הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 50 pullups ולינארית

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
אני כרגע מתאמן לפי התוכנית הלינארית של ביל סטאר וחשוב לי להשתפר במתח כי אני לא משהו (עושה בערך 10 חזרות)
רציתי לדעת אם אני יכול לשלב את התוכנית 50pullups בימים של האימון בתור תרגיל לגב (במקום בנט אובר רואו )
תודה מראש

תנסה ותגיד לנו איך היה. אין סיבה שזה לא יצליח. באימון השני יש לך דדליפט אז אני הייתי ממליץ על 2 אימונים של מתח עם משקל, וביום של הדדליפט מתח חופשי. תאורתית אין סיבה שלא תצליח לשלב את שני התוכניות. לא הדרך האופטימלית לכח, אבל אם המטרה שלך היא מתח חופשי לטווח חזרות גבוהה- תעשה את התוכנית. יש תוכנית דומה שעשיתי אולי לפני 6 שנים: The Twenty Pull-ups Challenge | The Twenty Pull-ups Challenge שבה שברתי את המחסום שלי(עמד על 14).

אני לא ממליץ לך לשלב את שתי התוכניות ביחד.
תנסה ותגיד לנו איך היה. אין סיבה שזה לא יצליח.
יש הרבה סיבות.
תאורתית אין סיבה שלא תצליח לשלב את שני התוכניות
כמו שריפטו אומר, Your recovering ability is limited, use it wisely. לבצע את 2 התוכניות הללו יבטל את אפקט ההתקדמות בנפח נמוך שהלינארית מנסה להביא לך. הלינארית היא שלב ביניים שנועד למתאמן שכבר לא מסוגל להתקדם ב3X5 כי זה קשה מדי, אבל כן יוכל להתקדם שבועית עם הורדת נפח. הוספת נפח מיותר למתח תהרוס את המטרה של התוכנית וגם את ההתקדמות בתרגילי הבסיס.

אני לא ממליץ לך לשלב את שתי התוכניות ביחד.

יש הרבה סיבות.

כמו שריפטו אומר, Your recovering ability is limited, use it wisely. לבצע את 2 התוכניות הללו יבטל את אפקט ההתקדמות בנפח נמוך שהלינארית מנסה להביא לך. הלינארית היא שלב ביניים שנועד למתאמן שכבר לא מסוגל להתקדם ב3X5 כי זה קשה מדי, אבל כן יוכל להתקדם שבועית עם הורדת נפח. הוספת נפח מיותר למתח תהרוס את המטרה של התוכנית וגם את ההתקדמות בתרגילי הבסיס.
אני עשיתי את הלינארית יחד, כאשר במקום הBENT OVER עשיתי מתח עם משקל, ובאמצע השבוע מתח לחזרות. התאוששתי, ניסיון אישי- עבד. מה איתך?
ועם כל הכבוד לריפטו, לתוכנית של ביל סטאר יש הרבה מודיפקציות שלא בהכרח פוגעות ביעילות של התוכנית. מבט קצר באינטרנט ובניסיון אישי יראה שדווקא לתוכנית של סטאר אפשר להוסיף הרבה יותר ולא להגיע לאימון יתר(לעומת התוכנית של ריפטו).
לא כולם אוהבים או מתאים להם לעשות BENT OVER, אין סיבה לא לשלב עבודה על סיבולת כאשר כל שאר התרגילים נשארים בטווח של כח.

נערך לאחרונה:
אני עשיתי את הלינארית יחד, כאשר במקום הBENT OVER עשיתי מתח עם משקל, ובאמצע השבוע מתח לחזרות. התאוששתי,
יש הבדל בין לבצע מתח במקום בנט אובר (שזה לא תוספת נפח) + קצת מתח באמצע השבוע לבין שילוב של הלינארית עם התוכנית 20PULLUPS.
ניסיון אישי- עבד. מה איתך?
לא תמיד נסיון אישי זה מדד. במיוחד לא כששופטים תוכנית כמו לינארית שבה יש לך כמה שלבים, כשהשלב הראשון הוא חזה למשקלי RM (כ4 שבועות) והשלב השני הוא שבירת השיאים (8 השבועות שאחרי). אם בשלב הראשון עוד איכשהו אפשר לשלב את התוכניות כי העצימות נמוכה אז בשלב השני זה ממש לא יהיה חכם.
חבל שאנשים פוסלים דעה של אנשים אחרים בלי ביסוס..
זה הביסוס שלי. לאומת זאת אתה שופט רק על פי נסיון אישי. איפה הביסוס שלך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית