הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת דם ושתן

Anabolizm

משתמש קבוע
1,289
42
נק' מוניטין:
442
1,289
42
שלום רב.
לאחר כל מיני הרגשות מוזרות שקשורות לשתן ותפקודי כליה כמו הרגשה של דחיפות שתן גם כשאין יותר מדי מה להשתין וקצף לבן בשתן.
הרופא המליץ לעשות בדיקת דם ושתן ואלה התוצאות (חוץ מבדיקת תרבית שתן שאמרו שלוקח לה כמה ימים).
בנוסף, אני עם הצטברות רצינית של חוסר שעות שינה בחודש וחצי האחרונים (יש לילות בלי שינה בכלל ולילות עם 2-4 שעות שינה) כולל תזונה לקויה ומחסור באימונים כי נולד לי ילד שני במידה וזה רלוונטי.
יש לציין שהTRIGLYCERIDES נראה לי דיי נמוך (66), כשלפני כמעט חצי שנה הערך עמד על 88.
נראה שיש לי גם 10מג לדציליטר חלבון בשתן. לא מאמין שזה יכול להיות תקין...
אשמח לעזרה 😃

קבצים מצורפים

• Slide1.JPG
    Slide1.JPG
    KB 32.4 · צפיות: 63
  • Slide2.JPG
    Slide2.JPG
    KB 18.3 · צפיות: 65
  • Slide3.JPG
    Slide3.JPG
    KB 43.2 · צפיות: 59
  • Slide4.JPG
    Slide4.JPG
    KB 49.9 · צפיות: 60
אני לא רופא
אבל יכול להעיד על עצמי,כאשר גם לי היה מחסור בשעות שינה(כמוך)
הבדיקות שלי היו נראות אסון!
לשינה יש קשר חשוב מאוד למערכות הגוף (לא רק לפיתוח מסת שריר)

לא הצלחתי למצוא שם האם נבדק GFR
ניתן להעריך דרך הקריאטינין בדם, אם נמצא בבדיקות. מה שאתה רואה בבדיקות הדם GFR זה לרוב הערכה שלו בעזרת נוסחה שמציבים בה את הקריאטינין.

לפותח הפוסט, לצערי בנושא כליות אני לא מבין מספיק, אמתין שהחבר'ה שלומדים רפואה כאן יגיבו. ובכל מקרה, החלטות תקבל יחד עם הרופא שמטפל בך.

ניתן להעריך דרך הקריאטינין בדם, אם נמצא בבדיקות. מה שאתה רואה בבדיקות הדם GFR זה לרוב הערכה שלו בעזרת נוסחה שמציבים בה את הקריאטינין.

לא שווה לבדוק את העניין של הGfr מול רופא מטפל?
יכול להיות שיצטרך לעשות איסוף שתן 24 שעות של אלבומין , קריאטינין ולבדוק תיפקודי כליות?

• פותח/ת השרשור
על פניו, נראה שהבדיקות תקינות. הסינפטומים מתאימים לדלקת בדרכי השתן אבל הבדיקות אינן מראות את זה. חכה לתרבית

תודה על התשובה.
האם יכול להיות שיש אבן באיזור הצינורית שגורמת לי לגירוי תמידי?
כמו כן, האם להתייחס בכובד ראש לחלבון בשתן (10 מג) אפילו שכל שאר הפרמטרים נראים תקינים? יש לציין שבבדיקת שתן מלפני 8 חודשים חלבון בשתן יצא שלילי.

10 מג לדציליטר זה תקין.

לגבי האבן, לא. היית אמור לצרוח מכאבים.
לא בהכרח, זה מאוד תלוי בגודל האבן ובמיוחד האם היא בדרכה החוצה או שעדיין מטיילת בשלפוחית או בדרכי השתן.
בכל מקרה גם לחץ עלול לגרום לשינויים בדחיפות מתן השתן, אז זה משהו ששווה לשקול במידה וכל שאר הבדיקות יוצאות תקינות

לא בהכרח, זה מאוד תלוי בגודל האבן ובמיוחד האם היא בדרכה החוצה או שעדיין מטיילת בשלפוחית או בדרכי השתן.
בכל מקרה גם לחץ עלול לגרום לשינויים בדחיפות מתן השתן, אז זה משהו ששווה לשקול במידה וכל שאר הבדיקות יוצאות תקינות

חולק. מקרה הגרוע ביותר, מדובר בפוליפ שפירי בשלפוחית. אבן, אין לה מספיק מסה לגרום לעלייה הדחיפות. בנוסף, בבדיקות שתן היו אמורות להיות עקבות דם שאין
ופיפי קצפי לדעתי מתאים יותר לזיהומונצ'יק

חולק. מקרה הגרוע ביותר, מדובר בפוליפ שפירי בשלפוחית. אבן, אין לה מספיק מסה לגרום לעלייה הדחיפות. בנוסף, בבדיקות שתן היו אמורות להיות עקבות דם שאין
אבן בשלפוחית יכולה להעלות את הדחיפות במתן שתן.
גם לי הייתה אבן בדרכי השתן, הכאב היה חזק יחסית כשהיא הגיעה לשלפוחית, אבל היא יצאה ללא שום כאב.
אבל מסכים שהקצף הוא יותר הגיוני לזיהום

• פותח/ת השרשור

אבן בשלפוחית יכולה להעלות את הדחיפות במתן שתן.
גם לי הייתה אבן בדרכי השתן, הכאב היה חזק יחסית כשהיא הגיעה לשלפוחית, אבל היא יצאה ללא שום כאב.
אבל מסכים שהקצף הוא יותר הגיוני לזיהום
אז קיבלתי תשובה.. על פניו אין זיהום..
מה זה עוד יכול להיות? נראה שגם לרופא אין מושג.
שלח אותי לאולטרסאונד ונתן לי הפניה לנפרולוג ואורולוג במידה וארצה להמשיך בבירור.
השאלה שלי היא האם שווה לי להתחיל להיכנס לסרט הזה של ללכת מרופא לרופא ולעשות מליון בדיקות אם לפי הבדיקות שכבר עשיתי חוץ מחלבון בשתן הכל נראה תקין?

קבצים מצורפים

• Screenshot_20210824-125025_Chrome.jpg
    Screenshot_20210824-125025_Chrome.jpg
    KB 96.1 · צפיות: 45
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית