הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב מתקדם ועדיין נשאר נוזלי

mosheomer12

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
היי שלום לכולם, בדרך כלל אני לא כותב בפורומים וכו אבל אני כבר לא יודע מה לעשות.
אני בחיטוב 9 שבועות, ירדתי ממש יפה מ82 ל69 קילו, לא עצרתי עם התפריט ליום, בלי פיתויים חשבתי רק על התהליך ועל התוצאה ושאני אהיה שמח להסתכל על עצמי במראה. כל יום השקעתי בתזונה באימונים.

אני כרגע 69.8 קילו משקל בוקר, צמצמתי מלחים, תה סרפד פעמיים ביום. 100 גרם פחמימה ביום בלי אימון/ביום אימון מכניס 150 גרם פחמימה. שומן 50 גרם יומי, חלבון 140 גרם.

הבעיה שאני עדיין נוזלי. הקוביות יצאו אבל ממש צריך לכווץ בשביל לראות אותם, אני מאמין אני 14-15 אחוז שומן ואני לא מבין מה אני עושה לא בסדר.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא 😃

ראשית הייתי ממליץ לעלות תמונה בשביל לראות את יחס השריר ופיזור השומן בגוף.
בשביל שקוביות יצצו צריך ליבה חזקה וא.ש נמוך.
למרות שנתקלתי בפריקים גנטים שגם בא.ש גבוה הריבועים שלהם מטורפים.

• פותח/ת השרשור
למרות שנתקלתי בפריקים גנטים שגם בא.ש גבוה הריבועים

קבצים מצורפים

• IMG_5330.jpeg
    IMG_5330.jpeg
    KB 413.5 · צפיות: 59
  • F915C770-5A01-4AE3-855D-DD0A39624947.jpeg
    F915C770-5A01-4AE3-855D-DD0A39624947.jpeg
    KB 107.8 · צפיות: 61
דבר ראשון כבר עשית שינוי מרשים, יותר מ10 קילו, יפה!

לפי התמונות באמת נראה שאתה על אחוז שומן יחסית נמוך, פשוט שהשומן נוטה להצטבר יותר בבטן מאשר אצל האדם הממוצע. אין לך מה לעשות עם החלוקת שומן שהגוף שלך בוחר בה, בשביל להוריד עוד את הבטן תצטרך להוריד עוד מכל הגוף, שהוא כבר קצת רזה ואין בו יותר מידי מעבר לשרירים.
צמצמתי מלחים, תה סרפד פעמיים ביום. 100 גרם פחמימה ביום בלי אימון/ביום אימון מכניס 150 גרם פחמימה.
נראה שאתה משקיע מעולה, אבל קצת במקומות הלא נכונים. אל תצמצם במלחמים, ואל תשתה תה סרפד במיוחד. אל תצמצם בפחמימה. פשוט תדאג להכניס מספיק חלבון (מה שאתה כבר עושה ואפילו עושה מעבר) וקלוריות (נגיע לזה עוד מעט). פחמימות זה מעולה, שומן זה מעולה, מלחים זה מעולה, ויטמינים מינרלים זה מעולה וסיבים תזונתיים זה מעולה.
משקל בוקר לא מעניין, תלך לפי ממוצע שקילות מכל השבוע, ותשווה את זה לממוצע של שבוע שאחרי. שינויים בין יום אחד ליום שני לא אומרים הרבה.
אני בחיטוב 9 שבועות, ירדתי ממש יפה מ82 ל69 קילו
קצת מהיר הייתי אומר. תנסה לדעתי לשאוף לרדת באזור ה1 אחוז ממשקל גוף בשבוע ולא יותר מזה. בעלייה במשקל גוף לשאוף לאזור ה0.25 אחוז בשבוע.
לא עצרתי עם התפריט ליום, בלי פיתויים חשבתי רק על התהליך ועל התוצאה
יכול להיות שלהיצמד לתפריט זה הדבר שהכי עובד לך בשמירה על כמות קלוריות וזה בסדר. אבל אם זה עובד לך, לדעתי עדיף ללכת לפי כמות ערכים יומית שצריך להכניס ולא לפי מאכלים קבועים, גם כי זה נותן לך לאכול מגוון גדול יותר שזה דבר טוב, וגם כי זה נותן לך קצת חופש מהתזונה בלי מחיר. אבל שוב, זה בתנאי שאתה מצליח להתמיד בזה באותה רמה שאתה מתמיד בתפריט.
ואני לא מבין מה אני עושה לא בסדר
כמו שכתבתי בהתחלה, אתה עושה עבודה מעולה. פשוט השומן נוטה להצטבר אצלך יותר בבטן מאשר אצל אנשים אחרים, זה לא משהו שיש לך שליטה בו, פשוט תמיד הגוף ישקיע אחוז מסויים וקבוע מהשומן שלו בבטן ואצלך האחוז הזה גבוה יחסית.
איך שאני רואה את זה יש לך 2 אופציות:
  1. להבין שאתה לא נוזלי, זה פשוט החלוקת שומן בגוף שלך. אם תסתכל על הידיים והחזה אתה תראה שאתה די חטוב.
  2. אם בכל זאת חשוב לך הקוביות, אז לרדת לאחוז שומן די נמוך. ממליץ לך בצורה כזאת קודם לעלות קצת במשקל ולצבור מסה ככה שלא תהיה שחיף לגמרי בשיא החיטוב.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון כבר עשית שינוי מרשים, יותר מ10 קילו, יפה!

לפי התמונות באמת נראה שאתה על אחוז שומן יחסית נמוך, פשוט שהשומן נוטה להצטבר יותר בבטן מאשר אצל האדם הממוצע. אין לך מה לעשות עם החלוקת שומן שהגוף שלך בוחר בה, בשביל להוריד עוד את הבטן תצטרך להוריד עוד מכל הגוף, שהוא כבר קצת רזה ואין בו יותר מידי מעבר לשרירים.

נראה שאתה משקיע מעולה, אבל קצת במקומות הלא נכונים. אל תצמצם במלחמים, ואל תשתה תה סרפד במיוחד. אל תצמצם בפחמימה. פשוט תדאג להכניס מספיק חלבון (מה שאתה כבר עושה ואפילו עושה מעבר) וקלוריות (נגיע לזה עוד מעט). פחמימות זה מעולה, שומן זה מעולה, מלחים זה מעולה, ויטמינים מינרלים זה מעולה וסיבים תזונתיים זה מעולה.

משקל בוקר לא מעניין, תלך לפי ממוצע שקילות מכל השבוע, ותשווה את זה לממוצע של שבוע שאחרי. שינויים בין יום אחד ליום שני לא אומרים הרבה.

קצת מהיר הייתי אומר. תנסה לדעתי לשאוף לרדת באזור ה1 אחוז ממשקל גוף בשבוע ולא יותר מזה. בעלייה במשקל גוף לשאוף לאזור ה0.25 אחוז בשבוע.

יכול להיות שלהיצמד לתפריט זה הדבר שהכי עובד לך בשמירה על כמות קלוריות וזה בסדר. אבל אם זה עובד לך, לדעתי עדיף ללכת לפי כמות ערכים יומית שצריך להכניס ולא לפי מאכלים קבועים, גם כי זה נותן לך לאכול מגוון גדול יותר שזה דבר טוב, וגם כי זה נותן לך קצת חופש מהתזונה בלי מחיר. אבל שוב, זה בתנאי שאתה מצליח להתמיד בזה באותה רמה שאתה מתמיד בתפריט.

כמו שכתבתי בהתחלה, אתה עושה עבודה מעולה. פשוט השומן נוטה להצטבר אצלך יותר בבטן מאשר אצל אנשים אחרים, זה לא משהו שיש לך שליטה בו, פשוט תמיד הגוף ישקיע אחוז מסויים וקבוע מהשומן שלו בבטן ואצלך האחוז הזה גבוה יחסית.
איך שאני רואה את זה יש לך 2 אופציות:
  1. להבין שאתה לא נוזלי, זה פשוט החלוקת שומן בגוף שלך. אם תסתכל על הידיים והחזה אתה תראה שאתה די חטוב.
  2. אם בכל זאת חשוב לך הקוביות, אז לרדת לאחוז שומן די נמוך. ממליץ לך בצורה כזאת קודם לעלות קצת במשקל ולצבור מסה ככה שלא תהיה שחיף לגמרי בשיא החיטוב.
תודה על התגובה המושקעת אחי, כמה גרם פחמימה מומלץ במצבי להכניס? אני שומע בהמון מקומות שככל שהחיטוב מתקדם יותר, הפחמימה צריכה לרדת. והמלח צריך לרדת, בשביל להיראות יותר יבשים.

תודה על התגובה המושקעת אחי, כמה גרם פחמימה מומלץ במצבי להכניס? אני שומע בהמון מקומות שככל שהחיטוב מתקדם יותר, הפחמימה צריכה לרדת. והמלח צריך לרדת, בשביל להיראות יותר יבשים.
מה שאתה מדבר עליו זה בשביל יום ספציפי שתרצה להיראות בו בשיא, למשל צילומים לדוגמנות או תחרות פיתוח גוף וכדומה. זה לא מצב שתרצה להישאר בו לאורך זמן, כי זה לא בריא בעליל, וגם אם הבריאות על הז*ן שלך, החוסר בריאות הזה יגרום לאיבוד מסת שריר שכן יעניין אותך. בקיצור, תדאג לאכול את הכמות חלבון וקלוריות שאתה צריך, ותדאג שבתזונה שלך יהיה באופן כללי מגוון של אבות מזון, אם זה פחמימות שומן ויטמינים או מינרלים. אני לא מאמין שצריך להגיע לרמה של ספירת פחמימות כי זה התעסקות בקקה שלא מובילה לשינוי ניכר לשום עין, פשוט תדאג שכן יש לך הכל בבטן בסוף השבוע. רק חלבון ובעיקר קלוריות זה כן מספיק משמעותי לספור.
תדע שפחמימות נותנות לך אנרגיה, ואנרגיה זה משהו שמתאמן צריך מאוד, במיוחד בחיטוב שהאנרגיה יורדת בכל מקרה. לכל אוכל יש את היתרונות שלו.

כמות קלוריות וחלבון אתה יודע כמה צריך?

• פותח/ת השרשור
קלוריות עושה משקל גוף כפול 33 פחות 400 ככה שאני מכניס 1900 כל יום
חלבון משקל גוף כפול 2
שומן משקל גוף כפול 0.8
כל השאר פחמימה.
לרוץ על הנוסחה הזאת או שיש מה לשנות?

חלבון משקל גוף כפול 2
שומן משקל גוף כפול 0.8
כל השאר פחמימה.
אתה יכול להוריד את השומן לאיזור ה30-35 ג' ולהעביר לפחמימה אם יהיה לך נוח יותר.
השאר בסדר גמור.

חלבון משקל גוף כפול 2
שומן משקל גוף כפול 0.8
כל השאר פחמימה.
קלוריות אתה צריך לרוץ על מספר קבוע שבוע- שבועיים ולעקוב אחרי המשקלים. מניח שאתה כבר עושה את זה לפי מה שאתה אומר. לפי השינויים שקורים לך בגוף תוסיף/ תחסיר כל שבוע 500 קל בערך ותראה שוב מה השינוי ותתאים עד שיהיה טוב. כמו שאמרתי נראה שאתה יורד מהר מידי ואולי להוסיף טיפה קל יהיה טוב.
חלבון נהוג שצריך 1.6-2 גרם על כל קילו משקל גוף, ויש דיבור כזה שכדאי בחיטוב להיצמד יותר ל2 כמו שאתה עושה. אני פחות חושב שזה קריטי, אם 1.6 זה מספיק בשביל אופטימליות אני לא רואה סיבה לאכול יותר מזה אלא אם אתה מוצא שזה עוזר לך אישית. אבל בכל מקרה לאכול יותר חלבון זה לא מזיק.

• פותח/ת השרשור
למרות שנתקלתי בפריקים גנטים שגם בא.ש גבוה הריבועים שלהם מטורפים.

קלוריות אתה צריך לרוץ על מספר קבוע שבוע- שבועיים ולעקוב אחרי המשקלים. מניח שאתה כבר עושה את זה לפי מה שאתה אומר. לפי השינויים שקורים לך בגוף תוסיף/ תחסיר כל שבוע 500 קל בערך ותראה שוב מה השינוי ותתאים עד שיהיה טוב. כמו שאמרתי נראה שאתה יורד מהר מידי ואולי להוסיף טיפה קל יהיה טוב.
חלבון נהוג שצריך 1.6-2 גרם על כל קילו משקל גוף, ויש דיבור כזה שכדאי בחיטוב להיצמד יותר ל2 כמו שאתה עושה. אני פחות חושב שזה קריטי, אם 1.6 זה מספיק בשביל אופטימליות אני לא רואה סיבה לאכול יותר מזה אלא אם אתה מוצא שזה עוזר לך אישית. אבל בכל מקרה לאכול יותר חלבון זה לא מזיק.

לא מבין למה בכל מקום אני שומע שמומלץ להוריד פחמימות בכדי לרוקן את הגליקוגן, וככה השומן יירד יותר מהר כי ככל שהמאגרי גליקוגן ריקים, הגוף ישתמש בשומן כמקור אנרגיה .

לא מבין למה בכל מקום אני שומע שמומלץ להוריד פחמימות בכדי לרוקן את הגליקוגן, וככה השומן יירד יותר מהר כי ככל שהמאגרי גליקוגן ריקים, הגוף ישתמש בשומן כמקור אנרגיה .
לא בדיוק מבוסס ולא רלוונטי לשריפת שומן.
מה שישנה זה הגירעון הקלורי ולא מצב מאגרי הגליקוגן.

יש הרבה דברים ששומעים בכל מקום, למשל לא לעבור עם הברכיים את קו האצבעות בסקוואט, שגב עגול פוצע, שצום לסירוגין יתן לך איזה אפקט חיובי מסויים על החיטוב וכו. זה לא הופך אותם לנכונים.
לא בדיוק מבוסס ולא רלוונטי לשריפת שומן.
מה שישנה זה הגירעון הקלורי ולא מצב מאגרי הגליקוגן.
כמו שאור אמר, בשביל להתחטב כל מה שאתה צריך זה גירעון קלורי שיוריד אותך במשקל ואימונים וחלבון שיגרמו לירידה במשקל לא לבוא יותר מידי מהשרירים. זהו בגדול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית