הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כפיית חיסונים

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
תקשיב, כאחד שחלה בדבר הזה עדיף לעשות חיסון וזהו.
אתה לא יודע איך אתה תקבל את המחלה ואם בכלל אתה תקבל את המחלה קשה זה סבל, לא משהו קל.
אין בעיה עם מה שאתה אומר אח
אבל
יש לי בעיה עם ההחלטות יותר נכון חוסר החלטות
של הדרג הגבוהה עכשיו!
כשביקשו בגל הראשון/שני היינו חיילים טובים והלכנו להתחסן.
עבר תקופה,כבר כמעט סיימנו עם זה
אבל מישו החליט שנתבג יכול להפוך לטיילת ולא לבדוק מבודדים.
ועכשיו שהכל קורס
רוצים להכניס לנו בכוח עם חומרים זיפתים של החיסון.
כמה מקרי לב יש עכשיו(נכון מה הסיכוי שזה צירוף מקרים)
אבל לא אכפת לי
הם רוצים לכבות שריפה ענקית עם ברז של בית!

אבל
של הדרג הגבוהה עכשיו!
ועכשיו שהכל קורס
כמה מקרי לב יש עכשיו(נכון מה הסיכוי שזה צירוף מקרים)
אבל לא אכפת לי
הם רוצים לכבות שריפה ענקית עם ברז של בית!
זה אני מסכים ללא ספק

אבל
של הדרג הגבוהה עכשיו!
ועכשיו שהכל קורס

ההגבלות מדברות על אנשים שלא התחסנו בכלל, לא על אנשים שהתחסנו ב-2 מנות. מתי דיברו על להגביל את מי שהתחסן ב-2 מנות עד שיקבל מנה שלישית?
להבנתי כרגע המנה השלישית היא וולונטרית ורק לגילאים מסוימים בהם ניכרת יעילות חיסון נמוכה יותר (כלומר, תדירות מקרים קשים גבוהה) כנגד הזנים שמצויים היום בישראל.

אבל עזוב את זה. אם כבר התחסנת, מה החשש דווקא ממנה שלישית?

ההגבלות מדברות על אנשים שלא התחסנו בכלל, לא על אנשים שהתחסנו ב-2 מנות. מתי דיברו על להגביל את מי שהתחסן ב-2 מנות עד שיקבל מנה שלישית?
להבנתי כרגע המנה השלישית היא וולונטרית ורק לגילאים מסוימים בהם ניכרת יעילות חיסון נמוכה יותר (כלומר, תדירות מקרים קשים גבוהה) כנגד הזנים שמצויים היום בישראל.

אבל עזוב את זה. אם כבר התחסנת, מה החשש דווקא ממנה שלישית?
יש בידוד גם למתחסן
*עבדו עלי
הבטיחו ערים וגבעות למתחסנים,ובפועל אף אחד אפילו לא בודק תו ירוק וסגול.
הכל מותר והרשות נתונה!
למה אעשה מנה שלישית
שיעשו עלי שוב סיבוב?
לא תודה

הקורונה הוכיחה שגופנו הוא לא רק שלנו ואפשר לפגוע באחר בהתנהלות שלנו , מה שאומר שצריך לשמור על עצמנו מעבר לעצמנו אלא גם עבור האחר .
המסקנה - ללכת בצניעות , ולא להגיד גופי ברשותי .

*אין צורך להתייחס , תמשיכו להתווכח - תהנו.

יש בידוד גם למתחסן
*עבדו עלי
הבטיחו ערים וגבעות למתחסנים,ובפועל אף אחד אפילו לא בודק תו ירוק וסגול.
הכל מותר והרשות נתונה!
למה אעשה מנה שלישית
שיעשו עלי שוב סיבוב?
לא תודה

מתחסנים קיבלו הרים וגבעות בהתחלה, אבל מה ציפית שנמשיך עם התו הירוק והסגול (שהוא לא קשור בכלל לחיסון) לנצח גם כשיש בקושי 200 חולים בכל הארץ? החיסון הוא לא מטרה, הוא אמצעי להורדת תחלואה קשה ומוות ומשהשגנו את המטרה אז ההגבלות הופכות להיות סתם דיכוי. לא מבין את ההסתכלות על אלה שלא התחסנו כאילו הם עקצו את המערכת או משהו.
חוץ מזה, הנה עכשיו החזירו את התו הירוק. כלומר הראשונים לחטוף הגבלות הם הלא מתחסנים, אז כנראה שהם לא כזה עקצו.

בכל מקרה, אם אתה לא מעל גיל 60, כרגע אין שום סיבה שתקבל עוד מנת חיסון וגם אף אחד לא אומר לך לקבל. גם הנתונים לא מראים תחלואה קשה אצל צעירים מחוסנים אז לא רואה סיבה שזה יהפוך לדרישה. בשורה התחתונה יש 2 קבוצות עיקריות שמנפחות את מס' החולים קשה - לא מחוסנים ומחוסנים בני 60+, בשתיהן מטפלים בכלים ספציפיים. עדיף על פטיש כבד בצורת סגר כללי כמו שהיה בשאר הגלים עד עכשיו, לא?

כלומר הראשונים לחטוף הגבלות הם הלא מתחסנים
אחי.
לא בודקים אף אחד!
כולם עושים מה שבא להם

אז שלא יספרו סיפורים,הדרג הגבוהה לא מצליח להשתלט על ההתפרצות.
סגר בטוח יהיה יתחיל שבועיים וימשך חודשיים.

תיהיה גם זריקה רביעית אל תתדאג
יש כבר זן קולומביני

אחי.
לא בודקים אף אחד!
כולם עושים מה שבא להם

אז שלא יספרו סיפורים,הדרג הגבוהה לא מצליח להשתלט על ההתפרצות.
סגר בטוח יהיה יתחיל שבועיים וימשך חודשיים.

תיהיה גם זריקה רביעית אל תתדאג
יש כבר זן קולומביני
באמת לא בודקים בתכלס את התו הירוק.
בקלות אפשר לזייף את הפרטים ואז זה יראה תקין.
אין איזה סורק בדיוק שבודק אם הברקוד בתו הירוק תקין

מתחסנים קיבלו הרים וגבעות בהתחלה, אבל מה ציפית שנמשיך עם התו הירוק והסגול (שהוא לא קשור בכלל לחיסון) לנצח גם כשיש בקושי 200 חולים בכל הארץ? החיסון הוא לא מטרה, הוא אמצעי להורדת תחלואה קשה ומוות ומשהשגנו את המטרה אז ההגבלות הופכות להיות סתם דיכוי. לא מבין את ההסתכלות על אלה שלא התחסנו כאילו הם עקצו את המערכת או משהו.
חוץ מזה, הנה עכשיו החזירו את התו הירוק. כלומר הראשונים לחטוף הגבלות הם הלא מתחסנים, אז כנראה שהם לא כזה עקצו.

בכל מקרה, אם אתה לא מעל גיל 60, כרגע אין שום סיבה שתקבל עוד מנת חיסון וגם אף אחד לא אומר לך לקבל. גם הנתונים לא מראים תחלואה קשה אצל צעירים מחוסנים אז לא רואה סיבה שזה יהפוך לדרישה. בשורה התחתונה יש 2 קבוצות עיקריות שמנפחות את מס' החולים קשה - לא מחוסנים ומחוסנים בני 60+, בשתיהן מטפלים בכלים ספציפיים. עדיף על פטיש כבד בצורת סגר כללי כמו שהיה בשאר הגלים עד עכשיו, לא?
יש דברים בסיסים שאי אפשר להבין אותם .
לדוגמא אם אתה לא מרשה לילד שלך לראות סידרה מסוימת , והוא יגיד לך טוב אבא אני הולך לחבר ושם אתה יודע שרואים או אפילו אתה בספק , תיתן לו ללכת לשם ? אם כן מה עשית בזה ?

והשאלה הגדולה אחרי ההקדמה איך נתב"ג פתוח?
איך המסיבות / אירועים פתוחים ?
איך אילת שמקבצת אלייה "בליינים" מכל הארץ פתוחה בלי ביקורת , הרי אם מישהו מגיע חולה ו10 נדבקו יש מצב שזה 10 איש ממקומות אחרים שמפיצים בשאר הארץ.

הקורונה פה לא מנוהלת בכלל , והחיסונים ניתנו שהציבור הקשיב והתנהל נכון , כרגע שזה לא מנוהל אין תוכנית ועושים הכל לא נכון זה מוריד את האמון של הציבור בהנחיות הממשלה , לא רואים סיבה להקשיב להם.
לא היית מקשיב להומלס איך לעשות כסף ולקנות דירה.

אם כול האנשים בלי שכל היו ממשיכים לשמור על ההנחיות אז לא היינו במצב הזה.
הבעיה התחילה שאנשים חשבו שעברנו את הקורונה אז התחילו לעשות מה שבז*ן שלהם

אם כול האנשים בלי שכל היו ממשיכים לשמור על ההנחיות אז לא היינו במצב הזה.
הבעיה התחילה שאנשים חשבו שעברנו את הקורונה אז התחילו לעשות מה שבז*ן שלהם
לא נכון .
הבעיה התחילה שהציבור הקשיב לממשלה והממשלה לא ידעה מה היא אומרת ומה לעשות .

יש לנו ממשלה של מתפקדת , הציבור בסדר גמור , כמו כל ציבור אחר בעולם חלק ממושמעים יותר חלק פחות , איפה הממשלה ?
בכלל לאחרונה עולה בי השאלה , נניח יש אדם שהוא על הרצף האוטיסטי , לא בחור שהוא בסדר , ואבא שלו עשיר מאוד ומריץ לו קמפיינים בלי הפסקה לראשות הממשלה בלי להגיד שיש לו בעיה כזאת / אחרת , והוא נבחר לראשות הממשלה אחרי הבטחות בלי סוף , ואז מגיע מצב שהוא ראש הממשלה כל ההבטחות לא קיים , והמדינה בידיים שלו והוא לא יודע מה לעשות ואין לו את היכולת לנהל .

אם בגלל שהוא נבחר בבחירות "דמוקרטיות" הוא צריך להישאר ראש הממשלה ? לא מבין איך יש תפקיד בעולם שלא משנה מה אתה עושה , לא יכולים לפטר אותך.
אין פה ממשלת שתשרת את הציבור ותעשה דברים לתועלת הציבור וככה זה נראה.

הציבור לא אשם שנתב"ג פתוח ! ! !

אתה לא יודע איך אתה תקבל את המחלה ואם בכלל אתה תקבל את המחלה קשה זה סבל, לא משהו קל.
וואלה אז כל דבר שירצו לדחוף לי אני אגיד אמן?
כל מי שבממשלה הוא בידיוק כמוך לא כל מה שהם אומרים קדוש, זה בסדר גם לשאול שאלות ולנסות להבין שאולי זה לא עוזר.

לא מסכים שלא בודקים, כבר כמה ימים שבכל מקום שצריך להציג תו ירוק ביקשו ממני להציג. אולי זה לא תפס עדיין בכל הארץ ואולי האכיפה עוד רופפת ("שבוע סליחות" - מזכיר שזה הוחל רק מיום ראשון).

אבל חוץ מזה, מה בדיוק המדינה אמורה לעשות? יש לה 2 כלים: חיסונים, הגבלות. את שניהם התאימו כדי להוריד את האינדיקטור הכי חשוב - תחלואה קשה. אם מישהו לא מרוצה אז בגדול הוא אומר שהוא מעדיף סגר כללי כמו שעשו בכל הגלים הקודמים.

לא מסכים שלא בודקים, כבר כמה ימים שבכל מקום שצריך להציג תו ירוק ביקשו ממני להציג. אולי זה לא תפס עדיין בכל הארץ ואולי האכיפה עוד רופפת ("שבוע סליחות" - מזכיר שזה הוחל רק מיום ראשון).

אבל חוץ מזה, מה בדיוק המדינה אמורה לעשות? יש לה 2 כלים: חיסונים, הגבלות. את שניהם התאימו כדי להוריד את האינדיקטור הכי חשוב - תחלואה קשה. אם מישהו לא מרוצה אז בגדול הוא אומר שהוא מעדיף סגר כללי כמו שעשו בכל הגלים הקודמים.
אחי אני יכול לעשות צילום מסך מחבר למשל שיש לו תו ירוק וזה תופס, לא באמת בודקים זה בולשיט, גם שהכניסו את בהתחלה לא באמת רואים שהתו ירוק שייך לך.
כלום לא שווה אם אין אכיפה

זה לא.
מספר האנשים שנפגעו מהחיסון הוא אפילו לא פרומיל ממספר האנשים (גם הצעירים והבריאים שביניהם) שנפגעו מהקורונה באופן ברור. זה לא מסכן חיים עבור 99.9 אחוז מהאנשים שאין להם מחלות רקע והם צעירים אבל זה כן פוגע באיכות החיים למשך תקופה ארוכה.
אני כן מסכים שהתנהלות הממשלה היא פשוט ביזיון בלתי נתפס וזה פשע שמגלגלים שוב את הכדור לידיים של האזרחים אחרי היענות מדהימה במבצע החיסונים הראשון שכבר ניצח דה פקטו את הנגיף. לא בגלל סרבני החיסונים אנחנו במצב הזה אחרי שהיינו על 0 חולים ליום, מנותקים מהמציאות עד כמה שיהיו.
יש סיכוי קלוש שאדבק ללא חיסון, ואם זה יקרה, יש סיכוי קלוש שזה יסכן אותי.
יש סיכוי קלוש שאסבול נזק משמעותי מהחיסון, וסיכוי די וודאי שזה לא יהיה נעים.

הממ... קשה להחליט.

מראים אפקטיביות נגד מחלות, ווירוסים וקרונה בעזרת פעילות גופנית, תזונה מאוזנת, שינה טובה ובקיצור, בריאות. זאת האופציה המועדפת עלי.
ואם אנזק מהחיסון? מישהו יפצה אותי?
אבא שלי עבר ניתוח בלב מהחיסון, למישהו איכפת?
אני מכיר הרבה חולים שהקרונה עברה להם בקלות, אני באמת לא רואה סיבה להתחסן.
הקורונה הוכיחה שגופנו הוא לא רק שלנו ואפשר לפגוע באחר בהתנהלות שלנו , מה שאומר שצריך לשמור על עצמנו מעבר לעצמנו אלא גם עבור האחר .
המסקנה - ללכת בצניעות , ולא להגיד גופי ברשותי .

*אין צורך להתייחס , תמשיכו להתווכח - תהנו.
המסקנה להעביר 1,000,000 ש"ח לחשבון שלי.

אחי אני יכול לעשות צילום מסך מחבר למשל שיש לו תו ירוק וזה תופס, לא באמת בודקים זה בולשיט, גם שהכניסו את בהתחלה לא באמת רואים שהתו ירוק שייך לך.
כלום לא שווה אם אין אכיפה

ועדיין התחלואה ירדה, אז כנראה שזיופים זו לא תופעה כזו נרחבת. ובכל מקרה האלטרנטיבה היא להגביל את כלל האוכלוסיה ושוב לסגור עסקים (שכבר חוו את השנה וחצי אולי הקשה בחייהם) ולהקריס את הכלכלה.
את הטענה על חוסר אכיפה אני מקבל (אם כי קשה לבן אדם להעריך כמה אכיפה באמת יש), אבל קצת מוקדם לקבוע בנחרצות שאין אכיפה על משהו שהוחל רק בתחילת השבוע. הרבה פעמים, כולל בהגבלות של שנה שעברה, נתנו תקופת חסד קצרה ללא אכיפה (במסיכות, בסגר, בתו הירוק, בתו הסגול וכו').

יש סיכוי קלוש שאדבק ללא חיסון, ואם זה יקרה, יש סיכוי קלוש שזה יסכן אותי.
יש סיכוי קלוש שאסבול נזק משמעותי מהחיסון, וסיכוי די וודאי שזה לא יהיה נעים.

אני לא מבין מאיפה הבאת את הנתונים האלה ועם כל הכבוד לניסיון שלך בהיחשפות לחולי קורונה יש המון משתנים שמשפיעים כמו סוג האינטרקציה, זמן החשיפה לחולה, הוריאנט הספציפי שנושא החולה שנחשפת אליו ובעיקר השלב של דגירת הנגיף בגוף החולה שמשפיע על היכולת שלו להדביק. לומר באופן גורף שהסיכוי שלך להידבק בתור לא מחוסן הוא קלוש מבוסס על מדגם שלא מייצג שום דבר והוא מוכח מחקרית כלא נכון, בטח ביחס לשיעור הדבקה בקרב מחוסנים בריאים. כנ"ל לעובדה שהסיכוי שזה יסכן אותך קלוש, למה אתה קורא סיכון? מוות? הקורונה פוגעת בין היתר במערכת העצבים ובתפקוד המוחי, בלב ובריאות. גם אם לא מדובר בפגיעה קשה אתה באמת יודע מה ההשלכות ארוכות הטווח של זה על הגוף? אם יש סיכון קלוש שמשהו יסכן אותך זה החיסון שנעלם מהגוף אחרי שבוע. מהקורונה מתאוששים במשך הרבה יותר זמן גם מי שחטף את זה קל, תאמין לי.
סיכוי די ודאי שהחיסון לא יהיה נעים? שוב, על סמך מה? במדינת ישראל התחסנו קרוב ל-6 מיליון אנשים והדיווח על תופעות לוואי רציניות יותר מטיפה חום וחולשה (אם זה לא שווה הגנה מפני נגיף שיכול לגרום להרבה יותר מזה אז מה עוד נשאר?) היה אפסי ומלא בפייק ניוז של מתנגדי חיסונים שמבססים את דעתם על שום דבר רציונלי.
כל אחד שיעשה את הבחירות שלו אבל הדברים שאתה אומר עובדתית לא מדויקים. ואם אתה כבר בוחר להיחשף לקורונה ואפילו חושב שהידבקות בנגיף שווה לך יותר מהחיסון כדאי לפחות שתבחן יותר לעומק את ההשלכות של צעד כזה כי הקורונה בסוף תגיע לכולם, או בצורת מזרק או בצורת בדיקת קורונה חיובית.

למה בכלל להגיע לאופציות האלה??!!
היינו צעד וחצי מלסיים עם זה
למה לא הקפידו על כניסת אנשים לארץ מנתבג!
למה לא שמרו על האנשים שאמורים להיות בבידוד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית