הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך התוכנית הזאת? FBW

זה לא תכנית, זה לצייר מבנה בלי לרשום את התכנוני קורות

בפחות פלצני, אני אעשית ממליץ לך שתקח מאמן
ואם בכל זאת אתה תחליט לעשות את זה אין עם זה בעיה כעיקרון פשוט אין שום פירוט לגבי כלום

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך?
מה תכנון ההתקדמות שלך?
מה העבר שלך?
אתה עושה סטים של 3 חזרות או שזה בטעות?

פיתוח גוף
לא הבנתי למה אתה מתכוון כל כך
אין לי עבר אני מתאמן חדש
בטעות
זה לא תכנית, זה לצייר מבנה בלי לרשום את התכנוני קורות

בפחות פלצני, אני אעשית ממליץ לך שתקח מאמן
ואם בכל זאת אתה תחליט לעשות את זה אין עם זה בעיה כעיקרון פשוט אין שום פירוט לגבי כלום

איזה פירוט צריך?

תכנון התקדמות זה כמו שזה נשמע: לתכנן מראש את ההתקדמות שלך.
לדוגמא:
בנץ פרס 3x8 כל אימון אחד להוסיף 2 חזרות ואימון אחרי זה לחזור ל8 ולהוסיף משקל

חזה עליון במכונה https://resources.sport-tiedje.com/...mmerstrength-isolateral-benchpress-1_1600.jpg

3x8

חתירה 8x3 כל אימון להוסיף חזרה עד 12 ואז להוסיף סט ולחזור ל8

פולי עליון 10x3 כל 2 אימונים להוסיף חזרה

דדליפט 6x3 כל אימון להוסיף 5 קילו

סקוואט 3x6 כל אימון להוסיף 2 חזרות עד 10 ואז להוסיף משקל

לחיצת כתפיים 10x3

כפיפות מרפקים 10x3

פשיטת מרפק 8x3
תראה מה הוספתי לחלק מהתרגילים, תכננתי את ההתקדמות שלהם. אתה לא צריך להתקדם בכל התרגילים, אתה יכול שיהיו לך תרגילי עזר, אבל בתרגילים שיותר חשוב לך להתקדם בהם, בעיקר במורכבים, אתה צריך לתכנן איך אתה מתקדם בהם.
ובגלל שאין לך עבר באימונים אז אתה יכול להתקדם מאימון לאימון, כלומר בתרגיל מסוים להעלות כל אימון משקל, בתרגיל אחר להוסיף חזרות, אבל אתה יכול להוסיף עומס כל אימון ועדיין להתקדם.
כמובן שאתה לא יכול להגזים בהתקדמות, אם הוספת עומס ל3 תרגילים שעובדים על אותם שרירים אל תצפה שתתקדם ככה יותר מ3 אימונים בערך, תבחר תרגיל אחד לכל קבוצת שרירים שאתה מתקדם בו כל אימון, ותרגיל שני שאתה מתקדם בו פעם ב3 אימונים בערך. אתה יכול גם לבחור תרגילים מסוימים שלא תתקדם בהם אלא אם כן ממש ממש קל לך בהם, לדוגמא כפיפת מרפקים שהיד קדמית מקבלת עומס מהפולי והחתירה כבר אז להתקדם גם בכפיפת מרפקים יעמיס כבר יותר מידי על היד קדמית.
אם אתה מצליח להתקדם בתוכנית תקופה ואז אתה נתקע אז אתה תצטרך לעשות ריסט/דילואוד (זה כבר מישהו אחר יסביר לך מה ואיך, התגובה שלי כבר נהייתה ארוכה מידי), אם נתקעת אחרי 2 אימונים אז כנראה התוכנית לא מאפשרת מספיק התקדמות וצריך לשנות אותה.
אם משהו לא מובן במה שכתבתי תגיד מה ואנסה לפשט יותר

• פותח/ת השרשור
תכנון התקדמות זה כמו שזה נשמע: לתכנן מראש את ההתקדמות שלך.
לדוגמא:

תראה מה הוספתי לחלק מהתרגילים, תכננתי את ההתקדמות שלהם. אתה לא צריך להתקדם בכל התרגילים, אתה יכול שיהיו לך תרגילי עזר, אבל בתרגילים שיותר חשוב לך להתקדם בהם, בעיקר במורכבים, אתה צריך לתכנן איך אתה מתקדם בהם.
ובגלל שאין לך עבר באימונים אז אתה יכול להתקדם מאימון לאימון, כלומר בתרגיל מסוים להעלות כל אימון משקל, בתרגיל אחר להוסיף חזרות, אבל אתה יכול להוסיף עומס כל אימון ועדיין להתקדם.
כמובן שאתה לא יכול להגזים בהתקדמות, אם הוספת עומס ל3 תרגילים שעובדים על אותם שרירים אל תצפה שתתקדם ככה יותר מ3 אימונים בערך, תבחר תרגיל אחד לכל קבוצת שרירים שאתה מתקדם בו כל אימון, ותרגיל שני שאתה מתקדם בו פעם ב3 אימונים בערך. אתה יכול גם לבחור תרגילים מסוימים שלא תתקדם בהם אלא אם כן ממש ממש קל לך בהם, לדוגמא כפיפת מרפקים שהיד קדמית מקבלת עומס מהפולי והחתירה כבר אז להתקדם גם בכפיפת מרפקים יעמיס כבר יותר מידי על היד קדמית.
אם אתה מצליח להתקדם בתוכנית תקופה ואז אתה נתקע אז אתה תצטרך לעשות ריסט/דילואוד (זה כבר מישהו אחר יסביר לך מה ואיך, התגובה שלי כבר נהייתה ארוכה מידי), אם נתקעת אחרי 2 אימונים אז כנראה התוכנית לא מאפשרת מספיק התקדמות וצריך לשנות אותה.
אם משהו לא מובן במה שכתבתי תגיד מה ואנסה לפשט יותר

קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת
להתקדם איך שרשמת או שסתם נתת דוגמא ואני צריך להחליט לבד כמה חזרות/משקל להוסיף כל אימון?
ולגבי דילואוד אני יודע מה זה

קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת
להתקדם איך שרשמת או שסתם נתת דוגמא ואני צריך להחליט לבד כמה חזרות/משקל להוסיף כל אימון?
ולגבי דילואוד אני יודע מה זה
אתה יכול להתקדם כמו רשמתי ואתה יכול גם אחרת. מה שכן, לדעתי כדאי לעשות דדליפט אחרי סקוואט ולא להפך, ותדאג להתקדם בלחיצת כתפיים לא דווקא כל אימון אבל כן שתהיה התקדמות.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להתקדם כמו רשמתי ואתה יכול גם אחרת. מה שכן, לדעתי כדאי לעשות דדליפט אחרי סקוואט ולא להפך, ותדאג להתקדם בלחיצת כתפיים לא דווקא כל אימון אבל כן שתהיה התקדמות.

להוסיף חזרה כל אימון ולהעלות משקל כל 5 אימונים זה סבבה ללחיצת כתפיים?
ובסקוואט כואב לי הגב מהמוט אני עושה משהו לא נכון או שזה אמור לכאוב? כאילו לא כואב לי מטכניקה לא נכונה כואב לי הגב כשאני מניח עליו את המוט.
ובבנץ פרס אני לא תמיד מצליח להחזיק את המוט ישר וזה לא בגלל המשקל כי לא כבד לי עם מוט ריק אבל עדיין אני לא מצליח להחזיק ישר (בדאמבלים אני עושה 30 קילו אז זה די בטוח לא בגלל המשקל) מה לעשות לגבי זה?

להוסיף חזרה כל אימון ולהעלות משקל כל 5 אימונים זה סבבה ללחיצת כתפיים?
כן
ובסקוואט כואב לי הגב מהמוט אני עושה משהו לא נכון או שזה אמור לכאוב? כאילו לא כואב לי מטכניקה לא נכונה כואב לי הגב כשאני מניח עליו את המוט.
כואבות לך השכמות כאילו? כואבת לך ההנחה, לא התנועה? אפילו אם אתה רק עומד במקום בלי להתחיל את התרגיל?
ובבנץ פרס אני לא תמיד מצליח להחזיק את המוט ישר וזה לא בגלל המשקל כי לא כבד לי עם מוט ריק אבל עדיין אני לא מצליח להחזיק ישר (בדאמבלים אני עושה 30 קילו אז זה די בטוח לא בגלל המשקל) מה לעשות לגבי זה?
יכול להיות בגלל הרבה סיבות, אי אפשר להגיד בלי לדעת עליך כלום.
יכול להיות בגלל חוסר פרופורציות של השרירים, בגלל חוסר פרופורציות של הגוף עצמו, בגלל בעיה טכנית שהתרגלת אליה... לדעתי בסוף כל בנץ תרד בחזרה למוט ריק ותעשה עוד כמה סטים ככה כשאתה ממש מנסה לאזן. חוץ מזה בסטים עצמם תעשה אותם יותר לאט, אפילו תוריד משקל כי כשעושים לאט קל יותר לעבוד על הטכניקה. קח גם את הזמן בחימום, תתחיל ממוט ריק ותוסיף 20 קילו כל פעם וזה גם יכול לעזור לטכניקה. תבדוק אורכים של הידיים ותשווה בינהן. ותבדוק גם את המוט, לי אישית יצא פעם להתאמן עם מוט עקום תקופה, יכול להיות שזאת הסיבה.

אז זה לא אמור להיות לא בסדר.
או שזה כי חסר לך עדיין מסת שריר ושומן שירככו לך את השכמות, או שאתה לא רגיל למשקל על הגב, או שזה משהו כמו שנשרפת (אני פעם נשרפתי בשכמות ועשיתי אחר כך סקוואט, נוראי). לא בקטע רע אבל במקרה כזה פשוט תהיה גבר ותסקוויט למרות האי נוחות. תנסה לכווץ חזק את השכמות בסקוואט וגם בכל תרגיל אחר שזה נדרש והן יתחזקו ויגדלו. אגב עכשיו חשבתי על זה ואולי אתה לא מכווץ את השכמות מספיק. יכול להיות שהסיבה שאתה מרגיש אי נוחות בסקוואט זאת הסיבה שאתה לא מאוזן בבנץ, אם צד אחד מכווץ או גדול יותר בתרגיל אז זה ישפיע.

• פותח/ת השרשור
אז זה לא אמור להיות לא בסדר.
או שזה כי חסר לך עדיין מסת שריר ושומן שירככו לך את השכמות, או שאתה לא רגיל למשקל על הגב, או שזה משהו כמו שנשרפת (אני פעם נשרפתי בשכמות ועשיתי אחר כך סקוואט, נוראי). לא בקטע רע אבל במקרה כזה פשוט תהיה גבר ותסקוויט למרות האי נוחות. תנסה לכווץ חזק את השכמות בסקוואט וגם בכל תרגיל אחר שזה נדרש והן יתחזקו ויגדלו. אגב עכשיו חשבתי על זה ואולי אתה לא מכווץ את השכמות מספיק. יכול להיות שהסיבה שאתה מרגיש אי נוחות בסקוואט זאת הסיבה שאתה לא מאוזן בבנץ, אם צד אחד מכווץ או גדול יותר בתרגיל אז זה ישפיע.
יש מצב שבאמת לא כיווצתי וכן גם נשרפתי בשכמות אז שילוב של זה
אני שוכח לכווץ אני אשים לב לזה יותר באימון הבא

מה אתם אומרים להוסיף תרגיל בטן לתוכנית או שמיותר?
ועדיף את התוכנית הזאת או תוכנית ss?

מה אתם אומרים להוסיף תרגיל בטן לתוכנית או שמיותר?
אפשר אבל לא חייב. אם יש לך כוח לדעתי כדאי.
אני אישית מאוד אוהב אותה אבל יש פה הרבה בפורום שלדעתם לפיתוח גוף חסר קצת נפח שבועי ללחיצות. אבל אם מעניין אותך גם קצת כוח בנוסף לפיתוח גוף אז חד משמעית הייתי הולך על זה.

איזו שאלה זו?
עדיף מה שעונה לך על המטרות.

אתה שואל אם עדיף SS לפיתוח גוף?...

כדאי באמת שתיקח איש מקצוע שילווה אותך בהתחלה או שתצלול עמוק לתוך התחום, כרגע אתה רוצה לבנות תוכנית אימון
עם ידע שלא יספיק לזה ואתה בעצמך מעיד שאתה מתאמן מתחיל. כנראה שזה יתברר לכדי בזבוז זמן.

והתוכנית שלך לא מתאימה לפיתוח גוף לטעמי.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
איזו שאלה זו?
עדיף מה שעונה לך על המטרות.

אתה שואל אם עדיף SS לפיתוח גוף?...

כדאי באמת שתיקח איש מקצוע שילווה אותך בהתחלה או שתצלול עמוק לתוך התחום, כרגע אתה רוצה לבנות תוכנית אימון
עם ידע שלא יספיק לזה ואתה בעצמך מעיד שאתה מתאמן מתחיל. כנראה שזה יתברר לכדי בזבוז זמן.

והתוכנית שלך לא מתאימה לפיתוח גוף לטעמי.

בהצלחה
למה התוכנית לא מתאימה לפיתוח גוף?

• פותח/ת השרשור
כי אין בה את העקרונות לפיתוח גוף.

אפשר שאלה?
למה אתה בונה תוכנית לעצמך? כמה זמן אתה מתאמן?
איזה ידע / ניסיון הספקת לצבור בתחום?

אני בונה לעצמי תוכנית כי המאמן בחדר כושר הביא לי תוכנית לא טובה ומאמן אישי זה יקר וגם אני יכול ליפול על אחד כמו במכון
אני מתאמן חודש ועם התוכנית הזאת שבוע

אני בונה לעצמי תוכנית כי המאמן בחדר כושר הביא לי תוכנית לא טובה

לא סיבה.
ולמה החלטת שהיא לא טובה?

מאמן אישי זה יקר וגם אני יכול ליפול על אחד כמו במכון

מאמן שילווה אותך אונליין עולה בין 300-400 ש"ח לחודש וכולל אימונים, תזונה ומעקב צמוד, לא רואה איך 10-12 ש"ח ליום זה יקר כדי לקצר
לך את הזמן להגיע למטרה שלך בהרבה אבל זה אינדיבידואלי ואני לא שופט.
אין שום סיבה שתיפול על אחד כמו במכון כל אחד פה מכיר כמה וכמה מאמני אונליין מעולים עם ניסיון רב.

אני מתאמן חודש ועם התוכנית הזאת שבוע

כמו שחשבתי, אין שום סיבה שתבנה לעצמך תוכנית.
זה ככל הנראה יתברר כבזבוז זמן שיכלת לחסוך בליווי של כמה חודשים פשוטים.

בכל מקרה החלטה שלך, במידה ולא תרצה מאמן עדיף שפשוט תיקח תוכנית מוכנה מהפורטל.

• פותח/ת השרשור
לא סיבה.
ולמה החלטת שהיא לא טובה?

מאמן שילווה אותך אונליין עולה בין 300-400 ש"ח לחודש וכולל אימונים, תזונה ומעקב צמוד, לא רואה איך 10-12 ש"ח ליום זה יקר כדי לקצר
לך את הזמן להגיע למטרה שלך בהרבה אבל זה אינדיבידואלי ואני לא שופט.
אין שום סיבה שתיפול על אחד כמו במכון כל אחד פה מכיר כמה וכמה מאמני אונליין מעולים עם ניסיון רב.

כמו שחשבתי, אין שום סיבה שתבנה לעצמך תוכנית.
זה ככל הנראה יתברר כבזבוז זמן שיכלת לחסוך בליווי של כמה חודשים פשוטים.

בכל מקרה החלטה שלך, במידה ולא תרצה מאמן עדיף שפשוט תיקח תוכנית מוכנה מהפורטל.
התוכנית לא טובה כי כל התרגילים הם במכונות ולרגליים גב וחזה למשל יש תרגיל אחד רק
אתה יכול לשלוח מאמן שאפשר לסמוך עליו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית