הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות לגבי גירעון בחיטוב

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
אז ככה, אני מתאמן בערך שנה וחצי רצוף

אחרי מספר מעגלי מסה-חיטוב, כרגע אני בערך חודשיים בחיטוב.

התחלתי אותו עם 96 ק"ג (1.84 ס"מ)
היום אני 92.5, 3.5 ק"ג בחודשיים, לכאורה קצב טוב לא יותר מדי לא פחות מדי.
בגלל שצברתי מסת שריר יחסית במסה שלי, הגוף שלי כנראה שורף קצת יותר, וגם אני עושה קצת אירובי, אז התחלתי את החיטוב עם 3200 קלוריות ליום (חיטוב קודם עמדתי על 2600).

שבועיים ראשונים ירדתי יפה, 300 גרם בשבוע, אבל אז שבועיים נתקעתי, אמרתי אני יוריד 200 קלוריות (50 גר' פחמימה) ויעמוד על 3000 קלוריות ליום. אני שבוע וחצי ככה והיום נשקלתי וירדתי קילו וחצי! בשבוע וחצי..
זה קצת יותר מדי אני לא רוצה לרדת כל כך מהר, השאיפה שלי היא לרדת 300-500 גרם בשבוע לא יותר, אני רוצה לאבד כמה שפחות מסת שריר.

השאלה שלי היא האם להשאר ככה על 3000 קלוריות, או לעלות חזרה ל3200, או אולי להוסיף מאה קלוריות ליום ולראות איך אני עוד שבוע? פשוט חושש מהירידה המהירה מדי (יש זמן עד הקיץ אין לי לחץ לרדת 😃 ). אם אני יעלה חזרה ל3200 הגוף יכול להמשיך לרדת? או בגלל שהוא התרגל כביכול למספר מסויים של קלוריות אם אני אעלה לו הוא לא ירד..?

תודה לעונים וסליחה על החפירה

בגלל שצברתי מסת שריר יחסית במסה שלי, הגוף שלי כנראה שורף קצת יותר

השפעה כל כך מינורית שאני בספק שתעשה הבדל כלשהו.

וגם אני עושה קצת אירובי, אז התחלתי את החיטוב עם 3200 קלוריות ליום (חיטוב קודם עמדתי על 2600).

זה כבר יותר משמעותי.

שבועיים ראשונים ירדתי יפה, 300 גרם בשבוע, אבל אז שבועיים נתקעתי, אמרתי אני יוריד 200 קלוריות (50 גר' פחמימה) ויעמוד על 3000 קלוריות ליום. אני שבוע וחצי ככה והיום נשקלתי וירדתי קילו וחצי! בשבוע וחצי..

אחרי תקיעה של שבועיים הורדת 200 קל'? ואז ירדת 1.5 ק"ג בשבוע וחצי?

3 אופציות,
-לא חישבת נכון את הקלוריות
-לא חיכית מספיק זמן וקבעת ש"נתקעת" מוקדם מידי
-העלת את הNEAT בצורה פסיכית (בספק שזה המקרה)

זה קצת יותר מדי אני לא רוצה לרדת כל כך מהר, השאיפה שלי היא לרדת 300-500 גרם בשבוע לא יותר, אני רוצה לאבד כמה שפחות מסת שריר. השאלה שלי היא האם להשאר ככה על 3000 קלוריות, או לעלות חזרה ל3200, או אולי להוסיף מאה קלוריות ליום ולראות איך אני עוד שבוע? פשוט חושש מהירידה המהירה מדי (יש זמן עד הקיץ אין לי לחץ לרדת ). אם אני יעלה חזרה ל3200 הגוף יכול להמשיך לרדת? או בגלל שהוא התרגל כביכול למספר מסויים של קלוריות אם אני אעלה לו הוא לא ירד..?

תמשיך עוד שבוע-שבועיים ואז תראה אם דרושות התאמות לתפריט, אין סיכוי שתמשיך בקצב ירידה של 1 ק"ג בשבוע.

הגוף עובר אדפטציות מטאבוליות, אין דרך לדעת באמת כמה אתה צריך לאכול בלי מעקב צמוד והתאמות.
ניסוי בטעייה זו הדרך הנכונה לדעת כמה לאכול.

והגוף שלך ממש לא "מתרגל" בשבוע וחצי.

• פותח/ת השרשור
השפעה כל כך מינורית שאני בספק שתעשה הבדל כלשהו.

זה כבר יותר משמעותי.

אחרי תקיעה של שבועיים הורדת 200 קל'? ואז ירדת 1.5 ק"ג בשבוע וחצי?

3 אופציות,

תמשיך עוד שבוע-שבועיים ואז תראה אם דרושות התאמות לתפריט, אין סיכוי שתמשיך בקצב ירידה של 1 ק"ג בשבוע.

הגוף עובר אדפטציות מטאבוליות, אין דרך לדעת באמת כמה אתה צריך לאכול בלי מעקב צמוד והתאמות.
ניסוי בטעייה זו הדרך הנכונה לדעת כמה לאכול.

והגוף שלך ממש לא "מתרגל" בשבוע וחצי.

קודם כל תודה על התשובה המפורטת.
אין סיכוי שלא חישבתי נכון את הקלוריות, כי אני מודד כל גרם במיי פיטנס פטל. האופציה השנייה הגיונית יותר שקבעתי שנתקעתי אולי זה היה סתם נוזלים או משהו.. אתה אומר להשאר ככה על 3000 אלף ביינתים אז.. ואין סיכוי שאני שורף הרבה מסת שריר ככה נכון? (בהנחה שאני לא במינוס של אלף קלוריות ואוכל מספיק חלבון ושומנים)
ואמרת גם שזה השפעה מינורית הקטע של המסת שריר ששורפת יותר, אז איך אפשר להסביר את זה שחיטוב קודם עשיתי אפילו יותר אירובי, אכלתי 500 קלוריות פחות וירדתי חצי קילו בשבוע בערך? גם קשור לאדפטציה?

נערך לאחרונה:
אין סיכוי שלא חישבתי נכון את הקלוריות, כי אני מודד כל גרם במיי פיטנס פטל. האופציה השנייה הגיונית יותר שקבעתי שנתקעתי אולי זה היה סתם נוזלים או משהו.. אתה אומר להשאר ככה על 3000 אלף ביינתים אז.. ואין סיכוי שאני שורף הרבה מסת שריר ככה נכון? (בהנחה שאני לא במינוס של אלף קלוריות ואוכל מספיק חלבון ושומנים)

יש סיכוי להכל, סביר להניח שלא.
תשמור על נפח אימון, מספיק חלבון, גירעון לא גבוה מידי ואתה תהיה בסדר.

אל תתעסק בשטויות לא רלוונטיות.

ואמרת גם שזה השפעה מינורית הקטע של המסת שריר ששורפת יותר, אז איך אפשר להסביר את זה שחיטוב קודם עשיתי אפילו יותר אירובי, אכלתי 500 קלוריות פחות וירדתי חצי קילו בשבוע בערך?

אדפטציות מטבוליות / שינוי NEAT, מוזמן לגגל.

אני אגיד את זה בפשטות ואתה תעשה את מה שאתה חושב.
בנתונים שלך , גובה משקל 184 על 96 .
אני גם אנחש ואזרוק א"ש בטח סביב ה20 .

3200 קקל זה לא בדיוק חיטוב
אתה צריך לרדת לכיון ה 2500 כדי להתחטב

3200 קקל זה לא בדיוק חיטוב
אתה צריך לרדת לכיון ה 2500 כדי להתחטב
למה? אם הוא יורד במשקל עם 3000 (אפילו מהר לטעמו) למה שיוריד?
3 אופציות,
לדעתי יש עוד אפשרות - מההורדה של 50 גרם פחמימה ירדו לו ישר עוד קצת נוזלים וזה מה שהראה לו כביכול ירידה מהירה מדי

לדעתי יש עוד אפשרות - מההורדה של 50 גרם פחמימה ירדו לו ישר עוד קצת נוזלים וזה מה שהראה לו כביכול ירידה מהירה מדי

בעיקרון תלוי בכמות פחמימות שהיו לו בתפריט אבל כן, מסכים גם עם האופציה הזו.
למרות שזה אמור להיות מינורי, החלק שהוריד הוא פחות מ7% מסך הקלוריות בתפריט שלו.

למה? אם הוא יורד במשקל עם 3000 (אפילו מהר לטעמו) למה שיוריד?
בא... בשביל להתחטב עם 3000 קקל הוא צריך להיות 120 קילו עם א"ש נמוך.

וזה שהוא מתייעץ פה מצביע על כך שהוא לא מרוצה מהחיטוב.

לא מרוצה מהחיטוב = לא יורד מספיק !

לא נתקלתי עדין במישהו שלא מרוצה מזה שהוא מתחשב מהר מידי

זה קצת יותר מדי אני לא רוצה לרדת כל כך מהר
פשוט חושש מהירידה המהירה מדי
על הנייר אולי כן, בפועל הבנאדם מתאר תמונה שונה.

• פותח/ת השרשור

וזה שהוא מתייעץ פה מצביע על כך שהוא לא מרוצה מהחיטוב.

לא מרוצה מהחיטוב = לא יורד מספיק !

למה לא מרוצה אחי? רשמתי שזה הורדה בסדר של 3.5 ק"ג בשבועיים זה בדיוק מה שאני רוצה. פשוט התייעצתי כדי שהירידה לא תהיה חדה מדי אין לי מה למהר זה קצב סבבה. אם אני אתקע בהמשך שבוע שבועיים ברור לי שאצטרך להוריד קלוריות. ביינתים אני יורד במשקל עם 3000 קלוריות ביום אז אני לא רוצה למהר..

למה לא מרוצה אחי? רשמתי שזה הורדה בסדר של 3.5 ק"ג בשבועיים זה בדיוק מה שאני רוצה. פשוט התייעצתי כדי שהירידה לא תהיה חדה מדי אין לי מה למהר זה קצב סבבה. אם אני אתקע בהמשך שבוע שבועיים ברור לי שאצטרך להוריד קלוריות. ביינתים אני יורד במשקל עם 3000 קלוריות ביום אז אני לא רוצה למהר..
רשמת שאתה בשאיפה לרדת 500 גרם בשבוע בחשבון פשוט מדובר ב 2וחצי קילו בחודש . 5 קילו בחודשים בעצם.
עכשיו בחיטוב בד"כ הירידה המהירה בתחילת החיטוב. אח"כ מתחילים לרדת יותר לאט.

כרגע לפי התיאור שלך ירדת רק 3.5 קילו בחודשים - כאשר לדעתי לפי הדרך שלך אתה בחודשים הבאים תרד פחות ממה שירדת
כמו כן מה שקובע זה היחס של הא"ש וכמות השריר. המשקל פחות רלוונטי.

אני רק נתתי את דעתי
תעשה מה שבא לך ומה שנוח לך
תצליח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית