הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מראה "נוזלי"

מצב
השרשור נעול

papuk18

משתמש מתחיל
149
1
נק' מוניטין:
378
149
1
בזמן האחרון שמתי לב שהתחילה אצלי תופעה שלא היית מקודם, לאחרונה אני נראה יותר "נוזלי" וזה מוזר, כי בזמן האחרון אני בקושי מגיע ל 800 מ"ל - ליטר מים ביום,יש מצב שהמראה הנוזלי הזה זה בגלל חוסר שתייה אז נוצר מצב של אגירת נוזלים? קראתי על זה פעם אבל נראה לי סתם מיתוס.
😵

מראה נוזלי קורה אולי 10% משתייה "מיותרת" של נוזלים, רוב הנוזלים הם מצריכה של נתרן בשילוב עם פחמימות.
מאגרי הגליקוגן (הפחמימה) בשריר לוקחים איתם המון מים, על כל 1 גרם פחמימה (גליקוגן) שנכנס לשריר איתו יחד מצטרפים 3 גרם מים, מה שמוסיף 4 גרם למשקל הכללי (הכל כמובן בתאוריה).
אם נקח שיש 400 גרם לערך ממוצע של גליקוגן בשרירים תחשוב כמה מים אתה סופח, שמנים לשעבר בד"כ יספחו גם יותר נוזלים בגלל ריבוי של תאי שומן שכל תא שומן מכיל כ-10% נוזלים.

• פותח/ת השרשור
מראה נוזלי קורה אולי 10% משתייה "מיותרת" של נוזלים, רוב הנוזלים הם מצריכה של נתרן בשילוב עם פחמימות.
מאגרי הגליקוגן (הפחמימה) בשריר לוקחים איתם המון מים, על כל 1 גרם פחמימה (גליקוגן) שנכנס לשריר איתו יחד מצטרפים 3 גרם מים, מה שמוסיף 4 גרם למשקל הכללי (הכל כמובן בתאוריה).
אם נקח שיש 400 גרם לערך ממוצע של גליקוגן בשרירים תחשוב כמה מים אתה סופח, שמנים לשעבר בד"כ יספחו גם יותר נוזלים בגלל ריבוי של תאי שומן שכל תא שומן מכיל כ-10% נוזלים.
אז זה לא יכול לקרות מחוסר-שתיה? מוזר.. סתם ככה התחלתי להראות נוזלי בלי שינוים בתזונה:O

זה לא קורה "סתם ככה". כנראה משהו בתזונה שונה (יותר פחמימות, יותר מלח באוכל וכו').

• פותח/ת השרשור
זה לא קורה "סתם ככה". כנראה משהו בתזונה שונה (יותר פחמימות, יותר מלח באוכל וכו').
לא, אני על 30 גרם פחמימה כרגיל, לא משתמש במלח, אותם מאכלים בדיוק.
לכן חשבתי אולי זה ששתיתי רק 800 מ"ל יכול להיות הסיבה(מחסור בנוזלים ולכן הגוף אוגר או משהו).

1. אל תעשה בדיקות כאלה בכלל, תשתה תמיד 3+ ליטר מינימום.
2. תעשה אירובי.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית