הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הערכת אחוזי שומן אחרי 4 חודשי חיטוב

edenhemo10

משתמש מתחיל
213
14
נק' מוניטין:
9
213
14
61380149-9420-479B-B6FF-9AC537367547.png
כאן התחלתי את החיטוב ב80 קילו (גובה 172)

2871CA5C-FCFA-426C-AB4A-6BD7A20C40ED.jpeg
כאן זה מהיום , בפלקס לעומת התמונה הקודמת, שוקל 72.5
המטרה להגיע ל10 אחוז השאלה שלי היא , האם לדעתכם ב10 אחוז כבר לא ישאר ממני כלום? אולי לכוון לכיוון ה12? המטרה זה להגיע לאחוז שומן נמוך יחסית ומשם להתחיל מסה נקייה מאוד .
4C271777-C318-4225-9ECF-F2AB43979017.jpeg
עוד תמונה בפלקס בתאורה קצת מחמיאה

לדעתי, אל תכוון לאחוז שומן מסויים. תכוון למטרה עצמה. במקרה שלך נשמע שאתה מתחטב בשביל להיראות טוב יותר, אז תתחטב עד שלדעתך אתה נראה טוב במראה מבחינת שומן. אחוזי שומן זה רק מספר, שום דבר יותר מזה.

• פותח/ת השרשור
לדעתי, אל תכוון לאחוז שומן מסויים. תכוון למטרה עצמה. במקרה שלך נשמע שאתה מתחטב בשביל להיראות טוב יותר, אז תתחטב עד שלדעתך אתה נראה טוב במראה מבחינת שומן. אחוזי שומן זה רק מספר, שום דבר יותר מזה.
תראה בשבילי חיטוב זה קושי מנטלי הרבה יותר מפיזי, וכשאני יודע בערך מה האחוז שומן יש לי הערכה לכמה קילוגרמים נשאר לי להשיל, שוב זה לא ממקום של סבל בחיטוב כי אני לא סובל אבל אני פשוט אוהב יותר מידי מסה
אם יש לך הערכה אני אשמח 😃

תראה בשבילי חיטוב זה קושי מנטלי הרבה יותר מפיזי, וכשאני יודע בערך מה האחוז שומן יש לי הערכה לכמה קילוגרמים נשאר לי להשיל, שוב זה לא ממקום של סבל בחיטוב כי אני לא סובל אבל אני פשוט אוהב יותר מידי מסה
אני לא מסכים עם הגישה שלך, אבל אם זה יותר קל לך תפאדל.
אני לא בטוח עד כדי כך בכישורי ההערכת א.ש שלי, אבל לדעתי אתה בערך 18%-17%

זה לא נכון.
אתה צריך ללכת לפי ההרגשה האישית שלך, זה טעות ללכת לפי מספרים של אחוז שומן או משקל לפי דעתי כי בסופו של דבר אנחנו לא מתחרים ומשקל זה בסה"כ מספר. תרד עד לאחוז שומן שאתה מבסוט ממנו, שאתה מסתכל במראה ושמח מהתוצאות.

• פותח/ת השרשור
תראו , בתכלס אני מרגיש בנוח גם עכשיו, אני יןדע שמבחינת יעילות יש יעילות יותר גבוהה להתחיל מסה בסביבות ה10-12 אחוז, מן הסתם שב10 אחוז יותר יאהב את הגוף שלי אבל גם עכשיו אני סבבה איתו לגמרי
מבחינתי אם אני עכשיו סביבות ה17 אני יודע שלתת עבודה קשה עוד 5-6 קילו כנראה יניבו לי מסה יותר יעילה ואיכותית בהמשך

תראו , בתכלס אני מרגיש בנוח גם עכשיו, אני יןדע שמבחינת יעילות יש יעילות יותר גבוהה להתחיל מסה בסביבות ה10-12 אחוז, מן הסתם שב10 אחוז יותר יאהב את הגוף שלי אבל גם עכשיו אני סבבה איתו לגמרי
מבחינתי אם אני עכשיו סביבות ה17 אני יודע שלתת עבודה קשה עוד 5-6 קילו כנראה יניבו לי מסה יותר יעילה ואיכותית בהמשך
שוב, הבעיה לדעתי ולדעת @Snorlax jr היא שאתה מסתכל על מספרים ולא על המטרה הישירה. אם תגיע ל12 אחוז שומן ולא תאהב את איך שאתה נראה? ואם תגיע ל15 ותראה פצצה? תרד כמה שאתה אוהב את האחוז שומן שלך מבחינת נראות ולא מספר. אחרי זה תעשה מסה מאוד איטית שבקושי תעלה בה אחוז אחד בחצי שנה, והנה לך, תהליך עם תוצאות בו זמנית.

מאיפה אתה יודע שיעיל יותר? תוצאות בסופו של דבר אם התזונה ואימונים בתכנון נכון אז גם אם תתחיל מסה ב10 אחוז שומן וגם ב14, אותם תוצאות.
נכון שמ14 אחוז שומן אתה בסופו של דבר תגיע לאחוז שומן יחסית גבוה, נגיד 18, מהר יותר אבל זה סתם חרא להתייחס לאחוזים ומספרים לדעתי. לקח לי המון זמן להבין שהכל בסופו של דבר מסתכם במראה שלך וההרגשה האישית שלך. אתה לא מתחרה ולא כלום אז אין סיבה להתעסק במספרים האלה. אני לא רודף אחרי קוביות כי אין לי כוח אם להגיד לך את האמת, לא מעניין אותי..
מסה איכותית זה פלוס קלורי מינורי של 200-300 ומשם לעלות ממש לאט.

• פותח/ת השרשור
מאיפה אתה יודע שיעיל יותר? תוצאות בסופו של דבר אם התזונה ואימונים בתכנון נכון אז גם אם תתחיל מסה ב10 אחוז שומן וגם ב14, אותם תוצאות.
נכון שמ14 אחוז שומן אתה בסופו של דבר תגיע לאחוז שומן יחסית גבוה, נגיד 18, מהר יותר אבל זה סתם חרא להתייחס לאחוזים ומספרים לדעתי. לקח לי המון זמן להבין שהכל בסופו של דבר מסתכם במראה שלך וההרגשה האישית שלך. אתה לא מתחרה ולא כלום אז אין סיבה להתעסק במספרים האלה. אני לא רודף אחרי קוביות כי אין לי כוח אם להגיד לך את האמת, לא מעניין אותי..
מסה איכותית זה פלוס קלורי מינורי של 200-300 ומשם לעלות ממש לאט.
ממה שאני יודע מmike israetel, שאני מאוד מחזיק ממנו בכל הנושא המדעי של פיתוח גוף, יש מושג שנקרא p ratio, מה שאומר בקצרה שככל שמעלים מסה בנקודת התחלה של אחוזי שומן גבוהים יותר העלייה יותר לטובת השומן, אני יודע שיש חילוקי דעות אבל כמו שאומרים עשה לך רב, מבחינתי הוא המנטור תזונה ואימונים שאני לומד ומחזיק ממנו, ולגבי תחרויות זה כן חלום שלי בעתיד ומבחינתי להרגיל את עצמי להרגלים של עבודה מקצועית כמה שיותר מעכשיו זה יותר טוב בשבילי, לכל אחד יש מטרות שונות 😃 מבחינת מראה אתם צודקים לא סתם אני גם מצלם את עצמי כל חודש כדי לראות התקדמות ויזואלית אבל גם חשוב לי לדעת הערכה מספרית בנוסף.
עוד משהו שאוסיף, ברגע שאני מתחיל מסה מאחוז שומן גבוה יותר יש יותר סיכוי שאאבד שריר בחיטוב מהסיבה הפשוטה שאם הנקודת התחלה שלי הייתה 18 אחוז, כנראה שלא משנה כמה נקי אעשה את זה בתקופה של שלושה חןדשים אעלה כמה אחוזים טובים והחיטוב יהיה ארוך יותר כתוצאה מכך וגם הסיכון לאיבוד שריר, בקיצןר לא סתם ביקשתי הערכה אמנם אני מעריך לא רע על עצמי אבל רציתי לשמוע דעות של אחרים ולראות כמה אני מדויק.
אני לא מסתמך רק על מספרים זה חלק קטן מהתעניינות שלי אבל עדיין אכפת לי מזה כמובן בנוסף למראה ולהרגשה, זה לא אומר שאני תולה את כל חיי במספרים..

ממה שאני יודע מmike israetel, שאני מאוד מחזיק ממנו בכל הנושא המדעי של פיתוח גוף, יש מושג שנקרא p ratio, מה שאומר בקצרה שככל שמעלים מסה בנקודת התחלה של אחוזי שומן גבוהים יותר העלייה יותר לטובת השומן, אני יודע שיש חילוקי דעות אבל כמו שאומרים עשה לך רב, מבחינתי הוא המנטור תזונה ואימונים שאני לומד ומחזיק ממנו, ולגבי תחרויות זה כן חלום שלי בעתיד ומבחינתי להרגיל את עצמי להרגלים של עבודה מקצועית כמה שיותר מעכשיו זה יותר טוב בשבילי, לכל אחד יש מטרות שונות 😃 מבחינת מראה אתם צודקים לא סתם אני גם מצלם את עצמי כל חודש כדי לראות התקדמות ויזואלית אבל גם חשוב לי לדעת הערכה מספרית בנוסף.
עוד משהו שאוסיף, ברגע שאני מתחיל מסה מאחוז שומן גבוה יותר יש יותר סיכוי שאאבד שריר בחיטוב מהסיבה הפשוטה שאם הנקודת התחלה שלי הייתה 18 אחוז, כנראה שלא משנה כמה נקי אעשה את זה בתקופה של שלושה חןדשים אעלה כמה אחוזים טובים והחיטוב יהיה ארוך יותר כתוצאה מכך וגם הסיכון לאיבוד שריר, בקיצןר לא סתם ביקשתי הערכה אמנם אני מעריך לא רע על עצמי אבל רציתי לשמוע דעות של אחרים ולראות כמה אני מדויק.
אני לא מסתמך רק על מספרים זה חלק קטן מהתעניינות שלי אבל עדיין אכפת לי מזה כמובן בנוסף למראה ולהרגשה, זה לא אומר שאני תולה את כל חיי במספרים..

מה הכוונה?
לפי הP RATIO אם אתחיל מסה על 12 א.ש אעלה יותר שומן בהכרח מאשר אם אתחיל אותה על 10 א.ש?
(בהנחה ואעלה בדיוק את אותו משקל ואעשה את אותו התהליך במדויק)

אשמח לראות רפרנס מדעי לעניין או לכל הפחות הסבר פיזיולוגי ולא "כי מייק אמר", למרות שגם אני מאוד תופס ממנו.

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה?
לפי הP RATIO אם אתחיל מסה על 12 א.ש אעלה יותר שומן בהכרח מאשר אם אתחיל אותה על 10 א.ש?
(בהנחה ואעלה בדיוק את אותו משקל ואעשה את אותו התהליך במדויק)

אשמח לראות רפרנס מדעי לעניין או לכל הפחות הסבר פיזיולוגי ולא "כי מייק אמר", למרות שגם אני מאוד תופס ממנו.
ממש לא
לפי הטענה שלו בין 10-15 יותר יעיל לעלות מסה מאשר בין 15-20 20-25 וכו ההבדליפ הם לא בין 10 ל12 מן הסתם
לגבי רפרנסים אצטרך לחפש את הסרטון שלו אבל מבנאדם שכל חייו משקיע במחקר ומדע אני בדרכ אומר אמן

ממש לא
לפי הטענה שלו בין 10-15 יותר יעיל לעלות מסה מאשר בין 15-20 20-25 וכו ההבדליפ הם לא בין 10 ל12 מן הסתם
לגבי רפרנסים אצטרך לחפש את הסרטון שלו אבל מבנאדם שכל חייו משקיע במחקר ומדע אני בדרכ אומר אמן

אוקיי זה כבר יותר הגיוני למרות שגם את זה אני לא מבין איך אפשר לתת הצהרה חד משמעית לאוכלוסיה כללית.
גם פה חייבים להישען על איזשהו מדגם לפחות.

ממש לא
לא לכל דבר אתה אומר אמן, אתה לא צריך להיות בו אדם בלי דעה משלך וללכת אחריו לא משנה מה. זה שווה ערך לאם הוא יגיד לך תתחיל דיאטת GOMAD כמו שהיה ריפטו בזמנו ואנשים עשו את זה כי ריפטו אמר.
אני דוגל את דרק מ Mpmd אבל אני לא מסכים עם כל דבר שהוא אומר.

• פותח/ת השרשור
לא לכל דבר אתה אומר אמן, אתה לא צריך להיות בו אדם בלי דעה משלך וללכת אחריו לא משנה מה. זה שווה ערך לאם הוא יגיד לך תתחיל דיאטת GOMAD כמו שהיה ריפטו בזמנו ואנשים עשו את זה כי ריפטו אמר.
אני דוגל את דרק מ Mpmd אבל אני לא מסכים עם כל דבר שהוא אומר.
להגיד שיש לי דעה משלי ליד דוקטורים שכל חייהם משקיעים במחקר ובמדע זה קצת מתנשא הייתי אומר, בכל מקרה זה לא נושא הדיון, אני מקשיב להרבה חברה ומכל אחד לוקח פיסת מידע אחרי שהשוויתי דעות של כמה מביני עניין, מבחינתי ההסבר שלו מאוד הגיוני , ביום יבוא אם אהיה ברמה שלו אולי אסכים לעצמי לחלוק עליו
אתה לןקח את זה בצורה מאוד שגויה חבר, הוא לא אומר לי לעשות שום דבר, הוא אומר לפי מדע ומחקר מהי הדרך הנכונה, אני אחליט מה אני יכול ומוכן לבצע ומה לא

להגיד שיש לי דעה משלי ליד דוקטורים שכל חייהם משקיעים במחקר ובמדע זה קצת מתנשא הייתי אומר, בכל מקרה זה לא נושא הדיון, אני מקשיב להרבה חברה ומכל אחד לוקח פיסת מידע אחרי שהשוויתי דעות של כמה מביני עניין, מבחינתי ההסבר שלו מאוד הגיוני , ביום יבוא אם אהיה ברמה שלו אולי אסכים לעצמי לחלוק עליו
אתה לןקח את זה בצורה מאוד שגויה חבר, הוא לא אומר לי לעשות שום דבר, הוא אומר לפי מדע ומחקר מהי הדרך הנכונה, אני אחליט מה אני יכול ומוכן לבצע ומה לא

אתה צריך להכיר את ההפרש העצום שיש בין מדע לפרקטיקה.
אם הייתה דרך אחת נכונה כנראה שכל התחום הזה היה הרבה יותר מסודר ולא היינו נתקלים בברו-סיינס מכל עבר.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להכיר את ההפרש העצום שיש בין מדע לפרקטיקה.
אם הייתה דרך אחת נכונה כנראה שכל התחום הזה היה הרבה יותר מסודר ולא היינו נתקלים בברו-סיינס מכל עבר.
ברור בגלל זה רשמתי בתגובה למעלה שאני מודע שיש חילוקי דעות, אני בחרתי אישית בתהליך האישי שלי כן לשאוף להתחיל מסה מאחוז נמוך יותר לעומת שנות העבר שלי , לא מחייב אף אחד מכם להסכים איתי, אם אראה שיש שלילה לטענה הזאת ושזה לא משנה להפך זה יותר ישמח אותי.
ועם כל הכבוד אני לא חושב שמייק וברו סיינס זה מושגים שיכולים להיכנס באותו משפט, ואני אומר את זה כי אני עוקב ומקשיב לחצי מקהילת הפיטנס (מהחוקרים שביניהם) ביוטיוב, ואני מאוד מחזיק מהבנאדם הזה.

אוקיי זה כבר יותר הגיוני למרות שגם את זה אני לא מבין איך אפשר לתת הצהרה חד משמעית לאוכלוסיה כללית.
גם פה חייבים להישען על איזשהו מדגם לפחות.
יצא לי לקרוא קצת על הנושא האמת כי סיקרנתם אותי פה עכשיו (בעיקר פה והאמת שיש גם את הפודקאסט הזה שעוד לא יצא לי לשמוע),
אבל נראה שבסופו של דבר ככל שיש לך p-ratio גבוה יותר אתה תעלה יותר שומן בתהליך עליה במשקל, אבל גם ההפך הוא נכון. אתה תרד יותר שומן בתהליך ירידה במשקל (ומישהו עם פחות אח"ש יאבד יותר שריר). צריך לא לשכוח את החלק הזה לדעתי כשמתסכלים על המשוואה ולא "לזרוק מהחלון" את הקטע שאתה צריך גם לעשות תהליך ירידה במשקל בשביל להתחיל מנקודה עם אח"ש נמוך יותר.

אה וגם:
I think there’s an important, generalizable lesson to be learned from the whole p-ratio saga. This idea became very popular in the evidence-based fitness world, and went largely unchallenged. However, at its core, the argument was simply an aggressive extrapolation of a speculative mechanism that was assumed to explain a small collection of cross-sectional findings in overfed people who weren’t lifting.​

אז בקצרה, אלא אם כן יש מקורות מידע שלא הצלחתי למצוא בחיפוש זריז בגוגל, אני לא חושב שיש יותר מדי מחקרים בcontext רלוונטי (אנשים מתאמנים) לנושא של עלייה במסת שריר לעומת מסת שומן ביחס לp-ratio.

מתנשא הייתי אומר
לא מסכים עם האמירה הזאת.
משהו שדרק נגיד אמר שעדיף ככה במקום ככה אז לא הסכמתי איתו ועשיתי את מה שכל העולם עשה כי ככה מקובל. לא אפרט יותר מדיי כי דיברתי על זה כבר בפורום איפהשהו.

ברור בגלל זה רשמתי בתגובה למעלה שאני מודע שיש חילוקי דעות, אני בחרתי אישית בתהליך האישי שלי כן לשאוף להתחיל מסה מאחוז נמוך יותר לעומת שנות העבר שלי , לא מחייב אף אחד מכם להסכים איתי, אם אראה שיש שלילה לטענה הזאת ושזה לא משנה להפך זה יותר ישמח אותי.
ועם כל הכבוד אני לא חושב שמייק וברו סיינס זה מושגים שיכולים להיכנס באותו משפט, ואני אומר את זה כי אני עוקב ומקשיב לחצי מקהילת הפיטנס (מהחוקרים שביניהם) ביוטיוב, ואני מאוד מחזיק מהבנאדם הזה.

אני מאמין שאתה מדבר על זה-

גילברט פורבס אחד מחוקרי הביו-אנרגטיקה הגדולים אי פעם מצא שהעלות האנרגטית של 1 ק״ג על המשקל (מורכב ממה שלא יהיה) משתנה בהתאם לאחוז השומן. אנשים עם אחוז שומן נמוך יעלו יותר מסה רזה משומן פר 1 ק״ג משקל גוף והעלות האנרגטית תהיה בטווח של 4640-6480 קלוריות ואילו אנשים עם אחוז שומן גבוה יעלו יותר שומן פר 1 ק״ג עלייה במשל הגוף ולהם ידרשו כ 7920-9230 קלוריות לכל 1 ק״ג של עלייה במשקל (כל ק״ג מכיל יותר שומן ולכן גם מכיל יותר קלוריות).

אבל אי אפשר להתעלם מהחלק הזה שכנראה הוא היותר מהותי בתהליך-

רוב האנשים כאמור מעלים שילוב של שומן עם מסה רזה והיחס תלוי מאוד בהרכב הגוף ההתחלתי, פעילות גופנית וכמובן גנטיקה.

Facebook

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית