הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תיאבון גבוה בשל תרופות - יש פתרונות?

• פותח/ת השרשור ehood19
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

ehood19

משתמש מתחיל
84
9
נק' מוניטין:
9
84
9
space אשקלון
שלום לכולם

אני מתמודד הרבה שנים עם מחלה שנקראת מאניה דיפרסיה ולכן אני נוטל תרופות כמו דפלפט ריספונד אלטרול לוסטראל

הבעיה בכדורים האלה שהם גורמים לרעב מוגבר, עשיתי בעבר דיאטות הצלחתי לרדת יפה במשקל אבל לצערי לא לשמור עליו

לא מצליח להגיע למאזן קלורי שלילי כי הרעב חזק, אני מתאמן במכון אבל לא מגיע לתוצאות, השאלה שלי האם יש מה לעשות

בקשר לרעב התמידי? איזה תוסף כלשהו? אני בן 31 1.78 גובה ומשקל 113

תודה לכם

בהחלט יש מה לעשות, שזה לשלב מזונות פחות דחוסים קלורית בתפריט, כי השולט העיקרי ברעב הוא נפח המזון.
בנוסף ניתן לשלב יותר חלבון בתזונה מכיוון שהוא המאקרו הכי משביע.

במידה ואתה מתקשה או לא יודע איך לעשות זאת בעצמך אז ממליץ לפנות לייעוץ כמו זה שמוצע לך פה באתר שילוו אותך בתהליך, לפחות עד שתקלוט את הרעיון בעצמך, ואין שום דבר רע להמשיך גם מעבר

• פותח/ת השרשור
בהחלט יש מה לעשות, שזה לשלב מזונות פחות דחוסים קלורית בתפריט, כי השולט העיקרי ברעב הוא נפח המזון.
בנוסף ניתן לשלב יותר חלבון בתזונה מכיוון שהוא המאקרו הכי משביע.

במידה ואתה מתקשה או לא יודע איך לעשות זאת בעצמך אז ממליץ לפנות לייעוץ כמו זה שמוצע לך פה באתר שילוו אותך בתהליך, לפחות עד שתקלוט את הרעיון בעצמך, ואין שום דבר רע להמשיך גם מעבר

תודה על התשובה, תוכל לתת דוגמאות בבקשה של "מזונות פחות דחוסים קלורית"?

ממליץ בחום להתעייץ עם הפסיכיאטר המטפל או לפחות עם פסיכיאטר מומחה בתחום.
בכל מקרה, אם אתה לוקח כרגע את כל ה-4, מדובר בשלוש תרופות שמעודדות תיאבון ועלייה במשקל, בעיקר הדפלפט. הייתי בודק לגבי האלטרול אם יש אפשרות להשתמש בתרופה אחת מהקבוצה אבל שוב. אלו רק דברים שעליך לדון אך ורק עם הרופא המטפל. מדובר בתרופות "כבדות" ואסור בשום אופן לשחק איתן.

אני אוהב לאכול בורגול וכל צורה של תפוח אדמה
קח למשל בחשבון שתפוח אדמה בפני עצמו הוא בכלל לא דחוס קלורית, אבל כשמתחילים לבשל אותו בשמן כמו צ'יפס למשל אז הוא נהיה פתאום דחוס מאוד

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה, אם אתה לוקח כרגע את כל ה-4, מדובר בשלוש תרופות שמעודדות תיאבון ועלייה במשקל, בעיקר הדפלפט. הייתי בודק לגבי האלטרול אם יש אפשרות להשתמש בתרופה אחת מהקבוצה אבל שוב. אלו רק דברים שעליך לדון אך ורק עם הרופא המטפל. מדובר בתרופות "כבדות" ואסור בשום אופן לשחק איתן.
צודק, פשוט הוא לא מוריד לי מינון מהר, מפחד מהשינוי, אנסה לדבר איתו

תנסה להוסיף לתפריט עוד מאכלים בעלי דחיסות קלורית נמוכה, ככה תוכל לאכול יותר מבחינת נפח האוכל ולא להיות רעב ועדיין להישאר במאזן שלילי.
ראיתי שאתה אוהב תפוחי אדמה. אז ארוחת צהריים אופטימלית יכולה באמת להכיל תפוחי אדמה(אפויים או מאודים או מטוגנים) עם מנת חלבון, כמו חזה עוף וגם למשל שעועית ירוקה שהיא דלה בקלוריות וככה תעלה את נפח הארוחה

כמו שאמרו לך תאכל מאכלים דחוסים קלורית.
הכי טוב ירקות וחלבונים, אבל יש גם כאלה עם קצת יותר קלוריות אבל עדיין לא הרבה כמו פירות למשל (תלוי איזה כמובן).

אני חושב שאתה מתכוון מאכלים לא דחוסים
לוסטרל (זולופט) מעודד ירידה בחילוף החומרים או חרטא?
למה מעודד עלייה במשקל?
בגלל עליה בתיאבון או שהוא פשוט דופק תהורמונים ואיכשהו מאט חילוף חומרים?
בקיצור אם אני ספץ בתזונה יהיה שינוי כלשהוא בגוף בגלל החומר כימי הזה?
קראתי שמלא משמינים מלוסטרל ואני בסטרס מזה

• פותח/ת השרשור
לוסטרל (זולופט) מעודד ירידה בחילוף החומרים או חרטא?

למה מעודד עלייה במשקל?
בגלל עליה בתיאבון או שהוא פשוט דופק תהורמונים ואיכשהו מאט חילוף חומרים?
בקיצור אם אני ספץ בתזונה יהיה שינוי כלשהוא בגוף בגלל החומר כימי הזה?
קראתי שמלא משמינים מלוסטרל ואני בסטרס מזה

הלוסטרל מעודד תיאבון, קניתי כמוסות מהבית מרקחת זה נקרא I REMOV וואלה אחרי שבוע שלקחתי, אני עם ירידה משמעותית בתיאבון

מקווה מאוד שזה יעזור לי לאורך זמן, שכחתי דרך אגב לציין שאני סוכרתי לוקח תרופות אבל לא מנוטר

הלוסטרל מעודד תיאבון, קניתי כמוסות מהבית מרקחת זה נקרא I REMOV וואלה אחרי שבוע שלקחתי, אני עם ירידה משמעותית בתיאבון

מקווה מאוד שזה יעזור לי לאורך זמן, שכחתי דרך אגב לציין שאני סוכרתי לוקח תרופות אבל לא מנוטר
אבל משמינים מהתאבון(מהאוכל) ולא מהתרופה עצמה כי היא דופקת בצורה כזו או אחרת את ההורמונים נכון?

ולכן אני נוטל תרופות כמו דפלפט ריספונד אלטרול לוסטראל

חלק מהתרופות שציינת פה קשורות לעלייה במשקל, אחת מהן (השנייה שציינת) עלולה להיות קשורה לתנגודת אינסולין וסוכרת, כמו אנטיפסיכוטיות אחרות מהדור השני.

הייתי ממליץ לך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך וליידע אותו בכך שיש לך סוכרת. בנוסף, חשוב להתייעץ עם דיאטנית מהתחום כי השיפור בסוכרת לרוב מצריך ירידה במשקל.

*איי רימוב בפני עצמו לא מספיק. התוסף לא עובד על הפחתת התיאבון אלא על הפחתת ספיגת השומן המערכת העיכול בעיקר. אישית חושב שהמחקר על התוסף הזה לא אפוי מספיק כדי שייחשב כיעיל.

חלק מהתרופות שציינת פה קשורות לעלייה במשקל, אחת מהן (השנייה שציינת) עלולה להיות קשורה לתנגודת אינסולין וסוכרת, כמו אנטיפסיכוטיות אחרות מהדור השני.

הייתי ממליץ לך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך וליידע אותו בכך שיש לך סוכרת. בנוסף, חשוב להתייעץ עם דיאטנית מהתחום כי השיפור בסוכרת לרוב מצריך ירידה במשקל.

*איי רימוב בפני עצמו לא מספיק. התוסף לא עובד על הפחתת התיאבון אלא על הפחתת ספיגת השומן המערכת העיכול בעיקר. אישית חושב שהמחקר על התוסף הזה לא אפוי מספיק כדי שייחשב כיעיל.
איך לוסטרל קשור לעלייה במשקל?
מאוד מאוד חשוב לי אני בהכנה לתחרות

איך לוסטרל קשור לעלייה במשקל?

לרוב SSRI מגבירות תיאבון. לא מוכר לי מכניזם אחר או השפעות נוספות שיכולות לגרום לעלייה במשקל חוץ מזה.

לוסטרל ספציפית דווקא לא נשמעת גרועה מבחינת עלייה במשקל. נראה שבחנו אותה במחקר התערבותי של דיאטה ולא נצפתה הפרעה כלשהי.

יכול לקרוא כאן, זה מה שמצאתי בינתיים:
א. Sertraline enhances the effects of cognitive-behavioral treatment on weight reduction of obese patients - PubMed
ב. יש עוד אחד ללא קבוצת ביקורת, ניסוי נחמד אבל להשוות ככה...

אם אתקל במשהו מעניין איידע אותך.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית