הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זריקות אפידורליות לגב

Kangaroo

משתמש מתחיל
105
6
נק' מוניטין:
6
105
6
שלום מזה כ3 חודשים אני סובל מכאבי גב תחתון (לחץ כזה ותחושת חוסר נוחות) לאחר ביצוע סקוואט , ביצעתי סיטי וגילו לי בלט דיסק.
אשמח לשמוע אם מישהו עבר פה זריקות לגב ואיזה , האם זה תורם , או שיכול לגרום לנזק לטווח הארוך ?

זריקה לא יפתרו את הבעיה, אתה צריך פיזותרפיה ולהוריד עומס מהעמוד שדרה, תחפש Dead hang בגוגל ותעשה את זה לי זה עזר להעביר 2 בלטים בגב תוך חודשיים

• פותח/ת השרשור
זריקה לא יפתרו את הבעיה, אתה צריך פיזותרפיה ולהוריד עומס מהעמוד שדרה, תחפש Dead hang בגוגל ותעשה את זה לי זה עזר להעביר 2 בלטים בגב תוך חודשיים
תודה על המענה
אשמח לדעת כמה פעמים היית עושה את זה בשבוע וכמה שניות וסטים ?

תודה על המענה
אשמח לדעת כמה פעמים היית עושה את זה בשבוע וכמה שניות וסטים ?
בשבוע ? הייתי עושה את זה 6/7/8 פעמים ביום, תקנה מתח לבית ותעשה את זה, כל חזרה 10-15 שניות, תתלה עם ידיים מתוחות, תן למשקל למשוך אותך למטה, אל תפעיל שום שריר, תגע רק עם קצות הבהונות שברגלים ברצפה ותנסה להרגיש את המתיחה בגב תחתון.

בהתחלה אתה תשמע הרבה קליקים באיזור ואתה תראה שתהיה לך תחושת הקלה מיידית אחרי, מתיחות יש חלק שיעזרו ויחלק שיעשו יותר גרוע זה תלוי מה מרגיש לך טוב.

אבל הdeadhang ללא ספק הצילה אותי, היה לי MRI גב לפני כחודש וחצי, בגלל כאבים אחרים ולא ראו בכלל בלטים יותר.

• פותח/ת השרשור
בשבוע ? הייתי עושה את זה 6/7/8 פעמים ביום, תקנה מתח לבית ותעשה את זה, כל חזרה 10-15 שניות, תתלה עם ידיים מתוחות, תן למשקל למשוך אותך למטה, אל תפעיל שום שריר, תגע רק עם קצות הבהונות שברגלים ברצפה ותנסה להרגיש את המתיחה בגב תחתון.

בהתחלה אתה תשמע הרבה קליקים באיזור ואתה תראה שתהיה לך תחושת הקלה מיידית אחרי, מתיחות יש חלק שיעזרו ויחלק שיעשו יותר גרוע זה תלוי מה מרגיש לך טוב.

אבל הdeadhang ללא ספק הצילה אותי, היה לי MRI גב לפני כחודש וחצי, בגלל כאבים אחרים ולא ראו בכלל בלטים יותר.
אעשה את זה ובכללי אתה ממליץ על עוד תרגילים מסוימים או בכללי איך טיפלת בגב ?
והאם היום אתה מרגיש כאבים או שחלפו לגמרי

אעשה את זה ובכללי אתה ממליץ על עוד תרגילים מסוימים או בכללי איך טיפלת בגב ?
והאם היום אתה מרגיש כאבים או שחלפו לגמרי
תעשה תרגילים לחיזוק הגב תחתון, השרירים יחזיקו את הבלט מלהיות גרוע יותר ויעזרו אפילו להחזיר אותו למקום.

היום אין כאבים בכלל, יש כאבים אחת ל…. ורק בזמן מאמץ יתר לגב תחתון

• פותח/ת השרשור
תעשה תרגילים לחיזוק הגב תחתון, השרירים יחזיקו את הבלט מלהיות גרוע יותר ויעזרו אפילו להחזיר אותו למקום.

היום אין כאבים בכלל, יש כאבים אחת ל…. ורק בזמן מאמץ יתר לגב תחתון
נעזרת במכון פיזיוטרפיה (אשמח להמלצה)
אני גם סובל כבר 4 חודשים (לא באמת טיפלתי) מכאבי גב תוך כמה זמן עבר לך?

נעזרת במכון פיזיוטרפיה (אשמח להמלצה)
אני גם סובל כבר 4 חודשים (לא באמת טיפלתי) מכאבי גב תוך כמה זמן עבר לך?
נעזרתי קצת במכבי טבעי עשיתי שיאצו ודיקור לא באמת עזר, השינוי האמיתי הגיע אחרי שהתחלתי לעשות תרגילים לגב תחתון והתרגיל שאמרתי לך עם המתח, תוך חודשיים כבר הייתי ללא כאבים כמעט היום אני שנה אחרי

• פותח/ת השרשור
נעזרתי קצת במכבי טבעי עשיתי שיאצו ודיקור לא באמת עזר, השינוי האמיתי הגיע אחרי שהתחלתי לעשות תרגילים לגב תחתון והתרגיל שאמרתי לך עם המתח, תוך חודשיים כבר הייתי ללא כאבים כמעט היום אני שנה אחרי
סבבה תודה רבה איישם

איך זה הגיוני? ממה שהבנתי הבליטה לא חוזרת למקום לעולם, רק יכולה להחמיר
יש מצב שזה קשור לחומרים שלקחת? בתור אחד שמבין בזה יש סייקל מומלץ לשיקום בלט/פריצת דיסק? ראיתי על זה עדויות

נערך לאחרונה:
איך זה הגיוני? ממה שהבנתי הבליטה לא חוזרת למקום לעולם, רק יכולה להחמיר
יש מצב שזה קשור לחומרים שלקחת? בתור אחד שמבין בזה יש סייקל מומלץ לשיקום בלט/פריצת דיסק? ראיתי על זה עדויות
שום חומר לא ״ירפא״ לך בלטים או פריצות דיסק, הכי הרבה שזה יכול לעשות זה לעזור עם הדלקת שיש באיזור.

בלט בהחלט יכול לחזור למקום עם עבודה נכונה, מתיחות וחיזוק השרירים שסביב האיזור.
האמת שהיה לי שתי צילומים היה לי גל מיפוי עצמות שלא ראו בו יותר את הבלטים וגם MRI.

שום חומר לא ״ירפא״ לך בלטים או פריצות דיסק, הכי הרבה שזה יכול לעשות זה לעזור עם הדלקת שיש באיזור.

בלט בהחלט יכול לחזור למקום עם עבודה נכונה, מתיחות וחיזוק השרירים שסביב האיזור.
האמת שהיה לי שתי צילומים היה לי גל מיפוי עצמות שלא ראו בו יותר את הבלטים וגם MRI.
ואיך איבחנו אצלך בלט? באיזה צילום? מה היה התסמינים

ואיך איבחנו אצלך בלט? באיזה צילום? מה היה התסמינים
היה לי כאבי גב תחתון שמקרינים לרגל עד הברך עם כאבים בטוסיק.
עשו לי CT והיה לי בלטים בL4/L5 שלחצו על עצב.
זה היה בדיוק לפני שנה, היום אין לי כאבים בכלל אלה אם אני עושה משהו ממש דרסטי או תנועה לא נכונה שמפעילה יותר מידי מאמץ על הגב תחתון.

זריקות אפידורליות מיועדות למצבים בהם בן אדם לא מתפקד ברמה הבסיסית במשך היום- זקוק לעזרה בלבוש, מעברים בין תנוחות וכאב בלתי נסבל. האם זה המצב שלך?
אם זה יכול לגרום לנזק? לא סביר אבל תמיד אפשרי זיהום או פגיעה בעצב בגלל חוסר מיומנות.
השאלה אם זה נחוץ... לפי התיאור זה ממש OVERKILL, יש פתרונות פשוטים לכאב גב כמו תרגילים ספציפים שמותאמים על פי אבחון והתאמת העומסים באימונים הרגילים.
מומלץ לפנות לפיזיותרפיסט שמטפל בספורטאים.
אני מכיר פיזיו' טובים בכל נקודה בארץ כמעט.
ניר, פיזיותרפיסט בתחום הספורט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית