הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טיפול בטסטוסטרון

teleblaze

משתמש מתחיל
14
3
נק' מוניטין:
3
14
3
שלום, שמי נדב, בן 31. אני שנים עם רמות טסטוסטרון נמוכות. ירידה במסת שריר ובמשקל בכללי. בשנים האחרונות ניסיתי להשיג מרשם לטסטוסטרון בגלל שהרגשתי שמשהו דפוק בי. הירידה במסת שריר, חוסר חשק מיני, עייפות ועוד. המדדים שלי היו מתחת לנורמה, בעיקר בטסטוסטרון החופשי. חפשו אצלי מה לא בסדר... בבדיקות באיכילוב הMRI יצא בסדר ללא גידול. עשו לי בדיקת ACTH ואם אני מגיב לHCG בגלל ערכי LH נמוכים. הגבתי והרגשתי מדהים אחרי הזריקה. ערכי הטסט עלו ישר. אחר"כ עשו לי בדיקה נוספת וממה שאני זוכר היא יצאה בתוך הטווח בגבול המאוד תחתון. לאחר מכן שחררו אותו ממעקב. וויתרתי באותו זמן כי גם לפי המחקרים שעשיתי הבנתי שהטיפול בטסט בארץ הוא פשוט על הפנים.

בכל אופן, זאת הבדיקה האחרונה שעשיתי. אל תתחסו לTSH.. הוא עלה בחזרה לנורמה בבדיקה נוספת.

הבעיות הנוספות שנוספו על השנים הן תסמונת בשם אהרלס דנלוס שקורית בעיקר אצל נשים שהיא בעיה בייצור קולגן. הקולגן בגוף דפוק ומה שקורה זה שנגרמים קרעים וכל היוצא מזה (פריקות וכו') ומה שמחזיק את הגוף בסופו של הדבר הוא השרירים. קראתי כמה טסטוסטרון עוזר בטיפול בתסמונת.

בנוסף, הובחנתי עם קרוהן לפני מספר חודשים וממש עכשיו באוסטאופורוזיס חמור... מה שעוד פעם מוביל אותי שוב לבעיה של הטסטוסטרון וכל ההורמונים בעצם.

אני פותח את השרשור הזה בגלל שהגיע הזמן שאני אקח את עצמי בידיים..כי זה כבר לא עסק. אני מעוניין בחוות דעתכם והמלצות על רופאים שיכולים לעזור ונותנים טיפול ראוי מאלה שמבינכם שמטופלים או אלו שמבינים בתחום.

תודה רבה ויום טוב!

נערך לאחרונה:
שהרגשתי שמשהו דפוק בי
טסט אתה תקבל אם ממש תרצה.

אבל בלי קשר, ממליץ בחום לקרוא כמה ספרים על העצמה אישית או אפילו ללכת לקורס או סדנא בנושא וכן אני יודע שאני עלול לקבל הרבה אש פה על המשפט הזה.
בנוסף לשים דגש על תזונה ולהתחיל להתאמן כפרויקט.
לקחת איזה תחביב או ללמוד משהו חדש ולנסות להיות הכי טוב בעולם בו
אני ועוד כמה מקומות בספרות מאמינים שיש קשר בין מחלות של הגוף לבין מצב של תודעה/רגש, ושיפור שלו, ישפר את מצבך דרסטית, טיפול בהורמונים יכול בהחלט לעזור אבל הוא רגע תכלס
אם מישהו יורד במשקל או בשריר זה כי הוא לא אוכל דיו או לא נותן גירוי לשריר, אפשר לתת אלף סיבות אחרות אבל יש את הבשר שזה זה.
בהצלחה המון, מקווה שתחלים מהכל ותרגיש מאה אחוז.
תקבע תור לאנדוקרינולוג, תספר לו סיפור ותגיד לו שאתה חייב טסט ואתה חושב שזה ייצב אותך ואפילו לך לפרטי בדיבל זה למרות שעל פי מה שסיפרת, די בהתחלת שגרת אימונים ותזונה נכונה כדי להתעלות את הטסט, הוא רוצה לעלות אם הגבת כל כך טוב לhcg, רק צריך טריגר, תתאמן, קח את עצמך כפרויקט, תתחיל לאכול בכמויות עם הרבה חלבון בפנים ורק טוב תראה מזה שהרי אם אתה יורד במשקל ובשריר, זה קודם כל תזונה ואימונים, אחר כך "תוספים"
רק בריאות, שנה אזרחית מבורכת וחודש שבט מבורך כמו כן
בנוסף תזמין לך אשוואגנדה וtongkat מiherb
זה יכול לעשות פלאים.
עוד לפני שאתה קופץ על חומרים

• פותח/ת השרשור
טסט אתה תקבל אם ממש תרצה.

אבל בלי קשר, ממליץ בחום לקרוא כמה ספרים על העצמה אישית או אפילו ללכת לקורס או סדנא בנושא וכן אני יודע שאני עלול לקבל הרבה אש פה על המשפט הזה.
בנוסף לשים דגש על תזונה ולהתחיל להתאמן כפרויקט.
לקחת איזה תחביב או ללמוד משהו חדש ולנסות להיות הכי טוב בעולם בו
אני ועוד כמה מקומות בספרות מאמינים שיש קשר בין מחלות של הגוף לבין מצב של תודעה/רגש, ושיפור שלו, ישפר את מצבך דרסטית, טיפול בהורמונים יכול בהחלט לעזור אבל הוא רגע תכלס
אם מישהו יורד במשקל או בשריר זה כי הוא לא אוכל דיו או לא נותן גירוי לשריר, אפשר לתת אלף סיבות אחרות אבל יש את הבשר שזה זה.
בהצלחה המון, מקווה שתחלים מהכל ותרגיש מאה אחוז.
תקבע תור לאנדוקרינולוג, תספר לו סיפור ותגיד לו שאתה חייב טסט ואתה חושב שזה ייצב אותך ואפילו לך לפרטי בדיבל זה למרות שעל פי מה שסיפרת, די בהתחלת שגרת אימונים ותזונה נכונה כדי להתעלות את הטסט, הוא רוצה לעלות אם הגבת כל כך טוב לhcg, רק צריך טריגר, תתאמן, קח את עצמך כפרויקט, תתחיל לאכול בכמויות עם הרבה חלבון בפנים ורק טוב תראה מזה שהרי אם אתה יורד במשקל ובשריר, זה קודם כל תזונה ואימונים, אחר כך "תוספים"
רק בריאות, שנה אזרחית מבורכת וחודש שבט מבורך כמו כן
בנוסף תזמין לך אשוואגנדה וtongkat מiherb
זה יכול לעשות פלאים.
עוד לפני שאתה קופץ על חומרים

תודה על התגובה.
אני לא קופץ על חומרים. אני ניסיתי כל דבר בספר.
כל הדברים שאתה מדבר עליהם הם דברים אולי נכונים בכללי ואולי גם לגבי, אבל אין קשר לבעיה הגופנית שקורית אצלי.
זה מין כדור שלג כזה. אתה יכול להגיד שזה ביצה ותרנגולת, אבל די ברור מבחינתי מה גורם למה.

אתה מבין מה זה קרוהן? אני לא יכול לאכול מה שאני רוצה ולהעמיס קלוריות. הגוף שלי לא רק שלא מעכל כמו שצריך, אני גם סובל מכאבי בטן ויציאות לא משהו לרוב. זאת מחלה אוטואימונית. אני מאוד צריך לשמור על התזונה. למרות זה, אין לי בעיה מבחינת ויטמינים, ז"א על הנייר הספיגה שלי בסדר.

הבעיות הנוספות שאני סובל מהן מקשות עלי בחינה של אימונים. אם זה כאבים, אם זו חולשה וכל מה שיוצא מזה... פציעות, חוסר התקדמות וכו.

אני לא כותב פה בשביל לקבל עצות אם כדאי לי לשאוף למען טיפול או לא. אני יודע שאני רוצה טיפול, ואני יודע שאני צריך בגלל מחלות הרקע והטסט הנמוך לאורך השנים.

אני מתייעץ פה במטרה לקבל עצה למתן טיפול מיטבי ורופאים טובים שיכולים לסייע.

בכל זאת, אני מעוד מעריך את הפוסט שלך, אז תודה.

אני אובחנתי בקרוהן מאוד חמור.
היום בלי תרופות, בדיקות דם תקינות, ומרגיש מעולה.
מתחרה בתחרויות פאוורליפטינג עם הישגים לא רעים.

בקיצור, אין איזשהו תזונה בריאה מוסכמת, אני אישות מאמין בנטורפתיה, ולא כל נטורופת יודע מה שהוא מדבר, יש כמה ספציפיים שאני מאמין בשיטות שלהם.

תזונה ותוספי תזונה ואורח חיים בריא על פי נטורופת ספציפי שאני ממליץ (אשמח בפרטי) הצילו את חיי.

בנוסף פסיכולוג, דמיון מודרך מאוד עזרו לי בהתחלה, ואני עד היום (9 שנים אחרי) מקפיד על כל אותם הנחיות בריאות וגם מדיטציה.

המקרה שלך מורכב אבל גם כנראה מאוד קשור, אני מאמין שכל בעיה קשורה אחת לשניה.
מחלה אוטואימיונית אחת יכולה לבוא עם שניה, מה גם שחוסר ספיגת מזון בגלל בעיות עיכול יכולות להשפיע על דברים אחרים בגוף.
גם הטיפול למחלות האלו, יכולות לגרום למחלות אחרות, לדוגמה תרופת פרדניזון שנפוץ לטיפול בבעיות שתיארת גורם לאיבוד סידן שקשור להרבה מהדברים שהגדרת.

זה תלוי רק בך מה תעשה מכאן, כמה שליטה תנסה לקחת על החיים שלך, ומה תעשה כדי לעזור לעצמך.

מה שאני יכול להבטיח לך, שטסטוסטרון לא תפתור לך אף בעיה, אני אפילו יכול לראות איך היא תחמיר כמה מהם.

אם תרצה, אתן לך מספר טלפון של נטורופת מוצלח שאני ממליץ.
אוכל גם להמליץ לך על רופא גסטרו מעולה שטיפל בי.

רופאה שלימה

שטסטוסטרון לא תפתור לך אף בעיה
לא שאני בעד טיפול בדבר הזה אבל בסופו של דבר אם שום דבר לא עוזר לו אז כנראה שהוא צריך להתחיל טיפול כאן בארץ.
אתה לא חייב להיות גם נגד טיפול תרופתי

לא שאני בעד טיפול בדבר הזה אבל בסופו של דבר אם שום דבר לא עוזר לו אז כנראה שהוא צריך להתחיל טיפול כאן בארץ.
אתה לא חייב להיות גם נגד טיפול תרופתי
אני לא נגד כל טיפול תרופתי אם הוא נצרך.
אני נגד אבחון וטיפול עצמי מסוכן.
יש לו בעיות רפואיות שאני מאמין שטסט עלול להחריף.

שיפנה לרופא ויראה אם הוא חושב אחרת, אני לא רופא.

אני לא נגד כל טיפול תרופתי אם הוא נצרך.
אני נגד אבחון וטיפול עצמי מסוכן.
יש לו בעיות רפואיות שאני מאמין שטסט עלול להחריף.

שיפנה לרופא ויראה אם הוא חושב אחרת, אני לא רופא.
לא שאני בעד טיפול בדבר הזה
תיקון שתבין יותר טוב בעניין הזה - שיש מצב שבדבר הזה לא חייב ישר טיפול בטסטוסטרון וכן לבדוק דברים שונים *

לפי הערכים שיש לך כרגע הסיכוי שתקבל טיפול מרופא לטסטסרון הוא מאוד מאוד מאוד נמוך.
פה בארץ זה לא אמריקה, כאן לרופא אין אנגינה ... סתם.

אבל בשיא הרצינות פה זה לא אמריקה והאצבע על ההדק של טיפול הורמונלי היא מאוד קשה, עם רמות של 2.4-5.6 לקח לי חצי שנה לקבל מרשם ואינספור בדיקות.
הרמות שלך בהחלט נמוכות ולפי דעתי אישית אתה כן צריך טיפול אממה אני לא רופא מן הסתם.

אם זה היה אני הייתי מתחיל טיפול עצמי ואומר את זה לרופא וזה הכל, במיוחד אם זריקה יחידה של HCG גרם לשינוי כו דרסטי, רק כדי להיות ברור אני לא אומר שתתחיל טיפול בטסט אני מדבר על HCG.

אני אישית בתהליך שעשיתי עם הרופא נאמר לי מלכתחילה שאגמור על הטיפול טסט וזה רק עניין של ״בירוקרטיה״ לעשות את כל הבדיקות, לכן הלכתי והתחלתי טיפול עצמי TRT *ביחד* עם הרופא משפחה, בדיקות מעקב שלו והכל וברגע שהגעתי לאנדו המשכתי את המעקב אצלו עד שסיימתי את כל הבדיקות וקיבלתי מרשם קבוע.

• פותח/ת השרשור
אהלן..
עבר קצת זמן.
עשיתי בדיקה שוב ואני לא מבין כל כך מה עובר על הגוף שלי. אין לי זקפה כמעט ואף פעם. אנרגיה נמוכה. חוסר חשק מיני שמתסכל אותי נורא. אני בן 31 וזה לא לעניין.

הבדיקת דם לא בדקה טסט חופשי, אבל הטסט טוטאל יצא גבוה. לא יודע איך ולמה. האסטרוגן יצא מאוד גבוה. האם יש לדבר הזה הסבר? אני באמת לא יודע מה לעשות. אני רוצה להרגיש חיוני.

Screenshot

• פותח/ת השרשור
חוץ מעצות לגבי החיים, אני אשמח לקבל דעה ע"י מישהו עם ניסיון למה האסטרוגן שלי כל כך גבוה, הרי ברור שהוא מדכא את הטסטוסטרון או את השפעתו. גם לא מבין איך פתאום הטסט טוטאל שלי פתאום יוצא גבוה. אני מניח שאם אני אעשה בדיקה של SHBG הוא יצא גבוה מאוד.

אני משוכנע שיש אצלי בעיה בהורמונים, רק מנסה להבין מה ומה אפשר לעשות. התזונה שלי טובה ביחס לנסיבות. אין לי בעיה בהיפופיזה או משהו שגורם לדיכוי של FSH או LH.. אז למה זה ככה.

למה שלא תשאל את הרופא?
זה הסיבה
* מרבית המששתתפים סומכים יותר על מידע מפורומים ומגזינים יותר מאשר על הרופא שלהם (בכל הנוגע לאנאבולים)
וכל זה בסדר הבא:
(1 = הכי סומכים , 5 = הכי פחות ) :

1. מאמנים \ "גורו" בתחום
2. פורומים
3. "יוסי יד 50" או בשפתם של האמריקאים "average joe"
4. ספרות פיתוח גוף
5. רופאים

דבר ראשון זה לא פורום של רופאים תיקח את זה בחשבון. כל אחד זורק דעה שלו בסהכ.

לגבי בדיקות דם ולמה חלק מהדברים ככה וחלק ככה אף אחד לא ידע להגיד לך במדויק כי אומנם הרוב פה בגדר של רופאי אנדו אבל תאכלס אף אחד לא סיים לימודי רפואה.

הכי טוב שתתייץ עם רופא מומחה.

אם בא לך להתחיל להזריק טסט על דעת עצמך - צא לדרך - אני עושה את זה !
חצי מהמגיבים בפורום עושים את זה.
ולדעתי כ 20 אחוז מהמתאמנים בחדרי הכושר עושים אן עשו או יעשו זאת... אולי יותר מ20 אחוז

בהצלחה
רפואה שלמה

חוץ מעצות לגבי החיים, אני אשמח לקבל דעה ע"י מישהו עם ניסיון למה האסטרוגן שלי כל כך גבוה, הרי ברור שהוא מדכא את הטסטוסטרון או את השפעתו. גם לא מבין איך פתאום הטסט טוטאל שלי פתאום יוצא גבוה. אני מניח שאם אני אעשה בדיקה של SHBG הוא יצא גבוה מאוד.

אני משוכנע שיש אצלי בעיה בהורמונים, רק מנסה להבין מה ומה אפשר לעשות. התזונה שלי טובה ביחס לנסיבות. אין לי בעיה בהיפופיזה או משהו שגורם לדיכוי של FSH או LH.. אז למה זה ככה.
זה לא כל כך משנה מה אתה רוצה לשמוע, מה שכנראה יעזור לך זה עיצות לחיים ויעוץ רפואי.

אם תרצה דעה של מישהו עם ניסיון, אל תחפש אותה בגו חיות או בפורום באינטרנט, תפנה לרופא.

כאן בפורום תקבל דעה של אנשים שמאמינים שעצות לחיים יפתרו לך את הבעיה, וחלק שיגידו לך שאין פיתרון, אז קח חומרים ותחפור לעצמך קבר יפה (no offense).

יש משפט "אם תגרום לו לשאול את השאלות שאתה רוצה, לא תצטרך לדאוג איזה תשובות הוא יקבל".
במקרה שלך "אם יש תשובה מסוימת שאתה מחפש, לא משנה איזה תשובות תקבל".

זה לא כל כך משנה מה אתה רוצה לשמוע, מה שכנראה יעזור לך זה עיצות לחיים ויעוץ רפואי.

אם תרצה דעה של מישהו עם ניסיון, אל תחפש אותה בגו חיות או בפורום באינטרנט, תפנה לרופא.

כאן בפורום תקבל דעה של אנשים שמאמינים שעצות לחיים יפתרו לך את הבעיה, וחלק שיגידו לך שאין פיתרון, אז קח חומרים ותחפור לעצמך קבר יפה (no offense).

יש משפט "אם תגרום לו לשאול את השאלות שאתה רוצה, לא תצטרך לדאוג איזה תשובות הוא יקבל".
במקרה שלך "אם יש תשובה מסוימת שאתה מחפש, לא משנה איזה תשובות תקבל".
חלק מהאנשים שיגיבו לו אלה אנשים עם קצת ניסיון בעולם הזה וייתכן שמכירים סיפורים כאלה ויודעים לתת את דעתם בנושא. אני יודע שאתה נגד חומרים אבל בישביל לכתוב תגובה כזאת כמו -" קח חומרים ותחפור לעצמך קבר יפה"
לפי מה שאתה אומר - כל אדם אשר משתמש בזה, אפילו כתרופה, צריך להפסיק.

חלק מהאנשים שיגיבו לו אלה אנשים עם קצת ניסיון בעולם הזה וייתכן שמכירים סיפורים כאלה ויודעים לתת את דעתם בנושא. אני יודע שאתה נגד חומרים אבל בישביל לכתוב תגובה כזאת כמו -" קח חומרים ותחפור לעצמך קבר יפה"
לפי מה שאתה אומר - כל אדם אשר משתמש בזה, אפילו כתרופה, צריך להפסיק.
שימוש בחומרים לא בהכרח אומר ניסיון.
ד"ר רוברט מנדלסון אמר "להיות רופא 20 שנה ולראות מטופלים מתים בטיפול שלך, לא אומר שיש לך 20 שנה ניסיון".

אתה לוקח חומרים כתרופה? כמה ממשתמשי הפורום לוקחים חומרים כתרופה בעצת הרופא שלהם?
תודה למחקר היפה הזה, הנה הסיבות הנפוצות לקחת חומרים
* 12.91% מעוני הסקר היו בין גילאים 18-21
* 5.62% היו מעל גיל 51
* הרוב הגדול , 42.85% , בגילאי 22-30

הסיבה העיקרית לשימוש בסטרואידים בקרב כל הגילאים הייתה שיפור מראה חיצוני (82.2%)
הסיבה השנייה הנפוצה ביותר הינה להיתחזק (50%)
הסיבה השלישית היא שיפור דימוי עצמי \ בטחון עצמי (29.87%)

נתון מעניין , פחות מ10% השתמשו בשביל לשפר יכולות אתלטיות \ תחרותיות.
כמה ממשתמשי החומרים בכלל מספרים לרופא שלהם שהם על חומרים?

לדעתי לקחת חומרים במינונים גבוהים בהרבה ממינון תרופתי, חומרים ללא פיקוח רפאי על אופן ההכנה, ללא מעקב אחרי המטופל, חומרים שלא מאושרים עדיין לשימוש על בני אדם. כן, הם מסוכנים ועלולים לחפור לך את הקבר.

אל תתיפיף כאילו משתמשי החומרים של הפורום שווים לאדם בן 70 עם טסט נמוך שבעצת הרופא הוא לוקח מינון מינימלי להביא את הטסט שלו לרמה תקינה בלבד, עם מעקב רפואי ומרשם לבית מרקחת ולא בית חרושת פרטית במחסן של איזה עבריין.

אל תסיט את הנושא בבקשה אם נעלבת ממשהו שכתבת, תתייחס לעיקרון שלי, מהפורום כאן הוא לא יקבל מידע רפואי אחראי ומקצועי לטיפול בבעיה הרפואית שלו, בשביל זה יש רופא ובית מרקחת.

המקסימום שיקבל כאן זה חומר לקריאה שתסלח
לי, לא נראה לי מעניין אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית