הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קראטה-כמה הייתם מרחיקים בשביל מועדון טוב?

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
כתבת שהניסיון שלך הוא שנה אחת בקרטה, אני מאמין שזה לימד אותך על קרטה אבל שאתה לא מכיר מספיק טוב אומנויות לחימה אחרות וזה יוצר אצלך רושם מוטעה עליהן.

הייתי גם חצי שנה באיגרוף תאילנדי ונתקלתי בעיקר בילדים/מתלהבים

הייתי גם חצי שנה באיגרוף תאילנדי ונתקלתי בעיקר בילדים/מתלהבים

מה זה אומר?
איגרוף תאילנדי זאת אחלה אומנות לחימה ושווה ללמוד אותה. אם נפלת על מכון של ילדים אז פשוט תעבור מכון (רועי הייזלר מומלץ בחום, תקבל שם יותר מסורת מבהרבה מקומות אחרים והלוחמים ברמה גבוהה מאוד).

מכונים גרועים יש בכל סגנון לחימה, אם אתה מכוון למקום עם סבירות גבוהה לאוכלוסיה רוחנית שפחות מעוניינת בצד הלחימתי אז חפש מכון לטאי צ'י

• פותח/ת השרשור
אתה מכוון למקום עם סבירות גבוהה לאוכלוסיה רוחנית שפחות מעוניינת בצד הלחימתי אז חפש מכון לטאי צ'י

לדעתי הרחקת לכת לקיצון.
כל קראטה (אולי פחות קיוקושין) לדעתי נותן מענה בן לפאן הלחימתי והן לפאן הרוחני.
טאי צי לדעתי נותן מענה לפאן הרוחני בעיקר.
ואיגרוף תאילנדי לפאן הלחימתי בעיקר.

אז אם נסכם אני חושב שאפשר לבנות את הדברים על ציר מסויים, ולא לקבוע ש"יש" או "אין".
ואני חושב שאתה די הסכמת איתי בכך, במיוחד אחרי שהגדרת את טאי צי ("אומנות לחימה לכל דבר") כמשהו רוחני ואומנותי יותר

לא הסכמתי. טאי צ'י היא היחידה שאני מחריג, היא בהגדרה פעילות לשמירה על חיוניות הגוף ולא ללחימה (אפשר להתווכח על זה אבל אני כבר השתכנעתי).

אני מאמין שתוכל למצוא את הרוחניות בכל אומנות לחימה שתבחר. אם באחת זה נראה לך יותר בולט מבאחרת אז לך על זה, לגיטימי.

• פותח/ת השרשור
תיבת פנדורה... מוזמן להתחיל בסרטוני יוטיוב של לוחמי טאי צ'י מנסים את כוחם מול לוחמים אחרים

אתה רק מוכיח שזה לא נכון מה שאמרת.
אם בהגדרה טאי צי לא היה ללחימה אלא רק לבריאות הגוף, לא היו קיימים סרטונים כאלה.
אתה מדבר על יעילות ועל זה לא התווכחתי

לא השתכנעתי..
זה שיש סרטון של מישהו שטוען שהוא עושה אומנות לחימה לא הופך את מה שהוא עושה לאומנות לחימה

• פותח/ת השרשור
לא השתכנעתי..
זה שיש סרטון של מישהו שטוען שהוא עושה אומנות לחימה לא הופך את מה שהוא עושה לאומנות לחימה

תראה לי מקור אחד שתומך בזה:
טאי צ'י היא היחידה שאני מחריג, היא בהגדרה פעילות לשמירה על חיוניות הגוף ולא ללחימה.

תראה לי מקור אחד שתומך בזה:

אתה מחפש שזה יהיה כתוב איפשהו באופן מובהק?
כל ההתמקדות של הזקנים בה וכל הנסיונות הכושלים שלה לעמוד מול אומנויות לחימה אחרות לא מספיקים לך?
אולי זה שהתוצאה הראשונה בגוגל היא זאת זה משכנע מספיק:
Tai chi is an ancient Chinese tradition that, today, is practiced as a graceful form of exercise. It involves a series of movements performed in a slow, focused manner and accompanied by deep breathing.

כתבתי לך שזאת תיבת פנדורה, תחקור בעצמך קצת ותגיד לי מה דעתך. למה היא כן אומנות לחימה? כי עושים סיבובים עם הידיים ונושמים לאט?
זה יותר כמו סוג של יוגה

• פותח/ת השרשור
אתה מחפש שזה יהיה כתוב איפשהו באופן מובהק?
כל ההתמקדות של הזקנים בה וכל הנסיונות הכושלים שלה לעמוד מול אומנויות לחימה אחרות לא מספיקים לך?
אולי זה שהתוצאה הראשונה בגוגל היא זאת זה משכנע מספיק:
Tai chi is an ancient Chinese tradition that, today, is practiced as a graceful form of exercise. It involves a series of movements performed in a slow, focused manner and accompanied by deep breathing.

כתבתי לך שזאת תיבת פנדורה, תחקור בעצמך קצת ותגיד לי מה דעתך. למה היא כן אומנות לחימה? כי עושים סיבובים עם הידיים ונושמים לאט?
זה יותר כמו סוג של יוגה

ציטוט נוסף מאותו מקור (שהוא אגב מכון מחקר רפואי כלשהו)
Tai chi has many different styles. Each style may subtly emphasize various tai chi principles and methods. There are variations within each style. Some styles may focus on health maintenance, while others focus on the martial arts aspect of tai chi.

בוא נדבר גלויות.

לאומנות יפה ומערבת תנועות קיצביות וחיוניות, לך תלמד ריקוד, בדגש על באלט, זה פשוט מדהים.

לדעת לנטרל יריב וללכת מכות, לך תלמד קרב מגע, BJJ, איגרוף, איגרוף תילאנדי, סיסטמה, או MMA מכל סוג.

לבריאות הגוף ותנועה רכה, טאי צ'י או יוגה.

קונג פו, קראטה, אייקידו הם לוחמות מסורתיות שמחוסר תרגול ואמונות פילוסופיות נהפכו ללעג וקלס בידי רוב המאמנים, רק מאמנים בודדים במקדשים ובתי ספר מסוימים מצליחים להפוך אותך ללוחם אמיתי וראוי.

אז קח עיצה מאדם קצת מנוסה בתחום, תבחר בספורט/אומנות שכיף לך.
בשביל לריב ברחוב יותר חשוב המאמן מהלוחמה, ואם כבר לוחמה, תיקח משהו שלא בנוי סביב קרבות זירה, הצגת קאטות מיותרות, ושיש מכות שאסור לתת, ובולשיט של כבוד וקרב פייר.

לכל אומנות יש את המטרות שלה, זה לא אומר שחלק גדול מהאומניות והמאמנים לא בולשיט.

• פותח/ת השרשור
לדעת לנטרל יריב וללכת מכות, לך תלמד קרב מגע, BJJ, איגרוף, איגרוף תילאנדי, סיסטמה, או MMA מכל סוג.

לבריאות הגוף ותנועה רכה, טאי צ'י או יוגה.

קונג פו, קראטה, אייקידו הם לוחמות מסורתיות שמחוסר תרגול ואמונות פילוסופיות נהפכו ללעג וקלס בידי רוב המאמנים, רק מאמנים בודדים במקדשים ובתי ספר מסוימים מצליחים להפוך אותך ללוחם אמיתי וראוי.

טאי צי היא אומנות לחימה רכה.

כמוה האייקידו, שאני לא מבין למה כתבת אותה בשורה אחת עם הקראטה.

תמצא לוחמי קראטה קיוקושין גם ב ufc

ציטוט נוסף מאותו מקור (שהוא אגב מכון מחקר רפואי כלשהו)
Tai chi has many different styles. Each style may subtly emphasize various tai chi principles and methods. There are variations within each style. Some styles may focus on health maintenance, while others focus on the martial arts aspect of tai chi.

הציטוט הזה כמו גם הקודם שאני צירפתי זה לא מה שישכנע אותי לכל אחד מהצדדים, במה זה עוזר?

כתבתי לך שזה עניין שאפשר להתווכח עליו ושאני כבר משוכנע בו. הטענה שלי מגיעה מהסתכלות, בחינה והשוואה.

אתה מוזמן לבחון בעצמך, מקווה שתגלה דברים מעניינים

• פותח/ת השרשור
הציטוט הזה כמו גם הקודם שאני צירפתי זה לא מה שישכנע אותי לכל אחד מהצדדים, במה זה עוזר?

כתבתי לך שזה עניין שאפשר להתווכח עליו ושאני כבר משוכנע בו. הטענה שלי מגיעה מהסתכלות, בחינה והשוואה.

אתה מוזמן לבחון בעצמך, מקווה שתגלה דברים מעניינים

אני בכלל לא נכנס לענייני יעילות, כל הטענה שלי היתה לגבי זה שאמרת שהטאי צי, בהגדרתו, הוא פעילות לשמירה על בריאות הגוף. כשהפועל בהגדרתו הוא אומנות לחימה

טאי צי היא אומנות לחימה רכה.
עוד לא פגשתי באמן טאי צ'י ששיכנע אותי באפקטיביות שלה כלוחמה, אלא באפקטיביות שלה להבין איך לנתח תנועה וסיוע להרבה תחומי ספורט אחרים גם אומנויות לחימה.
כמוה האייקידו, שאני לא מבין למה כתבת אותה בשורה אחת עם הקראטה.
אייקידו בדומה לקראטה היא אומנות לחימה עתיקה שרוב המייצגים שלהם לא אפקטיביים ברמות ללחימה.
תמצא לוחמי קראטה קיוקושין גם ב
זה קרב זירה ufc, לא רחוב.
ולא נראה לי שתמצא מישהו שעם קראטה לבד ניגש לזירה.

אני בכלל לא נכנס לענייני יעילות, כל הטענה שלי היתה לגבי זה שאמרת שהטאי צי, בהגדרתו, הוא פעילות לשמירה על בריאות הגוף. כשהפועל בהגדרתו הוא אומנות לחימה

תודה שתיקנת אותי לגבי הגדרת הפועל.

מקווה שתמצא מכון טוב להתאמן בו, בהצלחה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית