הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מכס חברת gcx גובים 80 שח על חריגה של חצי דולר

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך
קיבלתי גם מכתב כזה וקניתי ב 74 דולר.. נראה לי חייבים לעשות משהו לא נראה לי זה חוקי
איפה המשרדים של gcs האלה תעלו אליהם תשרפו להם את המשרד מה זה השטויות האלה
אני זוכר שהייתי מזמין היה מגיע לדואר, בדואר הייתי משלם 40 שקל אם חרגתי מ75 דולר
או שחיטה אם זה ems אם עברת 10 ק"ג וגם את ה75 דולר
מה זה העלויות טיפול האלה, לא משתנים את המכס יותר דרך הדואר ישראל? משהו השתנה?

ואם תזמין מאייהרב והשווי במכס יהיה 75.5 דולר…?
אני דווקא לא חושב שהשיטה שלך נכונה. להפוך את כל העולם לדפוק את הראש בקיר וגם בסוף להבין שמה לעשות, זה החוק, ולהבא לקחת מרווח יותר גדול מה75 דולר לכל מקרה..
למיטב ידיעתי אייהרב מחשבים לך את זה מראש כי הם מחייבים אותך בדולרים ולא בשקלים
התשלום למכס יהיה בסביבות 35 ש״ח, אם רק גירדת את ה75 דולר, בחישוב גס
החבילה כנראה כבר שוחררה בהקצאת אשראי (גם על זה הם לוקחים עמלה) וכל שנותר על מנת לקבל את החבילה הוא תשלום הכופר (בדמות התשלום שביצעו עבורך למכס - קרי ההקצאת אשראי, פלוס העמלות שהחברה לוקחת בנפרד)

אם GCX מתנהלים אחרת ולא משחררים מהמכס בלי תשלום מראש, הרי שעל כל יום עיכוב במחסן תשלם כמה שקלים נוספים

להחזיר לשולח, תיאורטית, אפשרי, אבל מה הפסדנו למעט עלות החבילה + המשלוח + זמן מבוזבז? (שיוחזר מתישהו כשמיי פרוטאין יקבלו את החבילה בחזרה. או לפני אם הם אדיבים מספיק)

בהצלחה עם זה.

לדעתי, פנייה מרוכזת לרשות להגנת הצרכן (בהנחה ובאמת יש קייס) תועיל הרבה יותר.

עדיף שיהיה לך בלאגן עם אייהרב ולא עם מיי פרוטאין. (שהשירות לקוחות שם הוא עניין של מזל)
בסוף ההבדל הוא שתשלם את ה35-40 שח שאתה אמור לשלם ולא כל העוקץ מסביב שמטילים עלייך ללא בחירה שלך, אם היו שולחים לך דרך דואר ישראל הרי היית משלם רק את המעמ
לא הפסדנו כלום, מיי פרוטאין יחזירו לך את הכסף וילמדו להחליף חברת שילוח
ניסית את זה פעם והצלחת להשתחרר מהתשלום?
יכול להגיד לך שלאמא שלי שמנהלת עסק ומיבאת מוצרים אחת חברות השילוח עשו בעיות על איזו חבילה סופר קטנה ושולית והיא הפעילה שרירים וגרמה להם להתפשר ולוותר על העמלות ביזיון שלהם

• פותח/ת השרשור
יכול להגיד לך שלאמא שלי שמנהלת עסק ומיבאת מוצרים אחת חברות השילוח עשו בעיות על איזו חבילה סופר קטנה ושולית והיא הפעילה שרירים וגרמה להם להתפשר ולוותר על העמלות ביזיון שלהם

בעל עסק זה בעל כח אצל חברות שילוח כי הם צריכים אותו יותר מאשר הוא צריך אותם.

חח. אחרי ששלחתי להם את ההודעה הבאה במייל:
שלום וצהריים טובים,
לא יודע מי לימד אתכם לחשב את המחיר של הדולר, אך בעת ההזמנה שילמתי עליה 232.59 ₪ בתאריך ה08.11, והיום, כאשר שער הדולר הוא 3.12, הסכום המצויין בדולרים שווה ערך ל-74.55 דולר. לא יודע איך קפצתם מ74.55 דולר ל75.82 דולר, אבל זה לא המצב. וזה לא הגיוני שאתם ככה סוחטים אנשים לכסף.
לפתע 75.82$ לא חייב במכס, מפתיע... התגובה שלהם:
היי!
אין צורך בתשלום מכס
על פי הנחיות משרד הבריאות יש למלא את ההצהרה המצורפת, בנושא יבוא אישי של מוצר מזון, לצורך שחרור המשלוח.
אנא קראו את ההצהרה ומלאו את הפרטים במקומות המסומנים.

• פותח/ת השרשור

אני בשוק. וכבר שילמתי!! החבילה שלי עלתה 235.8 אז תכלס עברתי אותך. אני 3 שח וקצת מעליך. אז נראה לי שבטוח עברתי

נערך לאחרונה:
מבאס גם אני שילמתי כי כתבו שכל יום יעלה עוד כסף . וחשבתי אולי התבלבלתי ובאמת הזמנתי מעל 75 אבל ממש לא. יום ראשון אני אנסה לשלוח להם מכתב איך לקבל את הכסף בחזרה

• פותח/ת השרשור
מבאס גם אני שילמתי כי כתבו שכל יום יעלה עוד כסף . וחשבתי אולי התבלבלתי ובאמת הזמנתי מעל 75 אבל ממש לא. יום ראשון אני אנסה לשלוח להם מכתב איך לקבל את הכסף בחזרה

כמה שילמת בשקלים?

יש לך לא פחות כוח מאשר לבעל עסק, אפילו יותר:
בעל עסק שסוחטים ממנו כספים על משלוח זה יהיה בדרך כלל משלוח של ציוד שהוא אמור לספק ללקוחות שלו ואם הוא לא יספק אותו בזמן זה עלול לפגוע במוניטין שלו.
אתה כולה מוותר על אבקת חלבון לעוד כמה שבועות עד שתזמין ממקום אחר.

בסוף עדיף להם לחייב אותך בפחות כסף, כלומר רק במע"מ, מאשר להחזיר את החבילה לשולח.
ובכלל כל האיום בתוספת עמלות על אחסון היא עוד יותר ביזיון, כי אם היו שולחים עם דואר ישראל לא היו מחייבים אותך עמלות על אחסון אם אתה לא עסק, היו מעבירים את החבילה שלך למרכז איסוף ומשחררים לך אותה רק אחרי שהיית משלם או שהיו מחזירים לשולח אחרי שבוע-שבועיים.
זו שיטת מצליח קלאסית של ישראלים חארות, מאחל להם שיפשטו רגל.

אם אתה רוצה ממש לדפוק אותם, הייתי מציע לך לפנות לאחד מכתבי הצרכנות של הערוצים הגדולים עם המקרה שלך.
במיוחד עכשיו לפני הבלאק פריידי, יהיה בזה הרבה עניין.ֿ
יש פה משהו מסריח. אולי בסוף עוד יגלו שאת התשלום שאתה ״חייב״ למכס הם בכלל לא מעבירים למכס, אלא לוקחים לעצמם בנוסף לכל העמלות. ואז זה עוד יותר חמור (לא סביר)
כי ממה שאני יודע זה פשוט לא עובד ככה. הם קודם כל מגישים את ההצהרה למכס, המכס מתעד שאתה חייב לשלם מיסים / מע״מ. אי אפשר פשוט לבטל את זה (העמלות שלהם זה משהו אחר ונתון לשיקולם)

זו שיטת מצליח קלאסית של ישראלים חארות, מאחל להם שיפשטו רגל.
אמן, מי שעושק אין לו מקום אצלנו, ובסוף היום הסיפורי זוועה האלה מחברות שילוח גורמים להרבה ישראלים לא להזמין

איזה שילמתי החבורת אינפנטלים האלה אפילו לא שלחו לי מייל כמו שצריך... חבל שאין להם טלפון או כתובת 🤬
אגב, חישבתי גם לפי השעה שהם כתבו שהם טיפלו בהזמנה, שהפלא ופלא זה גם השעה שהשער של הדולר היה הכי גבוהה, וגם אז זה מדגדג את ה75 דולר ולא עובר אותו!
מגניב ההזמנה שלי עלתה בדיוק כמוך 232.58 ואני מחכה לטלפון מהם

שמח לשמוע, גם אני קיבלתי הודעה היום שהמשלוח שוחרר ללא תשלום.

כל חברת שליחויות עושה את זה (כל העניין של דמי טיפול ועמלות וכו')

יש פה משהו מסריח. אולי בסוף עוד יגלו שאת התשלום שאתה ״חייב״ למכס הם בכלל לא מעבירים למכס, אלא לוקחים לעצמם בנוסף לכל העמלות. ואז זה עוד יותר חמור (לא סביר)
כי ממה שאני יודע זה פשוט לא עובד ככה. הם קודם כל מגישים את ההצהרה למכס, המכס מתעד שאתה חייב לשלם מיסים / מע״מ. אי אפשר פשוט לבטל את זה (העמלות שלהם זה משהו אחר ונתון לשיקולם)

אני חושב שמשהו מאוד חשוד, בתחילת השבוע קיבלתי הודעה שני חייב ב-40 ש"ח דמי טיפול וזה קפץ ל-100 תוך 3 ימים. נאמר לי הכל מכס מכס אנחנו רק מעבירים אליך את המידע. בנוסף הם טענו שהמשלוח שלי היה בשווי 236 במקם מ232.58 (כמה נוח, כדי שאעבור את ה-75$), אז צילמתי את החיוב מהאשראי ודרשתי לראות את הטפסים של המכס שדורשים כסף על המשלוח ופתאום אני מקבלהודעה שמשלוח משוחרר ללא תשלום. מאוד חשוד.

אני חושב שמשהו מאוד חשוד, בתחילת השבוע קיבלתי הודעה שני חייב ב-40 ש"ח דמי טיפול וזה קפץ ל-100 תוך 3 ימים. נאמר לי הכל מכס מכס אנחנו רק מעבירים אליך את המידע. בנוסף הם טענו שהמשלוח שלי היה בשווי 236 במקם מ232.58 (כמה נוח, כדי שאעבור את ה-75$), אז צילמתי את החיוב מהאשראי ודרשתי לראות את הטפסים של המכס שדורשים כסף על המשלוח ופתאום אני מקבלהודעה שמשלוח משוחרר ללא תשלום. מאוד חשוד.

אז יאללה, להפסיק לחשוד, לשלוח איזה מייל לכתב של חדשות 12/13 עם תיאור של המקרה ומשם כבר יתחילו ללקט ולבדוק את העניין. בול בזמן לפני הבלאק פריידי. נהרוס לרמאים האלה את החגיגה

אז יאללה, להפסיק לחשוד, לשלוח איזה מייל לכתב של חדשות 12/13 עם תיאור של המקרה ומשם כבר יתחילו ללקט ולבדוק את העניין. בול בזמן לפני הבלאק פריידי. נהרוס לרמאים האלה את החגיגה
האמת, זה כל כך הרתיח אותי שכנראה שאגיע הביתה אתחיל לשבת על זה.

• פותח/ת השרשור
אני עכשיו שולח פנייה בבקשה לראות אסמכתא שהכסף ששילמתי נדרש עי המכס והועבר לשם.

שלחתי להם:
שלום,
הזמנתי חבילה בשטר מטען המצב להודעה זו, בסך של 74.5 דולר ביום ההזמנה. בגלל שעד שהמשלוח הגיע הדולר צנח והשווי השתנה ל 75.5 דולר, הגדלתם ראש וחייבתם אותי ב80 שח תוך איום שאם לא אשלם מיד אז החיוב יעלה בגלל דמי אחסנה.
מעבר לכך שאני אפנה לספק ואבקש ממנו שיפסיק לעבוד איתכם אחרת אני אפסיק להזמין ממנו, אני מבקש שתשלחו לי אסמכתא שהכספים ששילמתי הועברו למכס (אלה שהם לא "דמי טיפול" שלכם).
תודה מראש

נערך לאחרונה:
אני עכשיו שולח פנייה בבקשה לראות אסמכתא שהכסף ששילמתי נדרש עי המכס והועבר לשם.

שלחתי להם:
שלום,
הזמנתי חבילה בשטר מטען המצב להודעה זו, בסך של 74.5 דולר ביום ההזמנה. בגלל שעד שהמשלוח הגיע הדולר צנח והשווי השתנה ל 75.5 דולר, הגדלתם ראש וחייבתם אותי ב80 שח תוך איום שאם לא אשלם מיד אז החיוב יעלה בגלל דמי אחסנה.
מעבר לכך שאני אפנה לספק ואבקש ממנו שיפסיק לעבוד איתכם אחרת אני אפסיק להזמין ממנו, אני מבקש שתשלחו לי אסמכתא שהכספים ששילמתי הועברו למכס (אלה שהם לא "דמי טיפול" שלכם).
תודה מראש
מעולה, תעדכן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית