הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

רעיונות למתנה בריאה ליום נישואין

לא באתי ממאה שערים , ככה שאין צורך להסביר לי מזה חילוני .
איפה ראית שניסית להסביר לך מה זה חילוני?
רוב האנשים יגידו לך שילדים זה המתנה הכי גדולה בעולם , אבל מנגד יגידו לך שזה שינה להם את החיים והפנאי והבילויים שלהם ישתנו מקצה לקצה .
נכון, זה לא סותר אחד את השני.
בידיעה שיהיה להם פחות חופש וכיף
אתה שוב חוזר על זה וכבר אמרתי שזה לא נכון.

1 - איפה ראית שניסית להסביר לך מה זה חילוני?

"וואו אתה כל כך שטוף מוח לגבי מה זה חילונים שזה פשוט מגוחך "

רוב האנשים יגידו לך שילדים זה המתנה הכי גדולה בעולם , אבל מנגד יגידו לך שזה שינה להם את החיים והפנאי והבילויים שלהם ישתנו מקצה לקצה .

2 נכון, זה לא סותר אחד את השני.

אז לגבי 2 , אתה חושב שזה לא סותר , לדעתי זה קצת סותר : ) אני עדיין חושב שבלי עניין דתי , זה עניין של השקפה וסביבה , וזה קורה בצורה "טבעית" בציבור החילוני בגלל הסביבה , לפחות בכמות , בגילאים וכדו' .

תחשוב על הנושא של נישואין , שזה בכלל טקס דתי החתונה אבל לא נכנס לזה , איזה תועלת יש לזוג לעומת חסרונות , מה הבעיה שאם הם אוהבים וכיף להם ביחד שפשוט יהיו ביחד כמו עד היום , למה הם צריכים להתחתן ? לעניות דעתי זה המון בגלל הסביבה .
לגבי ילדים זה דיון אחר .

אז לגבי 2 , אתה חושב שזה לא סותר , לדעתי זה קצת סותר : ) אני עדיין חושב שבלי עניין דתי , זה עניין של השקפה וסביבה , וזה קורה בצורה "טבעית" בציבור החילוני בגלל הסביבה , לפחות בכמות , בגילאים וכדו' .

תחשוב על הנושא של נישואין , שזה בכלל טקס דתי החתונה אבל לא נכנס לזה , איזה תועלת יש לזוג לעומת חסרונות , מה הבעיה שאם הם אוהבים וכיף להם ביחד שפשוט יהיו ביחד כמו עד היום , למה הם צריכים להתחתן ? לעניות דעתי זה המון בגלל הסביבה .
לגבי ילדים זה דיון אחר .
למה מתלבשים כשיוצאים מהבית?
למה שמים דורדוראנט?
יש הסמכות בחברה, אפשר לקרוא לזה גם סביבה. ההסכמות משתנות ועוברות שינויים עם השנים וחילופי דורות וסביר להניח שבעתיד חתונה לא יהיה דבר טריוויאלי כמו היום
חוץ מזה שלהרבה דברים בירוקרטים צריך למסד את הקשר (@yujinius תקן אותי אם אני טועה)

אז לגבי 2 , אתה חושב שזה לא סותר
אני לא חושב, אני יודע. אני מדבר עליי, לא על אנשים אחרים שאמרו או לא אמרו לך דברים אחרים.
החיי פנאי שלי השתנו מקצה לקצה מאז לעומת מה שהיה לפני הילדים, אין ספק וידעתי שזה מה שיהיה. אבל זה לא סותר את זה שהילדים שלי זה המתנה הכי גדולה בעולם ואני אוהב אותם יותר מכל דבר בעולם ומעדיף אותם מכל דבר בעולם.
אם אתה חושב שזה סותר כי כל חילוני הוא כל כך שטחי שהדברים היחידים שמעניינים אותו זה יציאות, בילויים וכו' זה זכותך אבל זה לא הופך את זה לנכון.
זה שאתה מצאת את אלוהים והוא הסיבה היחידה שלך לעשות דברים כי אתה חושב שאתה חייב לו, ואם יקחו לך את זה אז אין לך סיבה לקום בבוקר זה עניין שלך, אבל אל תחשוב שכולם כאלה ואל תתפלא שכל מי שלא מצא את אלוהים יש לו סיבות אחרות לדברים בחיים.

למה מתלבשים כשיוצאים מהבית?
למה שמים דורדוראנט?
יש הסמכות בחברה, אפשר לקרוא לזה גם סביבה. ההסכמות משתנות ועוברות שינויים עם השנים וחילופי דורות וסביר להניח שבעתיד חתונה לא יהיה דבר טריוויאלי כמו היום
חוץ מזה שלהרבה דברים בירוקרטים צריך למסד את הקשר (@yujinius תקן אותי אם אני טועה)
מתלבשים כי מרגישים ככה נוח יותר , ובגלל זה גם הציבור החילוני כל אחד לובש משהו אחר , כל אחד לובש מה שנוח לו לצערי כאלה ממעטים בזה בטענה שזה לא נוח להם .
הסיבה שהם מתלבשים כי זה טוב להם (לדוגמא נוח , פחות מביך מללכת בלי בגדים , שומר על חום כשקר וכדו) לא כי זה מזיק להם (לגבי קניית מותגים זה גם משהו שהסביבה משפיעה אגב אבל זה משהו אחר) .
שמים דורדוראנט כי זה יותר נעים להריח טוב , וגם יותר נעים שאתה עומד ליד אדם והוא לא נסלד מהריח שלך , אבל להבדיל מנישואין לא יברחו מימך או לא ירצו לעמוד ליד אדם שלא נשואי .
לא חושב שהשוואות שעשית נכונות ידידי .
ומה שרשמת לגבי העתיד , זה קצת אומר שאתה גם חושב כמו שאני חושב (דרך אגב זה לא אומר שאני בעד זה , הלוואי שכולם יתחתנו בהקדם וישקיעו רק בבת הזוג ובילדים שלהם)
אני לא חושב, אני יודע. אני מדבר עליי, לא על אנשים אחרים שאמרו או לא אמרו לך דברים אחרים.
החיי פנאי שלי השתנו מקצה לקצה מאז לעומת מה שהיה לפני הילדים, אין ספק וידעתי שזה מה שיהיה. אבל זה לא סותר את זה שהילדים שלי זה המתנה הכי גדולה בעולם ואני אוהב אותם יותר מכל דבר בעולם ומעדיף אותם מכל דבר בעולם.
אם אתה חושב שזה סותר כי כל חילוני הוא כל כך שטחי שהדברים היחידים שמעניינים אותו זה יציאות, בילויים וכו' זה זכותך אבל זה לא הופך את זה לנכון.
זה שאתה מצאת את אלוהים והוא הסיבה היחידה שלך לעשות דברים כי אתה חושב שאתה חייב לו, ואם יקחו לך את זה אז אין לך סיבה לקום בבוקר זה עניין שלך, אבל אל תחשוב שכולם כאלה ואל תתפלא שכל מי שלא מצא את אלוהים יש לו סיבות אחרות לדברים בחיים.
לא זה לא מה שאמרתי .
עדיין לדוגמא יכלת להביא ילדים בלי להתחתן סתם לדוגמא .
עוד פעם לגבי ילדים זה חילוק אחר ואולי לא הייתי צריך לצרף את זה באותו משפט של נישואין.
למרות שגם פה הרבה טוענים שוב זה ללכת על חבל דק , שהחיים שלהם לא כלכך מאושרים ובמבט לאחור יראו שהם הלכו בדרך שידעו שזה יגיע לשם ובכל מיקרה נכנסו .

קח עכשיו 50 אנשים שמתחתנים (חילונים) בני 30 , תשאל אותם איך תיהיה עוד 5 שנים , ותשמע אותו אומר שהוא מבין שהחיים שלו הולכים להשתנות והוא הולך להפסיד דברים .

לגבי הילדים זה סיפור אחר לעומת נישואין , עשיתי אולי טעות שהכנסתי את זה לאותו משפט.

צורת הדיבור שלך, החשיבה שלך..
אתה חושב שנולדת לשרת.

כת
כת – ויקיפדיה

''רוב דתות העולם החלו בעצמן ככתות''
אדם שהולך לעבוד חושב שהוא נולד לשרת ? וזה אומר שהוא כת ? יש לו מטלות לקיים .
אז כל החיילים הם כת , כל אדם שעובד הוא בכת .
אני חושב שההגדרה שלך לא כלכך נכונה .

א זה לא מה שאמרתי .
עדיין לדוגמא יכלת להביא ילדים בלי להתחתן סתם לדוגמא .
עוד פעם לגבי ילדים זה חילוק אחר ואולי לא הייתי צריך לצרף את זה באותו משפט של נישואין.
למרות שגם פה הרבה טוענים שוב זה ללכת על חבל דק , שהחיים שלהם לא כלכך מאושרים ובמבט לאחור יראו שהם הלכו בדרך שידעו שזה יגיע לשם ובכל מיקרה נכנסו .

קח עכשיו 50 אנשים שמתחתנים (חילונים) בני 30 , תשאל אותם איך תיהיה עוד 5 שנים , ותשמע אותו אומר שהוא מבין שהחיים שלו הולכים להשתנות והוא הולך להפסיד דברים .

לגבי הילדים זה סיפור אחר לעומת נישואין , עשיתי אולי טעות שהכנסתי את זה לאותו משפט.
מראש דיברנו על ילדים ולא על נישואים. כן יכלתי לחיות בזוגיות ולהביא ילדים בלי להתחתן, אבל על זה @Biggg ענה לך בעיקרון. אנחנו חיים בחברה מסויימת עם חוקים ובירוקרטיות מסויימות, שרואה את המושג "משפחה" בצורה מסויימת. אני מכיר כאלה שלא נשואים וחיים בזוגיות עם ילדים והכל סבבה, לי מהצד זה סתם נראה כניסיון לצאת "ייחודיים" ו"לא כמו כולם".
ואם נוציא את הילדים מחוץ למשוואה, בוא תסביר לי, זוג שהתחתן, בעוד 5 שנים מה הם מפסידים לעומת זוג שלא התחתן ופשוט חי בזוגיות ב 5 שנים האלה?
זה כמובן אם אתה לא חושב שלחילונים אין שום ערך לזוגיות כי אין לנו ציווי לזה מאלוהים

כשהאדם חי במערות הוא לא התלבש והיה לו מאוד נוח

אין לי ספק שמה שרשמתי על העתיד לא נכון לגבי הסביבה שלך
נכון כי הסביבה שלי לא מושפעת מהסביבה היא מושפעת מהכתוב . גם מזה הסביבה שלי ? יש כלכך הרבה הגדרות בציבור הדתי שיש חלק גם שמושפעים מהסביבה ולא מהכתוב , כמו כל מיני המצאות שיש היום.

האדם חי במערות היה לו ככה נוח לא היה לו אופציה למשהו אחר , ובמערות חיו בלי סביבה שחיה שונה מימך , לא סותר את מה שאמרתי.
מראש דיברנו על ילדים ולא על נישואים. כן יכלתי לחיות בזוגיות ולהביא ילדים בלי להתחתן, אבל על זה @Biggg ענה לך בעיקרון. אנחנו חיים בחברה מסויימת עם חוקים ובירוקרטיות מסויימות, שרואה את המושג "משפחה" בצורה מסויימת. אני מכיר כאלה שלא נשואים וחיים בזוגיות עם ילדים והכל סבבה, לי מהצד זה סתם נראה כניסיון לצאת "ייחודיים" ו"לא כמו כולם".
ואם נוציא את הילדים מחוץ למשוואה, בוא תסביר לי, זוג שהתחתן, בעוד 5 שנים מה הם מפסידים לעומת זוג שלא התחתן ופשוט חי בזוגיות ב 5 שנים האלה?
זה כמובן אם אתה לא חושב שלחילונים אין שום ערך לזוגיות כי אין לנו ציווי לזה מאלוהים
לא מצדיקים מעשה של עשייה על ידיי שלילה .
אם יש משהו שהוא לא מועיל ולא מזיק לא עושים אותו , לא אומרים נעשה כי זה לא מזיק .

יש את כל הנושא של כתובה , מזונות , רכוש משותף וכדו'
מה גם שאני לא חושב שסטטוס של גרוש זה כמו של רווק לפי מה שאתה טוען אז למה לא להתחתן עם כל חברה ?

בגדול זה נושא לא כלכך חשוב , סתם רשמתי שאני לא מבין מה העניין שחילונים עושים סביב חתונה שזה טקס דתי ובכלל לא ברור לי למה הם בוחרים להתחתן , הלכתי יותר רחוק ואמרתי שאפילו אם תבדוק עם קבוצה גדולה של אנשים , תראה שהם יגידו להם שהחיים שלהם היו יכולים להיות מהנים וכיפים יותר בלי אישה וילדים והם ידעו את זה לפני , ובכל מיקרה הם נכנסו למערכת הזאת .
תשאל אותם למה? אם יחפרו לעומק לדעתי יראו שזה הרבה בגלל הסביבה , ושזה הנורמה כנראה. (ושלא תטעה אני אומר שוב אני בעד להתחתן ולהביא ילדים )

אדם שהולך לעבוד חושב שהוא נולד לשרת ? וזה אומר שהוא כת ? יש לו מטלות לקיים .
אז כל החיילים הם כת , כל אדם שעובד הוא בכת .
אני חושב שההגדרה שלך לא כלכך נכונה .

השאלה ממי את מקבל את המטלות שלך...
אני עובד כי אני רוצה.. לא כי אני חייב!
וכנ''ל לגבי שירות צבאי!
אתה מצווה לעשות דברים... זאת אומרת שיש משהו או מישהו מעלך שמחייב אותך לבצע לעשות דברים. אתה נשלט.

בגדול זה נושא לא כלכך חשוב , סתם רשמתי שאני לא מבין מה העניין שחילונים עושים סביב חתונה
אמרת:
אני בכלל לא מבין מה יש לרוב החילונים להתחתן ולהביא ילדים.
ובהמשך הדיבור היה לגבי ילדים, עכשיו שאין לך מה להגיד בנושא אתה מנסה להתחמק ולדבר על חתונה רק.
אם תבדוק עם קבוצה גדולה של אנשים , תראה שהם יגידו להם שהחיים שלהם היו יכולים להיות מהנים וכיפים יותר בלי אישה וילדים והם ידעו את זה לפני , ובכל מיקרה הם נכנסו למערכת הזאת .
אני לא יודע את מי בדקת וכמה גדולה קבוצת האנשים, אבל עניתי לך על זה מבחינתי.
מזונות , רכוש משותף
מזונות יש בכל מקרה אם יש ילדים ומתגרשים/נפרדים ואין אם אין ילדים, רכוש משותף יש גם במקרה של ידועים בציבור (חוקים שונים כן).
לא מצדיקים מעשה של עשייה על ידיי שלילה .
אם יש משהו שהוא לא מועיל ולא מזיק לא עושים אותו , לא אומרים נעשה כי זה לא מזיק .
אתה קצת מסלף את הדברים, בכל מקרה לי יש את הסיבות שלי ולך את שלך.
אז למה לא להתחתן עם כל חברה ?
למה כן? אני התחתנתי כשידעתי שזאת האישה שאני רוצה להקים איתה משפחה, משפחה = ילדים מבחינתי, בלי ילדים זה לא משפחה זה זוג.

אמרת:

ובהמשך הדיבור היה לגבי ילדים, עכשיו שאין לך מה להגיד בנושא אתה מנסה להתחמק ולדבר על חתונה רק.

אני לא יודע את מי בדקת וכמה גדולה קבוצת האנשים, אבל עניתי לך על זה מבחינתי.

מזונות יש בכל מקרה אם יש ילדים ומתגרשים/נפרדים ואין אם אין ילדים, רכוש משותף יש גם במקרה של ידועים בציבור (חוקים שונים כן).

אתה קצת מסלף את הדברים, בכל מקרה לי יש את הסיבות שלי ולך את שלך.

למה כן? אני התחתנתי כשידעתי שזאת האישה שאני רוצה להקים איתה משפחה, משפחה = ילדים מבחינתי, בלי ילדים זה לא משפחה זה זוג.
לא מתחמק ולא מנסה להיצטדק , אמרתי את דעתי חבר יקר שמח שאתה נשואי באושר : )

@דברים1 אני מתכנן להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם למרות היותי חילוני, וזה לא סתם בגלל לחץ סביבתי. אלא כי אני באמת מאמין שזה הייעוד שלך כבן אדם, והגוף שלך גם מתגמל אותך בהתאם. אתה מושפע ומתוגמל מלעשות דברים שמקרבים אותך לשם, וזה הייעוד שלך בתכלס כבן אדם. להתרבות. זה משהו שתמיד יהיה בתת-מודע שלך בין תרצה ובין אם לא, כמובן שיש יוצאי דופן אבל אני מכליל.

להביא ילדים (בהתחשב כמובן שהחלטת שאתה רוצה ואין סיבה כלשהי שאתה לא רוצה) זה הייעוד שלנו, ולכן זה גם יהיה מספק ברמה בלי נתפסת. אתה רוצה להגיד לי שאתה מתכנן להביא\ הבאת ילדים רק כי זה הציווי שלך? אתה לא מרגיש שום דבר מעבר לכך?
ולגבי חתונה, יש לזה סיבה מעבר לערך הדתי. חתונה הוא מעין הסכם שמחייב בחוק אתכם להיות ביחד ולהצליח. אני לא צריך לספר פה כמה זה קשוח גירושים. להיות בזוגיות אמיתית עם בן אדם לאורך שנים זה משהו קשה מאוד, וככל הנראה שאתה תרצה לברוח מאשר להתמודד עם בעיות (לחלק יש טראומות מהעבר, סתם לדוגמה חוויה שצילקה אותך ואתה לא תהיה מוכן לדבר או לטפל בכך אלא אם כן אתה תהיה חייב) שאתה לא תרצה להתמודד איתם, ואתה גם לא תתמודד אלא אם תהיה חייב. חתונה מהווה מעין חוזה בין שני אנשים שאתה מבטיח שתשאר, באש ומים. כמובן שיש יוצאי דופן ולא מעט, אבל זאת המטרה, וזה גם למה אני מתכוון להתחתן למרות שאין לכך ערך דתי בעניי.
ובנוגע לכיף, תנסה לחיות את החיים שלך סביב כיף. נראה כמה רחוק תגיע. המטרה היא להשיג דברים משמעותיים, ובדרך יהיה לך "כיף". משפחה וילדים הם מאוד משמעותיים.

כיף זה משהו זמני, יותר מדי כיף גם יבטל לך את ה"כיף" בכיף, והוא יהפוך לחסר משמעות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית