הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילים לחיזוק הגב

WhiteSmoke

משתמש מתחיל
41
0
נק' מוניטין:
0
41
0
שלום!
יש לי עקמת יחסית קלה בעמוד שדרה המותני (תחתון), נרשמתי לחדר כושר ורציתי לדעת איזה
תרגילים אתם ממליצים כדי לחזק את הגב?
הרופא אמר לי שככל השרירים יותר חזקים ככה יש פחות עומס על עמוד השדרה.
ואמרו לי גם שאני צריך להשתמש במשקל טבעי ולא במשקולות זה נכון? הבעיה היא שהייתי בפיזיותרפיה והרגשתי שזה קל מידי בלי משקולות.

ד"א הפורום נראה מאוד מושקע 😃

גם לחבר שלי יש...
לו אמרו בכלל לשחות :S
לדעתי אלא אם יש לך ממש בעיות בגב אז אתה יכול לעשות גם עם משקולות, פשיטת גו לדעתי תחזק לך מספיק את הגב תחתון (כי אם הגב שלך עקום אז לא נראה לי מומלץ שתעשה סקוואטים או דדליפט...).
בהצלחה 😃

תנסה מתח, אם אתה מצליח,
אם לא, אז תלך למדריכי חדר הכושר שלך והם ימליצו לך על תרגילי גב בלי משקולות חופשיות, יש מלא מכשירים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם זאת עקמת קלה, אז אין שום בעיה שתתחיל לעשות דדליפט וסקוואט. התרגילים יחזקו לך את הגב ויקלו עליך. כמובן שצריך לעשות את זה לאט ובזהירות והכי חשוב, עם טכניקה נכונה.

אם זאת עקמת קלה, אז אין שום בעיה שתתחיל לעשות דדליפט וסקוואט. התרגילים יחזקו לך את הגב ויקלו עליך. כמובן שצריך לעשות את זה לאט ובזהירות והכי חשוב, עם טכניקה נכונה.
ולא לשכוח השגחה הולמת של מישהו מנוסה. בכלל, עדיף שתתייעץ עם רופא ספורט, ו/או אורטופד לפני שתתחיל ביצוע תרגילים.

שלום!
יש לי עקמת יחסית קלה בעמוד שדרה המותני (תחתון), נרשמתי לחדר כושר ורציתי לדעת איזה
תרגילים אתם ממליצים כדי לחזק את הגב?
הרופא אמר לי שככל השרירים יותר חזקים ככה יש פחות עומס על עמוד השדרה.
ואמרו לי גם שאני צריך להשתמש במשקל טבעי ולא במשקולות זה נכון? הבעיה היא שהייתי בפיזיותרפיה והרגשתי שזה קל מידי בלי משקולות.

ד"א הפורום נראה מאוד מושקע 😃
תודה על המחמאה. מקווים שתישאר, תשכיל ותתרום 😃

זה נכון ששרירים חזקים עוזרים לייצב את הגוף, ובכך עוזרים למנוע פציעות ובעיות גופניות אחרות העלולות לצוץ העתיד. שרירי גב (ושרירי בטן וחזה, כמובן) חזקים מייצבים את עמוד השדרה, ומונעים בכך פגיעה בחוליות ובעצבים. כמובן, זאת הדרך הטבעית של הגוף להגן על עצמו, ואינה מונעת כל סוג פגיעה.

לא יודע עד כמה אתה חזק, במיוחד עם עניין העקמת הקלה (יחסית), אך תרגילים במשקל הגוף לא בהכרח קלים יותר לביצוע. יש להתייעץ עם אנשים מוסמכים טרם ביצוע תרגילים לאיזור זה.
אגב, אם אין לו הסמכה מקצועית עם תעודות, מאמן כושר מן השורה לא יכול לייעץ בנושא.

• פותח/ת השרשור
סבבה תודה לכם על התגובות,
היום אני אלך לבנות מערכת ונראה מה הוא יאמר 😃

עוד משהו, החגורה הזו למותניים יכולה לעזור?

לדעתי תתייעץ עם הפיזיותרפיסט לגבי איזה פעילות אתה יכול לבצע. יש עוד המון דרכים לחזק מייצבים והם לא כוללים מוט ומשקולות.

אני גם חושב שאתה צריך להיתייעץ עם פיזיוטרפיסט.
מה שאני מציע גם זה לפנות לכירופרקטור. שמעתי על המון מיקרים חמורים שחלק נירפאו מהם.
לא ציינת איזה עקמת יש לך. עקמת זה סקורלוזיס, אבל יש אנשים שמכנים עקמת גם קימורי יתר בעמוד שידרה. על איזה מדובר אצלך?

• פותח/ת השרשור
אני גם חושב שאתה צריך להיתייעץ עם פיזיוטרפיסט.
מה שאני מציע גם זה לפנות לכירופרקטור. שמעתי על המון מיקרים חמורים שחלק נירפאו מהם.
לא ציינת איזה עקמת יש לך. עקמת זה סקורלוזיס, אבל יש אנשים שמכנים עקמת גם קימורי יתר בעמוד שידרה. על איזה מדובר אצלך?

בצילום כתוב שנמצאה עקמת בעמוד שדרה מותני, הרופא לא אמר לי הרבה הוא רק הפנה אותי
לפיזיותרפיה והיא אמרה שהשרירים בצד אחד שלי יחסית מקוצרים מהצד השני, כתוצאה מהעקמת.
כתוב גם משהו על קימור צלעות גביות מימין..

גם הייתי בצהריים בחדר כושר והיא לא אמרה לי משהו מיוחד.. כאילו אמרתי לה שלא התאמנתי שנה בערך, אז היא אמרה שנעשה את כל התרגילים שבועיים ואז יעשו מערכת מיוחדת

תודה על העזרה 😃

כן אתה מתאר סקולוזיוס, בן כמה אתה שגילו את זה רק עכשיו? ככל שמיתגברים ככה יותר קשה לטפל בזה לפי מה שזכור לי.
אני מציע לך לנסות טיפולי כירופרקטיקה, זה יותר יעיל לפי דעתי (גם יקר).

לא חסר מטפלים בכירופרקטיקה שלמדו בארץ (לימודים בארץ לא תופסת!), או במקום שלא מכשיר בתור מומחים, ולא חסר כאלה.
כירופרקטיקה זאת רפואה מדהימה, אין מה להשוות לטיפולים אחרים.

אבל זה די ברור מה הפיזיותרפיסט יגיד.

אבל הוא ואורתופד גם יכולים לעריך טוב יותר את רמת הבעיה. לי למשל יש בעיה בברך ופיזיותרפיסט המליץ לי להפסיק לרוץ. להתאמן עם משקולות הוא לא מנע ממני ואף המליץ, כך שזה תלוי מאוד.

נכון, זה תלוי בפיזיותרפיסט ואם יש לו ניסיון באימונים. הבעיה שהם בדרך כלל חושבים שאימוני משקולות זה רע. הייתי הולך אליהם כדי לאבחן את הבעיה, אבל סביר להניח שהייתי מחליט לבד מה לעשות ומה לא לעשות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית