הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה זמן זה תקופת מסה? וכמה זמן תקופת חיטוב?

אלמוג לוי

משתמש מתחיל
83
16
נק' מוניטין:
19
83
16
שלום בנזירים

כמה זמן זה תקופת מסה? וכמה זמן זה תקופת חיטוב?

והאם אפשר פשוט לאכול טוב והרבה ולא לעשות תקופת מסה וחיטוב?

תודה לכולם!

כמה זמן זה תקופת מסה? וכמה זמן זה תקופת חיטוב?
מסה: 8 חודשים, 2 שבועות, 3 ימים, 5 שעות, 2 דקות ו42 שניות.
סתם, כמה שאתה רוצה, אין חוקים לזה. פשוט תדאג שלא יהיה קצר מידי, כי בכמה ימים לא יקרה כלום.
והאם אפשר פשוט לאכול טוב והרבה ולא לעשות תקופת מסה וחיטוב?
אני ממליץ לפחות לדעת פחות או יותר כמה חלבון אתה מכניס. ובכל מקרה השיטה הזאת לדעתי מתאימה יותר לפיתוח כח מאשר פיתוח גוף, בסוף אם אין לך בקרה על הקלוריות אתה יכול להוסיף יותר מידי שומן שבפיתוח גוף זה די קריטי. בפיתוח כוח תלוי כמה אינטנסיבי הבלוק/ התקופת אימונים.

• פותח/ת השרשור
מסה: 8 חודשים, 2 שבועות, 3 ימים, 5 שעות, 2 דקות ו42 שניות.
סתם, כמה שאתה רוצה, אין חוקים לזה. פשוט תדאג שלא יהיה קצר מידי, כי בכמה ימים לא יקרה כלום.

אני ממליץ לפחות לדעת פחות או יותר כמה חלבון אתה מכניס. ובכל מקרה השיטה הזאת לדעתי מתאימה יותר לפיתוח כח מאשר פיתוח גוף, בסוף אם אין לך בקרה על הקלוריות אתה יכול להוסיף יותר מידי שומן שבפיתוח גוף זה די קריטי. בפיתוח כוח תלוי כמה אינטנסיבי הבלוק/ התקופת אימונים.
כאילו אני אגיד את האמת, לא חשוב לי כל כך האחוז שומן כרגע, אלה יותר לגדול
אז אתה אומר לתת דגש על חלבון בינתיים?

כאילו אני אגיד את האמת, לא חשוב לי כל כך האחוז שומן כרגע, אלה יותר לגדול
אז אתה אומר לתת דגש על חלבון בינתיים?
אני אבהיר נקודה שאולי לא הייתה מובנת ממה שאמרתי קודם: אני תמיד אמליץ לספור כמה שיותר דברים מהתזונה. השאלה כמה אתה מוכן להשקיע.
יש לדעתי סדר עדיפויות שלפי ההשקעה שלך תחליט מה לספור.
בסדר יורד:
  1. חלבון
  2. קלוריות
  3. שומן
  4. כל השאר
אם המטרה שלך זה לגדול ולהתחזק אז אני אמליץ על מסה, ואם כבר מסה אז מסה נקייה. אבל אם אין לך כוח להשקיע בספירה, וזה לגמרי מובן, אז אתה יכול גם רק חלבון. פשוט אחרי זה יותר קשה לדעת אם נתקעת באימונים כי התוכנית לא טובה/ כי עשית טוב והגעת לזמן שצריך ריסט/ ההתאוששות (בעיקר תזונה ושינה) שלך גרועה.

• פותח/ת השרשור
אני אבהיר נקודה שאולי לא הייתה מובנת ממה שאמרתי קודם: אני תמיד אמליץ לספור כמה שיותר דברים מהתזונה. השאלה כמה אתה מוכן להשקיע.
בסדר יורד:
  1. חלבון
  2. קלוריות
  3. שומן
  4. כל השאר
אם המטרה שלך זה לגדול ולהתחזק אז אני אמליץ על מסה, ואם כבר מסה אז מסה נקייה. אבל אם אין לך כוח להשקיע בספירה, וזה לגמרי מובן, אז אתה יכול גם רק חלבון. פשוט אחרי זה יותר קשה לדעת אם נתקעת באימונים כי התוכנית לא טובה/ כי עשית טוב והגעת לזמן שצריך ריסט/ ההתאוששות (בעיקר תזונה ושינה) שלך גרועה.
כמה לאכול יותר ממה שאני שורף? 500 כזה?

חיטוב זה כשרוצים, וגם מסה.

אין זמן לזה, הם נטו שיקולים אישיים.
אני אישית לא אוהב חיטוב, אז אני לא עושה.
כשאני מרגיש שאני רוצה, אני עושה חיטוב קיצוני וקצר.

כמה לאכול יותר ממה שאני שורף? 500 כזה?
אני לא אוהב את השיטה של כמה קלוריות מעל הניטרלי, למרות שבתכלס זה אותו דבר כמו שאני אוהב, רק מה שלפיו אתה מודד משתנה.
במקום לספור כמה קלוריות מעל הניטרלי אני מעדיף לעקוב אחרי המשקל גוף, זה נראה לי קצת יותר מדויק בגלל שככה זה יותר שווה בין אנשים ששוקלים שונה. נניח בנאדם ששוקל 130 קילו על 9% שומן לדעתי יצטרך כמות שונה מעל הניטרלי של מישהו ששוקל 60 קילו על 15% שומן.
לא משנה, בקיצור תכוון לעליה של 1% מהמשקל גוף שלך בחודש.
בהצלחה.

בסדר יורד:
  1. חלבון
  2. קלוריות
  3. שומן
  4. כל השאר

תוכל להסביר בבקשה את הנושא של השומן? הבנתי שאחרי חלבון וקלוריות, לא ממש משנה ממה משלימים את הקלוריות הנוספות.

תוכל להסביר בבקשה את הנושא של השומן? הבנתי שאחרי חלבון וקלוריות, לא ממש משנה ממה משלימים את הקלוריות הנוספות.
בסופו של דבר אם לא אכפת לך מהבריאות או שיהיו חוסריפ מסויימים בגוף,אז אחלה.

אבל לא מומלץ, להבין ולדעת שלא חסר לך כלום זה לא פחות חשוב.

אני אתחיל ואומר שהידע שלי לגביי היתרונות של שומן הוא לא רחב, אגיד מה שאני יודע ובתקווה שאנשים שמבינים יותר ממני יגידו את שלהם.
בשומן יש חומרים שחיוניים לנו, מה הם עושים ומה תפקידם אני לא זוכר. מה גם ששומן עוזר לספיגת ויטמינים. האמת שזה כל מה שאני זוכר כרגע, בכל מקרה המינימום זה 0.8 גרם פר קילו משקל גוף, לאור זה שבתזונה קטוגנית אין בעיות בריאותיות לדעתי אין בעיה גם לא לתת גבול עליון.
לעוד פירוט זכור לי ש @OA @Ben2648 ו @Yuval Maimon דיברו על זה, וגם זכור לי שקראתי פעם מאמר על זה בקילוגרם, מוזמן לחפש.

ממאמר בקילוגרם:
תפקידי השומן בגוף:
1. מקור אנרגיה עיקרי של גופנו. 1 ק"ג של שומן שווה ערך לכ- 7700 קלוריות.
2. משתתף בבניית קרומי התא – השומן אינו מסיס במים (הידרופובי) ועל כן מהווה שכבת בידוד והפרדה יעילה בין הסביבה המימית שמחוץ לתא לסביבה המימית התוך-תאית.
3. חומר מוצא להורמונים סטרואידים (בעלי מבנה של כולסטרול)
4. חומר מוצא לחומרים המווסתים את רמות לחץ הדם ואת קרישת הדם.
5. מסייע בספיגת ויטמינים A, K,E ,D המסיסים בשומן.
6. מהווה שכבת בידוד והגנה מתחת לעור להקטנת החיכוך בין עצמות ואיברים פנימיים.
7. מרכיב במעטפת שכבת מיאלין המבודדת את ההולכה העצבית החשמלית ומאפשרת העברה יעילה יותר של
מידע בתאי העצב.

נערך לאחרונה:

לא מאוד משנה. אבל:
- אתה צריך להישאר מעל 0.7 גרם שומן לק"ג בערך, יש כמות מינימלית שאתה צריך לצרוך לשם ספיגת ויטמינים מסיסי שומן וקבלת חומצות שומן חיוניות.
- אתה צריך לשים לב שדפוס התזונה הכללי שלך מכיל מספיק ירקות ופירות, קל להתמדה וכו' וכו'.
- אם בחרת ללכת על עתיר שומן, שים לב איך סוגי השומן השונים משפיעים על בדיקות הדם שלך.

באופן כללי אם אתה לוקח את הפחמימה/שומן לקיצון הנמוך/גבוה אתה צריך לשים לב שאתה לא עושה שטויות על הדרך.

לא מאוד משנה. אבל:
- אתה צריך להישאר מעל 0.7 גרם שומן לק"ג בערך, יש כמות מינימלית שאתה צריך לצרוך לשם ספיגת ויטמינים מסיסי שומן וקבלת חומצות שומן חיוניות.
- אתה צריך לשים לב שדפוס התזונה הכללי שלך מכיל מספיק ירקות ופירות, קל להתמדה וכו' וכו'.
- אם בחרת ללכת על עתיר שומן, שים לב איך סוגי השומן השונים משפיעים על בדיקות הדם שלך.

באופן כללי אם אתה לוקח את הפחמימה/שומן לקיצון הנמוך/גבוה אתה צריך לשים לב שאתה לא עושה שטויות על הדרך.

יש תסמינים שכדאי להיות ערני אליהם במידה והדיאטה שלי מלכתחילה דלה בשומן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית