הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

קראטה-כמה הייתם מרחיקים בשביל מועדון טוב?

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך

Elfom

משתמש מתחיל
267
38
נק' מוניטין:
41
267
38
בעבר התאמנתי בקראטה כשנה במועדון טוב ורציני בבאר שבע עד שעברתי לגור באריאל והפסקתי להתאמן.

עכשיו אני רוצה לחזור להתאמן ואני לא מצליח לפתור את הבעיה של המיקום שאני גר בו. ומציאת מקום רציני.

אני מאוד רוצה לחזור למועדון שהייתי בו לפני כן, הבעיה היא כזאת.

יש למועדון סניף אחד בפתח תקווה שעולה 290 שח לחודש, פעמיים בשבוע, שעה וחצי כל אימון. דלק בחודש ייצא לי כ300 שח. סהכ כ 600 זח בחודש.
בעיה נוספת שהדוגו עם יותר מדי אנשים (לכן פחות יחס אישי) ורובם חגורות שחורות (אני עדיין לבנה) ולכן זה פחות נעים וכיף.

יש סניף בכפר סבא שעולה 250 שח. דלק גם סביב ה300 ייצא. אבל פחות התחברתי למקום מבחינת המאמן והמקום אימון עצמו.

יש עוד סניף בתל אביב עם המאמן שאני כבר מכיר מבאר שבע, ורוצה להתאמן שם.
כמות יותר הגיונית של מתאמנים, יש בעלי חגורות "ביניים".
הבעיה היא שזה מאוד יקר ורחוק ממני. הוא לוקח 420 שח לחודש, פעמיים בשבוע, כל אימון שעתיים. זה מחיר ממש גבוה וכמו כן לפעמים יוצא שמפספסים אימון או שמתבטל עקב חגים ועניינים כאלה ואז זה גם יגרום לי לתחושה לא נעימה עקב ההפסד הכספי. בנוסף זה נסיעב של 45 קמ מאריאל כל כיוון. 90 קמ לאימון. זה עוד כ350 שח דלק בחודש. יוצא הוצאה מטורפת של כ800 שח לקראטה בחודש.

לא מצליח למצוא פתרון נורמלי של מועדון רציני במרחק נסיעה סביר ובעלות סבירה.

יש למועדון סניף אחד בפתח תקווה שעולה 290 שח לחודש, פעמיים בשבוע, שעה וחצי כל אימון.
אכתוב את מה שכתבת במילים אחרות, אולי זה יתן פרופורציה אחרת.
24 שקלים לאימון של שעה וחצי.
שהם 16 שקל לשעה.
דלק, זה בכל תחום, ואתה יכול לשקול תחבורה ציבורית אם יש זמן,
או לקרוא לחבר/מכר שיצטרף איתך לחוג, ותתחלקו בהוצאות הדלק.

• פותח/ת השרשור
24 שקלים לאימון של שעה וחצי.
שהם 16 שקל לשעה.
דלק, זה בכל תחום, ואתה יכול לשקול תחבורה ציבורית אם יש זמן,
או לקרוא לחבר/מכר שיצטרף איתך לחוג, ותתחלקו בהוצאות הדלק.

אין לי את מי לצרף לשם..
החישוב שלך קצת לא נכון. 290 שח ל 8 פעמים בשבוע זה 36 לאימון שהם 24 לשעה. אבל בכל אופן אני מסתכל חודשי כולל דלק. מה הכוונה דלק זה בכל תחום? אם בסוף זה סכום שיצטרך לצאת בגלל/לטובת המטרה הספציפית הזאת..
וגם החוג בפתח תקווה פחות התחברתי מאשר תל אביב אבל ניחא.

גלב נסגר או שהוא לא טוב?

פ"ת בודאות יש עוד מכונים טובים ו300 שקל דלק לתחביב חשוב זה זניח (לדעתי)

גלב נסגר. זה גם קיוקושין ואני מעדיף גוגו.
נשמע הגיוני שהוצאות ההגעה לחוג יהיו כהוצאות החוג עצמו? נשמע הגיוני להוציא 600-800 שח בשביל חוג קראטה פעמיים בשבוע? כשיש אנשים שמשלמים 250 שח והחוג ליד הבית או במרחק 15 דק נסיעה?

אם זה מספיק חשוב לך אז תשקיע את המאמץ/כסף/זמן. אם יש חלופות אז תתעדף לפי עצמך (מחיר, איכות, נוחות.. מה שאתה חושב שהכי משמעותי).

לשאלתך, בעבר הייתי נוסע 40 דקות לכיוון, פעמיים בשבוע במשך שנתיים, לאימון של שעה, כדי להתאמן עם מאמן הנבחרת.

המחיר היה בערך 250 לחודש ובחגים היו מתבטלים אימונים וזה באמת מעצבן.

• פותח/ת השרשור
אם זה מספיק חשוב לך אז תשקיע את המאמץ/כסף/זמן. אם יש חלופות אז תתעדף לפי עצמך (מחיר, איכות, נוחות.. מה שאתה חושב שהכי משמעותי).

לשאלתך, בעבר הייתי נוסע 40 דקות לכיוון, פעמיים בשבוע במשך שנתיים, לאימון של שעה, כדי להתאמן עם מאמן הנבחרת.

המחיר היה בערך 250 לחודש ובחגים היו מתבטלים אימונים וזה באמת מעצבן.

במה היה מדובר? באיזה רמה היית?

באיגרוף קלאסי, רמה יחסית מתקדמת.

לדעתי אם אתה מתאמן מתחיל אז שווה לך להתאמן במקום איכותי ונחשב שיתן יסודות טובים, גם אם זה כרוך בנסיעות ארוכות.

נשמע הגיוני שהוצאות ההגעה לחוג יהיו כהוצאות החוג עצמו? נשמע הגיוני להוציא 600-800 שח בשביל חוג קראטה פעמיים בשבוע? כשיש אנשים שמשלמים 250 שח והחוג ליד הבית או במרחק 15 דק נסיעה?
היית צריך לקחת את זה בחשבון כשעברת לאריאל..

החישוב שלך קצת לא נכון. 290 שח ל 8 פעמים בשבוע זה 36 לאימון שהם 24 לשעה
טעות שלי, חישבתי כשעות, ולא כשיעורים.
ועוד הוספתי חטא על פשע שחישבתי כשעות לאחר מכן.

בכל מקרה, אם זה מספיק חשוב לך...
ואם לא, אפשר למצוא תחביבים אחרים, זולים יותר.

• פותח/ת השרשור
היית צריך לקחת את זה בחשבון כשעברת לאריאל..

זה נכון, משום מה תמיד חשבתי שאסתדר. או שיהיה תחבצ נוח וזול, או שאמצא מקום איכותי אחר קרוב. בסוף לא זה ולא זה.

בקיצור, זה לא נשמע לכם "מטורף" שבן אדם מוציא סכום כזה ( 800 שח כל חודש) והשקעה כזאת (45 דק לכל כיוון, ביחד עם האימון יוצא קרוב ל4 שעות מהיום) בשביל קראטה, ועוד שהוא סהכ בחגורה לבנה?

בקיצור, זה לא נשמע לכם "מטורף" שבן אדם מוציא סכום כזה ( 800 שח כל חודש) והשקעה כזאת (45 דק לכל כיוון, ביחד עם האימון יוצא קרוב ל4 שעות מהיום) בשביל קראטה, ועוד שהוא סהכ בחגורה לבנה?
תעשה מה שאתה אוהב ומה שנראה לך הגיוני הדעה של אנשים אחרים בנושא כזה לא רלוונטית

• פותח/ת השרשור
תעשה מה שאתה אוהב ומה שנראה לך הגיוני הדעה של אנשים אחרים בנושא כזה לא רלוונטית

דעתי היא שזה לא הגיוני. אבל אם אני אשמע ממספיק אנשים שזה לא כזה "מטורף" אז אולי דעתי תתעדן.
אגב הקראטה חשוב לי גם מבחינת בריאות נפשית. ואני אומר לעצמי שכך אני גם יכול להסתכל על זה, ואז כמובן ש800 שח בחודש באים בחשבון. (ואז אני נסכר שזה עדיין בסהכ חוג קראטה חח)

לא רואה מה הבעיה, אנשים מבזבזים יותר כסף על הרבה פחות.

על מה עוד גבר מוציא 800 שח חודשי?
להוציא אבקות וענייני חלבון (כי אני גם מוציא אותם)
אני משלם 850 שקל לחודש על מאמן

יש כאלו על סיגריות, שתייה, חטיפים.

פשוט עניין של כמה זה חשוב לך, ואם זה מצדיק את הערך מבחינתך.

• פותח/ת השרשור
כל לחימה היא אומנות. אל תזלזל בלוחמי MMA

ממש לא מזלזל…
ופרקטית לרחוב זה אולי עדיף.

אבל מספרית, תמצא שם יותר כאלה שפשוט רוצים "ללמוד ללכת מכות" (קרי, "לחימה" ולא "אומנות" לחימה).

ובלי קשר אני לא חושב שיש מקום להשוואה בין הפאן האומנותי (תרבותי,היסטורי) של כלל אומנויות הלחימה לעומת איגרוף לסוגיו וקרב מגע.

ממש לא מזלזל…
ופרקטית לרחוב זה אולי עדיף.

אבל מספרית, תמצא שם יותר כאלה שפשוט רוצים "ללמוד ללכת מכות" (קרי, "לחימה" ולא "אומנות" לחימה).

ובלי קשר אני לא חושב שיש מקום להשוואה בין הפאן האומנותי (תרבותי,היסטורי) של כלל אומנויות הלחימה לעומת איגרוף לסוגיו וקרב מגע.

לכל אומנות לחימה יש היסטוריה ורקע תרבותי, אם מעניינות אותך אלו עם המסורת העתיקה והאקזוטית או איזו אומנות ספציפית אז זה סבבה לגמרי, אבל זה לא אומר שיש שם יותר אומנות מבמקומות אחרים.

איגרוף וקרב מגע הם אומנויות לחימה לכל דבר ועניין, זה שלא צועקים ביפנית או שאין טקסים מיוחדים זה לא גורע מהפן האומנותי שלהן או מהתועלת שתשיג מהן בכל האספקטים שלחימה מספקת (משמעת, נחישות, רוח לחימה, כושר, ריכוז, ריסוק אפים וכו').

אני פגשתי הרבה לוחמים שרצו "ללמוד ללכת מכות" כמו שתיארת דווקא באימוני מואי תאי, שהיא עתיקה מאוד, יש בה טקסים, ובאימונים אפילו ספרנו בעיטות בתאילנדית. פגשתי כאלה גם באימוני אייקידו. אז הרושם שלי הוא אחר משלך.

כתבת שהניסיון שלך הוא שנה אחת בקרטה, אני מאמין שזה לימד אותך על קרטה אבל שאתה לא מכיר מספיק טוב אומנויות לחימה אחרות וזה יוצר אצלך רושם מוטעה עליהן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית