הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש בקהל שומרי כשרות שמזמינים מוצרים ממייפרוטאין?

• פותח/ת השרשור
IS IT KOSHER? UK
תריץ חיפוש של מה שאתה רוצה ואתה תקבל אם זה כשר או לא
חשבתי שסיכמנו שבגוגל יש לך הכל חביבי

שלחו לי את הקישור הזה. אני רוצה חותמת של מישהו שומר כשרות שזו כשרות לגיטימית.

Screenshot_20211111-114525_Chrome.jpg

הם לג'יט אחי

השאלה מה אתה מחפש ואיזה כשרויות אתה אוכל בארץ . עצה למזמינים מחו"ל זה להזמין פרווה ולא חלבי וכבר פתרת המון בעיות .
לגבי החלבי , גם אבקת חלב נכרי מעיקר הדין מותרת (כמעט כל הציבור החרדי כן מחמיר וגם את זה לא אוכל) , הבעיה מתחילה בחלב נכרי שזה אסור.

השאלה מה אתה מחפש ואיזה כשרויות אתה אוכל בארץ . עצה למזמינים מחו"ל זה להזמין פרווה ולא חלבי וכבר פתרת המון בעיות .
לגבי החלבי , גם אבקת חלב נכרי מעיקר הדין מותרת (כמעט כל הציבור החרדי כן מחמיר וגם את זה לא אוכל) , הבעיה מתחילה בחלב נכרי שזה אסור.
אבקת חלבון ביצה?
גם מחמירים?

אבקת חלבון ביצה?
גם מחמירים?
אז שוב , אם זה חלבי אז נכנס חשש .
אם זה פרווה כבר פתרת לא מעט בעיות . ואני אומר שוב , לא שפרווה מותר בלי כשרות , אבל כשרות שהיא מהדרין בחו"ל על פרווה זה כבר פותר יותר בעיות מחלבי , אבל עדיין יכול להיווצר בעיות והשאלה איזה כשרות אתה אוכל בארץ .

מימה שבדקתי על כשרויות חו"ל שמופיעות בארץ זה בדץ מנ'צסטר איגוד הרבנים שאמרו לי שהוא בסדר גמור .

העתיק תשובה מאתר כושרות לגבי הכשרות שהבחור כתב באופן כללי

כן הוא גוף אורטודוקסי עם רבנים ופוסקים תלמידי חכמים אמיתיים, אבל צריך לדעת שהפסיקות של כמעט כל גופי הכשרות בחו"ל הם שונות לגמרי ממה שרגילים בארץ.
כמה דוגמאות של היתרים של גופי כשרות חו"ל:
חדש
חלב גוי
בישול גוי לפי הרמ"א (שזה מתאים רק לאשכנזים) ובמפעלים אפילו לא מדליקים את האש או את התנור וסומכים על כמה דרכי היתר דחוקים.
במאפיות אפילו לא מדליקים את האש וסומכים שזה פת נחתום.
ועוד
ולכן אנו לא ממליצים כלל וכלל על הכשרי חו"ל ואפילו אם על המוצר יש אישור הרה"ר.
לכן צריך לברר על המוצר הזה האם מתאים לרמת הכשרות שאתה שומר או לא.

@דברים1
תציץ על אבקת חלבון ביצה של ג׳ספרי
הסתכלתי על הרכיבים: לא מוזכר בכלל חלב או מוצריו
אני לא מוצא ברמה שרשום הכל , אבל צריך להבין .
בשר זה הכי בעיה (שחיטה וכדו')
חלב - זה גם בעיה אם זה חלב גוי או לא (יש הבדל בין חלב / אבקת חלב נכרי , חלב ממש אסור , אבקת חלב מעיקר הדין מותר יש מחמירים לא לאכול)
מעבר לכך , גם בתבואה יכול להיות בעיה (חדש) , גם בפירות יכול להיות בעיה (ערלה) , אני כמובן לא שאני לא זוכר את כל האיסורים אני לא יודע את כל האיסורים , אולי אלחננן יוכל יותר לעזור בזה הוא רב הפורום : P .
יש בעיה של בישול , יש לא מעט בעיות בנושא של כשרות ואוכל אצלנו בארץ עם משגיחים אז בטח בחו"ל .

לכן כל עוד אין כשרות לא אוכלים , ברגע שיש כשרות יש דברים שאולי אפשר יותר להקל בהם , לעניות דעתי באבקות שהם פרווה בתוספת כשרות שמוכרות כגוף אורטודוקסי , מי שמקל בארץ לא רואה סיבה שגם לא יסמוך על זה , מי שמחמיר בארץ אולי כדאי לו ליצור קשר עם הגוף כשרות ולשאול את השאלות שבהם הוא מחמיר.

נו באמת.
זה לא משהו שאתה יכול לוודא לבד? כל החלטה שאתה עושה בחיים עוברת דרך מישהו אחר?

אני בטוח שזה יישמע מעליב, אבל אתה נראה לי גבר בסביבות גיל ה40 לחייו שלא מסוגל לקחת החלטה אחת, אפילו בסיסית בלי שמישהו יאשר לו את זה לפני כן.

סתם לידע כללי , התחברת לפורום בשביל ... ? לשאול שאלות ? אתה לא יכול לוודא לבד ? לענות על שאלות ? אז תרשום לכולם אתה לא יכול לוודא לבד?
גם אתה בנושא שאתה לא מבין/בטוח אתה לא שואל את הסביבה שלך אם אתה חושב שיש שם מישהו שמבין ?

מחילה אבל יש לי הרגשה שתמיד שמדובר בדברים שקשורים לדת , יוצא לאנשים דברים עם הרבה מסר מעבר ...
"גיל ה40 לחייו שלא מסוגל לקחת החלטה אחת, אפילו בסיסית בלי שמישהו יאשר לו את זה לפני כן"

קצת נותן הרגשה שאתה מנסה להעביר ביקורת על אנשים שמתייעצים עם אנשים , חלקם עם פסיכולוגים , חלקם עם קאוצ'רים , חלקם עם יועצי משכנתאות / כל יועץ כזה אחר , וכן ידידי חלקם גם עם רבנים .
בנאדם שאל שאלה לגבי כשרות "לא מסוגל לקחת החלטה אחת"

מאחל לך שהסביבה שלך תואהב אותך כמו שאתה ולא תשפוט אותך גם אם לא תדע משהו ותרצה לברר בסביבה שלך אם יש מישהו שיכול לעזור.
בהצלחה חבר

• פותח/ת השרשור
פחחחחח, תעשה לי טובה ואת הרגשי נחיתות שלך תשמור למישהו אחר. זה לא מעניין אותי ההקשר של הדת או לא דת. שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

אני מדבר על המשתמש שפתח את הפוסט ספציפית, מוזמן לעבור על הפוסטים שהוא פתח ותבין בדיוק על מה אני מדבר.

בן 37. אני לא מפחד להתייעץ עם אנשים שמבינים יותר ממני כדי לקבל החלטה במשהו שאני לא מבין בו.
אני מוצא את הפורום הזה כפורום שיכול לתת לי תשובות לשאלות ולו המטופשות ביותר, לדעתך. זו הפעם הראשונה שאני מנסה להתחטב/להעלות מסה, ואני מנסה לקבל כמה שיותר מידע שאני יכול. עשיתי קפיצת מדרגה משמעותית, לכל הפחות בחשיבה, כתוצאה מהתשובות הענייניות לכל שאלה שאני שואל כאן.
לא מרגיש צורך להתייעץ עם מישהו לפני שאני מפרסם שאלה בפורום פתוח.

אני מקווה שברוב הזמן אתה מסייע לחברי הפורום בתשובות ענייניות לגוף השאלה ולא לגוף מי ששואל אותה.

כנראה שזה תלוי מוצר.
לאחרונה התפתח דיון על כך שברכיבי אחד החטיפים היה ג'לטין בקר וגם חלבון מי גבינה ולפיכך הוא לא כשר.
אני לא זוכר מה היו המסקנות הסופיות של אותו דיון וגם לא מספיק מבין בתחום כדי לענות.

עלתה פה גם שאלה דומה בעבר: נענה - My protein כשר?

___

כמו כן, תשמרו על ניסוח מכבד בבקשה. נערכו ונמחקו תגובות.

כנראה שזה תלוי מוצר.
לאחרונה התפתח דיון על כך שברכיבי אחד החטיפים היה ג'לטין בקר וגם חלבון מי גבינה ולפיכך הוא לא כשר.
אני לא זוכר מה היו המסקנות הסופיות של אותו דיון וגם לא מספיק מבין בתחום כדי לענות.

עלתה פה גם שאלה דומה בעבר: נענה - My protein כשר?

___

כמו כן, תשמרו על ניסוח מכבד בבקשה. נערכו ונמחקו תגובות.
ג'לטין מימה שאני זוכר זה גם מחיה טמאה , ויש איתו בעיה לצורך אוכל , יש אותו בתרופות ואת זה התיר מרן בשו"ת יביע אומר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית