הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בhip flexor בסקואט

• פותח/ת השרשור Hector
  • פורסם בתאריך

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
שלום,

לפני חצי שנה חזרתי להתאמן והתחלתי לעשות שוב ss לחזור למשקלים שהיו לי לפני שהפסקתי לתאמן.
הבדל אחד קריטי - עשיתי high bar כי לזה התרגלתי בתקופה קצרה שבא הייתי בקבוצה של הרמת משקולות.
במשך חודשיים שלושה עליתי והגעתי ל140 סוקאט בסטי עבודה (בשיא היה לי 145).

התקדמתי די בקלות וזה היה נחמד, עד שב142.5 קלטתי שממש קשה לי לעלות עם גב זקוף ובעצם סיימתי את הסטים עם תנועה של הגב.
מה שהיה קורה זה שהייתי עולה ואז הרגליים היו מתיישרות והייתי מסיים במעיין תנועת דדליפט.
בגלל זה התחלתי להרגיש קצת כאב ואי נעימות בhip flexor ימין שכנראה גם צד ימין שלי יותר חזק משמאל בגלל קצת כאבים בקרסול שמאל מכדורסל.

החלטתי לעבור לlow bar בחשיבה ששם יהיה פחות שימוש בhip flexors וכנראה קפצתי קצת מעל הפופיק באימון הראשון של הטכניקה ניסיתי כבר עם 100 ונראלי לחצתי עם הרגליים ולא עשיתי hip drive כמו שצריך וזה איכשהו כנראה הפעיל את הhip flexor בצד ימין והרגשתי כאב. הכאב מוזר, לא דוקר אלה מרגיש כמו שריר תפוס מידי, מעט לוחץ כזה.

לקחתי הפסקה וחזרתי אחרי חודש חודשיים לעשות שוב high bar בתוכנית אחרת כבר ופעם אחרונה עשיתי 2x10x100 בינתיים ללא זכר לכאבים בhip flexor אבל כאילו יש לי קצת הרגשה שזה יחזור במוקדם או במאוחר.

אם ממש קריטי, אצלם את הטכניקה אבל זה ידרוש ממני להפסיק להיות אנטיפט במכון ולבקש ממישהו אז אשמח לרעיונות כבר בשלב הזה אבל אם חשוב אפסיק להתעצל ואצלם.

תודה רבה מראש 😃

היה לי משהו דומה רק בצד ימין, ברגע שהייתי מגיע לעומק מסויים בסקוואט הייתי מרגיש את זה. במקרה שלי זה היה כי פשוט התקדמתי מהר במשקלים וכנראה שהאיזור לא עמד בקצב אז היה עליו עומס, לדעתי מדובר באותו הדבר במקרה שלך, אבל כן מומלץ לבדוק עם מומחה ולוודא באמת במה מדובר

• פותח/ת השרשור
היה לי משהו דומה רק בצד ימין, ברגע שהייתי מגיע לעומק מסויים בסקוואט הייתי מרגיש את זה. במקרה שלי זה היה כי פשוט התקדמתי מהר במשקלים וכנראה שהאיזור לא עמד בקצב אז היה עליו עומס, לדעתי מדובר באותו הדבר במקרה שלך, אבל כן מומלץ לבדוק עם מומחה ולוודא באמת במה מדובר

אתה אומר בעצם שהשארה אחת זה פשוט התקדמות מהירה מידי ? כי כנראה הגוף זכר איך לעשות ולהתאמן אבל בזמן הזה הייתי בנייטרלי או לפעמים במינוס אפילו אז אולי זה משחק תפקיד באמת

אתה אומר בעצם שהשארה אחת זה פשוט התקדמות מהירה מידי ? כי כנראה הגוף זכר איך לעשות ולהתאמן אבל בזמן הזה הייתי בנייטרלי או לפעמים במינוס אפילו אז אולי זה משחק תפקיד באמת
זה מה שכנראה היה במקרה שלי, כי מאז זה לא קרה לי שוב, אז כנראה שלא היה מדובר בעניין טכני. לדעתי תוריד עוד קצת עומס ותתחיל ממשקל שאפילו מרגיש קל, ותבנה בחזרה משם בהדרגה. מה שהמליצו לי גם לעשות אז זה להצר את העמידה, כי הייתי עומד קצת רחב בשביל היי באר.

• פותח/ת השרשור
זה מה שכנראה היה במקרה שלי, כי מאז זה לא קרה לי שוב, אז כנראה שלא היה מדובר בעניין טכני. לדעתי תוריד עוד קצת עומס ותתחיל ממשקל שאפילו מרגיש קל, ותבנה בחזרה משם בהדרגה. מה שהמליצו לי גם לעשות אז זה להצר את העמידה, כי הייתי עומד קצת רחב בשביל היי באר.

האמת יכול להיות כי אני לא עקבי ברוחב עמידה, ונוח לי רחב כי הנעליים פח אשפה

אני סובל מכאבי גב נוראיים לפעמים שאני לא יכול לתפקד בגלל הפלקסטרים המקוצרים שלי.
ואני אומר לך, תמתח אותם!

תדאג לפסואז שלך להיות גמיש וארוך ורגוע וחייך יהיו טובים יותר.
אני גם ממסאז' אותו עם ידית של קטלבל, פשוט נשכב על הידיות ונותן להן להכנס לי לצד של הבטן ולהפעיל לחץ על הפסואזים שלי.

בבוקר אני מותח אותם בשלל וריאציות.
לפני אימון אני עושה פאום רולינג לפריפורמיס שלי ומוביליטי לפלקסורים ובסוף אימון אחרי אליפטיקל או אופניים אני מקדיש זמן למתח אותם טוב מאד ולנסות להאריך אותם.

אם אני לא, אני אסבול מהמון כאבי גב וחוסר יכולת להרים משקלים, ככל שאני יותר דואג למתיחות אני רגוע יותר וחזק יותר בכל המובנים לא רק פלג גוף תחתון.

גם בבנץ' פרס שנעשה כהלכה ההיפ פלקסורים מתכווצים מאד כדי להכנס לפוזיציה, חייבים למתוח ו"להרגיע" אותם!

זה שריר שעובד כל היום והוא במיוחד קצר אצלנו כי אנחנו יושבים כל הזמן וחייבים לדאוג לו.

• פותח/ת השרשור
אני סובל מכאבי גב נוראיים לפעמים שאני לא יכול לתפקד בגלל הפלקסטרים המקוצרים שלי.
ואני אומר לך, תמתח אותם!

תדאג לפסואז שלך להיות גמיש וארוך ורגוע וחייך יהיו טובים יותר.
אני גם ממסאז' אותו עם ידית של קטלבל, פשוט נשכב על הידיות ונותן להן להכנס לי לצד של הבטן ולהפעיל לחץ על הפסואזים שלי.

בבוקר אני מותח אותם בשלל וריאציות.
לפני אימון אני עושה פאום רולינג לפריפורמיס שלי ומוביליטי לפלקסורים ובסוף אימון אחרי אליפטיקל או אופניים אני מקדיש זמן למתח אותם טוב מאד ולנסות להאריך אותם.

אם אני לא, אני אסבול מהמון כאבי גב וחוסר יכולת להרים משקלים, ככל שאני יותר דואג למתיחות אני רגוע יותר וחזק יותר בכל המובנים לא רק פלג גוף תחתון.

גם בבנץ' פרס שנעשה כהלכה ההיפ פלקסורים מתכווצים מאד כדי להכנס לפוזיציה, חייבים למתוח ו"להרגיע" אותם!

זה שריר שעובד כל היום והוא במיוחד קצר אצלנו כי אנחנו יושבים כל הזמן וחייבים לדאוג לו.

אני מותח יחסית תדיר והגב שלי בסדר, הגמישות המסטרינגס וההיפ פלקסורס שלי טובה. קראתי איפשהו שדווקא הכוח בהם יכול להוות עניין אבל אני אציץ שוב במקורות אבדוק את הכיוון הזה שוב,
תודה רבה

אני מותח יחסית תדיר והגב שלי בסדר, הגמישות המסטרינגס וההיפ פלקסורס שלי טובה. קראתי איפשהו שדווקא הכוח בהם יכול להוות עניין אבל אני אציץ שוב במקורות אבדוק את הכיוון הזה שוב,
תודה רבה
גם יכול להיות,
תבדוק ביו טיוב או שתתייעץ עם מישהו מוסמך, שווה להשקיע בעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית