הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה להמשיך להתאמן אבל לא להגדיר את עצמי בתקופת "מסה" או "חיטוב"

מתאמן שזקוק לעצות

משתמש מתחיל
31
5
נק' מוניטין:
17
31
5
אז ככה, ירדתי 40 ק"ג ולאחר מכן התחלתי מסה. לאחרונה הגעתי למסקנה שמסה זה פשוט לא בשבילי, אני כל כך חרד להשמנה חוזרת שאני פשוט הייתי במתח נפשי כל תקופת המסה שאני משמין. הגעתי למסקנה שהכי טוב בשבילי זה לשמור על המשקל הנוכחי שלי, להקפיד על מאזן קלורי ניטרלי. אבל, אני מאוד אוהב את אימוני הכוח בחדר כושר, הם עושים לי טוב לנפש אבל חשוב לי לדעת האם יש להם אפקטיביות כשאני לא במאזן קלורי חיובי, כלומר אם אני במאזן ניטרלי ועושה אימון כוח, מה הוא נותן לי? השרירים כן יכולים לגדול?
אחרת, לא חבל על הזמן של ההשקעה בחדר כושר?
תודה לעונים.

השריר יכול לגדול במצב ניטרלי, פשוט יהיה יותר קשה מבמסה.
נשמע שיש לך הפרעות אכילה, הייתי במקומך פונה לטיפול פסיכולוגי, זה יכול לקחת אותך למקומות מאוד נמוכים.

• פותח/ת השרשור
השריר יכול לגדול במצב ניטרלי, פשוט יהיה יותר קשה מבמסה.
נשמע שיש לך הפרעות אכילה, הייתי במקומך פונה לטיפול פסיכולוגי, זה יכול לקחת אותך למקומות מאוד נמוכים.
למה נשמע שיש לי הפרעות אכילה?
כל החיים הייתי שמן וירדתי הרבה במשקל ואני חרד לעלות במשקל בחזרה? בעיניי זה מאוד טבעי.

כל החיים הייתי שמן וירדתי הרבה במשקל ואני חרד לעלות במשקל בחזרה? בעיניי זה מאוד טבעי.
לא אמרתי שזה לא טבעי, אמרתי שזה הפרעה נפשית. אחת מאוד טבעית האמת, לדעתי כל "שמן" בסיכון גבוה אליה. אבל התשובה בגוף השאלה:
אתה לא אמור לחיות בפחד, זה מפריע לך ולמחשבה ולמעשים שלך, זה מפריע, זו הפרעה.
נשמע שכרגע אתה במקום טוב יחסית, פשוט אני מכיר מקרוב מקרים דומים לשלך, חלק נפתרו בצורה יחסית בטיפולים פסיכולוגיים, וחלק הידרדרו למצבים נוראיים שלא אפרט פה.
אני פשוט אומר, אם תראה שזה נכנס לך לתודעה בצורה יומיומית, אל תפחד ללכת לאיש מקצוע.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שזה לא טבעי, אמרתי שזה הפרעה נפשית. אחת מאוד טבעית האמת, לדעתי כל "שמן" בסיכון גבוה אליה. אבל התשובה בגוף השאלה:

אתה לא אמור לחיות בפחד, זה מפריע לך ולמחשבה ולמעשים שלך, זה מפריע, זו הפרעה.
נשמע שכרגע אתה במקום טוב יחסית, פשוט אני מכיר מקרוב מקרים דומים לשלך, חלק נפתרו בצורה יחסית בטיפולים פסיכולוגיים, וחלק הידרדרו למצבים נוראיים שלא אפרט פה.
אני פשוט אומר, אם תראה שזה נכנס לך לתודעה בצורה יומיומית, אל תפחד ללכת לאיש מקצוע.

תודה, שאלה נוספת לי אליך.
אם עושים חיטוב והגירעון הקלורי גדול מדי, אפשר לאבד יותר מדי שריר למרות שמתאמנים 4 פעמים בשבוע ומקפידים על צריכת חלבון של 2 גרם כפול משקל הגוף?

תודה, שאלה נוספת לי אליך.
אם עושים חיטוב והגירעון הקלורי גדול מדי, אפשר לאבד יותר מדי שריר למרות שמתאמנים 4 פעמים בשבוע ומקפידים על צריכת חלבון של 2 גרם כפול משקל הגוף?
כן, אפשר לאבד יותר מדי שריר בקצב ירידה מהיר מדי. כמובן שכל המשחק הוא להגדיר מה זה מהיר מדי. נהוג להגיד בין 0.5-1% זה קצב טוב ואם אתה באח״ש גבוהה (מעל 20) אפשר גם להגיע ל1.5% בשבוע

• פותח/ת השרשור
כן, אפשר לאבד יותר מדי שריר בקצב ירידה מהיר מדי. כמובן שכל המשחק הוא להגדיר מה זה מהיר מדי. נהוג להגיד בין 0.5-1% זה קצב טוב ואם אתה באח״ש גבוהה (מעל 20) אפשר גם להגיע ל1.5% בשבוע
תודה לך

לא הבנתי את החשש .
זה לא שאתה הלך לישון בלילה וקם בבוקר הענק הירוק .

לא יודע מה הגובה שלך וכמה שקלת וכמה אתה היום , גם לא יודע על כמה אחוז שומן אתה .
אבל מה הבעיה לעשות פלוס קלורי קטן של 200 ליום , ולהסתכל במראה כל יום ? אגלה לך סוד לא תהפוך להר אדם בלילה.

מה גם שאתה יכול לקחת מאמן להסביר לו את המטרות שלך ולבקש שיעזור לך גם בתזונה וגם באימונים.

בנוסף לכל דווקא אתה שעשית חיטוב של 40 קילו , אז גם אם "תפספס" ותעלה 2 קילו מיותרים , מי יכול עלייך? תוריד אותם.

מה אחוז השומן שלך? בעיקרון אם הוא לא חד ספרתי ואתה אוכל 2 גרם חלבון פר קילו משקל גוף אתה יכול לעלות במאזן ניטרלי.
רק קח בחשבון שזה לא אופטימלי; האימונים יהיו יותר מעייפים (בהשוואה למישהו במאזן חיובי), ויהיה לך יותר קשה להתאושש (פיזית ומנטלית).

זה שיא הטבעי לחשוש שכל העבודה הקשה שלך תלך לפח אם תוריד קצת מהריסון הקשה שהיה לך בחודשים האחרונים.

אני מציע לא למהר, לקחת את הזמן עם הניטרלי, להישאר בניטרלי כמה זמן שצריך עד שתרגיש בטוח במשקל שלך, ותוכל להיכנס לפלוס קלורי קטן מאוד כשמרגיש לך הזמן.

לא הבנתי את החשש .
זה לא שאתה הלך לישון בלילה וקם בבוקר הענק הירוק .
אני לא חושב שהחשש הוא להשמין פתאום בין לילה, אלא העניין שבתור שמן לשעבר כנראה בראש שלו תמיד "עליה במשקל ==השמנה" וכל פעם שהוא רואה את המשקל עולה הוא בלחץ.
אחרת, לא חבל על הזמן של ההשקעה בחדר כושר?
אם האימוני כוח עושים לך טוב לנפש אז בכל מקרה לא חבל על הזמן של ההשקעה.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שהחשש הוא להשמין פתאום בין לילה, אלא העניין שבתור שמן לשעבר כנראה בראש שלו תמיד "עליה במשקל ==השמנה" וכל פעם שהוא רואה את המשקל עולה הוא בלחץ.

אם האימוני כוח עושים לך טוב לנפש אז בכל מקרה לא חבל על הזמן של ההשקעה.

בדיוק, ניסחת את זה מדויק.
לגבי האימונים, הם עושים לי טוב אבל כשאני יודע שמבחינה גופנית אני לא נתרם מהם אז זה מוריד לי את המוטיבציה מלבצע אותם. ככה אני בנוי לצערי.

לגבי האימונים, הם עושים לי טוב אבל כשאני יודע שמבחינה גופנית אני לא נתרם מהם אז זה מוריד לי את המוטיבציה מלבצע אותם. ככה אני בנוי לצערי.
כמו שאמרו כאן זה עדיין יתרום לך גופנית, אני מניח שאם ירדת 40 קילו בלי אימונים אז האחוז שומן שלך לא ממש נמוך, אם ככה אז אתה תראה שיפור ויזואלי וגם שיפור בכוח פשוט זה יקרה לאט יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית