הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון בוקר לאחר צום לילה

ג'ינג'י צהוב

משתמש קבוע
1,459
263
נק' מוניטין:
376
1,459
263
למתאמני הבוקר לאחר השינה - האם אתם אוכלים משהו לפני האימון? אם כן, אז מה? האם אתם מרגישים שהאכילה הזו מאפשרת לכם להגיע רחוק יותר מאשר אימון על קיבה ריקה?

מעניין אותי לדעת, כיוון שאני מתאמן על קיבה ריקה.

בהחלט.
שותה כל הזמן,בתור חיזוקית ;)
לפני אימון כמות הקפאין שלי היא 425 מג
ככה כתוב על האריזה(לך תאמין) קדם אימון

לכמה מ"ג קפאין אתה מגיע ביום להערכתך?
יש ימים שאתה מגיע לגרם ביום?

משהו חלבוני או פחמימתי?

אם אתה אחרי צום הייתי אומר גם וגם,
חלבון כי זה פשוט לא אידיאלי להתאמן בלי לצרוך חלבון סביב האימון. (לפני / אחרי)
פחמימה בשביל אנרגיה זמינה.

שאלה שאין ספור פעמים נשאלת: ״האם צריכים לאכול לפני/אחרי אימון כוח?״
כשעונים על שאלה שכזאת חשוב להבין משהו מאוד מרכזי, בשביל שנוכל להמליץ לאנשים לאכול לפני אימון (נגיד חצי שעה-שעה לפני), אנחנו צריכים מידע מחקרי מספיק טוב שיראה שבממוצע אנשים משפרים את היכולות שלהם כאשר הם אוכלים לפני האימון.
נכון להיום, הראיות ליתרון שכזה לא ממש קיימות ואם קיימות אז לא איכותיות ורק במקרים שבהם *אולי* נפח האימון גבוה וגם אז הייתי מסייג זאת. ז״א שבממוצע אנחנו כרגע לא יכולים להגיד שיש יתרון בביצועים בין אנשים שאוכלים לפני אימון או לא אוכלים לפני אימון כוח (בעיקר פחמימות).
א-ב-ל אין זה אומר שלא שווה לכם לנסות לאכול משהו לפני אימון ולראות איך אתם מרגישים.
כנ״ל לגבי צריכת חלבון לאחר אימון. נכון להיום הראיות לכך שצריך לאכול בפרק זמן מיידי לאחר האימון לא ממש קיימות ואם בעבר הייתה קיימת הנחה שיש יתרון באכילה שקרובה לסיום האימון, היום אנחנו כבר יודעים שהתגובה האנאבולית רחבה הרבה יותר והגוף נשאר רגיש לחלבונים במשך לא מעט זמן לאחר האימון.
א-ב-ל אין זה אומר שבגלל שיש מרחב פעולה גדול יותר אז אין יתרון אינדיבידואלי בצריכת חלבון לאחר האימון. לחלק מהאנשים הטקס של הכנת השייק הוא אחלה ולחלק אחר אימוץ של מנהג שכזה פשוט יכול לעזור להגיע לכמות חלבון יומית גבוהה יותר וייתכן שאפילו יש יתרון קל בצריכה שקרובה לסיום האימון והיא תהיה יותר רלוונטית לאנשים שהקריירה שלהם תהיה תלויה בזה.
אם בעבר הייתה רווחת האמונה שיש צורך בצריכת חלבון עם פחמימה לשם מיקסום סינתזת חלבון שרירית כתוצאה מספייק של אינסולין, היום אנחנו יודעים שזה לא מבוסס ולא נחוץ.
בסופו של יום, אם לא אכלתם חלבון איפשהו לפני האימון (0.3-0.4 גרם לק״ג משקל גוף בדגש על חלבון איכותי שיניב מספיק לאוצין - 2.5-3 גרם למנה) אז אולי עדיף שכן תקפידו לצרוך חלבון בזמן קרוב לאחר האימון. אם כן אכלתם לפני, אז בלי פאניקה...
כנ״ל לגבי פחמימה לפני האימון. אין ראיות אמיתיות לצורך אבל אם ממש ממש בא לכם לנסות, לכו על זה ואם טוב לכם להתאמן בצום גם סבבה לגמרי. אין ראיות לכך שזה באמת ישנה משהו בממוצע.

נלקח מTeam EVB.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית