הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש בקהל שומרי כשרות שמזמינים מוצרים ממייפרוטאין?

עלתה פה גם שאלה דומה בעבר: נענה - My protein כשר?
תודה על הקישור.
הבאתי שם את מה שאני יודע ובדקתי על הכשרות הזאת.
כל אחד יכול לשלוח הודעה לבית דין של לונדון ולקבל את אותו מידע ששיתפתי.
ג'לטין מימה שאני זוכר זה גם מחיה טמאה , ויש איתו בעיה לצורך אוכל , יש אותו בתרופות ואת זה התיר מרן בשו"ת יביע אומר
יש גם ג'לטין צמחי כשר.

ג'לטין מימה שאני זוכר זה גם מחיה טמאה
לא תחום ההתמחות שלי

יש גם ג'לטין צמחי כשר.
וואלה. למיטב הבנתי בהגדרה ג'לטין צריך להיות מהחי כי אין קולגן בצמחים. כלומר - מדגים, חזירים או בקר.
ניתן גם להשתמש בחומרים מייצבים אחרים כמו עמילנים מסוימים/גומי, אבל הם לא מוגדרים כג'לטין וכימית הם שונים לגמרי.

לא תחום ההתמחות שלי

וואלה. למיטב הבנתי בהגדרה ג'לטין צריך להיות מהחי כי אין קולגן בצמחים. כלומר - מדגים, חזירים או בקר.
ניתן גם להשתמש בחומרים מייצבים אחרים כמו עמילנים מסוימים/גומי, אבל הם לא מוגדרים כג'לטין וכימית הם שונים לגמרי.
הבנתי שבמוצרים עם הכשר שכתוב שמכילים ג'לטין, מדובר בתחליף צמחי בלבד.

ותיקון קטן למה שכתבתי קודם, גם בשר חזיר בכדור לבליעה שאין בו הרי טעם, לפי הספרדים אין שום בעיה, ולכן אין סיבה שלא יקבלו הכשר ספרדי. יותר נכון, אין צורך בהכשר בכלל לפי הספרדים.

רק לפי האשכנזים צריך הכשר.

my protein רשמו באתר שלהם שהמוצרים שלהם לא כשרים
הם לא כשרים.
הבית דין של לונדון ערב לכך שמוצרים ספציפיים כשרים ומותרים לרכישה.
זה כל הסיפור, אין מה לברר מול החברה עצמה, צריך לברר מול הבית דין של לונדון.

• פותח/ת השרשור
הם לא כשרים.
הבית דין של לונדון ערב לכך שמוצרים ספציפיים כשרים ומותרים לרכישה.
זה כל הסיפור, אין מה לברר מול החברה עצמה, צריך לברר מול הבית דין של לונדון.
אני לא מבין. איך יכול להיות שמבחינת החברה אין כשרות, ובכל זאת בית דין מאשר?

פשוט מאוד, החברה עצמה לא מתיימרת להיות חברה כשרה אבל יש להם מוצרים מסוימים שעדיין מוגדרים ככשרים (לפחות לפי אותו בית דין)

הבנתי שבמוצרים עם הכשר שכתוב שמכילים ג'לטין, מדובר בתחליף צמחי בלבד.

ותיקון קטן למה שכתבתי קודם, גם בשר חזיר בכדור לבליעה שאין בו הרי טעם, לפי הספרדים אין שום בעיה, ולכן אין סיבה שלא יקבלו הכשר ספרדי. יותר נכון, אין צורך בהכשר בכלל לפי הספרדים.

רק לפי האשכנזים צריך הכשר.
לפי מה שאני זוכר מרן הרב עובדיה כותב על זה בשו"ת יביע אומר ושם מדובר רק על כדורים לרפואה .
בטח לא דברים שקשורים לאוכל כמו תוספי תזונה (בלי קשר אם יש טעם או לא) ולדעתי גם לא ויטמנים וכדו' .
תרופות בלבד
לדוגמא בבית של אלחננן אין תעודת כשרות , אבל כל המוצרים כשרים .
האם אני אסמוך עליו ? כן .
האם אני אסמוך על חברה בחו"ל ? לא , כי גם אם הבית דין אמר משהו , ברגע שאין לו דריכת רגל שם זה דבר שיכול להשתנות ...

לפי מה שאני זוכר מרן הרב עובדיה כותב על זה בשו"ת יביע אומר ושם מדובר רק על כדורים לרפואה .
בטח לא דברים שקשורים לאוכל כמו תוספי תזונה (בלי קשר אם יש טעם או לא) ולדעתי גם לא ויטמנים וכדו' .
תרופות בלבד
אשמח לראות מקור, למיטב ידעתי אין צורך בכשרות למוצרים ללא טעם ולבליעה לדעת הספרדים, דיברתי עם כמה רבנים.

אשמח לראות מקור, למיטב ידעתי אין צורך בכשרות למוצרים ללא טעם ולבליעה לדעת הספרדים, דיברתי עם כמה רבנים.
ג’לטין- מה מקור ההיתר? - כושרות -- לגבי ג'לטין .

מעיקר הדין ויטמנים אני יודע שצריך כשרות אם זה לא עניין רפואי , אם זה חומרה או עיקר הדין לא זוכר ..
אם זה לא ויטמין ולא תרופה , אלא מאכל (למרות שלא מכיר דבר כזה) שהוא בלי טעם ולבליעה לא רואה סיבה אחת להתיר שאין לו כשרות (אולי תרצה להגיד שהוא חדש/ בטל ברוב /עבר שינוי נטחן וכדו' אבל גם צריך לבדוק).

מעיקר הדין ויטמנים אני יודע שצריך כשרות אם זה לא עניין רפואי , אם זה חומרה או עיקר הדין לא זוכר
תקרא הצורך בכשרות על תרופות שטעמן מר | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות

יש מחלוקות בדבר, אבל מי שרוצה לקנות מוצרים לבליעה בלי הכשר, יש על מי לסמוך.

תקרא גם את זה ח – האם תרופות צריכות הכשר – פניני הלכה
בנוגע לאבקה בלי טעם לא כשר, כמו עם קריאטין, זה לא כשר אבל אין לזה בכלל טעם.

תקרא הצורך בכשרות על תרופות שטעמן מר | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות

יש מחלוקות בדבר, אבל מי שרוצה לקנות מוצרים לבליעה בלי הכשר, יש על מי לסמוך.

תקרא גם את זה ח – האם תרופות צריכות הכשר – פניני הלכה
בנוגע לאבקה בלי טעם לא כשר, כמו עם קריאטין, זה לא כשר אבל אין לזה בכלל טעם.
זה מה שכתוב במקור הראשון שהבאת - וגם פה סתכל בהגדרה (לחיזוק גופו) סוג של רפואה , לא כמו שרשמת , אוכל לבליעה ללא טעם .
לסיכום
בריא הנוטל תוספי מזון/ ויטמנים שטעמם פגום לחיזוק גופו:
כאשר האיסור עומד בפני עצמו – נראה שלדעת רוב הפוסקים אסור לאוכלו ויש מקלים.[90]
כאשר האיסור מרובה ומעורב בו מעט מאכל היתר – יש אוסרים ויש מתירים.
כאשר האיסור מועט ומעורב בהיתר מרובה – מותר.

פניני ההלכה אני לא כלכך סומך מחילה מכבוד תורתו אבל לגבי מה שכתוב שם
תרופות שאין להן טעם טוב אינן צריכות הכשר. ואמנם מדברי חכמים אסור לאדם לאכול איסור פגום, מפני שבכך שהחליט לאוכלו הרי שהחשיבו כמאכל שלא נפגם, וממילא אסור לו לאוכלו. אולם כאשר מטרת הבליעה היא רפואית, אין מחשיבים את התרופה כאוכל – ואין בה איסור

גם פה מדברי חכמים אסור לאדם לאכול איסור פגום(גם בלי טעם / טעם מאוס) לגבי ויטמנים בהמשך הוא כותב שצריך לעדיף עם כשרות אבל אם אין אפשר להקל

מעניין צריך לבדוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית