הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלב מפוסטר? מלא? רזה? מבולבל

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
אז ממה שידוע לי חלב מלא, לא מפוסטר הוא מקור תזונה טוב מאוד. מכיל אנזימים חשובים, ויטמינים, שומן, ומספק אנרגיה זמינה.

חלב רזה מכיל יותר סוכרים, ולא בריא (שוב, זה מה שאני יודע בגלל זה אני שואל)

חלב מפוסטר, לא מכיל את החומרים המזינים החשובים שיש בחלב.

הבעיה היא, שחלב הוא סטרילי כל עוד שותים אותו טרי, עדיפות ישר מהפרה. מה לעשות, אנחנו חיים בעידן אחר, ולשתות חלב לא מפוסטר שמי יודע מה עבר עליו זה די מסוכן. הוא יותר חשוף ממה שנראה לי לחיידקים מאשר ביצה למשל שנמצאת בתוך הקליפה.

קודם כל, אני אשמח אם מישהו שמבין (יש פה תזונאים ממה שהתרשמתי) יעשה לי קצת סדר, ואשמח לשמוע על אלטרנטיבות.
מה ההבדל בין חלב מפוסטר 3 אחוז לבין לא מפוסטר? האם יש כל כך הבדל מבחינת בריאות? ומי שרוצה לשתות משהו שהוא כמה שיותר הדבר האמיתי, מה אפשר לעשות? (עדיין שיהיה הגיוני. אני לא אגדל פרות 😛)

תודה

relax_dont_do_it_t_shirt-p235981873307596759q6wh_400.jpg

חלב חא מפוסטר יכול להכיל חיידקים, הערכים התזונתיים שאתה מקבל מהחלב אפשר לקבל גם ממוצרים אחרים בתפריט וכל עוד אתה לא מתבסס ר-ק על חלב בתזונה היומיומית שלך אין לך מה לדאוג, תשתה איזה חלב שאתה רוצה העיקר הקלוריות.

השאלה קצת moot, כי אני לא חושב שיש להשיג בארץ חלב לא מפוסטר. אולי אם יש לך קשרים עם איזה חלבן.
אם אתה שותה חלב (אני אישית לא מהמעריצים) אז תשתה חלב מלא (יש היום מוצרים חדשים של תנובה ושל יוטבתה שמכילים בערך 4%). זה החלב שהכי פחות התעסקו איתו.

השאלה קצת moot, כי אני לא חושב שיש להשיג בארץ חלב לא מפוסטר. אולי אם יש לך קשרים עם איזה חלבן.
אם אתה שותה חלב (אני אישית לא מהמעריצים) אז תשתה חלב מלא (יש היום מוצרים חדשים של תנובה ושל יוטבתה שמכילים בערך 4%). זה החלב שהכי פחות התעסקו איתו.

התעסקו איתו אותו הדבר בדיוק, רק הוסיפו יותר שומן בסוף.

התעסקו איתו אותו הדבר בדיוק, רק הוסיפו יותר שומן בסוף.

כתבה נחמדה בנושא כאן:
http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,1020,209,39656,.aspx

הקטע הרלוונטי:
"המחלבה אינה מתערבת באחוז השומן בחלב החדש, כך שזהו חלב מלא אמיתי, שעומד בעונת הקיץ על סביבות 3.65 אחוזים (האחוז אינו קבוע, משום שלא מבוצע בו תהליך האחדה, שעיקרו הפחתת שומן עד לדרגה הרצויה, כפי שנעשה בחלב הרגיל, והוא תלוי בעונה ובשינויים הטבעיים בין הרפתות והפרות)."

יכול להיות שזה קישקוש. ואני מסכים איתך שזה לא ממש משנה. זה עדיין החלב שהתעסקו איתו הכי פחות והוא גם הכי שמן (יתרון לטעמי).
אני במילא לא שותה חלב, ככה שזה לא ממש משנה לי.

מה זה משנה אחי? תשתה תנובה, תשתה טרה, יטבתה, העיקר חלב. מה שמתאים לך...מה שיותר טעים לך.
זה לא שאתה שותה רק חלב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית