הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קראטה-כמה הייתם מרחיקים בשביל מועדון טוב?

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
עוד לא פגשתי באמן טאי צ'י ששיכנע אותי באפקטיביות שלה כלוחמה.

זה לא אומר שלא קיים.

אייקידו בדומה לקראטה היא אומנות לחימה עתיקה שרוב המייצגים שלהם לא אפקטיביים ברמות ללחימה.

לא דיברתי על אפקטיביות, וגם אם כן אז לשים את אייקידו וקראטה באותה רמה זה בדיחה בעיני.

זה קרב זירה ufc, לא רחוב.
ולא נראה לי שתמצא מישהו שעם קראטה לבד ניגש לזירה.

לגבי הקראטה לבד אתה אולי צודק, אבל קרבות ufc זה מדמה בהחלט מכות רחוב מבחינתי. אני חושב שאין ספק שלא היית שש לפגוש לוחם ufc בקרב רחוב (וגם לא דאן 2 בקראטה)

לא דיברתי על אפקטיביות, וגם אם כן אז לשים את אייקידו וקראטה באותה רמה זה בדיחה בעיני.
לא הבנתי מה אתה מחפש באומנות לחימה, אולי תפרט קצת יותר.
לדעתי כל האומנויות לחימה התחילו כדי ללמד אנשים איך לפרק לאדם אחר את הצורה, שום סיבה אחרת, למרות שהכניסו להם אמונות ופילוסופיות שונות.
היום חלק מאומנויות לחימה הם ספורט, כמו טייקוואנדו, ג'ודו, BJJ ועוד, וזה גם סיבה לעסוק בהם.

אבל אומנות שאינה אפקטיבית במכות, או אינה ספורט, לא ברור לי למה שמישהו ירצה בה.
לגבי הקראטה לבד אתה אולי צודק, אבל קרבות ufc זה מדמה בהחלט מכות רחוב מבחינתי. אני חושב שאין ספק שלא היית שש לפגוש לוחם ufc בקרב רחוב (וגם לא דאן 2 בקראטה)
הלוחמי ufc בהחלט מחזיקים יתרון עצום בקרב רחוב, בדומה לשחקני פוטבול.
אבל בקרב רחוב אין כמה סבבים לריב עם מנוחות באמצע, לא תמיד הקרב ימשיך מעבר לכמה שניות.
אין כפפות, ומותר לתת בעיטות גם לראש של היריב, לתת ביסים ונגיחות, שאלו דברים אסורים בקרב ufc.

ברחוב לא מעניין מה המשקל גוף שלך, ויש לך לפעמים יותר מיריב אחד. יש לך לפעמים כלים שאפשר להשתמש בהם כמו כיסה או שולחן.

ברור שלא הייתי רוצה לריב אם אף אחד מהם כמו שלא הייתי רוצה לריב עם סטרונגמן ענק, אבל זה לא הדרך הכי אפקטיבית לריב, כי זה בסופו של דבר רק ספורט.

בקיצור, זה לא נשמע לכם "מטורף" שבן אדם מוציא סכום כזה ( 800 שח כל חודש) והשקעה כזאת (45 דק לכל כיוון, ביחד עם האימון יוצא קרוב ל4 שעות מהיום) בשביל קראטה, ועוד שהוא סהכ בחגורה לבנה?
לי נשמע יותר מטורף להשקיע 4 שעות בזה, למישהו שעובד משרה מלאה זה אוכל את כל הזמן מחוץ לעבודה באותו יום. אני במקומך כנראה הייתי מתפשר על מקום יותר קרוב/סגנון שונה אבל שיהיה קרוב לבית שלא יקח לי כל כך הרבה זמן.
הכסף זה אמנם נשמע לא מעט אבל וואלה לא יותר מטורף מאנשים שמוציאים מעל 1000 שקל בחודש על סיגריות, בירה, ירוק, סתם שטויות אחרות וכו' וכו'...
אבל זה מהמבט שלי, אתה זה שמחליט כמה חשוב לך התחביב והמועדון הספציפי בתל אביב בשביל להשקיע בו את הזמן ואת הכסף

• פותח/ת השרשור
לי נשמע יותר מטורף להשקיע 4 שעות בזה, למישהו שעובד משרה מלאה זה אוכל את כל הזמן מחוץ לעבודה באותו יום. אני במקומך כנראה הייתי מתפשר על מקום יותר קרוב/סגנון שונה אבל שיהיה קרוב לבית שלא יקח לי כל כך הרבה זמן.

זאת גם נקודה.. בפועל זה כ40 דק נסיעה לכיוון ושעתיים אימון. זה מצטבר להרבה זמן. אבל 40 דק זה הגיוני לדעתי דווקא כי אני גר במקום שהעיר הכי קרובה (ראש העין) היא חצי שעה, ככה שההבדלים לא גדולים מאוד. ובלי קשר היום להגיע ממקום למקום לוקח זמן
לא הבנתי מה אתה מחפש באומנות לחימה, אולי תפרט קצת יותר.

לא הייתי בהתלבטות מה ללמוד אלא איפה.
ולגבי ufc בפעמים הבודדות שיצא לי לראות, חוקים זה לא הצד החזק שם. לפחות לא כאלה שנועדו "לשמור על היריב מפגיעה". אבל לא משנה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית