הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אני יכול לדעת אם אני מתאמן יתר על המידה? (יום סיירות)

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
רקע קצר - מתאמן בשביל לעבור את היומ"ס.
אני עושה 6 אימונים בשבוע ומתחיל את השבוע השלישי לדעתי כאשר לפני כן הייתי מתאמן לא בקביעות מתחילת יוני על ריצות. אימוני משקל גוף מתמיד כבר תקופה של שנה +- וכנ"ל לגבי מכון לפני כן.
עד לפני חודש הייתי עושה מתח, מקבילים וכו' עם חגורה ומשקל עד שהבנתי שזה לא ספציפי ועדיף לי לעבוד על סיבולת (המון יתרונות שיתרמו לי ביומ"ס, גם בפן המנטלי).
בקיצור, דוחף היום הרבה נפח, מתח, שכיבות שמיכה, 100 מתח באימון, 150 שכיבות שמיכה, רגליים אני לא מאמן ואסביר בהמשך:
כך נראה החילוק השבועי:

ראשון - אימון משקל גוף
שני - דיונה
שלישי - אימון משקל גוף
רביעי - דיונה
חמישי - אימון משקל גוף
שישי - דיונה
שבת - מנוחה

אני מפחד שאני מעמיס על הלב שלי או משהו כזה, אני נח כמו שצריך וכנ"ל לארוחות שלי שארוחה מעובדת לא נגעתי מזה תקופה. אני לא מאמן את הרגליים כי אין לי איפה להכניס. הייתי רוצה לדפוק איזה 300 סקוואטים באימון, סקוואט מתפרץ אפילו עם קטלבל שיש לי, עליות תאומים. אני לא יודע איפה להכניס את זה. למה? כי יום למחרת יש לי אימון דיונה שהאינטנסיביות שלו ממש לא פשוטה בשבילי. נגיד שזה חצי שעה עבודה נטו ושעה ורבע ברוטו. גם האינטנסיביות של המתח והשכב"ס לא קל. האימונים די זהים. כמו שזה עכשיו אני לא נפצע ואין לי כאבים. אבל אולי זה יותר מדי? אני לא רוצה לעשות דילואד כל חודש.
איפה אתם חושבים שאני צריך לשנות? על מה לעבוד?
מבחינתי להוסיף קפיצה בחבל במקום דיונה, להכניס רגליים פה ושם, אם יש לכם רעיון אשמח לקרוא.
בנוסף שאלה להתייעצות - אני שוקל 78KG על 185CM+-, אתם חושבים שאני צריך חיטוב? כדי להיות קליל יותר? יכול להיות? או שהמשקל בסדר? בכללי אני סוג של סקיני פאט עם קצת שריר.

סליחה אם זה יותר מדי, לילה טוב

קשה לדעת בדיוק כמה זה קשה לך, ואם זה קשה מידי.

הכלל שלי, תמיד להיות בסביבת ה80% בערך, מה זה אומר? להתחיל בלוק ב60% דרגת קושי, ולטפס בהדרגה משבוע לשבוע עד שבשבוע האחרון זה 100% דרגת קושי, יוצא שהממוצע שלך הוא 80% קושי.

במספרים זה אומר ככה, אם 100 מתח זה המקסימום שלך, נגיד אם מדובר ב10 סטים ל10 חזרות. אז תתחיל בלוק מ60%, שזה אומר 10 סטים ל6 חזרות, ובכל שבוע תוסיף חזרה עד שתגיע ל10×10. ובבלוק שאחרי תתחיל ב7×10, ותסיים את הבלוק ב11×10 או משהו כזה.

האחוזים הם די שרירותיים, לפי העצימות משתנה כמה אתה מסוגל באמת לשאת, אבל עיקרון ה80% הוא נראה לי מאוד מתאים להרבה תחומי ספורט שונים.

במידה ואתה לא רוצה לעשות דילואד כל חודש, דרוש תכנון מותאם יותר וימים שבהם לא תלך הכי כבד, התוכנית היחידה שעולה לי לראש שלא צריך דילואד, זה וואסטסייד, וזה בזכות שהם כל השבוע הולכים קל, ורק פעם בשבוע הולכים כבד, וגם כי הם מגוונים את התרגיל הכבד כל הזמן.

לך שאתה גם ככה לא עובד כבד, אלא עם נפח, יכול להיות שתוכל למשוך יותר זמן בלי דילואד, אבל קשה לדעת.

מה לשנות? תלוי בך. תלוי במטרות ובצורך, ומה שאתה אולי חלש יותר ביחס לשאר התרגילים.

הגובה והמשקל שלך בסדר, אתה צריך להחליט לבד אם לרדת או לעלות במשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית