הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העדשים מתבזבזות לי?

Megiprial

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום יש לי שאלה קצת מצחיקה. אני לא הייתי נוהג לאכול עדשים אבל לאחרונה גיליתי את היתרונות שיש בהם אז החלטתי לשלב אותם בארוחות.

עד היום אחרי אורז כוסמת תפוח אדמה וכו.. לא היו לי נפיחות או גזים והמשכתי את היום כרגיל, אבל עם עדשים שחורים/כתומים זה לא מתעכל לי במאה אחוז כי אחרי כמה דקות אני מרגיש שהכל יוצא בשירותים. (סליחה על התיאור).

אז השאלה שלי היא האם אני מפיק בכלל תועלת מהעדשים וככה זה הגיוני שהגוף פירק וקלט את מה שהוא צריך והשאריות הולכות בשירותים או יכול להיות שפשוט זה לא מתאים לי וכדאי שאפסיק לאכול את זה.

האם גם לכם זה ככה? אולי אני צריך להתרגל לזה? אוכל כבר כמה שבועות. תודה לעוזרים

אני ממליץ לך להשרות אותן במים למשך 12 שעות עם כף חומץ...
השרייה מקלה על העיכול שלהן ומפחיתה גם את הגזים שבאים כתוצאה מאכילתן.

בנוסף ככול שתשלב עדשים בתזונה שלך הגוף שלך יתרגל לעכל אותן.

התשובה מעל זאת דרך אחת לנסות את זה ואני מחזק, מנגד אתן גם עוד רעיון - תמנע מלאכול משהו שעושה לך לא טוב או שתקטין את הכמות
יש אנשים שפשוט לא מעכלים מאכלים מוסימים גם אם בונים את עצמם לאט אליהם ויש כאלה שלאט לאט מצליחים לעכל ואף להנות ממאכלים שבהתחלה היו להם קשים - לרוב העניין קורה עם ירקות, דגנים ומאכלים עם הרבה סיבים

ממליץ גם לשים לב להאם אתה לועס מספיק את האוכל, האם אתה לא אוכל מהר מידי, וכמו שנאמר צורות הכנה שקלות יותר לעיכול
בהצלחה

אבל עם עדשים שחורים/כתומים זה לא מתעכל לי במאה אחוז כי אחרי כמה דקות אני מרגיש שהכל יוצא בשירותים.

יעזור אם תתאר את שיטת וזמן הבישול, זמן ההשרייה ועוד.

כמה קטניות אתה אוכל כל יום?

מה שאתה מתאר נשמע קצת מוזר - זה שלשול? מלווה בגזים / כאבי בטן?

___

בינתיים מה שאתה יכול לעשות הוא להנביט את העדשים,
איך? אתה משרה אותן במים ל-8-12 שעות, אחרי כן שם אותן במסננת ושוטף.
כל 6~8 שעות תדאג לשטוף אותן שוב בעוד מים כדי שתהיה לחות. אחרי 2-3 שטיפות אתה תראה משהו כזה (אולי עם 'זנב' יותר קצר):

upload_2021-10-30_16-2-18.png

במצב הזה העדשים יהיו קלות יותר לעיכול וזמן הבישול שלהן יהיה קצר יותר. כמו כן, שים לב שהטעם והמרקם שלהן ישתנה - זה בסדר.

לאחרונה גיליתי את היתרונות שיש בהם

למה בכלל להנביט להשרות לשטוף וכו.... ???

אם זה לא עושה לך טוב אל תאכל אותם .
נקודה .

אני אגלה לך סוד :

אם תאכל עדשים ותשמור על תזונה מסודרת ואורח חיים בריא או לא תאכל עדשים ועדיין תשמור על תזונה מסודרת ואורח חיים בריא

לא קיים מאכל שלא ניתן להחליף אותו ולקבל את אותו היתרונות

לתווך הקצר והארוך התוצאות יהיו זהות 🤩

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית