הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה | חישוב צרכי חלבון במצב השמנה

Trx1998

משתמש מתחיל
273
65
נק' מוניטין:
190
273
65
למה מישהו עם המון אחוזי שומן עדיין צריך בין 1.6-2 חלבון בחיטוב?
מה זה משנה כמה רקמת שומן יש לו?נגיד והבן אדם שוקל 110 קילו ובעל איזה 30% שומן ומעלה,הוא אמור לצרוך 220 גרם חלבון שזה המון אבל בשביל מה?

מה זה משנה כמה רקמת שומן יש לו?נגיד והבן אדם שוקל 110 קילו ובעל איזה 30% שומן ומעלה,הוא אמור לצרוך 220 גרם חלבון שזה המון אבל בשביל מה?

מה זה משנה כמה הוא שוקל?

גם אם הוא יצרוך 1.2 חלבון הוא יהיה בסדר, TDEE זה מה שמשנה.

• פותח/ת השרשור
מה זה משנה כמה הוא שוקל?

גם אם הוא יצרוך 1.2 חלבון הוא יהיה בסדר, TDEE זה מה שמשנה.
רגע עכשיו אני צריך לבדוק מה זה tdee חחחח..
זה פוט ההמלצה וזה מוזר כי בתכלס מוזר לי שאדם ששוקל 90 עם מסת שריר נמוכה ואחוז שומן גבוה צריך לצרוך אותה כמות כמו אדם ששוקל 90 עם מסת שריר גבוה ואחוז שומן נמוך מאוד..

רגע עכשיו אני צריך לבדוק מה זה tdee חחחח..
זה פוט ההמלצה וזה מוזר כי בתכלס מוזר לי שאדם ששוקל 90 עם מסת שריר נמוכה ואחוז שומן גבוה צריך לצרוך אותה כמות כמו אדם ששוקל 90 עם מסת שריר גבוה ואחוז שומן נמוך מאוד..

אתה ממש צודק. בפועל צריך לחשב חלבון לפי מסה רזה, אבל משום שמסה רזה ניתן רק להעריך ומסה כוללת ניתן לדעת במדוייק, מעדיפים לתת המלצה כוללנית של 1.6-2.2. בפועל, שני אנשים בעלי אותו המשקל כאשר האחד 20% שומן יותר מהשני, זקוקים לכמויות שונות באופן ניכר של חלבון.

אגב, לבן אדם עם 30% שומן כדאי לצרוך הרבה מאוד חלבון לא (רק) בשביל תועלת בעלייה במסת שריר אלא גם כי זה מאוד משביע.

מי אמר שהוא צריך? אם תביא למישהו מאוד שמן את ההמלצות הסטנדרטיות הוא ייחנק מחלבון.

יש כל מיני דרכים לחשב חלבון במצבים כאלה, למשל חישוב לפי משקל הגוף הקיים - לתת 1.5-1.3 גרם חלבון פר ק"ג.
חישוב לפי מסה רזה - לתת 1.7 ~ 2.6 גרם חלבון פר ק"ג מסת גוף רזה, אם אתה יכול להעריך את מסת הגוף הרזה באופן גס.
ניתן גם לחשוב כמה היה שוקל לאותו הגובה במידה וה-BMI שלו היה תקין (BMI 25), ואז לתת חלבון לאותו משקל מתוקנן לפי ההמלצות הרגילות (1.4-2.2 גרם חלבון לק"ג).

בסופו של דבר חשוב שהכמות תהיה כזו שנוחה לאכילה ופרקטית. זה יותר חשוב מאשר למקסם אותה.

• פותח/ת השרשור
מי אמר שהוא צריך? אם תביא למישהו מאוד שמן את ההמלצות הסטנדרטיות הוא ייחנק מחלבון.

יש כל מיני דרכים לחשב חלבון במצבים כאלה, למשל חישוב לפי משקל הגוף הקיים - לתת 1.5-1.3 גרם חלבון פר ק"ג.
חישוב לפי מסה רזה - לתת 1.7 ~ 2.6 גרם חלבון פר ק"ג מסת גוף רזה, אם אתה יכול להעריך את מסת הגוף הרזה באופן גס.
ניתן גם לחשוב כמה היה שוקל לאותו הגובה במידה וה-BMI שלו היה תקין (BMI 25), ואז לתת חלבון לאותו משקל מתוקנן לפי ההמלצות הרגילות (1.4-2.2 גרם חלבון לק"ג).

בסופו של דבר חשוב שהכמות תהיה כזו שנוחה לאכילה ופרקטית. זה יותר חשוב מאשר למקסם אותה.
לתת המלצות רגילות לפי משקל מתוכנן זה נשמע כמו משהו נורמלי..
תודה על התשובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית