הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

chinups pullups

shayavr

משתמש מתחיל
234
211
נק' מוניטין:
430
234
211
כל מני
הי
אני מעריץ גדול של התרגילים האלה, משקל גוף ועם תוספת משקל. ומכיר את ההבדלים הביומכאנים.
השאלה שלי היא:
אני יכול לעשות PULLUPS משקל גוף 20 חזרות רצוף ביום טוב, ו CHINUPS רק 15
אולם ב CHINUPS אני יכול להעמיס 35 ק"ג ל 4 חזרות בלי בעיה וב PULLUPS פחות ~ 30 ל 4 חזורת, ב 35 אני מסוגל 2 חזרות טובות.

מה הסיבה לכך?
תודה

בגדול בצ'ין אפ יש לך יותר כוח מהיד הקדמית ולכן אתה חזק יותר מכאנית ויכול להעמיס יותר משקל, אבל מצד שני אתה מתעייף יותר מהר.
בפול-אפ אתה מחזיק יותר מעמד והסיבולת שלך גבוהה יותר אבל אתה חלש יותר אבסולוטית כי אין לך את המעורבות המקסימלית של ה-Bicep.
אז כשה-Bicep חזק ומעורב יותר, הוא מחזיק יותר משקל, וכשהוא מתעייף, הוא נכשל, והחזרות מצטמצמות משמעותית.

בכל מקרה מעבר לסיפוק יצר הסקרנות אני מניח שזה לא יתרום לך משמעותית להתקדמות, ובכלל באופן כללי אני אישית ממליץ להיות זהיר בהעמסת משקלים גבוהים בצ'ין אפ כי הגיד של הבייספ הוא לא אותו גיד כמו מקומות אחרים בגוף, והסיכון בפציעות בנקודות החיבור בבייספס הוא גבוה יותר ככל שהעומס גבוה יותר (יש ליד קדמית נקודת חיבור עם הכתף והפציעות שם ממש מבאסות ורעות).

הי
אני מעריץ גדול של התרגילים האלה, משקל גוף ועם תוספת משקל. ומכיר את ההבדלים הביומכאנים.
השאלה שלי היא:
אני יכול לעשות PULLUPS משקל גוף 20 חזרות רצוף ביום טוב, ו CHINUPS רק 15
אולם ב CHINUPS אני יכול להעמיס 35 ק"ג ל 4 חזרות בלי בעיה וב PULLUPS פחות ~ 30 ל 4 חזורת, ב 35 אני מסוגל 2 חזרות טובות.

מה הסיבה לכך?
תודה
מעבר למה שנאמר, הפוזיציה של הצ'ין אפ שמה את הרחב גבי והכתף האחורית במצב יותר מתוח, וזה מאפשר להם להתגייס לתנועה בצורה יותר יעילה וכל הסינרגיה יותר זורמת... לכן גם התשישות עלולה להגיע יותר מהר במקרים מסוימים, אם אתה מצליח לגייס יותר סיבים מלכתחילה בגלל המתיחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית