הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אינפוגרפיק תזונה ותוספים האם הגוף יכול לספוג יותר מ-20 גרם חלבון בארוחה?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
חלבון  1.png
חלבון 2.png
חלבון 3.png

חלבון 4.png

חלבון 5.png
חלבון 6.png
חלבון 7.png
חלבון 8.png
חלבון 9.png

האם הגוף יכול לספוג יותר מ-20 גרם חלבון בארוחה?

כדי לשמור או לעלות במסת השריר יש להקפיד על צריכת חלבון גבוהה (לדוגמה עבור אדם ששוקל 70 ק"ג נדרשים 110–140 גרם חלבון ביום). עם השנים נוצר מיתוס על פיו הגוף לא יכול לספוג יותר מ-20 גרם חלבון בארוחה. האם יש אמת בטענה?

כל החלבון שאוכלים בארוחה נספג בגוף (אלא אם מקיאים או משלשלים), אך השאלה היא מה קורה לחלבון לאחר שהוא נספג בגוף. חלבון יכול להיות מנוצל לטובת בניית מסת שריר, לטובת חלבונים של מערכת החיסון, הורמונים שונים ועוד. במקרה שנספגת כמות חלבון גבוהה במיוחד הוא יכול אף לשמש להפקת אנרגיה וה"שאריות" שלו יופרשו בשתן.

המיתוס על פיו אין טעם לצרוך מעל 20 גרם חלבון בארוחה נולד בעקבות שני מחקרים:

במחקר בו השתתפו 48 נבדקים נצפה שצריכה של 40 גרם חלבון מיד לאחר אימון כוח (פלג גוף תחתון) הביא לעלייה של 10% בסינתזת (בניית) החלבון בשריר. הפרש של 10% הוא נמוך ואף זניח ולכן חשבו שאין יתרון משמעותי לצריכה של 40 גרם לעומת 20 גרם חלבון בארוחה.
במחקר שבחן מהי צריכת כמות החלבון האידאלית בארוחה השתתפו 24 גברים שצרכו 80 גרם חלבון מי גבינה בחלוקה לשלוש קבוצות:

1. 10 גרם חלבון כל שעה וחצי (8 מנות)
2. 20 גרם חלבון כל 3 שעות (4 מנות)
3. 40 גרם חלבון כל 6 שעות (2 מנות)

על פי תוצאות המחקר, צריכה של 20 גרם חלבון כל 3 שעות הובילה לסינתזת חלבון גבוהה יותר לעומת שתי הקבוצות האחרות, אך 40 גרם חלבון כל 6 שעות הביאו לעלייה גדולה יותר באיתותים ביוכימיים לסינתזת חלבון בשריר.

במחקר חדש יותר ובו השתתפו 30 נבדקים, נמדדה השפעת כמות החלבון בארוחה לאחר אימון שכלל את כל שרירי הגוף (לעומת המחקר הקודם בו הנבדקים ביצעו אימון רק לפלג הגוף התחתון). במחקר זה נצפה כי צריכה של 40 גרם חלבון לאחר האימון הובילה לעלייה של 20% בסינתזת החלבון בשריר לעומת 20 גרם חלבון.
במחקר אחר, הנבדקים שביצעו צום לסירוגין וצרכו 100 גרם חלבון בארוחה אחת הצליחו לשמור על המסה הרזה בדיוק כמו הנבדקים שפיזרו לאורך היום את צריכת החלבון שלהם.

אולם, שאלות רבות עוד נשארו פתוחות בנוגע לצריכה גדולה מאוד של חלבון בארוחה אחת: מה תהיינה התוצאות במשך זמן ארוך יותר מכמה שבועות? האם תהיה השפעה לגירעון קלורי גדול יותר או לאחוז השומן של הנבדקים על התוצאות?

לסיכום, נכון שגם כמויות גדולות של חלבון ייספגו בגוף, אך השאלה היא כמה מסך החלבון הנצרך ינוצל לטובת סינתזת החלבון בשריר. כדי למקסם את העלייה במסת השריר (ובמצבים מסוימים אף שמירה על מסת השריר), מומלץ לפזר את כמות החלבון הנצרכת כך שכל ארוחה תכיל בין 40-20 גרם חלבון, כמובן כתלות במשקל הגוף.

רפרנס:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27511985
/https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056590
/Intermittent fasting does not affect whole-body glucose, lipid, or protein metabolism - PubMed

איילת קורצבנד – דיאטנית קלינית וספורט (RD)
צוות LBS

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לסיכום, נכון שגם כמויות גדולות של חלבון ייספגו בגוף, אך השאלה היא כמה מסך החלבון הנצרך ינוצל לטובת סינתזת החלבון בשריר. כדי למקסם את העלייה במסת השריר (ובמצבים מסוימים אף שמירה על מסת השריר), מומלץ לפזר את כמות החלבון הנצרכת כך שכל ארוחה תכיל בין 40-20 גרם חלבון, כמובן כתלות במשקל הגוף.
אז האם בעצם אחת הסיבות שאנחנו רואים מפתחי גוף ברמה מאוד גבוהה/מקצועיים או ספורטאים צורכים כמויות חלבון גדולות בארוחה אחת קשורה בזה שסביר שהם משתמשים בחומרים אנאבוליים שגם מגבירים את סינתזת החלבון בגוף?

אז האם בעצם אחת הסיבות שאנחנו רואים מפתחי גוף ברמה מאוד גבוהה/מקצועיים או ספורטאים צורכים כמויות חלבון גדולות בארוחה אחת קשורה בזה שסביר שהם משתמשים בחומרים אנאבוליים שגם מגבירים את סינתזת החלבון בגוף?
זה משתנה לפי משקל גוף גם כן, מייק ישראטל כתב על זה בספר שלו.

זה גם ממש לא נוח לפרוש 500 גרם חלבון ל40 גרם לארוחה, החברה האלו יצטרכו כמעט 13 ארוחות.

אני לא אוכל כזה הרבה חלבון (220 גרם בערך), אבל יותר נוח לי ארוחה אחת עם קרוב ל100 גרם חלבון גם אם זה פחות אופטימלי, זה יותר קל לי להתמיד ככה.

סיוט 6 ארוחות ביום, יותר קל לי 3 בערך.

זה מלא למשקל שלך אלחנן
תלוי איך מסתכלים על זה.
לאנשים שהולכים יפה עם ההנחיות של 1.6-1.8 גרם לק"ג, אז זה הרבה.
אבל לדעתי עם כמות גדולה יותר של חלבון, יש תוצאות טובות יותר, במיוחד אם אתה לא מתאמן מתחיל.

תלוי איך מסתכלים על זה.
אבל לדעתי עם כמות גדולה יותר של חלבון, יש תוצאות טובות יותר, במיוחד אם אתה לא מתאמן מתחיל.
מה הגובה ומשקל שלך היום?
והאם שברת PR בזמן האחרון? אם לא..
לפי התוכנית שלך או הבלוקים אין שאתה עובד עכשיו
מתי מגיע השלב של הmax out? שתף אותנו בתהליך שלך חבר

תלוי איך מסתכלים על זה.
לדעתך
אבל לפי המחקרים אין סיבה לעבור את ה2 גרם חלבון פר משקל גוף..

מה הגובה ומשקל שלך היום?
והאם שברת PR בזמן האחרון? אם לא..
לפי התוכנית שלך או הבלוקים אין שאתה עובד עכשיו
מתי מגיע השלב של הmax out? שתף אותנו בתהליך שלך חבר
אני 1.72 גובה, שוקל בערך 87 ק"ג.
PR לא קשור רק לחלבון, אבל אני תמיד מתחזק. את הPRים אני בודק רק לעיתים מאוד רחוקות.

מקס אווט יגיע בתחרות, אין לי סיבה לבדוק כוח, אני מעדיף להשקיע אנרגיה בלפתח כוח.

התהליך זה להתאמן כמו שצריך עם בלוקים של נפח ובלוקים של עצימות כדי לעבוד על כוח ומיומנות. הקורונה שקיבלתי הגיע בסוף הבלוק נפח שלי, אז זה קצת זרק אותי אחורה בתוכניות שלי, אבל אני עכשיו בבלוק עצימות.
אין לי הרבה זמן להתאמן עכשיו בחגים, אז אני מתאמן פעמיים בשבוע למשך שעה שעתיים כל אימון, אבל משקל עצים שיצדיק מנוחה ארוכה כזאת, ואימון כזה קצר.
לא עושה עדיין שום אקססוריז למרות שהייתי רוצה לפחות בבלוק העצימות, אבל אין זמן עכשיו.
לדעתך
אבל לפי המחקרים אין סיבה לעבור את ה2 גרם חלבון פר משקל גוף..
מחקרים כבודם במקומם מונח, אבל אם תשב עם לואי סימונס, בוריס שייקו והגדולים, אתה תראה כמה מעט הם התיחסו למחקרים כאלו.

המחקר טוב כדי להציב מינימום, ולמתאמן מתחיל או חובבן. ברגע שאתה קצת מעבר, או רוצה להיות כזה, צריך להקשיב לגוף שלך ולניסיון של אחרים.
הנה משהו שכתבתי היום
נתחיל מזה שמחקרים זה חרטה, גם אם לא לגמרי, בסגנון דברים כאלו הם כמעט לגמרי חרטה (לא כל המחקרים בכל עניין, אלא מחקרי ספורט בעניינים כאלו).
תצפה בזה
אם היה דרך קלה להשיג תוצאות כולנו היינו עושים את זה.
אין שום בעיה לתת פחות עבודה ולקבל פחות תוצאות, אבל בתחום הכושר אנשים צריכים לצאת מהאשליה הזאת שהתוצאות הכי טובות מגיעות עם פחות עבודה.

גם בחיטוב, אם ב100 גרם חלבון על 500 מינוס קלורי, ואימונים ברמת מאמץ 50% מצליח לשמור לך על השרירים לא לרדת. זה רק הגיוני שעם 200 גרם חלבון, ו500 מינוס קלורי ואימונים בממוצע מאמץ 80% (בתחילת הבלוק 60%, ובסוף 100% = 80% בממוצע) אפילו תעלה במסת שריר.

אבל אם תשב עם לואי סימונס, בוריס שייקו והגדולים, אתה תראה כמה מעט הם התיחסו למחקרים כאלו.
גם אני אשב איתם ? שום דבר לא יקרה כי אני עדיין יאכל חלבון בכמות נורמלית כי אין טעם לעבור את ה2 גרם חלבון. אולי לדעתך זה עובד לך אבל זה כנראה עוזר לך פסיכולוגית לחשוב שזה מה שעוזר לך להתקדם וכו'.
גם אם אני לא טועה לפני כמה זמן(כמה שנים, כן..) ראיתי כאן משהו בנוגע שאם אוכלים מעל ל2.2 גרם חלבון, החלבון עובר איזה תהליך בגוף שהוא מפרק אותו לפחמימות בסופו של יום ולא לחלבון.
האמתי גם ככה או ככה, אני בטוח שאין טעם לעבור את ה2 גרם חלבון

אתה מתחרה אצל יניב?
אני מקווה, אם הכל ילך כמו שצריך.
גם אני אשב איתם ? שום דבר לא יקרה כי אני עדיין יאכל חלבון בכמות נורמלית כי אין טעם לעבור את ה2 גרם חלבון. אולי לדעתך זה עובד לך אבל זה כנראה עוזר לך פסיכולוגית לחשוב שזה מה שעוזר לך להתקדם וכו'.
גם אם אני לא טועה לפני כמה זמן(כמה שנים, כן..) ראיתי כאן משהו בנוגע שאם אוכלים מעל ל2.2 גרם חלבון, החלבון עובר איזה תהליך בגוף שהוא מפרק אותו לפחמימות בסופו של יום ולא לחלבון.
האמתי גם ככה או ככה, אני בטוח שאין טעם לעבור את ה2 גרם חלבון
אני יכול להגיד לך שאליהו הנקין דוחף את המתאמנים שלו לאכול 3 גרם חלבון.
ניסיון פרקטי זה מאוד חשוב, ובתחום שלנו, לפעמים זה עולה על מחקרים.
תנסה, מקסימום תראה שאין הבדל.

אני יכול להגיד לך שאליהו הנקין דוחף את המתאמנים שלו לאכול 3 גרם חלבון.
ניסיון פרקטי זה מאוד חשוב, ובתחום שלנו, לפעמים זה עולה על מחקרים.
תנסה, מקסימום תראה שאין הבדל
אין מה לנסות, זה מפגר לדעתי אבל שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה

אין מה לנסות, זה מפגר לדעתי אבל שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה
למה מפגר?
מאמנים של חזקי העולם מספרים לך על התועלת ביותר חלבון, לעומת סטודנטים שסביר להניח בחנו תגובות בתוך הגוף על מתאמנים אפילו לא חובבנים עם תוכניות אימונים שמי יודע מה הם וכמה הם השפיעו על התוצאות.

תעשה מה שנוח לך, אבל חבל להיראות כמו אותם מתאמנים במחקר.

למה מפגר?
מאמנים של חזקי העולם מספרים לך על התועלת ביותר חלבון, לעומת סטודנטים שסביר להניח בחנו תגובות בתוך הגוף על מתאמנים אפילו לא חובבנים עם תוכניות אימונים שמי יודע מה הם וכמה הם השפיעו על התוצאות.

תעשה מה שנוח לך, אבל חבל להיראות כמו אותם מתאמנים במחקר.
למה מפגר? כי לדעתי לאכול כמות חלבון מוגזמת כזאת זה להישאר בברו סיינס שהיה בעבר.
גם אם המתאמנים הכי חזקים בעולם היו אומרים לי לאכול כמות חלבון מוגזמת כזאת, הייתי אוכל? לא.
אם אלוהים היה אומר לך לקפוץ מהגג, היית קופץ? כנראה שלא..
אין טעם כל הזמן להתייחס לאותם אנשים שהם בטופ כי כנראה שהכמות חלבון שהם אוכלים אין קשר להישגים שלהם

למה מפגר? כי לדעתי לאכול כמות חלבון מוגזמת כזאת זה להישאר בברו סיינס שהיה בעבר.
גם אם המתאמנים הכי חזקים בעולם היו אומרים לי לאכול כמות חלבון מוגזמת כזאת, הייתי אוכל? לא.
אם אלוהים היה אומר לך לקפוץ מהגג, היית קופץ? כנראה שלא..
אין טעם כל הזמן להתייחס לאותם אנשים שהם בטופ כי כנראה שהכמות חלבון שהם אוכלים אין קשר להישגים שלהם

כל מי שבטוף בכלל צריך ערבון מוגבל להקשיב לו בגלל שהם פריקים גנטיים

יותר חלבון = יותר תוצאות
יש קשר ישיר בין הפרשה של igf לכמות חלבון שצורכים
ואם תיקח יותר חלבון ממה שהגוף יכול לסנתז זה בגג ייצא בשתן או יהפוך לגלקוז ויפורק ובדרך ייתן אפקט חיובי תרמודינמי לגוף
לגבי סיכונים לכבד ושות זה מיתוס
בעיות עם חלבון? יכול לגרום לסביבה חומצית, ולעשות טחורים
פתרונות? סיבים תזונתיים בתפריט ירקות פירות והמון דברים שמכילים נוזלים

אלחנן אוכל 7 ק"ג גזר ביום אז 270 גרם חלבון זה קטן עליו (פי 3 ממשקל שלו)

יותר חלבון = יותר תוצאות
יש קשר ישיר בין הפרשה של igf לכמות חלבון שצורכים
ואם תיקח יותר חלבון ממה שהגוף יכול לסנתז זה בגג ייצא בשתן או יהפוך לגלקוז ויפורק ובדרך ייתן אפקט חיובי תרמודינמי לגוף
לגבי סיכונים לכבד ושות זה מיתוס
בעיות עם חלבון? יכול לגרום לסביבה חומצית, ולעשות טחורים
פתרונות? סיבים תזונתיים בתפריט ירקות פירות והמון דברים שמכילים נוזלים

אלחנן אוכל 7 ק"ג גזר ביום אז 270 גרם חלבון זה קטן עליו (פי 3 ממשקל שלו)

"יותר חלבון = יותר תוצאות" אין יותר משפט ברו סאיינס מזה אחי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית