עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תחשוב "חזה גאה". כאילו אתה רוצה להראות לחדר כושר מי הגבר.
תחשוב "חזה גאה". כאילו אתה רוצה להראות לחדר כושר מי הגבר.
יש לי מלא כאלו בחדר כושר, איכשהו זה תמיד מתחבר לי עם חצ׳קונים, חוסר מודעות ורגליים קטנות
האמת שהייתי רציני לגמרי. כשאני רוצה שמתאמן יכווץ גב עליון, אני הרבה פעמים משתמש בחזה גאה
אני מעתיק מסאם בירד:
אני שוקל להסריט את עצמי עושה סקוואט עם הקיו הזה, ומראה דוגמה איך אני שוחט את הקיו הזה, כאילו שאין לי שום רקע טכני קדום.תחשוב "חזה גאה". כאילו אתה רוצה להראות לחדר כושר מי הגבר.
Cues זה לא מילת קסם שגורמת לטכניקה להיות טובה. אני שומע מאמנים צועקים למתאמנים כל מיני ססמאות מטומטמות כי ככה הם ראו את המאמן של רוקי צועק לו בזירת האיגרוף שלו.
בדומה לאיגרוף, אתה רק יכול לצעוק קיו שהמתאמן כבר מכיר בזכות עבודה יחד, אם המתאמן לא יודע מה הטכניקה הנכונה, שום קיו לא תעזור.
תומס לילי אומר שקיו זה ניסיון לזכור תחושה מסוימת, ולכן קודם כל צריך להכיר את הטכניקה הנכונה, התחושה שמתלווית אליה ורק אחר כך אפשר לנסות לסכם במילה את הקיו הכי מתאים.
בגלל שיש אחיזות שונות, כמו עם או בלי אגודל, מפרק ישר או עקום, ויש מרחק ידיים שונה בהתאם לאורך גפיים ורמת הגמישות, וגם המוט אצל כולם ממוקם במקום קצת שונה, כמו היי באר לעומת לאו באר. ויש גם את נושא הציוד עזר כמו חליפות ורצועות שמשנות את מנח הגב וממילא את צורת האחיזה והכיווץ.
בעצם אין קיו אוניברסלי שרק תשמע אותו ופתאום הטכניקה שלך מסודרת.
כשמאמן מצליח להעביר למתאמן את הטכניקה המתאימה עם הסברים, דוגמאות, תרגילים שונים הם ביחד מבינים את התחושה שצריך לחוש, ומתארים את זה במילה שנקראת קיו, ומכאן ולהבא כשהמאמן יגיד "תשבור את המוט על הגב" המתאמן יכנס לכיווץ גב טוב.
למי שסתם ינסה לשבור את המוט על הגב, עלול לפספס את הנקודה, נראה ראש הולך קדימה מידי = מרפקים עולים = מפרק היד מתעקם = מוט מתגלגל למעלה = סקוואט שנראה כמו גוד מורנינג עם ברכיים קורסות. איך אני יודע? כי ראיתי כזה סקוואט היום, וזה היה פעם הסקוואט שלי.
בקיצור, עזוב קיו, תתמקד בללמוד, להבין ולתרגל את הטכניקה.
כיווץ גב יפה למרות מגבלויות כמו גמישות, אני חושב שזה יתרום מעט מאוד אם בכלל למתאמן שמצליח להחזיק את המוט על הגב ולא רק לגעת בו עם 2 אצבעות.
אני שוקל להסריט את עצמי עושה סקוואט עם הקיו הזה, ומראה דוגמה איך אני שוחט את הקיו הזה, כאילו שאין לי שום רקע טכני קדום.
קיו לא עובד אם לא הבנת מה עומד מאחוריו ופיתחת אותו.גם לי הקיו הזה לא כזה עבד, ואני בטוח שהוא מודע לזה שזה לא עובד אצל כולם ושזה בסך הכל קיו.
זה ברור שלא כל קיו בהכרח גם
הנקודה שלי, כשבחור מבקש קיו, להגיד לא "חזה גאה" לא תפתור אף בעיה.לא הבנתי את העניין עם הסרטון ששוחט את הקיו.
קיו זה אינדיבידאולי למתאמן בדרך כלל, והוא מגיע אחרי שהוסבר לו בין הסטים מה בדיוק אני רוצה ולמה במקרה הספציפי להוציא חזה יעזור לו. מן הסתם אני לא נכנס לחדר כושר וזורק למישהו אקראי חזה גאה. ואם חזה גאה לא יעזור פה, אשתמש במשהו אחר. יש לי שני מתאמנים ששניהם עושים סקוואט לואו באר ולשניהם אני צועק הערות הפוכות, כי לשניהם בעיות הפוכות, אחד עם המשקל על העקבים והשני על האצבעות.
לצורך העניין אם מישהו מסתכל מאוד לרצפה וכל פלג הגוף העליון שלו עגול ומשוחרר, חזה גאה יכול לעזור לתקן את זה.
אומרים קיו תוך כדי סט כדי להזכיר משהו, וממש לא כדי ללמד. אי אפשר ללמוד משהו כשאין חמצן והדופק על 150. בין הסטים לומדים ומדגימים את התיקון הטכני, וכשתוך כדי הסט המתאמן שוכח אז הקיו בא להזכיר. כמו מתאמן ששוכח לדחוף ברכיים מהר בהתחלה, אז אצעק לו ברכיים מהירות...
בחיי יש לי מתאמנים שכשאני רוצה שיכווצו גב תחתון אני צועק להם להכניס את הזין בין הירכיים. הם יודעים למה אני מתכוון זה עובד אז מה אכפת לי.
"אגן"אלא אם כן פספסתי משהו.
הנקודה שלי, כשבחור מבקש קיו, להגיד לא "חזה גאה" לא תפתור אף בעיה.
השאלה מעידה על חוסר הבנה מהי קיו, והתשובה מתעלמת מכך.
אלא אם כן פספסתי משהו.
אתה מנסה לסבך דברים יותר מידי, המשפט שכתבת על חוסר הבנה מהו cue נשמע כמו שחצנות טהורה.
הגיע אדם לפורום והציג בעיה שהוא מאמין שיש לו, ביקש עזרה. תחליף את המילה ״קיו״ המילה ״טיפ״. סה״כ ביקש לשמוע מה עובד לנו בסקוואט, זה הכל ואם אין לך איזה משהו חכם או משהו שיכול לתרום (ואני יודע שיש לך, אתה פשוט הולך בדרך עקומה) - לפעמים לא להגיב זו אחלה אופציה.
כמה התפלספות מיותרת.Cues זה לא מילת קסם שגורמת לטכניקה להיות טובה. אני שומע מאמנים צועקים למתאמנים כל מיני ססמאות מטומטמות כי ככה הם ראו את המאמן של רוקי צועק לו בזירת האיגרוף שלו.
בדומה לאיגרוף, אתה רק יכול לצעוק קיו שהמתאמן כבר מכיר בזכות עבודה יחד, אם המתאמן לא יודע מה הטכניקה הנכונה, שום קיו לא תעזור.
תומס לילי אומר שקיו זה ניסיון לזכור תחושה מסוימת, ולכן קודם כל צריך להכיר את הטכניקה הנכונה, התחושה שמתלווית אליה ורק אחר כך אפשר לנסות לסכם במילה את הקיו הכי מתאים.
בגלל שיש אחיזות שונות, כמו עם או בלי אגודל, מפרק ישר או עקום, ויש מרחק ידיים שונה בהתאם לאורך גפיים ורמת הגמישות, וגם המוט אצל כולם ממוקם במקום קצת שונה, כמו היי באר לעומת לאו באר. ויש גם את נושא הציוד עזר כמו חליפות ורצועות שמשנות את מנח הגב וממילא את צורת האחיזה והכיווץ.
בעצם אין קיו אוניברסלי שרק תשמע אותו ופתאום הטכניקה שלך מסודרת.
כשמאמן מצליח להעביר למתאמן את הטכניקה המתאימה עם הסברים, דוגמאות, תרגילים שונים הם ביחד מבינים את התחושה שצריך לחוש, ומתארים את זה במילה שנקראת קיו, ומכאן ולהבא כשהמאמן יגיד "תשבור את המוט על הגב" המתאמן יכנס לכיווץ גב טוב.
למי שסתם ינסה לשבור את המוט על הגב, עלול לפספס את הנקודה, נראה ראש הולך קדימה מידי = מרפקים עולים = מפרק היד מתעקם = מוט מתגלגל למעלה = סקוואט שנראה כמו גוד מורנינג עם ברכיים קורסות. איך אני יודע? כי ראיתי כזה סקוואט היום, וזה היה פעם הסקוואט שלי.
בקיצור, עזוב קיו, תתמקד בללמוד, להבין ולתרגל את הטכניקה.
כיווץ גב יפה למרות מגבלויות כמו גמישות, אני חושב שזה יתרום מעט מאוד אם בכלל למתאמן שמצליח להחזיק את המוט על הגב ולא רק לגעת בו עם 2 אצבעות.
אני שוקל להסריט את עצמי עושה סקוואט עם הקיו הזה, ומראה דוגמה איך אני שוחט את הקיו הזה, כאילו שאין לי שום רקע טכני קדום.
התגובה שלי הוא לא לפותח האשכול, אלא לכל מי שהגיב לו.אתה מנסה לסבך דברים יותר מידי, המשפט שכתבת על חוסר הבנה מהו cue נשמע כמו שחצנות טהורה.
הגיע אדם לפורום והציג בעיה שהוא מאמין שיש לו, ביקש עזרה. תחליף את המילה ״קיו״ המילה ״טיפ״. סה״כ ביקש לשמוע מה עובד לנו בסקוואט, זה הכל ואם אין לך איזה משהו חכם או משהו שיכול לתרום (ואני יודע שיש לך, אתה פשוט הולך בדרך עקומה) - לפעמים לא להגיב זו אחלה אופציה.
המגילה היא בשביל כל אלו שחושבים שאפשר לתת קיו שתסדר את הטכניקה.לא על כל דבר צריך לכתוב מגילת התנשאות.
להבין את הטכניקה פירושו לדעת איך התרגיל צריך להיראות. מהי הטכניקה הנכונה יכולה להיות מורכבת לפעמים או קשה, אבל המושג טכניקה היא נורא פשוטה, טכניקה טובה זה הטכניקה היעילה ביותר לבצע תרגיל כפוף לחוקים שבחרנו.מחילה אלחנן, אבל אני מסכים עם הבחור פה.
אולי כדאי שתתאר מבחינתך מה זה ׳להבין׳ טכניקה. לתרגל (לעשות שוב ושוב) כולם יכולים. אני גם לא מבין איך זה בדיוק מבטל את ה-cues. אחרת זה סתם נשמע מסובך ולפעמים זה לא כל כך מסובך.
התגובה שלי הוא לא לפותח האשכול, אלא לכל מי שהגיב לו.
הבחור כותב שהוא מתקשה בטכניקה ומבקש קיו, ובמקום לבקש סרטון או לנסות להבין איפה הליקוי, אשכרה נותנים לו כל מיני קיו לסדר את הבעיה.
המגילה היא בשביל כל אלו שחושבים שאפשר לתת קיו שתסדר את הטכניקה.
להבין את הטכניקה פירושו לדעת איך התרגיל צריך להיראות. מהי הטכניקה הנכונה יכולה להיות מורכבת לפעמים או קשה, אבל המושג טכניקה היא נורא פשוטה, טכניקה טובה זה הטכניקה היעילה ביותר לבצע תרגיל כפוף לחוקים שבחרנו.
אם סקוואט תחרותי זה מה שאתה חפץ, צריך להבין מה הטכניקה האידיאלית לכך.
לחפש קיו זה כמו לקרוא רק כריכות של ספרי פאוורליפטינג בלי לקרוא את התוכן ולצפות ללמוד משהו.
בשביל ללמוד טכניקה צריך לקרוא את ההסברים שבספרים, לראות תמונות או סרטונים ולנסות לבצע את מה שלמדת ולבקש עזרה ממי שמבין קצת יותר ממך אם יש, או להסריט את עצמך ולנסות לתקן את הליקויים באובייקטיביות.
@OfekB כולנו נשמח לעזור לך, אם תרצה להעלות סרטונים של הסקוואט מזוויות שונות, אשמח לבקר.
אשמח להפנות אותך למאמנים שיכולים לעזור, אם תגיד באיזה אזור אתה בארץ אולי אני מכיר מישהו לידך.
ולכל מי שמבקר את ההשתאות שלי לתגובות לקיו הכי מוצלח, לדעתי יש דבר חשוב להבין "בשביל להתקדם לא חייבים לדעת את כל התשובות, אבל לפחות כיצד לשאול את השאלות".
אני לא יכול לעזור למישהו שרק מבקש קיו, כי מה אעשה? פשוט אין לי.