הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בלחיצה בתחתית ובעת הלחיצה

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
אני מבצע את הסקוואט שלי קודם ורק אז את הבנץ..
והתחילו לי כאבים מאוד מוזרים באזור הבייספס מרפק מה שזה לא יהיה נדמה לי ברכיאליס. אעלה למונה מצורפת..
יש לציין שבמשקלים יחסית נמוכים זה לא מפריע אבל ברגע שאני מגיע מעל 80 אחוז זה כבר נורא כואב הגעתי למצב היום שלא יכלתי והפסקתי.
ממה זה יכול לקרות?
התאוריה שלי שבסקוואט אני משתמש הרבה בבייספס לדחוף את המוט ומצברת שם עייפות או פשוט דלקתי ככה זה מרגיש לפחות..

https://youtube.com/shorts/1NdEGnVmsjE?feature=share

קבצים מצורפים

• 16314586419993947718153799652794.jpg
    16314586419993947718153799652794.jpg
    KB 138.1 · צפיות: 47
  • 16314586419993947718153799652794.jpg
    16314586419993947718153799652794.jpg
    KB 138.1 · צפיות: 53
  • 20210912_175822.jpg
    20210912_175822.jpg
    KB 107.3 · צפיות: 51
סקואט ובפרט לו בר ידוע בזה שהוא עלול לגרום לאי נוחות בביצפס

אם זה המקרה הייתי קודם כל מחליף סדר באימון שלך קודם בנץ ואז סקואט. אם לא עובד מוריד תדירות סקואט, או מחליף חלק מהעבודה ב HB או פרונט.

מעבר לזה לא משנה יותר מדי מבחינת עצימות וכל זה

• פותח/ת השרשור
סקואט ובפרט לו בר ידוע בזה שהוא עלול לגרום לאי נוחות בביצפס

אם זה המקרה הייתי קודם כל מחליף סדר באימון שלך קודם בנץ ואז סקואט. אם לא עובד מוריד תדירות סקואט, או מחליף חלק מהעבודה ב HB או פרונט.

מעבר לזה לא משנה יותר מדי מבחינת עצימות וכל זה
זהו חשבתי על להחליף נחכה למאמן שיגיד לי מה לעשות

אבל הכאב הספציפי הזה זה משהו מוכר יחסית ?
בדרך כל מכיר שבבנץ כואב במפרק כאבי עומס..

דרך אגב הכאבים האלה קוראים לי במהלך יום נפח שאני מבצע יחסית הרבה סקוואט לאותו יום
בניגוד ליום העצימות שאני דופק שם סינגל כבד של 3 סטים פלוס מינוס

זהו חשבתי על להחליף נחכה למאמן שיגיד לי מה לעשות

אבל הכאב הספציפי הזה זה משהו מוכר יחסית ?
בדרך כל מכיר שבבנץ כואב במפרק כאבי עומס..

דרך אגב הכאבים האלה קוראים לי במהלך יום נפח שאני מבצע יחסית הרבה סקוואט לאותו יום
בניגוד ליום העצימות שאני דופק שם סינגל כבד של 3 סטים פלוס מינוס

כאב זה דבר מאוד סובייקטיבי והוא יכול להיות מהרבה מאוד גורמים

על פי מה שאתה מתאר נשמע כמו עניין של תדירות סקואט LB וסדר האימון שבו אתה קודם עושה סקואט ואז בנץ.

אבל כמובן יש מאמן אז תקשיב לו במקום לאנשים רנדומלים באינטרנט וזה

• פותח/ת השרשור
כאב זה דבר מאוד סובייקטיבי והוא יכול להיות מהרבה מאוד גורמים

על פי מה שאתה מתאר נשמע כמו עניין של תדירות סקואט LB וסדר האימון שבו אתה קודם עושה סקואט ואז בנץ.

אבל כמובן יש מאמן אז תקשיב לו במקום לאנשים רנדומלים באינטרנט וזה

לגבי המאמן אין ספק.
אחרי בדיקה מעמיקה זה נקרא bicep tendonitis
בעקרון דלקת בגידים בין הבייספס לאמה
זה נגרם מתוצאה של עומס יתר על הגידים שיכולה לבוא לידי ביטוי בסקוואט בצורת האחיזה וגם בנץ (בעת הירידה אנחנו משתמשים בגידים בתחתונים של הבייספס באזור של המפרק לייצב אותנו) ולאנשים שמתאמנים בפווארליפטינג לא מאמנים כמעט בכלל את הבייספס מה שגורם לחוסר בזרימת דם לאותו אזור ולכן הגידים נשחקו לי די מהר וקיבלתי את הדלקת המסריחה הזאת.

מסתבר שגם פווכרליםטירים צריכים לאמן בייספס חחחח לא פחות חשוב

אני אפרסם פה מקור אחד (יש המון) ואפשרויות לטיפול.

הבעיה שלי פשוט שהאחיזה שלי בסקוואט היא מאוד צרה יחסית ומאוד פנימית ככה יוצא לי שאני דוחף הרבה עם היידים.
Dealing With Bicep Tendonitis: A Multi-Step Approach

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אפשר לשאול איזה בדיקה מעמיקה?

ביקור אצל פיזיו?
הפלת אותי לא עד כדי כך מעמיקה חחח ... אם הכאב ימשיך אחרי כל הניסיונות שאני יעשה הדבר הבא כמובן זה פיזיו. למרות שאני די מאמין שקלעתי בול לבעיה
למרות שמבדיקה מעמיקה **ברחבי האנטרנט** מהרבה פיזיוטרפיסטים ביניהם סקוואט אוניברסיטי שהוא דוקטור לפיזיו טוענים את מה שהעלתי פה

בכל מקרה אם אין לך את הדלקת הזאת זה בסדר זה מן הסתם משתנה מבן אדם לבן אדם .. הצורה שאני עושה את הסקוואט שלי משפיעה לי מאוד על האזור הזה כנראה כנראה פאמפ לבייספס וכל מיני תרגילי פיזיו מסאזים קצת יעזרו לי ומנוחה לאזור כמובן אחרי הכל זה דלקת אם צדקתי..

אם לא צדקתי אלך לפיזיו

@elchonon תמיד אמרת שלא חשוב לאמן בייספס... נוכל
בייספס הוא השריר הכי פחות רלוונטי לפאוורליפטר, אם כי אין ספק שהוא שותף בבנץ' ולכן עדיין רלוונטי, אבל הכי פחות.

אם זה נכון שהוא עובד בבנץ', אני לא רואה בדרך כלל צורך לבודד אותו כי הוא כבר עובד בבנץ'.

אבל כמו כל מקרה שאבחר לבודד, לפעמים צריך.

לעניין הדלקת, יש לי כמה תאוריות, אבל הם רק בגדר תאוריות, והם דעתי לגבי כל דלקת.

1. תזונה, שינה, לחץ נפשי וחסרים של וויטמינים ומינרלים יכולים להיות שותפים לחוסר התאוששות שפוגעת בחוליה החלשה.
2. אני אלטרנטיבי בדעותי ומאמין שמזונות מתועשים כמו מוצרי חלב ואחרים יכולים לעודד דלקת.
3. כשמישהו מתחזק ממש מהר והמשקל כבד משמעותית מאי פעם, מה שקורה הרבה אצל מתאמנים שאני צריך להביא אותם לפיק בלי חודשים לפני כן שעבדנו יחד, העומס פשוט עושה את שלו. השריר מתחזק מהר יותר מהגידים, ולפעמים הם פשוט לא עומדים בקצב. אני נדרש לשנות תוכנית וצורת הפיק באמצע ולהיות יצירתי.
4. ולפעמים אני פשוט לא יודע. יש סיבות שאינם גלויות לי. לפעמים אני חושב שאני יודע את הסיבה, ולפעמים לא. ולפעמים זה עובר לבד. ולפעמים המתאמן בעצמו מלמד אותי עם הנסיון והבדיקה שלו מה היה הגורם.

לכן אני לא הולך לשנות את צורת התכנונים שלי בגלל כאב בביספס שאולי באמת יכלה להימנע מתקופה של עבודה מבודדת. זה פשוט לא מספיק נפוץ, ולא נראה לי הסיבה עם הסיכוי הגדול ביותר.

• פותח/ת השרשור

בדיוק מה שקורה לי פשוט שאני מחזיק מאוד צר ומלמטה של המטה ככה יוצא שאני דוחך די חזק עם היידים.

מבאס שאני צריך לעצור שניה עם הבנת אבל נקווה שלא הגעתי לרמה כזאת בחמישי נבדוק את העניין

• פותח/ת השרשור
עבר לי כליל.
פתרונות
1.מסאזים מקומיים
2.וולטרן/שמן מנטה

הפתרון הכי נראה לעין
3. שינומ אחיזה בסקוואט לרחבה יותר וחיצונית יותר במקום להכניס מרפקים פנימה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית