אימוני AB שלוש פעמים בשבוע

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
שלום לכולם,

אני כרגע מתאמן בתוכנית AB שלוש פעמים בשבוע, ואני יודע שבשלוש פעמים בשבוע עדיף FBW אבל קצת מיציתי מהתוכנית הזו וכרגע נוח לי עם התוכנית הנוכחית.

השאלה שלי כמה זה נורא (יודע שהאידיאל ל-AB זה 4 פעמים בשבוע).

תודה !

לא נורא , מה שכן יכול להיות שהייתי שוקל שהאימון היחידי של אותו שבוע יהיה שונה מימה שהוא מתבצע פעמיים בשבוע .
נניח חזה הוא באימון A אז שיש AXBXAXX - הוא פעמים בשבוע אז מספיק שכל אימון הוא יקבל נניח 9 סטים .
אבל שבוע הבא זה יהיה BXAXBXX - אז פה הייתי משנה את האימון שהוא יקבל יותר .
שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
לא נורא , מה שכן יכול להיות שהייתי שוקל שהאימון היחידי של אותו שבוע יהיה שונה מימה שהוא מתבצע פעמיים בשבוע .
נניח חזה הוא באימון A אז שיש AXBXAXX - הוא פעמים בשבוע אז מספיק שכל אימון הוא יקבל נניח 9 סטים .
אבל שבוע הבא זה יהיה BXAXBXX - אז פה הייתי משנה את האימון שהוא יקבל יותר .
שיהיה בהצלחה.

כן זה ברור זה אני עושה תמיד..

העניין הוא שעדיין בשבוע יוצא שנגעתי רק פעם אחת בקבוצת שריר.. אפשר להתקדם ככה ?

מה זה משנה? הגוף שלך לא יודע מתי עובר שבוע.
אם למשל תתאמן בתוכנית שלך כרגיל, יום כן, יום לא, בסופש תנוח יומיים, המחזור שלך פשוט יהיה שבועיים ולא שבוע.
זאת אומרת, שבכל "בלוק" של שבועיים, יהיה לך מספר אימונים זהה של A ושל B.

מה זה משנה? הגוף שלך לא יודע מתי עובר שבוע.
אם למשל תתאמן בתוכנית שלך כרגיל, יום כן, יום לא, בסופש תנוח יומיים, המחזור שלך פשוט יהיה שבועיים ולא שבוע.
זאת אומרת, שבכל "בלוק" של שבועיים, יהיה לך מספר אימונים זהה של A ושל B.

יוצא שבין האימון השלישי בשבוע לאימון העוקב אחריו של אותה קבוצת שריר יהיה בהכרח מרווח גדול מידי, כמובן שזה משנה.

ואם אני עושה AB כ4 פעמים בשבוע, ויוצא לי בשבועות מסויימים ABXXXAB או AXBXXAB, מה ההבדל? זה שהשבוע התחלף? כי אותו מספר ימים עברו

ואם אני עושה AB כ4 פעמים בשבוע, ויוצא לי בשבועות מסויימים ABXXXAB או AXBXXAB, מה ההבדל? זה שהשבוע התחלף? כי אותו מספר ימים עברו

ההבדל שאם יש 4 אימונים בין הA לA הבא זה יותר מידי מרווח.

ABXXABX
AXBXABX
AXBAXBX
ABXAXBX
באף אחד מהם המרווח לא יהיה 4 אימונים.

בדוגמא שנתת-
ABXXXAB
זה פשוט פיצול די גרוע כי יוצא שאתה מתאמן חצי שבוע ונח בחצי השני.

לא הבנתי אותך. מה זה משנה כמה אימונים יש בין A ל- A ? אם כבר אז משנה כמה ימים יש.
לדוגמא, ב-3 פעמים בשבוע, יקרה מצב כזה:
A X B X A X X-------B X A X B X X
בין ה- A של סוף השבוע הראשון, לבין ה- A שאחריו, יהיו 4 ימים שלא תעבוד על אותה קבוצת שרירים, והדבר יקרה פעם בשבועיים. לא נורא בכלל לדעתי.

ומה שאמרתי לגבי A/B, יכול לקרות בדיוק אותו מצב:
AXBXXAB
או
ABXXXAB

לא אסון אם לא תתאמן על קבוצת שרירים 4 ימים.
יכול להיות שעדיף A/B/FBW כ-3 פעמים בשבוע, או A/B כ-4 פעמים בשבוע, אבל זה גם דורש יותר כי זה יותר נפח ודורש להגיע יותר לחד"כ. וגם פרארי עדיפה על סקודה, אז למה שתקנה סקודה ?

לא הבנתי אותך. מה זה משנה כמה אימונים יש בין A ל- A ? אם כבר אז משנה כמה ימים יש.
לדוגמא, ב-3 פעמים בשבוע, יקרה מצב כזה:
A X B X A X X-------B X A X B X X
בין ה- A של סוף השבוע הראשון, לבין ה- A שאחריו, יהיו 4 ימים שלא תעבוד על אותה קבוצת שרירים, והדבר יקרה פעם בשבועיים. לא נורא בכלל לדעתי.

ומה שאמרתי לגבי A/B, יכול לקרות בדיוק אותו מצב:
AXBXXAB
או
ABXXXAB

לא אסון אם לא תתאמן על קבוצת שרירים 4 ימים.
יכול להיות שעדיף A/B/FBW כ-3 פעמים בשבוע, או A/B כ-4 פעמים בשבוע, אבל זה גם דורש יותר כי זה יותר נפח ודורש להגיע יותר לחד"כ. וגם פרארי עדיפה על סקודה, אז למה שתקנה סקודה ?

אם יש אופציה יותר טובה איזו סיבה יש לא לעבוד תחת ההמלצות? זה לא שאין ברירות אחרות.

אני לא אומר שזה לא יעבוד, אני אומר שזה לא אידאלי.
לא אידיאלי, עדיף לעבוד על קבוצת כל 48-72 שעות

אם יש אופציה יותר טובה איזו סיבה יש לא לעבוד תחת ההמלצות?
אותה סיבה לקנות פיג'ו ולא פרארי, למרות שפרארי טובה יותר.
אם ארצה להשקיע יותר, אולי אקנה פרארי. הבחורצ'יק רוצה להשקיע 3 פעמים בשבוע, ו"נוח לו AB".

אותה סיבה לקנות פיג'ו ולא פרארי, למרות שפרארי טובה יותר.
אם ארצה להשקיע יותר, אולי אקנה פרארי. הבחורצ'יק רוצה להשקיע 3 פעמים בשבוע, ו"נוח לו AB".

אתה מתיש, תקנה פיג'ו.

הבחורצ'יק יכול להשקיע עדיין 3 פעמים בשבוע, יש הרבה דרכים ופיצולים לגעת בכל שריר בחלון הזמן המומלץ.
תאמין לי שליוויתי לא אחד ולא שניים עם מגבלות זמן להתאמן.

אגב,
הוא גם יכול לנהוג על וספה ולהתאמן 3 פעמים בשבוע שכל יום שריר אחר, חבל להיתקע בפקקים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית