הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כורכומין של מייפרוטאין-אמור להיות נוזלי?

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך
זה כורכומין ביחד עם ויטמין D אז אולי זה שונה מקפסולות אחרות שם זה כורכומין.
אגב שמת לב שהכמות כורכומין שם היא כלום בערך? יש שם 60 מ"ג בשתי קפסולות, כשאצל חברות אחרות יש 500-1000 מ"ג בקפסולה.
זה עוד לפני ששואלים את השאלה למה זה טוב בכלל לקחת כורכומין (אני יכול לטעון ש 2 גרם ביום למשך שבוע-שבועיים עזר לי עם דלקות במרפק ובכתף איזה פעמיים, אחרים אומרים שאין מחקר שתומך בזה לכן זה ברוסיינס אז אני לא טוען את זה)

• פותח/ת השרשור
אגב שמת לב שהכמות כורכומין שם היא כלום בערך? יש שם 60 מ"ג בשתי קפסולות, כשאצל חברות אחרות יש 500-1000 מ"ג בקפסולה.
זה עוד לפני ששואלים את השאלה למה זה טוב בכלל לקחת כורכומין (אני טוען ש 2 גרם ביום למשך שבוע-שבועיים עזר לי עם דלקות במרפק ובכתף איזה פעמיים, אחרים אומרים שאין מחקר שתומך בזה לכן זה ברוסיינס אז אני לא טוען את זה)

לגבי למה זה טוב, מייחסים לזה יתרונות גדולים וזה לא יקר לכן לדעתי זה שווה לקחת.

לגבי המינון אכן שמתי לב לפני ההזמנה, וציארתי לעצמי שאם זה ככה אז כנראה יש סיבה (מרוכז יותר או יעיל יותר). ייתכן וזה היה תמים מצדי, אבל אמרתי לעצמי שאם זה המוצר כורכומין היחיד שהם מוכרים אז כנראה שהוא טוב.

לפני כן הזמנתי באייהרב.. אותו מחיר ומינון כמו שציינת. פשוט לא היה לי מה עוד להזמין משם

יש שם 60 מ"ג בשתי קפסולות, כשאצל חברות אחרות יש 500-1000 מ"ג בקפסולה
זה לא עובד ככה. תוספי תזונה מגיעים בתצורות שונות ולכל תצורה זמינות ביולוגית שונה ולכן גם המינונים הם שונים.
לצורך העניין לגבי כורכומין, הזמינות הביולוגית של קפסולה נוזלית היא גבוהה פי כמה וכמה מזו כדור שהוא תמיסה למשל.

• פותח/ת השרשור
זה לא עובד ככה. תוספי תזונה מגיעים בתצורות שונות ולכל תצורה זמינות ביולוגית שונה ולכן גם המינונים הם שונים.
לצורך העניין לגבי כורכומין, הזמינות הביולוגית של קפסולה נוזלית היא גבוהה פי כמה וכמה מזו כדור שהוא תמיסה למשל.

כבר עמדתי לבצע עוד הזמנה מאייהרב. תודה על התגובה.

אגב התכוונת לכתוב "אבקה" במקום "תמיסה" אני מאמין. כי תמיסה היא נוזל

מעניין, לא ידעתי. איך אפשר לדעת נגיד ה 30 מ"ג שיש בקפסולה נוזלית כאן לכמה בערך זה שקול בקפסולה עם אבקה?

• פותח/ת השרשור
אגב התכוונת לכתוב "אבקה" במקום "תמיסה" אני מאמין. כי תמיסה היא נוזל
תמיסה זה לא נוזל, אם לחדד יותר אז התכוונתי לתמיסה מוצקה (טבליה).
מעניין, לא ידעתי. איך אפשר לדעת נגיד ה 30 מ"ג שיש בקפסולה נוזלית כאן לכמה בערך זה שקול בקפסולה עם אבקה?
קשה לומר מספרית כי זה לא המרה ליחידה שונה, גם לא תמיד נרצה בהכרח את הספיגה המהירה יותר.

• פותח/ת השרשור
למה לקחת תוסף כורכומין מה זה נותן ?

בפועל? ייתכן שכלום כי קשה מאוד לדעת. מאידך, נזק כלכלי מינורי.

על פי ההתוויות אבל מדובר בתוסף שעוזר למניעת וטיפול בדלקות בעיקר, אבל יש גם כל מיני דברים נוספים שכתוב שזה בריא למשל מצברוח וכו

למה לקחת תוסף כורכומין מה זה נותן ?
תוסף די מיותר. תרכובת עם פוטנציאל בריאותי שבפרקטיקה צריך מינונים מאוד גבוהים כדי לקבל ממנו תועלת, קל וחומר כשהספיגה שלו כזו גרועה.
אם אתה מחפש תוסף תבדוק שהוא מכיל פיפרין, משדרג את ספיגת הכורכומין בכמה דרגות

תוסף די מיותר. תרכובת עם פוטנציאל בריאותי שבפרקטיקה צריך מינונים מאוד גבוהים כדי לקבל ממנו תועלת, קל וחומר כשהספיגה שלו כזו גרועה.
אם אתה מחפש תוסף תבדוק שהוא מכיל פיפרין, משדרג את ספיגת הכורכומין בכמה דרגות

אם זה יש את זה בכורכום אז אפשר לקבל את זה מהתזונה , לא?

• פותח/ת השרשור
אם זה יש את זה בכורכום אז אפשר לקבל את זה מהתזונה , לא?

כל הקטע שמדובר במינונים לא הגיוניים לצרוך מהתזונה.. אם בכמוסה של כורכומין יש 500 מג חומר פעיל, אז את אותה כמות של חומר פעיל תקבל מהתבלין כורכום רק אם תצרוך אותו בכמויות שאתה לא מתכוון לעשות ככל הנראה.. לא זוכר כמויות אבל נניח אפילו אם תצטרך בשביל זה לאכול 2 כפיות כורכום ביום, זה נשמע יותר מדי. אפילו כפית אחת

לפי האתר הנל כורכומין נוזלי נספק ב98 אחוז ואבקתי 39-53. עדיין הפערים גדולים.
Capsules vs Liquid vs Powder: What's the Best Way to Ingest Turmeric?
האמת סקרן אותי ונכנסתי לקישור וממנו למחקר שהוא קישר ושם לא מצאתי את הסטטיסטיקה הזאת, אולי פספסתי כי אני בטלפון, אבל היה מעניין לראות שהכי קשים לעיכול ושיש להם סבירות לא להתמוסס באופן מלא היו הכדורים המוצקים בשונה מכדורים שמכילים אבקה ומעטפת ג׳לטין או מה שזה לא יהיה שעוטפים איתו כדורים

זה עוד לפני ששואלים את השאלה למה זה טוב בכלל לקחת כורכומין (אני יכול לטעון ש 2 גרם ביום למשך שבוע-שבועיים עזר לי עם דלקות במרפק ובכתף איזה פעמיים, אחרים אומרים שאין מחקר שתומך בזה לכן זה ברוסיינס אז אני לא טוען את זה)
תעשה איזה פאף קטן הכל עובר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית