הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפריט מוגבל

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
הרופא אמר לי להפסיק לטווח הקצר עם סיבים תזונתיים, חלבי, אוכל קנוי, חריף ויותר מידי שמן. הוא אמר לי לאכול הרבה אורז.
אני מנסה לבנות תפריט ומה שהצלחתי להכין בינתיים זה

תפריט

בוקר.
חביתה

צהריים.
אורז, בשר

צהריים.
אורז, בשר

(לפני אימון.
פרכיות אורז/פרי)

ערב.
חביתה, טונה במים

התפריט דלוח, אם למישהו יש הצעות מה אפשר להוסיף במסגרת המגבלות שלי אשמח להצעות. אני גם קצת לא יודע מה לעשות עם הבשר, כאילו איך לטבל אותו שיהיה אכיל, אשמח גם להצעות פה (טיבול עם מינימום שמן, בלי חריף בכלל, ובכללי בלי הדברים שציינתי). הבשר פשוט נשמע לי ממש יבש ככה.
הרופא גם אמר לי לשתות הרבה מים, שכחתי לשאול אותו מה זה הרבה וקצת מאוחר מידי לדבר איתו עכשיו, אשמח גם אם מישהו יגיד לי מה ההמלצות לאדם בריא.
תודה.
@elchonon

12 כוסות ליום בלי אימון זה מה שמומלץ.

בשר, הכוונה היא גם לדגים ולעוף או רק בשר בקר?

יש המון פסטות ללא גלוטן בשוק, כולל מקמח אורז. אני משתמש כל הזמן.

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
אפשר לשאול למה הרופא הגביל לך את התפריט?
יש לי בעיות בעיכול ואני עוד לא יודע מהן. הוא הפנה אותי לעוד בדיקות בנוסף על מה שעשיתי והוא רוצה לבדוק במקביל איך התזונה הזאת תשפיע עליי. בנוסף הוא נתן לי מרשם לאיזה תרופה ביוטית, לא זוכר כרגע איזה.
עם כל הכבוד לאלחנון, ממליץ לך לפנות לתזונאי, אני מניח שהממלצה של הרופא היא בעקבות בעיה רפואית כלשהי.
אז על אחת כמה וכמה.
תייגתי את אלחנן כי אני יודע שהוא התמודד עם תפריט דומה בעבר, אבל פתחתי אשכול ציבורי כדי לשמוע דעות של כל מיני אנשים. בכל מקרה אני לא רואה איך תזונאי יעזור לי כרגע, הרופא אמר לי מה לא לאכול והמליץ על הרבה אורז, ובכל מקרה זה רק לאיזה 3 שבועות בינתיים.
אגב, מדובר בחומציות בקיבה?
אני עוד לא יודע מה זה, לפי מה שהבנתי ממנו הוא חושד בדלקת במעיים.

יש מצב שזה קלקול קיבה...
בכל מקרה לבנתיים תאכל הרבה אורז לבן, טוסט קלוי, תשתה תה קמומיל ותה מנטה בנוסף למים.
אני אישית הייתי אוכל גם בננות הן עשירות באשלגן וקלות לעיכול וממש טעימות.

תרגיש טוב!

• פותח/ת השרשור
יש מצב שזה קלקול קיבה...
בכל מקרה לבנתיים תאכל הרבה אורז לבן, טוסט קלוי, תשתה תה קמומיל ותה מנטה בנוסף למים.
אני אישית הייתי אוכל גם בננות הן עשירות באשלגן וקלות לעיכול וממש טעימות.

תרגיש טוב!
תודה רבה, מעריך.
אבל לא נראה לי שזה קלקול קיבה, בערך 5 שנים של זה, זה נשמע כמו משהו כרוני. קלקול קיבה יכול להיות כזה הרבה זמן? חשבתי שזה עניין של כמה ימים.

תודה רבה, מעריך.
אבל לא נראה לי שזה קלקול קיבה, בערך 5 שנים של זה, זה נשמע כמו משהו כרוני. קלקול קיבה יכול להיות כזה הרבה זמן? חשבתי שזה עניין של כמה ימים.

קלקול קיבה זה משהו זמני, בדרך כלל נמשך כשבוע.
אנשים שנוטים לאכול בחוץ באופן תדיר בדרך כלל סובלים מהתופעה יותר..
הרופא הפנה להמשך בדיקות? הפנייה לגסטרו?

• פותח/ת השרשור
קלקול קיבה זה משהו זמני, בדרך כלל נמשך כשבוע.
אנשים שנוטים לאכול בחוץ באופן תדיר בדרך כלל סובלים מהתופעה יותר..
אני לרוב לא אוכל בחוץ, רק כשאני נתקע בלי אוכל.
בדרך כלל נמשך כשבוע.
אז זה לא זה בדוק, כמו שאמרתי, שנים שזה קורה בגלים וכל גל לוקח בדרך כלל כמה חודשים והוא יותר גרוע מהקודם. גם בין הגלים לפעמים אני מרגיש חוסר נוחות אבל כזאת שאפשר לחיות איתה. הגל הנוכחי בערך כבר חצי שנה והוא רק הולך ומדרדר, בגלל זה אני בודק את זה עכשיו ביותר יסודיות.
רופא הפנה להמשך בדיקות? הפנייה לגסטרו?
הרופא הוא גסטרולוג בעצמו חח. הוא הפנה אותי לבדיקת צואה (עשיתי כבר אחת שבדקה דברים שונים), ואם הוא לא ימצא שם משהו מעניין אז יפנה לבדיקות יותר חודרניות, כאלה שאתה תהנה מהן...

יש לי בעיות בעיכול ואני עוד לא יודע מהן. הוא הפנה אותי לעוד בדיקות בנוסף על מה שעשיתי והוא רוצה לבדוק במקביל איך התזונה הזאת תשפיע עליי. בנוסף הוא נתן לי מרשם לאיזה תרופה ביוטית, לא זוכר כרגע איזה.
תרגיש טוב אח יקר

נשמע מוזר וחסר קונטקסט, תפריט כותבים בהתאם לבעיה וכאן ההגדרה שנתת היא מעורפלת.

לתת לך המלצות תזונתיות ע"ס המידע כאן יהיה הימור.

• פותח/ת השרשור
נשמע מוזר וחסר קונטקסט, תפריט כותבים בהתאם לבעיה וכאן ההגדרה שנתת היא מעורפלת.
לא הבנתי. הוא נתן לי הגדרות מה לא לאכול: אוכל עם הרבה סיבים, אוכל שיש בו חלב, וג'אנק (מניח שהוא התכוון לסוכר מרוכז והרבה שמן, אלה שני דברים שאני מכיר שעושים בעיות למי שיש לו בטן רגישה). וחריף אמר לי בנפרד מישהו שיש לו בעיות חמורות בבטן שזה קצת בעייתי לבטן רגישה, האמת שהרופא לא זה שאמר לי, אבל אמרתי אם כבר אז כבר. הרופא אמר שלא לאכול אוכל ממסעדות וכאלה כדי שאדע באמת מה יש בו. אז לא הבנתי מה מעורפל, הבעיה היא שאני סובל מכאבי בטן ושלשולים והמטרה זה לבדוק אם זה עוזר או לא משנה.
לתת לך המלצות תזונתיות ע"ס המידע כאן יהיה הימור
אני שואל איזה אוכל יתאים במגבלת מה שהרופא אמר. פשוט איזה אוכל שייתן גיוון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית