הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

החלפת תרגיל באימון גב

Ariel107

משתמש מתחיל
41
5
נק' מוניטין:
3
41
5
היי חברים, לאחרונה החלפתי תרגיל באימון הגב שלי, הייתי עושה פולי עליון רחב 4x8-10 חתירה בפולי תחתון צר 4x10-12 ופולאובר 3x12-15, ואת הפולאובר החלפתי בחתירה גבוהה במכונה יד יד(בהאמר) 3x10-12 , את ההחלפה ביצעתי מכיוון שאחרי גב אני עובד כתפיים ולא רוצה לשחוק את הטרייספס לפני הפרס(חשוב לציין שבאימון A יום קודם אני עושה חזה יד אחורית), אז המחשבה היא נטו לא להעמיס טו מאץ׳ על הטרייספס.
השאלה שלי היא מה אתם אומרים מהבחינה של אפקטיביות התקדמות בגב וביד קדמית כשיש שני תרגילים לגב עליון(פולי עליון וחתירה גבוהה במכונה) והאם כדאי לחזור לפולאובר באיזשהי קונסטלציה מסוימת.
חשוב לי לציין שהתקדמתי יפה אחרי ההחלפה אבל באימון היום קצת נתקעתי\נחלשתי, אני מתאמן חמישה חודשים במסה נקייה.
תודה לעוזרים:)

• פותח/ת השרשור
הטרייספס לא אמור לעבוד בתרגילי גב.
תכופף טיפה מרפקים בפול אובר.
תודה אור, עוד שאלה אם אפשר, יש הבדל בין האפקטיביות של פולאובר עם פולי לבין פולאובר עם משקולת על ספסל מבחינת היפרטרופיה?
אתה יכול לעשות פולאובר אחרי הפרס
אתה יכול להישאר גם ככה

את זה לא הבנתי כל כך
אני עובד גב כתפיים יד קדמית, אז אם אני עושה עוד שלושה סטים של חתירה שמן הסתם הבייספס עובד, אני מגיע יותר שחוק לעבודה מבודדת על הבייספס

תודה אור, עוד שאלה אם אפשר, יש הבדל בין האפקטיביות של פולאובר עם פולי לבין פולאובר עם משקולת על ספסל מבחינת היפרטרופיה?

אני עובד גב כתפיים יד קדמית, אז אם אני עושה עוד שלושה סטים של חתירה שמן הסתם הבייספס עובד, אני מגיע יותר שחוק לעבודה מבודדת על הבייספס
כן זה נכון, עניין של עדיפויות בסופו של דבר

הטרייספס לא אמור לעבוד בתרגילי גב.
תכופף טיפה מרפקים בפול אובר.
למה לא? הוא מחובר גם למרפק אבל גם לכתף אחורית, כשאתה עושה לדוגמא פולאובר אתה מתחיל ממתיחה מלאה של הטרייספס מהצד של הכתף ומגיע לכיווץ בתחתית. אומנם זה לא נוח ואפקטיבי כמו תנועה של המרפק, אבל זה חד משמעית מפעיל את הטרייספס.
אז אתה בעצם אומר שבייספס עובד טוב כבר בתרגילי גב. מה הבעיה בזה? תרגילים מבודדים בדרך כלל רק באים להשלים עבודה שלא הצלחת לעשות במורכבים, לדוגמא לעבוד על הבייספס אחרי שלא הגעת לגירוי מספק בתרגילי גב, אבל אם מספיק לך פחות עבודה ישירה זה כנראה יותר טוב לך.

אני משוגע על התרגיל הזה
למה לא לתת לו במה 😃
במקום מה שמרגיש לך ״עומס״ על היד האחורית?

קבצים מצורפים

• 466B9E64-6D93-4974-8484-AE73EFC07458.jpeg
    466B9E64-6D93-4974-8484-AE73EFC07458.jpeg
    KB 52.6 · צפיות: 36
  • 3B666814-4207-4546-8C4A-6025B1E5AB9B.jpeg
    3B666814-4207-4546-8C4A-6025B1E5AB9B.jpeg
    KB 59.6 · צפיות: 45
למה לא? הוא מחובר גם למרפק אבל גם לכתף אחורית, כשאתה עושה לדוגמא פולאובר אתה מתחיל ממתיחה מלאה של הטרייספס מהצד של הכתף ומגיע לכיווץ בתחתית. אומנם זה לא נוח ואפקטיבי כמו תנועה של המרפק, אבל זה חד משמעית מפעיל את הטרייספס

עובדים בתור סינרגיסטים ובטח שלא אמור לפגוע בביצועים אח״כ באימון כתפיים.

בדיוק כמו שלא יפגע לו האימון בטן מפול אובר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית