הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת בגיד הבייספס

• פותח/ת השרשור ytpt
  • פורסם בתאריך

ytpt

משתמש פעיל
559
67
נק' מוניטין:
96
559
67
שלום רב... אני בשנות הארבעים לחיי ומתאמן די ותיק.
לאחרונה התחילו לי כאבים באזור הקדמי של כתף שמאל.
פניתי לאורטופד כתפיים, שביצע אולטרסאונד וגילה דלקת חריפה מאוד בגיד הבייספס ולכן הזריק לתוך הדלקת זריקת קורטיזון.
יש לציין שעברו 3 ימים מאז הזריקה ובגדול 80% מהכאב חלף ( אני לתומי חשבתי שזה יעלים 100%) .
מה מומלץ לי כרגע לעשות, על מנת לחזור לפעילות מלאה? אשמח לשמוע עצות 😃

הייתי באותו סרט , הדלקת החזיקה אצלי 7 חודש.
דלקת בגיד הבייספס שעובר בגרוב של הכתף זה מאוד נפוץ, המיקום של הגיד מאוד לא אפקטיבי ומאוד רגיש, אם תסתכל במבנה האנטומי של הכתף תראה שהוא פשוט נמתח כמו גומיה על מפרק הכתף מה שיוצר הרבה חיכוך בגיד ועם עבודה לא נכונה או יותר מידי עומס בלי מנוחה מספקת תגרור דלקת.

קודם כל אתה צריך לאתר את מקור הבעיה, זה שעשית זריקה וזה העביר את הכאב ב80% זה *נוח* זה לא אומר שזה פתר את הבעיה או אפילו קרוב לזה, פשוט טיפלת בדלקת שלפי דעתי זה בכלל טעות כי אתה צריך את הדלקת הזאת אבל נזרום.

בכל מקרה תנסה להריץ אחורה להבין מתי התחיל לך הכאבים, ולאתר את שורש הבעיה ולנטרל אותה, אצלי זה לקח זמן אבל הבנתי שזה האחיזה שלי בסקוואט שהייתה צרה מידי, וגמרת לעומס עודף על הגיד הזה.

תוך כדי שאתה מנסה לאתר ולנטרל את שורש הבעיה, תפנה לפיזותרפיסט ספורט, עם התוצאות של האולטרסאונד ותתחיל שיקום לגיד, הגיד כרגע פצוע, עם קרעים מיקרוסקופים, ואין לו גם דלקת שתתקן אותו.
אתה צריך להתחיל הליך שיקומי לגיד והכי חשוב איטי, אין לי מושג איך להדגיש את זה בצורה חריפה איטי !
זה מאוד חשוב אחרת אתה תכניס את עצמך למצב שבו אתה בסכנה לקרוע את הגיד לגמרי.

תן לעצמך שבוע של מנוחה טוטאלית לפלג גוף עליון, אחרי זה תתחיל עם הפיזיותרפיה, תחזור לחדכ ותעבוד רק במגבלות ה״לא כואב לי״ אם זה כואב זרוק את המשקל לך לתרגיל אחר או שתוריד משקל, מה שעובד לך.

תשקיע בפיזיותרפיה, תקשיב לגוף, קח את זה באיזי, תיהיה בסדר.

מקווה שעזרתי, רפואה שלמה.

• פותח/ת השרשור
הייתי באותו סרט , הדלקת החזיקה אצלי 7 חודש.
דלקת בגיד הבייספס שעובר בגרוב של הכתף זה מאוד נפוץ, המיקום של הגיד מאוד לא אפקטיבי ומאוד רגיש, אם תסתכל במבנה האנטומי של הכתף תראה שהוא פשוט נמתח כמו גומיה על מפרק הכתף מה שיוצר הרבה חיכוך בגיד ועם עבודה לא נכונה או יותר מידי עומס בלי מנוחה מספקת תגרור דלקת.

קודם כל אתה צריך לאתר את מקור הבעיה, זה שעשית זריקה וזה העביר את הכאב ב80% זה *נוח* זה לא אומר שזה פתר את הבעיה או אפילו קרוב לזה, פשוט טיפלת בדלקת שלפי דעתי זה בכלל טעות כי אתה צריך את הדלקת הזאת אבל נזרום.

בכל מקרה תנסה להריץ אחורה להבין מתי התחיל לך הכאבים, ולאתר את שורש הבעיה ולנטרל אותה, אצלי זה לקח זמן אבל הבנתי שזה האחיזה שלי בסקוואט שהייתה צרה מידי, וגמרת לעומס עודף על הגיד הזה.

תוך כדי שאתה מנסה לאתר ולנטרל את שורש הבעיה, תפנה לפיזותרפיסט ספורט, עם התוצאות של האולטרסאונד ותתחיל שיקום לגיד, הגיד כרגע פצוע, עם קרעים מיקרוסקופים, ואין לו גם דלקת שתתקן אותו.
אתה צריך להתחיל הליך שיקומי לגיד והכי חשוב איטי, אין לי מושג איך להדגיש את זה בצורה חריפה איטי !
זה מאוד חשוב אחרת אתה תכניס את עצמך למצב שבו אתה בסכנה לקרוע את הגיד לגמרי.

תן לעצמך שבוע של מנוחה טוטאלית לפלג גוף עליון, אחרי זה תתחיל עם הפיזיותרפיה, תחזור לחדכ ותעבוד רק במגבלות ה״לא כואב לי״ אם זה כואב זרוק את המשקל לך לתרגיל אחר או שתוריד משקל, מה שעובד לך.

תשקיע בפיזיותרפיה, תקשיב לגוף, קח את זה באיזי, תיהיה בסדר.

מקווה שעזרתי, רפואה שלמה.
עזרת מאוד... תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית