הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האימונים שלי והתייעצות לגביהם

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך

Dmk

משתמש קבוע
1,046
628
נק' מוניטין:
1,402
1,046
628
אכתוב בתור התחלה את מה שאני עושה באימונים שלי ואחר כך אכתוב מה הנושא שעליו אני רוצה להתייעץ.

• [*]בנץ'-
    1x5 כבד
    4x5 קלים יותר

[*]חתירה במכונה-
    3x8-12

[*]דאמבל פרס-
    5x6 (אם היה קל לפעמים מוסיף חזרות בסט האחרון)

[*]פולדאון במכונה-
    3x8-12

[*]קצת אקססוריז - תרגיל יד קדמית/אחורית, כתף אחורית. 3x8-20

• [*]סקוואט-
    1x5 כבד
    1x5 קל יותר

[*]סקוואט עם עצירה-
    3x5

[*]דדליפט-
    2x5 יחסית קל

[*]כפיפה/פשיטה והרמות רגליים על מתח, 3x8-15

• [*]פרס-
    1x5 כבד
    1x5 קל יותר

[*]חתירה במכונה-
    3x8-12

[*]בנץ'-
    5x5

[*]פולדאון בפולי-
    3x8-12

[*]בנץ' עם דאמבלים-
    3x8-12

[*]קצת אקססוריז - תרגיל יד קדמית/אחורית, כתף אחורית. 3x8-20

• [*]סקוואט-
    5x5

[*]דדליפט-
    1x5 כבד
    1x5 קל יותר

[*]כפיפה/פשיטה והרמות רגליים על מתח, 3x8-15
ולסיכום של כל הדברים החשובים-
בנץ' - 13
סקוואט - 10
פרס - 7
דדליפט - 4

המטרה היא כל פעם שאני עושה משקל חדש בטופ סט של השבוע בליפט מסויים, לעשות אותו שוב בשבוע שאחרי, ואז להוסיף משקל.

בבנץ' - עשיתי 85 לחמישייה בקלות, עם 87.5 כמה שבועות רצוף לא עברתי את ה-4, חזרתי ל85 ועדיין לא ניסיתי שוב 87.5
בדדליפט - הצלחתי 180 לחמישייה ובשבוע שאחרי נכשלתי. אחרי שבוע הצלחתי שוב, היום ניסיתי 182.5 ונכשלתי בחמישית.

הפרס והסקוואט דווקא די בסדר, רק מפחד שהסקוואט יושפע מהדדליפט שנכשל, ואני בטוח שהוא כן. האמת שאני מפחד שהדדליפט ישפיע על הכל.

מרגיש לי שאני עובד קשה מדי ושההתאוששות שלי נפגעת מזה, ושעדיף לי לנסות אולי לעבוד בנפח שהוא קצת יותר גבוה בחלק מהדברים וקצת פחות לנסות להרים כבד, אבל אני לא בטוח איך לעשות את זה.
4 סטים בדדליפט נשמע כמו ממש קצת נפח, גם אם הדדליפט לא צריך כזה הרבה.

אני חושב שאחת מהטעויות הייתה שהתקדמתי מהר מדי גם בסטים שאמורים להיות קלים יותר, אבל בשבועות האחרונים הבנתי את זה ולקחתי טיפה אחורה, עשה רושם שזה עוזר אבל אני חושב שזה לא.

היום בדדליפט בחזרה החמישית הייתי מאוד מאוד קרוב לנעילה, רק להכניס קצת את התחת וסיימתי, אבל נלחמתי ולא הצלחתי בסוף. הרגשתי גמור לגמרי אחר כך, בכל מקום בגוף, וזה לא משהו שאני רוצה להגיע אליו לעיתים קרובות. קשה גם פיזית וגם מנטלית.

אז שאלתי היא, מה כדאי לי לעשות. האם כדאי לשלב יותר נפח, יותר וריאציות, ואיך כדאי ללכת קדימה מבחינת התקדמות.
מרגיש לי שאולי צריך פה איזשהו ריסט או משהו כזה כדי שאני אוכל באמת להצליח לעלות מנקודה שבה אני לא כזה קרוב לכשל, אבל השאלה היא גם מה לעשות אחר כך.

יודע שזה קצת ארוך אבל אשמח לעזרה.
אם רוצים לראות סרטונים של איך הליפטס נראים בשביל לקבל אינדיקציה (כדוגמת הדדליפט שנכשל), אין לי בעיה, אני אעלה רק תגידו.

זה שהם לא נראים טוב בעינייך שאני מניח שזה אומר 12% שומן לא אומר שהם לא משתמשים בדאמבלים ובמכונות, בעיקר בבלוקים של היפרטרופיה ושל כוח כללי. בפיקינג לקראת תחרות מן הסתם שלא. אבל אם תרצה אשלח לך שמות באינסטגרם של אנשים דיי חזקים שעושים גם בנץ בדאמבלים,גם ם מתח ומקבילים וגם סקוואט בולגרי ופשיטת מרפק.
להביא אנשים שמתאמנים 10 שנים לא חוכמה אני רוצה לראות מישהו שב3-4 שנים הגיע לתוצאות רציניות כמו שאפשר אם מתמקדים באחד מהם

• פותח/ת השרשור
@StrongEnough @elchonon

הנה דוגמה לסט הכבד מהאימון האחרון ולסט האחרון של הבאק אוף מהאימון האחרון בבנץ'.
מרגיש לי שזה לא היה קשה מדי, ואני לא יודע אם כדאי להעלות באימון הבא או לא.

מודע לזה שאני צריך לשמור על החזה גבוה יותר.

תשמע אין איזה תשובה "מבוססת מדע" שאני יכול לתת לך, זה הכל ניחוש מושכל.

בסט כבד הייתי מנסה לעבור קצת לשלשות ולהתקדם כמה שבועות בשלשה כבדה. בנפח אתה יכול להעלות ואתה יכול גם לא, אני הייתי משאיר עוד קצת כדי שהאחוז שלו לעומת ה RM1 שלך ירד קצת. אני מעריך שהRM1 שלך סביב 97.5-100, ואני אוהב את הנפח יותר לכיוון 75% ולא 80% בחמישיות.

אבל שוב הכל סך הכל ניחוש מושכל ויש פה ושם שוני בין מתאמנים למרות שזה לא כזה רציני

• פותח/ת השרשור
תשמע אין איזה תשובה "מבוססת מדע" שאני יכול לתת לך, זה הכל ניחוש מושכל.

בסט כבד הייתי מנסה לעבור קצת לשלשות ולהתקדם כמה שבועות בשלשה כבדה. בנפח אתה יכול להעלות ואתה יכול גם לא, אני הייתי משאיר עוד קצת כדי שהאחוז שלו לעומת ה RM1 שלך ירד קצת. אני מעריך שהRM1 שלך סביב 97.5-100, ואני אוהב את הנפח יותר לכיוון 75% ולא 80% בחמישיות.

אבל שוב הכל סך הכל ניחוש מושכל ויש פה ושם שוני בין מתאמנים למרות שזה לא כזה רציני

אולי באמת אנסה, כשאני חושב על זה במבט לאחור זה כן עזר
אני חושב שעברנו אז לשלשות כשהגענו ל-70, נתקעתי על 82.5 ל-2 בסוף. אחר כך חזרתי לחמישיות והמשקל לחמישייה הצליח לעלות באופן רציף

אולי באמת אנסה, כשאני חושב על זה במבט לאחור זה כן עזר
אני חושב שעברנו אז לשלשות כשהגענו ל-70, נתקעתי על 82.5 ל-2 בסוף. אחר כך חזרתי לחמישיות והמשקל לחמישייה הצליח לעלות באופן רציף

באנגלית זה נקרא novelty. לפעמים גם שינוי קטן כזה יכול להספיק כדי לתת גירוי מספיק.

באנגלית זה נקרא novelty. לפעמים גם שינוי קטן כזה יכול להספיק כדי לתת גירוי מספיק.
למה אתה מתכוון? שכאילו אם נתקעים ואז עושים שינוי קטן ומתמידים בו עד שנתקעים גם איתו ואז חוזרים למתכונת המקורית היא חוזרת לפעול?

למה אתה מתכוון? שכאילו אם נתקעים ואז עושים שינוי קטן ומתמידים בו עד שנתקעים גם איתו ואז חוזרים למתכונת המקורית היא חוזרת לפעול?

לא בדיוק. התכוונתי שאתה מכניס משהו חדש לתוכנית, רק החשיפה למשהו שלא עשית הרבה זמן יכולה לגרום להתקדמות. לדוגמא, לעבור ביום נפח מסקוואט רגיל להיי באר או פין סקוואט. רק החשיפה למשהו "טרי" ששונה ממה שהגוף רגיל אליו יכול לגרום להתקדמות.

בסוף הגוף מסתגל למה שאתה עושה. ביום הראשון שאתה עושה בק סקוואט, הגוף מקבל 100% גירוי, ביום השני, קצת פחות, ביום המאתיים, עוד קצת פחות. ככל שתעשה את אותו הדבר הגירוי שתקבל ילך וירד, ולשנות מידי פעם יכול לגרום להתקדמות רק בגלל הקטע הזה

לא בדיוק. התכוונתי שאתה מכניס משהו חדש לתוכנית, רק החשיפה למשהו שלא עשית הרבה זמן יכולה לגרום להתקדמות. לדוגמא, לעבור ביום נפח מסקוואט רגיל להיי באר או פין סקוואט. רק החשיפה למשהו "טרי" ששונה ממה שהגוף רגיל אליו יכול לגרום להתקדמות.

בסוף הגוף מסתגל למה שאתה עושה. ביום הראשון שאתה עושה בק סקוואט, הגוף מקבל 100% גירוי, ביום השני, קצת פחות, ביום המאתיים, עוד קצת פחות. ככל שתעשה את אותו הדבר הגירוי שתקבל ילך וירד, ולשנות מידי פעם יכול לגרום להתקדמות רק בגלל הקטע הזה

Got you. If you want to grow - you must confuse the muscle

הבנץ' נראה די יפה.
טכניקה טובה, והמוט זז די מהר.

אני לא מתחבר לכל הסגנון של התכנון, אבל לא נראה לי שהגעת לתקרה שלך ושאתה חייב דילואד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית