הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להעריך ערכים של מנת חומוס בחומוסייה?

בעיקר חלבון וקלוריות
חומוס-טחינה
חומוס-פול
מסבחה

בלי הפיתות והתוספות מסביב.
כל מטבח וה"תוספות" שלו.
חלק ישימו המון טחינה, חלק המון גרגירים. חלק יוסיפו שמן לתוך החומוס, חלק יוסיפו שמן מעל.
קשה למדוד את המנה.
מה שאני כן מציע, לשאול את המלצר שישאל את המטבח או לחילופין לבקש שיקלו לך במידה ויש משקל בבית העסק. מקום שמכבד את עצמו ימצא לך פיתרון.
אגב, אתה יכול לבקש בלי שמן, וזה יחסוך לך בקלוריות.
בתור טבח אני יכול לומר לך שאתה לא יודע מה שמים לך בחומוס, כי הכל תלוי בצורת הכנה ובתוספות.

שהייתי במסה הייתי אוכל לא מעט צלחות חומוס , הייתי מוסיף 2 ביצים שמן וטחינה , ארוחה מעולה מבחינת ערכים .

בזמנו שעשיתי חישוב לקחתי את זה כמינימום 40 גרם חלבון וכ700 קלוריות , אבל לא בדקתי במדויק וזה כל חומוסייה משהו אחר .

אם אתה רוצה להקפיד על תזונה תוותר מראש על אוכל קנוי
מה ?!
ממש לא מסכים .
ומה עם השווארמה שמסתובבת לה כל היום ?
וההמבורגר שרק מחכה לקריאת וצ'קצאק הוא מוכן ?
פיצה ? צלחת חומוס ? פסטות ?

ועכשיו ברצינות , לא חושב שזה נכון שבשביל להקפיד על תזונה צריך להימנע לחלוטין ממסעדות. פשוט לבקש שישקלו , רוב המסעדות יודעות בדיוק כמה המשקל של המנה.

• פותח/ת השרשור
שהייתי במסה הייתי אוכל לא מעט צלחות חומוס , הייתי מוסיף 2 ביצים שמן וטחינה , ארוחה מעולה מבחינת ערכים .

בזמנו שעשיתי חישוב לקחתי את זה כמינימום 40 גרם חלבון וכ700 קלוריות , אבל לא בדקתי במדויק וזה כל חומוסייה משהו אחר .

אני במסה ואני מחפש ערכים ממוצעים. נשמע טוב.

מה ?!
ממש לא מסכים .
ומה עם השווארמה שמסתובבת לה כל היום ?
וההמבורגר שרק מחכה לקריאת וצ'קצאק הוא מוכן ?
פיצה ? צלחת חומוס ? פסטות ?

ועכשיו ברצינות , לא חושב שזה נכון שבשביל להקפיד על תזונה צריך להימנע לחלוטין ממסעדות. פשוט לבקש שישקלו , רוב המסעדות יודעות בדיוק כמה המשקל של המנה.

יודעות כמה המשקל של המנה אבל מי קבע שהערכים של המנה זה מה שאתה חושב שהם. שאלת את הטבח בכל הכנה שלו?

בעיקר חלבון וקלוריות
חומוס-טחינה
חומוס-פול
מסבחה

בלי הפיתות והתוספות מסביב.

אני עבדתי בחומוס, ובעיקרון חומוס עתיר קלוריות הוא 1/3 טחינה ו2/3 גרגירי חומוס. מנה תשקול בערך 300 גר׳ והרי לך התשובה המקסימלית לקלוריות.

1/4 טחינה ו3/4 חומוס היא מנה יחסית דלת קלוריות.

הממוצע הוא 70% קלוריות מגרגירי חומוס ו30% מטחינה, לכן אם מנה תשקול לדוגמא 250 גר
אזי הקלוריות הן

קלוריות של מטחינה כפול 0.75 + קלוריןת של גרגירי חומוס כפול 1.75.

סה״כ חישוב גס, אבל אין שום בעיה להעריך בלי יותר מדי בעיות, ואם אתה במסה, בכלל הכל טוב.
אם אתה רוצה להקפיד על תזונה תוותר מראש על אוכל קנוי

לפי החשיבה הזאת - אם אתה רוצה להקפיד על ״חיים״ תוותר מראש על הקפדה בתזונה

אני עבדתי בחומוס, ובעיקרון חומוס עתיר קלוריות הוא 1/3 טחינה ו2/3 גרגירי חומוס. מנה תשקול בערך 300 גר׳ והרי לך התשובה המקסימלית לקלוריות.

1/4 טחינה ו3/4 חומוס היא מנה יחסית דלת קלוריות.

הממוצע הוא 70% קלוריות מגרגירי חומוס ו30% מטחינה, לכן אם מנה תשקול לדוגמא 250 גר
אזי הקלוריות הן

קלוריות של מטחינה כפול 0.75 + קלוריןת של גרגירי חומוס כפול 1.75.

סה״כ חישוב גס, אבל אין שום בעיה להעריך בלי יותר מדי בעיות, ואם אתה במסה, בכלל הכל טוב.

לפי החשיבה הזאת - אם אתה רוצה להקפיד על ״חיים״ תוותר מראש על הקפדה בתזונה
מה האלטרנטיבה שלך? שבכל מקום שאתה קונה רתה מוודא שאלה הערכים + משקל + מודד או שפשוט אתה יודע להסתדר בלי האוכל הקנוי הזה. ההפך הבחירה השניה עדיפה גם לחיים קלים

שבכל מקום שאתה קונה רתה מוודא שאלה הערכים + משקל + מודד או שפשוט אתה

שאם אתה קונה משהו בחוץ אתה חושב 17 שניות ומכניס לאפליקציה את הערכים שנראלך, ואם טעית לא קרסו השמיים.
אם אתה קונה משהו בקביעות אז לא יזיק לשקול ולמדוד מעבר.
זאת האלטרנטיבה

שאם אתה קונה משהו בחוץ אתה חושב 17 שניות ומכניס לאפליקציה את הערכים שנראלך, ואם טעית לא קרסו השמיים.
אם אתה קונה משהו בקביעות אז לא יזיק לשקול ולמדוד מעבר.
זאת האלטרנטיבה
כל מקום יכול להשים לך ערכים שונים לגמרי. אתה באמת חושב שאם נניח כל יום תקנה בחוץ ובמקום אחר אתה יכול לדעת כמה אכלת? אם אתה בחיטוב אז בכלל כל 200 קלוריות לכאן או לכאן יכול לדפוק לך את כל המטרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית