הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

בחירת פנסיה נכונה, קופת גמל

• פותח/ת השרשור TheHulk
  • פורסם בתאריך

TheHulk

משתמש פעיל
806
49
נק' מוניטין:
849
806
49
שלום,
לא ממזמן התחלתי את החיסכון שלי לפנסיה (בן 22).
עכשיו באופן אוטומטי מקום העבודה שלי צירף אותי לקרן
פנסיה של "הראל" למסלול הכללי.

עכשיו, למיטב הבנתי, בגלל שאני צעיר ואין לי בעיה לקחת סיכונים
עם כספי הפנסיה שלי, מוטב לי ללכת על קופת גמל עם אחוז סיכון
גובהה שהניבה אחוז תשואה גבוהה לאורך ה5 שנים האחרונות.

שמעתי על "אנליסט גמל ישראל", האם יש למישהו המלצות?
או בכללי איזה ידע שיעזור לי? לא מבין גדול בנושא, אבל בכל זאת רוצה
להוציא משהו מהגרושים שאני שם בצד כל חודש

תודה 😃

אם אתה סטונדט או היית סטודנט יש פנסיה של ההתאחדות הסטודנטים עם עמלה ממש נמוכה ושווה.

• פותח/ת השרשור
עוד דרך להוציא ממך כסף בטענה שזה נעשה לטובתך.
אתה מדבר על פנסיה?
לגבי הפנסיה ממליץ בדוק את העמלות שאתה משלם לפני הכל, לאדם הרגיל הזולות ביותר הן מיטב ד"ש הלמן אלדובי - סכום שיכול להגיע למאות אלפי שקלים בהסתכלות ארוכת טווח.

קרנות הפנסיה החדשות של האוצר יוצאות לדרך: "עוד מאות שקלים לחוסכים", דמי ניהול נמוכים
יש רק עמלות דמי ניהול למיטב הבנתי.
שזה דווקא בשלב הזה לא רלוונטי עם הסכום כסף שלי

יש לך עמלות ניהול שמורכבות מעלה בהפקדה ועמלה בצבירה.

עמלה בהפקדה נלקחת כל חודש ועמלה בצבירה נלקחת על הכסף של כל השנה.

המון מסוכני הביטוח לוקחים את עמלות הניהול המרביות מהסיבה הפשוטה שלאדם הפשוט כמוני כמוך אין שום ידע בנושא הזה.

יש כאלו שמעדיפים את התמיכה של איש מקצוע ויש כאלו שיגידו לך " למה בכלל אני משלם למישהו על פעמיים, 3 גג בשנה שאני מדבר איתו ?"

מוטב לי ללכת על קופת גמל עם אחוז סיכון
גובהה שהניבה אחוז תשואה גבוהה לאורך ה5 שנים האחרונות.
בכללי הקרן עצמה לא משנה. ברוב המקומות אתה יכול פשוט לבחור מסלול השקעה יותר סולידי או פחות. וכמו שאמרתה בשלב הזה בחיים אתה יכול ללכת על משהו יותר עם סיכון.

מה שחשוב לך בכללי בקרנות זה עמלות של הצבירה והפקדה. שבסופו של דבר ע"פ כל מיני סטטיסטיקות הכי טוב זה לבחור לפי העמלות ולא לפי זה שימקרו לך שחברה כזאת או אחרת הניבה תוצאות יותר טובות

אתה מדבר על פנסיה?

יש רק עמלות דמי ניהול למיטב הבנתי.
שזה דווקא בשלב הזה לא רלוונטי עם הסכום כסף שלי
כן על פנסיה. למה שיקחו לי בגיל 20 כסף לעוד 60 שנה? אני צריך אותו עכשיו. האינטרס שלהם לעשות את זה זה כי הרבה מהאנשים מתים לפני הגיל שיוצאים לפנסיה(וגם יוצאים לפנסיה בגיל מאוחר יותר עם השנים).

• פותח/ת השרשור
יש לך עמלות ניהול שמורכבות מעלה בהפקדה ועמלה בצבירה.

עמלה בהפקדה נלקחת כל חודש ועמלה בצבירה נלקחת על הכסף של כל השנה.

המון מסוכני הביטוח לוקחים את עמלות הניהול המרביות מהסיבה הפשוטה שלאדם הפשוט כמוני כמוך אין שום ידע בנושא הזה.

יש כאלו שמעדיפים את התמיכה של איש מקצוע ויש כאלו שיגידו לך " למה בכלל אני משלם למישהו על פעמיים, 3 גג בשנה שאני מדבר איתו ?"
אין לי סוכן ביטוח או איש מקצוע, החלטתי לנסות להיעזר באינטרנט

בכללי הקרן עצמה לא משנה. ברוב המקומות אתה יכול פשוט לבחור מסלול השקעה יותר סולידי או פחות. וכמו שאמרתה בשלב הזה בחיים אתה יכול ללכת על משהו יותר עם סיכון.

מה שחשוב לך בכללי בקרנות זה עמלות של הצבירה והפקדה. שבסופו של דבר ע"פ כל מיני סטטיסטיקות הכי טוב זה לבחור לפי העמלות ולא לפי זה שימקרו לך שחברה כזאת או אחרת הניבה תוצאות יותר טובות
אבל מסתבר שיש הבדלים עצומים בתשואה בין מסלולים שונים בחברות.
ראיתי את אנליסט גמל עם תשואה של 13% (!) בשנה האחרונה, למה בעצם לא לעזוב את "הראל"
ולעבור אליהם? הרי אין שום תשלום במעבר.

כן על פנסיה. למה שיקחו לי בגיל 20 כסף לעוד 60 שנה? אני צריך אותו עכשיו. האינטרס שלהם לעשות את זה זה כי הרבה מהאנשים מתים לפני הגיל שיוצאים לפנסיה(וגם יוצאים לפנסיה בגיל מאוחר יותר עם השנים).
אתה מסתלבט?
גם אם אתה נפטר לפני הגיל של הפנסיה, אתה מוריש את הכסף הזה למי שתבחר.
ולוקחים לך את הכסף הזה כדי שלא יצטרכו לטפל בך כשתהיה בן 70, בלי הכנסה של
שקל כי לא ידעת לנהל כסף נכון. חוץ מזה, יש מלא הקלות מיסים על כספי פנסיה

בכללי היום דיברתי עם אנליסט והשירות שם היה מעולה ומאוד אוביקטיבי,
הבחור שם אמר לי לבדוק טוב אם אני רוצה לעזוב את מסלולי הפנסיה ולעבור לקופות הגמל,
בגלל שבפנסיה אני מרוויח גם ביטוח חיים, ביטוח שאירים וביטוח למקרה של אובדן כושר עבודה.
אבל חשבתי על זה, אני בן 22, בריא, למה לי "לשלם" על הדברים האלה?
מעבר לכך, אני מקבל אותם דרך ביטוח לאומי? לא?

קיצר, המלצות? 😃

אבל מסתבר שיש הבדלים עצומים בתשואה בין מסלולים שונים בחברות.
ראיתי את אנליסט גמל עם תשואה של 13% (!) בשנה האחרונה, למה בעצם לא לעזוב את "הראל"
ולעבור אליהם? הרי אין שום תשלום במעבר.
לא בטוח שאתה משווה תפוחים לתפוחים. ונגיד והם גובים עמלה גבוהה נגיד 3 אחוז. אז כבר הרווח שלך קטן.

אשמח לראות איפה אתה מסתכל על התשואות
עוד דבר אף פעם על תסתכל על שנה אחת. תסתכל לפחות 5 אחורה

• פותח/ת השרשור
לא בטוח שאתה משווה תפוחים לתפוחים. ונגיד והם גובים עמלה גבוהה נגיד 3 אחוז. אז כבר הרווח שלך קטן.

אשמח לראות איפה אתה מסתכל על התשואות
עוד דבר אף פעם על תסתכל על שנה אחת. תסתכל לפחות 5 אחורה
השוואת קופות גמל, קופות גמל להשקעה וקופות גמל - חסכון לכל ילד - Supermarker

לא בוחרים קרן השקעות לפי תשואות עבר גם לא 10 שנים אחורה. הרי זו קופסה שחורה, אין לך מושג מה קרן X עשתה כדי להרוויח יותר מהשאר, לא איפה היא השקיעה, איזה סיכונים היא לקחה, מי עמד מאחורי ההחלטות שאולי מחוזר ברגעים אלו ע"י חברה אחרת, כלום. 0 שקיפות בכל התחום הזה.
בוחרים לפי המידע שאתה כן יודע כמו דמי ניהול ואפיקי השקעה.

• פותח/ת השרשור
סתם רק שתשים לב האחוז מניות הוא 42% שזה נחשב דיי סיכון גבוהה. מאמין שאם תחפש עוד קופות אם אותה חלוקה תמצא שהם בערך עושים אותם אחוזים
אחפש מסלול דומה אצלי בהראל, נראה באמת את השוני

@The Hulk מציע לך להתייעץ בדברים הללו בפורום הסולידית
תודה! אשאל!

לא בוחרים קרן השקעות לפי תשואות עבר גם לא 10 שנים אחורה. הרי זו קופסה שחורה, אין לך מושג מה קרן X עשתה כדי להרוויח יותר מהשאר, לא איפה היא השקיעה, איזה סיכונים היא לקחה, מי עמד מאחורי ההחלטות שאולי מחוזר ברגעים אלו ע"י חברה אחרת, כלום. 0 שקיפות בכל התחום הזה.
בוחרים לפי המידע שאתה כן יודע כמו דמי ניהול ואפיקי השקעה.
כן יש משהו בזה.
אבל מצד שני, מה אני יכול להבין מאפיקי ההשקעה? אני לא מומחה בתחום,
אפיק השקעה במניות לא אומר לי יותר מידי נגיד.

אגב, בסה"כ, יש את מדד שארפ שאמור לסכם את הציון הכללי,
האם אפשר לסמוך עליו? או שהוא רק חלק מהנתונים עליהם צריך להסתכל?

מאפיקי השקעה אתה יכול רק להבין איזה מוצר פיננסי הם רוכשים בתור השקעה - מניות/אג"ח ואיזה סוג באופן כללי כזה נגיד חו"ל, אג"ח קונצרני וכו', ובד"כ זה שילוב אז גם כתוב מה ההתפלגות. זה לא אומר כמעט כלום, אבל יש כמה הנחות לגיטימיות שאפשר להניח כמו שככל שיש פלח מניות גדול יותר אז הסיכון גדול יותר אבל גם התשואה הפוטנציאלית גבוהה יותר ובאג"ח ההיפך.
ממליץ לך לקרוא גם בבלוג של הסולידית ובעיקר בפורום שם (לה עצמה יש דעה קצת קיצונית מדי בנושא לדעתי). ממש עוזר להרחיב את הידע ולהבין את התחום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית