הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בגירעון קלורי - שינה פחות מ6 שעות, ועולה במשקל

• פותח/ת השרשור DinoS
  • פורסם בתאריך

DinoS

משתמש מתחיל
235
21
נק' מוניטין:
21
235
21
אני נמצא בגירעון קלורי ושמתי לב שאם אני יושן פחות מ6 שעות אני עולה 1-2 קילו, ואם אני יושן מעל 8 אני יורד בהתאם.

זה הגיוני?
*וחשוב לציין שאני אכן בגירעון, הקלוריות נספרות ואין כל מיני רטבים/דברים קטנים שהם בעלי קלוריות ואני לא מודע אליהם.

ממש לא מומחית אז קח בערבון מוגבל, אבל יכול להיות כשאתה ישן פחות אתה נשקל בשעה מוקדמת יותר (או לחילופין באותה שעה אבל המרחק מהארוחה האחרונה יותר קצר), ואז השקילה מושפעת מיותר נוזלים מאשר כשאתה ישן יותר..
ובכללי ממה שאני יודעת הגוף יכול להיות מושפע מנוזלים לא רק מאוכל\שתייה אלא מעוד גורמים כמו לחץ\שינה\אימונים וכו'

• פותח/ת השרשור
ממש לא מומחית אז קח בערבון מוגבל, אבל יכול להיות כשאתה ישן פחות אתה נשקל בשעה מוקדמת יותר (או לחילופין באותה שעה אבל המרחק מהארוחה האחרונה יותר קצר), ואז השקילה מושפעת מיותר נוזלים מאשר כשאתה ישן יותר..
ובכללי ממה שאני יודעת הגוף יכול להיות מושפע מנוזלים לא רק מאוכל\שתייה אלא מעוד גורמים כמו לחץ\שינה\אימונים וכו'

זה נכון, קראתי גם שהמשקל מושפע מאוד גם מנוזלים וכ'ו,
ואני לרוב אוכל את הארוחה האחרונה בסביבות 22:00, ונשקל ב7:00 בבוקר,
וסביר להניח שאם הייתי נשקל ב20:00, אז הייתי אולי נשאר באותו משקל.

מה שאני כן יודע שאם הייתי יושן 8 שעות ומעלה, הייתי יורד בוודאות

איכות השינה קשורה למטבוליזם, וככזו, מחסור בשינה יכול להוביל לירידה בוויסות המטבולי, ככה שזה נשמע הגיוני.
החוכמה היא להתנהל נכון במשך היום ולשמור על איזון, ואותו מספר שראית על המשקל יהיה כמעט חסר משמעות למחרת

אני נמצא בגירעון קלורי ושמתי לב שאם אני יושן פחות מ6 שעות אני עולה 1-2 קילו, ואם אני יושן מעל 8 אני יורד בהתאם.

זה הגיוני?
אם זה מה שקורה בפועל אז מה זה משנה אם זה הגיוני או לא? בסופו של דבר מה שחשוב זה אם אתה יורד במשקל לאורך זמן בממוצעי שקילות השבועיים, לא רלוונטי אם אתה עולה/יורד משקילה לשקילה.
*וחשוב לציין שאני אכן בגירעון, הקלוריות נספרות ואין כל מיני רטבים/דברים קטנים שהם בעלי קלוריות ואני לא מודע אליהם.
אני רק אחדד שרק אם אתה יורד במשקל (כאמור, לא מיום ליום אלא לאורך זמן) אז זה בהכרח אומר שאתה בגירעון, אם אתה לא יורד אתה לא בגירעון ולא משנה מה נוסחה כזאת או אחרת אומרת.

זה הגיוני?
- כן יש קורולציה כזאת או אחרת בין שינה לא מספקת לעלייה במשקל, אבל היא לאו דווקא בגלל קצב מטבולי - וכרגע המחקרים מדברים על זה שמעט מדי שעות שינה פוגעות לך בקבלת ההחלטות, ואתה יותר נוטה לעשות החלטות לא טובות בנוגע לאוכל.

אבל זה עדיין שחור ולבן, גם אם תשן 4 שעות בלילה. תהיה בגרעון קלורי - תרד במשקל. פשוט אם תשן 4 שעות בלילה כנראה שיהיה לך הרבה יותר קשה (במודע או לא) להיות בגרעון קלורי.

בשינה אתה בצום לכן אתה מאבד נוזלים בהתאם.
תישן 12 שעות תוכל לאבד קילו וחצי עד שניים נוזלים כל עוד אתה בגירעון אתה עדיין שורף שומן.
בנוסף עם זאת, ממליץ לך לנסות לישון 7-8 שעות לפחות.

• פותח/ת השרשור
איך המגמה של המשקל נראית לאורך זמן, מבחינת ממוצעים שבועיים?
בסך הכל בסדר, מאבד 1-3 קילו בשבוע. אבל כפי שציינתי יש לי את "הבעיה" הזו שציינתי..עכשיו כמו שרשמו פה, באמת אין לי מה לדאוג אם אני יורד לפי הממוצעים השבועיים. פשוט סתם עניין אותי למה זה קורה.
עדכון בוקר -
לאחר שינה של 7 שעות, וארוחה אחרונה בסביבות 22:00, המשקל חזר לכמו לפני יומיים, ואפילו 3 גרם פחות.
קיצור שורה תחתונה, אין מה לדאוג מכמה גרמים/קילו של נוזלים בגלל שעות שינה פחותות 😃

בסך הכל בסדר, מאבד 1-3 קילו בשבוע. אבל כפי שציינתי יש לי את "הבעיה" הזו שציינתי..עכשיו כמו שרשמו פה, באמת אין לי מה לדאוג אם אני יורד לפי הממוצעים השבועיים. פשוט סתם עניין אותי למה זה קורה.
עדכון בוקר -
לאחר שינה של 7 שעות, וארוחה אחרונה בסביבות 22:00, המשקל חזר לכמו לפני יומיים, ואפילו 3 גרם פחות.
קיצור שורה תחתונה, אין מה לדאוג מכמה גרמים/קילו של נוזלים בגלל שעות שינה פחותות 😃

אם אתה יורד 3 קילו ממליץ לך להתחיל לאכול.. הגוף שלך לא יכול לאבד כל כך הרבה שומן בפרק זמן כזה וכניראה שאתה יורד יותר שריר משומן
ירידה טבעית של יותר מאחוז מהמשקל בשבוע ברוב המקרים תיהיה פשוט לא בריאה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית