הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש טעם ביותר מתרגיל אחד לקבוצת שריר?

מוטינחליאלי35

משתמש מתחיל
60
23
נק' מוניטין:
123
60
23
השאלה נובעת מתסכול של התרוצצות במכון עמוס בין מכשיר למכשיר שגם ככה עובד על אותה קבוצת שריר ורצון לחסוך בזמן.

לדוגמא מסקוואט נגיד ללחיצת רגליים או מבנץ פרס לפרפר בכבלים. לא עדיף למצוא את התרגיל האולטימטיבי עבורי ו'להתקמפר' עליו לאותה כמות סטים שהייתי עושה אם הקבוצת שריר היתה מחולקת לתרגילים שונים? נגיד 3 סטים בנץ 3 סטים פרפר וכו' לשנות ל6 סטים חזה עליון אם אני מרגיש יותר את השריר בו?

לדוגמא מסקוואט נגיד ללחיצת רגליים או מבנץ פרס לפרפר בכבלים. לא עדיף למצוא את התרגיל האולטימטיבי עבורי ו'להתקמפר' עליו לאותה כמות סטים שהייתי עושה אם הקבוצת שריר היתה מחולקת לתרגילים שונים? נגיד 3 סטים בנץ 3 סטים פרפר וכו' לשנות ל6 סטים חזה עליון אם אני מרגיש יותר את השריר בו?

כן לפי המחקר הזה:
Does Performing Different Resistance Exercises for the Same Muscle Group Induce Non-homogeneous Hypertrophy? - PubMed
תרגילים שונים יכולים לתת דגש לחלקים שונים בשריר.

עדיף שתעבוד במספר תנועות לכול קבוצת שריר, אבל גם אפשרי לעבוד בתנועה אחת. פשוט זה לא יהיה הכי אידאלי.

יש תרגילים יותר יעילים ופחות אבל אין באמת תרגיל אולטימטיבי.. להגביל את עצמיך רק למורכבים או רק למבודדים או רק לתרגיל מסויים זה לא אולטימטיבי ברעיון.

השאלה נובעת מתסכול של התרוצצות במכון עמוס בין מכשיר למכשיר שגם ככה עובד על אותה קבוצת שריר ורצון לחסוך בזמן.

אם המטרה שלי היא להיות חזק בסקוואט, אני לא אתחיל עם הרמות תאומים.
אני ארצה להתחזק כמה שניתן בסקוואט,
ואעדיף נפח גבוה ממנו מאשר קצת ממנו וקצת מכמה תרגילים אחרים,
ואם אני אצטרך תרגיל עזר לאותה מטרה להתחזק בסקוואט,
באמונה שהתרגיל הזה באמת יעזור,
אז הוא יתווסף לתכנית, והתכנית תשתנה בהתאם.

אז כמובן, שזה תלוי במטרה, וברמת המתאמן, וזה אינדיבידואלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית