא הבנתי למה אתה חושב שיהודי משלם מע"מ וערבי לא, מעצם היותם יהודי וערבי בהתאמה? און שאתה חושב שיהודים כולם ישרים והגונים? כי אם אתה חושב ככה אז צר לי לאכזב אותך אבל זה לא נכון וזה פשוט איזה ראיה אוטופית שלך, מצטער להגיד.
יוצא מצב שמשתלם לנו כלקוחות לקחת את הערבי אני חוסך וזה אותה עבודה , אבל זה מצב אבסורד ולא נכון .
יש לנו מצב בעייתי מאוד במדינה בהמון מקצועות ועבודה וגם של סחורה מחו"ל .
מה שכן, קבלן ערבי יכול להביא פועלים פלסטיניים שיעלו לו פחות ולכן גם לקחת ממך פחות כסף. הבעיה שהעבודה שלהם לא שווה שקל (מנסיון מר שלי ולא רק) אז "מה שזול עולה ביוקר". מה שכן נתקלתי גם ביהודים שלקחו יותר ועשו חרא עבודה אז אין לדעת
בכל אופן אם אחד עולה יותר אבל עושה עבודה טובה יותר אז יש לו יתרון כלשהו על מי שזול וכנראה יהיו לו לקוחות גם (כמו שאמרתי למעלה על הפירות והירקות שאני קונה למשל), אם שניהם באותה איכות והאחד זול יותר אז וואלה אני מצטער אני לא רואה סיבה ללכת על היקר יותר. כמו שאמרתי הכסף שלי לא נופל עליי מהשמיים ואין לי אותו בכמות בלתי מוגבלת, אני דואג לי ולמשפחתי לא לפרנסה של חקלאי/שיפוצניק כלשהו.
לדוגמא היום התראיין מישהו בממשלה באחד מתחנות הרדיו , ואמר שצריך לפנות איזה ישוב כי הוא לא חוקי (של "מתנחלים") ואז שאלו אותו אוקי מקובל , אז מה עם הבדואים ? והוא ענה שם זה סיפור אחר ...
אני לא רוצה להיכנס להחלטות של הממשלה, יש שם מלא דברים הזויים אני מסכים, לדעתי זה לא ממש קשור לנושא שאני ואתה מדברים עליו
זה מצב אבסורד שמי שפועל כחוק ובצורה תקינה הוא לא משתלם ללקוח לעומת מי שלא , ולדעתי צריך לחזק את התושבים בארץ שחיים כחוק
טוב הדעות שלנו שונות. אני בעניין של לעשות מה שמשתלם לי, אני לא יודע אם באמת המדינה עושה קופה על אותם עסקנים או שהם עושים על הלקוחות...
בנאדם עשה צבא , קם לעבודה עובד קשה , למה שלא אפרנס אותו גם אם עולה לי קצת יותר?
אני עשיתי צבא קם לעבודה עובד קשה (טוב לא באמת קשה), למה שבעלי העסקים לא יתחשבו בי ויעשו לי מחירים טובים גם אם הם מרוויחים קצת פחות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית