מוט דאבליו או משקולות

aviel95

משתמש מתחיל
235
16
נק' מוניטין:
16
235
16
רציתי לדעת אם יש הבדל ומה עדיף בכפיפות מרפקים מוט דאבליו או משקולות יד?

ואם יש איזה עדיפות בישיבה או עמידה לבצע את התרגיל?

רציתי לדעת אם יש הבדל ומה עדיף בכפיפות מרפקים מוט דאבליו או משקולות יד?

סביר להניח שיש הבדל בגלל שינוי מנח כף היד.
אין מה עדיף, יש מה יותר מתאים לך ולאימון שלך.

ואם יש איזה עדיפות בישיבה או עמידה לבצע את התרגיל?

איך שנוח לך, שוב תלוי בשאר התוכנית.

עם דאמבלים יש יותר פעולת ייצוב, גם הדאמבל מאפשר סיבוב מפרק כף היד מה שיכול לתת עוד אחוז מסויים של טווח תנועה, כיוון שביבוב המפרק גם יוצר כיווץ למשל בבייספ.

עם הדאבליו מנח מפרק כף היד נשאר יציב ובגלל השימוש הסימולטני עם שתי הידיים אפשר לרוב להשתמש ביותר משקל ובכך להעלות את העצימות.

קיצר מה שנוח, מה שעוזר לך להמנע מפציעה, ולגוון זאת לא מילה גסה.

• פותח/ת השרשור
עם דאמבלים יש יותר פעולת ייצוב, גם הדאמבל מאפשר סיבוב מפרק כף היד מה שיכול לתת עוד אחוז מסויים של טווח תנועה, כיוון שביבוב המפרק גם יוצר כיווץ למשל בבייספ.

עם הדאבליו מנח מפרק כף היד נשאר יציב ובגלל השימוש הסימולטני עם שתי הידיים אפשר לרוב להשתמש ביותר משקל ובכך להעלות את העצימות.

קיצר מה שנוח, מה שעוזר לך להמנע מפציעה, ולגוון זאת לא מילה גסה.

תודה!!!
יש לי עוד שאלה אם אני עובד בתרגילים מורכבים בתוכנית שלי ורק תרגיל אחד ליד אחורית ותרגיל אחד ליד קידמית אני כרגע בתקופת מסה אני עדיין צריך לשאוף לעלות כל פעם משקלים בתרגילים מבודדים או שעצם זה שאני עולה משקלים במורכבים זה כבר עושה את שלו מבחינת הגדילה בגוף כולל יד אחורית קידמית?

יש לי עוד שאלה אם אני עובד בתרגילים מורכבים בתוכנית שלי ורק תרגיל אחד ליד אחורית ותרגיל אחד ליד קידמית אני כרגע בתקופת מסה אני עדיין צריך לשאוף לעלות כל פעם משקלים בתרגילים מבודדים או שעצם זה שאני עולה משקלים במורכבים זה כבר עושה את שלו מבחינת הגדילה בגוף כולל יד אחורית קידמית?

עלייה בתרגילים המורכבים יעשה את העבודה.

תודה!!!
בעיקרון בשביל היפרטרופיה במבודדים מה שמשנה זה לא ההעלאה במשקל בצורה ישירה, אלא המרחק מכשל בתרגיל. תדאג להיות בRir5-0 והתרגיל יהיה אפקטיבי. Rir6+ כנראה כבר עדיף לוותר על התרגיל.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון בשביל היפרטרופיה במבודדים מה שמשנה זה לא ההעלאה במשקל בצורה ישירה, אלא המרחק מכשל בתרגיל. תדאג להיות בRir5-0 והתרגיל יהיה אפקטיבי. Rir6+ כנראה כבר עדיף לוותר על התרגיל.

עלייה בתרגילים המורכבים יעשה את העבודה.

אז בעצם החשיבות הכי נכונה זה לשאוף לעלות משקלי עבודה במורכבים ובתרגילים המבודדים כגון יד אחורית/קדמית לעבוד אולי בטווח חזרות יותר גבוה במשקל שיחסית אני יעמוד בטווח חזרות וסטים לערך 2-3 מספיק?

אז בעצם החשיבות הכי נכונה זה לשאוף לעלות משקלי עבודה במורכבים ובתרגילים המבודדים כגון יד אחורית/קדמית לעבוד אולי בטווח חזרות יותר גבוה במשקל שיחסית אני יעמוד בטווח חזרות וסטים לערך 2-3 מספיק?

אני מעדיף תמיד להתקדם במורכבים ולעבוד לכשל במבודדים, זה יותר תלוי בך ובמטרות שלך.
אין דרך אחת נכונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית