הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנץ ואימוני חזה אחרי קרע

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
היה לי קרע בצד ימין לא מזמן ופעם השמאל לפני כמה שנים, בצד ימין ממש רואים שחסר לי חלק שהיה פעם אני מאמין שנקרע לי חלק די גדול, הUS היה נקי אבל היה נראה שמי שבדק לא ידע אנטומיה בכלל, אני רואה אורטופד עוד מעט שוב

בינתיים,
הצלחתי לחזור ל82.5 ל5 על 5, לפני הפציעה הייתי על 3 על 5 עם 90 אבל ביותר קלות מעכשיו
קשה לי עם תנועות מתפרצות עדיים בחזה ואני עושה עם אחיזה רחבה יותר מפעם
סהכ אני עדיין חלש יותר
מעניין אותי איך אפשר להמשיך ככה, כמעט ואין כאב אבל השאלה אם צד ימין יצליח להגיע מתישהו לכול של צד שמאל כי בינתיים אני מאמין שאני בbottleneck של צד ימין דווקא

מכירים / אתם בעצמכם, שקרעו חזה וחזרו, חושב ששמעתי שהיו אפילו שיאים אחרי קרע חזה
עברה חצי שנה אני מאמין מאז

היו מאות שקרעו שרירים בחזה וחזרו ללחוץ כבד. תחפש בגוגל תמצא.

מה האופציות שלך? להמשיך להתאמן בזהירות עם תכנון הגיוני, לנסות להתרחק מפוזיציות כואבות מידי ולקוות שיהיה טוב. כמו כל מתאמן רגיל בעצם. קשה לי להאמין שמישהו יכול להגיד לך בוודאות אם הצד הפצוע יצליח להגיע לכוח של הצד השני, לדעתי זה גם לא ממש משנה יותר מידי. אם התכנון שלך הוא הגיוני השרירים יתחזקו בקצב שלהם. חוץ מזה מה כבר אתה יכול לעשות? לא להתאמן?

לא קרעתי את החזה, קרעתי את הטרפז 3 פעמים, הפעם האחרונה ממש בחודששעבר. חזרתי, שברתי שיאים והכל סבבה.

פה בפורום @F-E קרע את החזה לפחות פעם אחת, גם חזר.

הרבה אנשים קרעו את החזה ושברו שיאים מאז.

אומנם קרעתי גיד ארוך בכתף, אבל עם תכנון נכון הספקתי לשבור שיאים, לא אגיד שלא הפחיד אותי אבל עשיתי תכנון נכון ואני במצב מעולה היום.

תשתדל לא לקפוץ מעל הפופיק, אבל מצד שני לא לתת לפחד לתקוע אותך.

קרע בגיד או שריר לא מתאחה עצמאית, רק בניתוח שהשיקולים אליו זה בין היתר רמת הקרע ועד כמה המצב הנוכחי מפריע לתפקוד היומיומי.
כמובן שהרבה אנשים המשיכו להתאמן עם הקרע והגיעו להשגים, אבל כמובן שהכל תלוי בגודל הקרע ובמיקום שלו.

• פותח/ת השרשור
קרע בגיד או שריר לא מתאחה עצמאית, רק בניתוח שהשיקולים אליו זה בין היתר רמת הקרע ועד כמה המצב הנוכחי מפריע לתפקוד היומיומי.
כמובן שהרבה אנשים המשיכו להתאמן עם הקרע והגיעו להשגים, אבל כמובן שהכל תלוי בגודל הקרע ובמיקום שלו.
הבנתי שניתוח יכול לגרום לחולשה יותר גרועה אפילו בהרבה מקרים והרבה פעמים עדיף להשאיר כמו שזה

• פותח/ת השרשור
למה שזה יהיה נכון מה שאתה אומר?
ענייני שיקום ונזק נוסף, אני זוכר קראתי את זה בכמה מקומות, אין לי בשלוף את המקורות אבל יכול לחפש שוב, אם אתה מניסיון/ידע אומר אחרת, יותר מאשמח לשמוע את זה כי דעתי כיום יותר מדכאת

נסיון פרטני אינו רלוונטי, כי יש אינספור גדלים של קרעים של שריר/גיד לפי המיקום.
שיקום לא מוריד מיכולת הגוף להתאושש.

• פותח/ת השרשור
נסיון פרטני אינו רלוונטי, כי יש אינספור גדלים של קרעים של שריר/גיד לפי המיקום.
שיקום לא מוריד מיכולת הגוף להתאושש.
התכוונתי הניתוח עצמו, לא השיקום
כאילו התערבות כירורגית וreattachment גורמים רק לחולשה בטווח ארוך אבל שוב, זה מקצה נידח בראש שלי, אני כמובן מחכה לתור אצל אורטופד אבל שואל פה במקביל לשקול עוד כיווני מחשבה

• פותח/ת השרשור
למה שניתוח יגרום לחולשה לאחר הריפוי? מה ההגיון בזה?
Pectoralis Major Tendon Repair Post Surgical Rehabilitation
צודק, סהכ נראה שהניתוח באמת עדיף על לא ניתוח בקרעים גדולים, יש אפילו תמונות שמאמתות שיש לי קרע, מוזר שלא ראו בus
אולי זכרתי שבbiceps reattachment לא חוזרים לכוח מלא אולי בכלל ממשהו אחר
תודה רבה, החכמתי והתעודדתי 😃

frozen,
אתה מוציא מעט את המשפט מההקשר. אנחנו מדברים כאן על קרעים שגורמים להפרעה בתפקוד היומיומי (כי האדם נכנס הרי לניתוח וזה אחד השיקולים), לכן לקבוע כי האדם יהיה חלש יותר לאחר מכן הינה טענה חסרת ביסוס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית