הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קופות גמל

דניאלביטון10

משתמש קבוע
1,371
575
נק' מוניטין:
270
1,371
575
בגדול מתכנן להשקיע לטווח הארוך, רוצה לוודא מה אני אמור לדעת כי כרגע אני לא יודע כמעט כלום וזה מועד לפורענות:37mv:

מוזמנים לפרט/לשתף בין אם זה על עצמם ובין אם זה מקורות ידע/דעה וואטאבר שעולה לכם לראש

אני חושב שכדאי להשקיע במניות, אתה יכול לבד אם אתה מבין בעניין או פשוט שחברה מסוימת תעשה לך את זה.
כרגע בישבילי חברה מנהלת לי תיק השקעות(אין לי ים של כסף בפנים אבל לפחות יש משהו שיעשו לי ממנו כסף לטווח הרחוק)

קרא את הבלוג של הסולידית, חושב שיתן לך כיוון כללי
בשורה התחתונה - תשקיע איפה שיקחו ממך כמה שפחות עמלות

קופת גמל מאפשרת חיסכון למשך תקופה מסוימת במסלולי סיכון שונים ואף להינות מהטבות מס במקרים מסוימים. ניתן להפקיד עד 71 אלף בשנה קלנדרית פר תעודת זהות ולמשוך את הכספים בכל רגע נתון ללא קנס(אבל כן מס רווחי הון).

תגדיר טווח ארוך? כמה אתה מוכן להשקיע? באיזה סיכון?

השקעה לטווח רחוק היא לא רק הפקדת כספים ב״שגר ושכח״, אלא הבנה מלאה של התנהלות כספית נכונה עם רכישת ידע מתאים. תתחיל לקרוא את הבלוג של הסולידית.

בגדול מתכנן להשקיע לטווח הארוך, רוצה לוודא מה אני אמור לדעת כי כרגע אני לא יודע כמעט כלום וזה מועד לפורענות:37mv:

מוזמנים לפרט/לשתף בין אם זה על עצמם ובין אם זה מקורות ידע/דעה וואטאבר שעולה לכם לראש

הייתי ממליץ קודם כל שתתחיל לקרוא, יש הרבה מוצרים פיננסיים לחיסכון, אפשר לעשות זאת גם עצמאית ולחסוך לא מעט.

תתחיל בלקרוא את הבלוג של הסולידית כדי לקבל קצת רקע בתחום, ברגע שתבין את האופציות הניצבות לפנייך תוכל לתעדף אחת על פני השנייה לפי הצרכים והרצונות שלך.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שכדאי להשקיע במניות, אתה יכול לבד אם אתה מבין בעניין או פשוט שחברה מסוימת תעשה לך את זה.
כרגע בישבילי חברה מנהלת לי תיק השקעות(אין לי ים של כסף בפנים אבל לפחות יש משהו שיעשו לי ממנו כסף לטווח הרחוק)

קרא את הבלוג של הסולידית, חושב שיתן לך כיוון כללי
בשורה התחתונה - תשקיע איפה שיקחו ממך כמה שפחות עמלות

קופת גמל מאפשרת חיסכון למשך תקופה מסוימת במסלולי סיכון שונים ואף להינות מהטבות מס במקרים מסוימים. ניתן להפקיד עד 71 אלף בשנה קלנדרית פר תעודת זהות ולמשוך את הכספים בכל רגע נתון ללא קנס(אבל כן מס רווחי הון).

תגדיר טווח ארוך? כמה אתה מוכן להשקיע? באיזה סיכון?

השקעה לטווח רחוק היא לא רק הפקדת כספים ב״שגר ושכח״, אלא הבנה מלאה של התנהלות כספית נכונה עם רכישת ידע מתאים. תתחיל לקרוא את הבלוג של הסולידית.

הייתי ממליץ קודם כל שתתחיל לקרוא, יש הרבה מוצרים פיננסיים לחיסכון, אפשר לעשות זאת גם עצמאית ולחסוך לא מעט.

תתחיל בלקרוא את הבלוג של הסולידית כדי לקבל קצת רקע בתחום, ברגע שתבין את האופציות הניצבות לפנייך תוכל לתעדף אחת על פני השנייה לפי הצרכים והרצונות שלך.

א. תודה לכולם וכן אני קורא קודם ולומד לפני שאני שם כסף, מניות זה משהו שאני מתחיל בקושי בקטנות לקרוא עליו ואולי בעתיד (אולי הקרוב) להעמיק

כרגע אין לי מלא כסף כולה חייל אבל זה היופי בלשים משהו עכשיו שעוד 15 שנה יהפוך ליותר(: בגדול אני מתכנן על אלטשולר שחם ועל מסלול בסיכון גבוהה אבל בכללי אני בא להתייעץ ואדבר גם עם יועץ השקעות

מה בכל זאת שלא כתבתם אולי כדאי שאדע/אקרא לעומק? (ואציץ על הבלוג ההוא תודה)

מי קבע שעוד 15 שנים זה יהפוך ליותר? שוק ההון יכול להיות מאוד רווחי, וגם להיפך. תזהר מטעויות קלאסיות של מתחילים.

• פותח/ת השרשור
מי קבע שעוד 15 שנים זה יהפוך ליותר? שוק ההון יכול להיות מאוד רווחי, וגם להיפך. תזהר מטעויות קלאסיות של מתחילים.
לא קבעתי שאני ארוויח, more likely הייתי אומר, אם אני מפסיד הם מפסידים 🙄

ומוזמן להציג טעויות נפוצות של מתחילים שאדע ממה לברוח

כרגע אין לי מלא כסף כולה חייל אבל זה היופי בלשים משהו עכשיו שעוד 15 שנה יהפוך ליותר:) בגדול אני מתכנן על אלטשולר שחם ועל מסלול בסיכון גבוהה אבל בכללי אני בא להתייעץ ואדבר גם עם יועץ השקעות

גם אם תתחיל בקצת זה בסדר.
אם הסכומים נמוכים תוכל באמת להתחיל בבית השקעות בארץ.
תקרא על ההבדלים בין קופת גמל לתיק עצמאי ותחליט.

א. מסלול ב״סיכון גבוה״ לא אומר כלום, אישית אני מעדיף בית השקעות עם קרן על מדד מניות עולמי.

ב. 90% מיועצי ההשקעות שווים כקליפת השום ובעלי אינטרס.

• פותח/ת השרשור
גם אם תתחיל בקצת זה בסדר.
אם הסכומים נמוכים תוכל באמת להתחיל בבית השקעות בארץ.
תקרא על ההבדלים בין קופת גמל לתיק עצמאי ותחליט.

א. מסלול ב״סיכון גבוה״ לא אומר כלום, אישית אני מעדיף בית השקעות עם קרן על מדד מניות עולמי.

ב. 90% מיועצי ההשקעות שווים כקליפת השום ובעלי אינטרס.
כן אח שלי המליץ לי על מדד מניות מסויים,
בכל תחום אנשים מפקפקים באנשי מקצוע (גם הרבה בצדק כמו בחדרי כושר) אבל לדעתי ממש מקצינים את זה, ומתאמנים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם ראו מישהו רושם "תלמד לבד מהאינטרנט" אם הייתי לוקח בשנה הראשונה של האימונים שלי מאמן זה היה חוסך הרבה
*ברור שיש מאמנים שיקחו אחורה

נראה לי בהשקעות במצב הנוכחי אין אדם שמסוגל לקחת אותי אחורה ממש אני הכי begginer שיש

בכל אופן תודה על ההמלצה מעריך גם אם אני חולק

שוק ההון זה בעיקר למידה,
לא הייתי חושבת על להשקיע אם לא היה לי ידע מינימלי. אני עברתי כמה קורסים כי כל אחד מלמד אחרת ושיטות אחרות.
ידע זה כוח

נ.ב
מה עם ננוקס? @McGregor

כן אח שלי המליץ לי על מדד מניות מסויים,
בכל תחום אנשים מפקפקים באנשי מקצוע (גם הרבה בצדק כמו בחדרי כושר) אבל לדעתי ממש מקצינים את זה, ומתאמנים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם ראו מישהו רושם "תלמד לבד מהאינטרנט" אם הייתי לוקח בשנה הראשונה של האימונים שלי מאמן זה היה חוסך הרבה
*ברור שיש מאמנים שיקחו אחורה

נראה לי בהשקעות במצב הנוכחי אין אדם שמסוגל לקחת אותי אחורה ממש אני הכי begginer שיש

בכל אופן תודה על ההמלצה מעריך גם אם אני חולק

זה בסדר, לחלוק זה תמיד טוב ככה מנהלים דיון ולומדים.

מאמר מהויקי - מייק, המשקיע המתחיל, שמבולבל מכמות האפשרויות

תקרא את זה, שים לב שיש שם הפנייה לפוסט הישן יותר (כדאי לקרוא גם שם) וגם לפוסט עדכני יותר.

בהצלחה

שוק ההון זה בעיקר למידה,
לא הייתי חושבת על להשקיע אם לא היה לי ידע מינימלי. אני עברתי כמה קורסים כי כל אחד מלמד אחרת ושיטות אחרות.
ידע זה כוח

נ.ב
מה עם ננוקס? @McGregor

מופסד עליה את התחתונים, אבל היא בצד לכמה שנים, אפילו כבר לא עוקב אחריה.
התיק שלי מורכב תמיד מ 10-13 מניות, 2-3 מהן בצד לטווח הארוך

🥷
מופסד עליה את התחתונים, אבל היא בצד לכמה שנים, אפילו כבר לא עוקב אחריה.
התיק שלי מורכב תמיד מ 10-13 מניות, 2-3 מהן בצד לטווח הארוך

מושקעת עליה גם בישראלית וגם באמריקאית
מרוב שאני מאמינה בה:🤦‍♂️:

את ניו זרקתי מאז שהתחיל הבלאגן של הסינים.

כרגע מחזיק רק מדדים וARK.

וקריפטו 🥷

יש לי גם סכום נכבד באפל - AAPL
מורווח עליה כבר 11 אחוז ומתכוןן להישאר איתה עוד הרבה זמן, מניה שלאורך השנים רק עולה, אמנם סולידי אבל עולה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית