הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תדירות צריכת מלטונין

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
אני חייל, אמנם לא קרבי, אבל מאז שהתגייסתי, כל זמן שאני במסגרת אני ישן כמה שעות בודדות ואז "משלים" בסופשים(חמשושים).

התחלתי לקחת 3 מיקרוגרם מלטונין, כל יום. כבר שבוע.
לקחתי גם כשהייתי בבית, כי זה עזר לי מאוד להירדם מוקדם, וכאילו לא ישנתי כמה שעות צהריים, נרדמתי שוב מוקדם.

מאז המלטונין, אני באמת נרדם יחסית מוקדם, בין 23:00 ל-01:00 , ובאופן קבוע.
לפני כן, יכולתי להיות עירני, לא משנה מה, עד 1:00+
(ואחת זה גם נהיה מאוחר בשבילי, באופן קבוע).

מתלבט האם להמשיך לקחת באופן קבוע,
גם כשאני בבית.
רוצה לייצר הרגלי שינה טובים,
משהו שלא הצלחתי לבד אף פעם,
אבל לא רוצה שייוצרו הרגלים רעים,
או באמת מעבר להרגל, בעיות כלשהן.

אין לי בעיה לצרוך כדור כל לילה רוב חיי(לפחות בזמני מסגרות כמו צבא, אם זה ישרה עליי רוגע כמו עכשיו).
ואם ביום בו לא יהיה לי כדור לא אשן... הכול בסדר, עדיף מלא לישון כל הזמן.

כן מפחד שהצורך בכדורים יגבר כמובן, כמו פתאום לקחת 2 ו-3 כדורים,
זה משהו שקורה עם מלטונין?

בקיצור, דעותכם יתקבלו בברכה.

• פותח/ת השרשור
אבל למה לקחת כשלא צריך?
בקיצור, זה כדור שעוזר להירדם כשצריך, ואין טעם לא לנצל אותו.
כדי תמיד לישון מוקדם, להירדם מהר בתהליך,
ואולי עם הזמן זה דווקא יסדר את שעות השינה. אחרי שנים שקשה לי לקום מוקדם, בטח יקיצה טבעית...
גם אם למשל הייתי קם בחמש אחרי שעתיים שעות שינה בשביל שבערב יהיה קל לי להירדם, זה לא תמיד קרה... ברמה של פתאום להירדם בשלוש בלילה. ולא הייתי מבלה את היום במיטה, להפך.

אתמול למשל לקחתי כדור ב22 ונרדמתי ב23.
יכולתי לא לקחת, מחר אני בבית, אבל הייתי נרדם באותה שעה? לא יודע, לא רציתי לבדוק, רק רציתי לישוןנחת
אם לדייק, לרוב ונגיד כן יום אחרי השעתיים הייתי מקבל שמונה שעות שינה וישן בשעה סבירה,
זה פשוט היה דופק לי את הלילה שאחרי הבוקר ולא הייתי נרדם עד מאוחר.

היום לא לקחתי כדור, החלטתי שלא, והשעה 1.5 בלילה.
כן קיים איזושהי עייפות כרגע, אבל שונה, ואני תוהה האם פסיכולוגית מלטונין השפיעה ברמה של ללכת לישון מוקדם.

אני גם התחלתי לפני חודש בערך לקחת. החלטה כלכך טובה שעשיתי.
תמיד הייתי קם 3-4 פעמים לפנות בוקר, והשינה לא הייתה איכותית ועמוקה. מאז שלקחתי מלטונין, השינה הפכה להיות לעמוקה ברמות, מתעורר רק פעם אחת בערך בכל השינה(וישר חוזר לישון) וגם זה לפעמים.

בהתחלה לקחתי 3 מג ואז הבנתי שזה באמת נחשב ליחסית הרבה להתחלה(מומלץ בין 0.5-10 מג), עכשיו אני פשוט חוצה את הכדורים ולוקח בערך 1.5 מג.

לפי מה שהבנתי מלטונין לא ממכר ואין בו סיכונים כלשהם, ולפי מה שאחרים אומרים באינטרנט אין לו גם אפפקט של stalling כמו קפאין כיבכול שצריך לעשות לו סייקל כדי לקבל את מה שהוא מביא.

אני לא מצאתי בשום מקום אם הוא מזיק מהבחינה שהוא פוגע בייצור המלטונין הטבעי בגוף, אז אני באמת לא רואה בעיה לקחת.
אבל אני כן קראתי שמומלץ לקחת לרק תקופה של כמה חודשים ואז להפסיק, לא יודע למה.

• פותח/ת השרשור
אולי בגלל שלא ידוע על תופעות לוואי בטווח הארוך,
לא יודע.

לחצות כדורים, לא נראה לי, רוצה ליהנות:saliva:

אולי בגלל שלא ידוע על תופעות לוואי בטווח הארוך,
לא יודע.

לחצות כדורים, לא נראה לי, רוצה ליהנות:saliva:
אני גם התחלתי לפני חודש בערך לקחת. החלטה כלכך טובה שעשיתי.
תמיד הייתי קם 3-4 פעמים לפנות בוקר, והשינה לא הייתה איכותית ועמוקה. מאז שלקחתי מלטונין, השינה הפכה להיות לעמוקה ברמות, מתעורר רק פעם אחת בערך בכל השינה(וישר חוזר לישון) וגם זה לפעמים.

בהתחלה לקחתי 3 מג ואז הבנתי שזה באמת נחשב ליחסית הרבה להתחלה(מומלץ בין 0.5-10 מג), עכשיו אני פשוט חוצה את הכדורים ולוקח בערך 1.5 מג.

לפי מה שהבנתי מלטונין לא ממכר ואין בו סיכונים כלשהם, ולפי מה שאחרים אומרים באינטרנט אין לו גם אפפקט של stalling כמו קפאין כיבכול שצריך לעשות לו סייקל כדי לקבל את מה שהוא מביא.

אני לא מצאתי בשום מקום אם הוא מזיק מהבחינה שהוא פוגע בייצור המלטונין הטבעי בגוף, אז אני באמת לא רואה בעיה לקחת.
לא חושב שיש סיבה בעולם שתחצה תכדור ל2 או תעשה הפסקה כל תקופה (אממה למה שתיקח כל יום גם מוזר לי) יש מחקרים שבוצעו עם 50 מג בלילה אם אני לא טועה
בכללי חייבים להפסיק להתייחס לזה ככדור שינה.

לא חושב שיש סיבה בעולם שתחצה תכדור ל2 או תעשה הפסקה כל תקופה (אממה למה שתיקח כל יום גם מוזר לי) יש מחקרים שבוצעו עם 50 מג בלילה אם אני לא טועה
בכללי חייבים להפסיק להתייחס לזה ככדור שינה.
אם זה מביא אותם תוצאות אז לא רואה סיבה למה לא לחצות חחח
מה שכן שזה גם מ90 טבליות הפך ל180 טבליות אז זה חסך לי עוד 3 חודשים שלא אצטרך להזמין עוד קופסא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית