הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

10-20 ביצים כל יום והכולסטרול טס לשמיים

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
אהלן, בעבר פרסמתי כאן את הפרופיל שומנים שלי שהיה נהדר למרות צריכה מופרזת של ביצים
עברה כמעט שנה והכולסטרול טס לשמיים

מדגיש שהתפריט שלי נקי בצורה חולנית, הוא סביב ביצים, חזה עוף, חלב, קטניות ופחמימות מורכבות

תוהה כיצד להמשיך מכאן, אני 1.81/71 סביב 9% שומן, הייתם מעיפים את הביצים מהתפריט? מצד אחד נוח לי איתם ואני מרגיש מצוין גופנית, מצד שני ידוע שכולסטרול גבוה הוא לא דבר טוב

Hdl 65 זו הבדיקה המעודכנת, והצילום השני זו הבדיקה לפני כמעט שנה עם hdl 52

קבצים מצורפים

• 59371_Screenshot_20201217-162447.jpg
    59371_Screenshot_20201217-162447.jpg
    KB 73.8 · צפיות: 94
  • Screenshot_20211103-174119.jpg
    Screenshot_20211103-174119.jpg
    KB 95.7 · צפיות: 87
HDL גבוה ביחס לשאר האוכלוסיה יפה-תשים לב שאומנם הכולסטרול הכללי שלך גבוה אבל גם הכולסטרול הטוב עלה. בכל מקרה-
אם יש קשר בין זה שהתחלת לאכול יותר ביצים ולזה שהכולסטרול עולה אז כן כדאי לך להפחית.. אם תמיד היה לך תקין? לא שינית חוץ מזה שום דבר באורח חיים, לא אוכל יותר שומן רווי מהרגיל?
אתה יכול להוסיף לתזונה מקורות לפיטוסטרולים להקפיד על ירקות\קטניות\שומן בלתי רווי- לפי מה שרשמת אתה כנראה מקפיד על זה

מדגיש שהתפריט שלי נקי בצורה חולנית, הוא סביב ביצים, חזה עוף, חלב, קטניות ופחמימות מורכבות
נאמר לך אז שספיגה של כולסטרול מהמזון יכולה להיות עניין אינדיבידואלי (יש אנשים שסופגים יותר ויש שפחות), למרות שהיא בכללי לא נתפסת כגורם עיקרי לעלייה ברמות הכולסטרול.
מכיוון שאתה מקרה קצה (לא מכיר עוד אנשים שמגיעים ל-20 ביצים ביום...) יכול להיות שקיימת השפעה מצטברת לכמות הביצים הגבוהה. יכול להיות גם שלא - מה שאומר שצריך לבדוק מה השתנה בתזונה שלך. במסגרת של פורום די קשה לעשות את זה.

לגבי הפתרון - אין צורך לחשוב בצורה בינארית.
זה לא 10-20 ביצים ביום או כלום.
אתה יכול לרדת למספר שפוי יותר של ביצים ולהשקיע קצת מאמץ בלתכנן את התזונה שלך באופן יותר מגוון מבחינת חלבון.
במקביל, כדאי לוודא שאתה צורך מזונות כמו ירקות, קטניות ושיבולת שועל שיכולים להטיב את מצב הכולסטרול בדם.

לאחר קריאה של שאר השאלות שלך הייתי ממליץ לך להיעזר בתזונאי/ת לתקופה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית