הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לחשב ערכים של אורז?

מצב
השרשור נעול

Barkomedi

משתמש מתחיל
26
6
נק' מוניטין:
6
26
6
שלום, הכנתי אורז לבן כוס מלאה זכוכית בתוכה 300 גרם, הוספתי כוס וחצי מים(אותה הכוס) לאחר בישול יצא לי 707 גרם מבושל, ל100 גרם לא מבושל זה 357 קלוריות סהכ 1071, ואני כל יום אוכל 600 גרם אורז מבושל לפי 125 קלוריות ל 100 גרם שזה 750 קלוריות, אז איך כדאי לחשב בתפריט תזונה? לפני או אחרי? כי בעצם 600 גרם אורז מבושל זה הרבה יותר מ 300 לא מבושל, תודה.

שלום, הכנתי אורז לבן כוס מלאה זכוכית בתוכה 300 גרם, הוספתי כוס וחצי מים(אותה הכוס) לאחר בישול יצא לי 707 גרם מבושל, ל100 גרם לא מבושל זה 357 קלוריות סהכ 1071, ואני כל יום אוכל 600 גרם אורז מבושל לפי 125 קלוריות ל 100 גרם שזה 750 קלוריות, אז איך כדאי לחשב בתפריט תזונה? לפני או אחרי? כי בעצם 600 גרם אורז מבושל זה הרבה יותר מ 300 לא מבושל, תודה.

איזו שאלה מבולגנת אבל אענה על מה שהבנתי.

אין בעיה לשקול לפני / אחרי זו בחירה שלך.
אישית אני שוקל אחרי כי אני מכין כמות ולא רק לעצמי.

• פותח/ת השרשור
איזו שאלה מבולגנת אבל אענה על מה שהבנתי.

אין בעיה לשקול לפני / אחרי זו בחירה שלך.
אישית אני שוקל אחרי כי אני מכין כמות ולא רק לעצמי.
מצטער. הכוונה שלי הייתה שהערכים משתנים ויוצא שאחרי בישול אני אוכל הרבה יותר יעני ואז אני כאילו עובד על עצמי, בכל זאת תודה אפשר לסגור

מצטער. הכוונה שלי הייתה שהערכים משתנים ויוצא שאחרי בישול אני אוכל הרבה יותר יעני ואז אני כאילו עובד על עצמי, בכל זאת תודה אפשר לסגור

אין הבדל, הערכים לא משתנים אלא המשקל (בגלל המים).

אם אתה מחליט לשקול אחרי בישול - 125 קל׳ ל100 ג׳.

אם אתה מבשל מוצר עדיף לשקול לפני במידה ואפשר. ככה החישוב יותר פשוט.
אורז לדוגמא יכול להגיע עם תוספות כמו שמן/ירקות. וגם האידוי של המים.
המלצה שלי:
תשקול את האורז היבש, תבשל או ו עם כמות המים שאת שם. ואז בסוף תחלק את הקלוריות של המשקל הסופי לפי 100 גרם.

1. מחשבים את התפריט לפי אוכל מוכן/מבושל/צלוי .

2. נכנסים לכל אפליקציה של חישוב ערכים ורושמים _______ מבושל/מאודה/צלוי

3. מקבלים ערכים של האוכל.

4. חישוב הערכים הופך להיות פשוט ולא מבלבל

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית