הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת בגיד בברך שלא עוברת - מה לעשות ?

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
אהלן חברה,
הייתי לפני בערך חודש אצל אורתופד בגלל כאבים בברך, הוא איבחן אצלי דלקת באיזשהו גיד (לא זוכר את השם והרופא לא כתב בסיכום ביקור). הכאבים היו בחלק התחתון מתחת לפיקה, היה לי בעיקר קושי לרדת ולעלות מדרגות ורגישות תמידית באיזור. לא היו מגבלות תנועה.
הרופא נתן לי ארקוקסיה לשבועיים והפניה לפזיותרפיה. את הארקוקסיה לקחתי, פיזיותרפיה לא עשיתי כי ההמתנה לתורים מאוד ארוכה.
אז כבר במהלך הטיפול הרגשתי הרבה יותר טוב והכאבים עברו, בכל זאת סיימתי את כל הטיפול, ולאחר משהו כמו שבוע מסוף הטיפול, התאמנתי וניסיתי לעשות כמה תרגילים לרגליים עם משקלים נמוכים כדי לחזור לעבודה (פשיטת ברכיים במכשיר, כפיפת ברכיים במכשיר ותאומים בסמיט משין). יום לאחר מכן קמתי עם כאבים שוב בברך, שעברו לאחר יומיים שלושה, אבל לאחר שבוע בערך (היום), אני מרגיש שהדלקת עוד שם, ומדי פעם מרגיש כאבים קלים.

אם זה משנה אז הרופא טען שהפציעה היא מהחד"כ (הייתי עושה סקוואטים, פשיטה במכשיר, כפיפה במכשיר ותאומים). לי זה פחות נראה סביר מהסיבה שהכאב התחיל לאחר שעשיתי איזו עבודה ברכב, וישבתי לאורך זמן בתנוחה לא טובה, וכשקמתי התחלתי להרגיש את הכאב.

רציתי להתייעץ ולשאול מה כדאי לעשות, כי מרגיש לי שלחכות עוד לא ממש יעוזר, והדלקת תמיד תיהיה שם על אש נמוכה. מצד שני, אני חושש לעשות תרגילים לרגליים, גם עם משקלים נמוכים בגלל החוויה אחרונה. אולי לקבוע פיזיוטרפיה לעוד חודש? אין לי כוח לחכות כלכך הרבה זמן..
תודה לעוזרים במלאכה.

- פיזיותרפיה.

- אני גם מאמין שסטרס מאוד משפיע, אז כדאי להקפיד על המון שינה בתקופה שיש פציעה, לעשות מדיטציה, יוגה, טאי צ'י.

- תזונה מאוד קשורה לדעתי, תשתה מספיק נוזלים, תאכל מספיק חלבון איכותי ופירות וירקות. לפעמים הכל יורד לוויטמינים ומינרלים, נפוץ שזה מה שחסר למתאמנים שלא אוכלים כלום חוץ מחלבון. תאכל יותר פירות וירקות.

• פותח/ת השרשור
תודה חברים. לפיזיוטרפיה אצטרך לחכות כמה שבועות, בינתיים הייתי שמח שזה יעבור ולא אצטרך אותה.
הייתי אצל רופא המשפחה בעניין אחר, והתייעצתי איתו על הדרך. הוא המליץ לקחת ארקוקסיה לעוד שבוע. מתלבט אם לעשות את זה, לקחתי כבר שבועיים רצוף לפני חודש, במינון גבוה (90 מ"ג ליום). אני תוהה כמה זה "רעיל" והאם כדאי.

עד הפיזיו' דרך הקופה אפשר לקבל אבחון ומענה לשאלות שלך בייעוץ פרטי אצל פיזיו' ספורט. יכול לבנות לך תכנית שיקום ראשונית שזה בעצם תכנית אימון בטוחה יחסית

• פותח/ת השרשור
קבעתי פיזיוטרפיה לאפריל 2022 דרך הקופה. המלצות למה כדאי לעשות עד אז יתקבלו בברכה.

איזה מן רופא לא כותב אבחנה?
וברור שמשככי כאבים יעבירו את הכאב... זה מה שהם עושים 😃 אבל טיפול בסימפטום ללא טיפול בבעיה יגרום לכך שהסימפטום יחזור

• פותח/ת השרשור
להבנתי ארקוקסיה זה נוגד דלקת, ולא רק משכח כאבים, לא?
ומסכים. באמת רופא ליצן שלא כתב את האבחנה. מה גם שהוא הפנה אותי לפיזיותרפיה באותו ביקור, אז לפי מה הם אמורים להתאים לי טיפול..

אני הצלחתי לרפא משהו דומה שהיה לי מכדורסל על ידי עבודה של חזרות שלישיות (איצנטריות) על הרגל הכואבת, אידאלית סקואט יושב רגל אחת עולה עם בריאה או עם שתיהן (אפשר עם הזמן להוסיף משקל ולהתקדם לתרגילים אחרים)
יצא לי להשתמש גם במכונה של הארבע ראשי במכון דומה אבל לא אידאלי כמו זה, מתחיל מזה במקרים חריפים יותר

אם יש לך ביטוח משלים אתה יכול לעשות כמה טיפולים אצל פיזיותרפיסט פרטי עם השתתפות עצמית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית