הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רואה אנשים מגזימים..

אני מסכים, אדם באמת חזק מסוגל להרים בלי חגורה ושרוולים.

מי שמוגבל לציוד, אם זה מוט ספציפי, שרוולים, חגורה, נעליים מסוימות, זה חולשה מסוימת.

אותי מרשים כוח נטו.
השאלה אם האדם שחזק יותר בלי חגורה יהיה חזק יותר גם עם חגורה.

חוץ מזה שזה גם עניין של מה מעניין אותך. אותי אישית לא מעניין חליפות, אבל כן מעניין מוטות איכותיים. מבחינתי לחיצה עם חליפה לא מרשים בכלל, אבל סקוואט עם סקוואטבר זה יהיה הדבר הכי יפה בעולם.

השאלה אם האדם שחזק יותר בלי חגורה יהיה חזק יותר גם עם חגורה.

חוץ מזה שזה גם עניין של מה מעניין אותך. אותי אישית לא מעניין חליפות, אבל כן מעניין מוטות איכותיים. מבחינתי לחיצה עם חליפה לא מרשים בכלל, אבל סקוואט עם סקוואטבר זה יהיה הדבר הכי יפה בעולם.
חגורה דורשת תרגול, אבל בגדול עם חגורה תהיה חזק יותר.

אבל בן אדם שעם סקוואט באר מצליח 200 ק"ג סקוואט, אבל עם מוט זבל של מכון מצליח רק 190, לדעתי זה חבל.

עדיף להיות מתורגל בכל מוט, אני שמח שאני עושה דדליפט עם מוט קשיח ומחליק.

חגורה דורשת תרגול, אבל בגדול עם חגורה תהיה חזק יותר
הכוונה שלי הייתה שאם יש אדם א ואדם ב, וא יותר חזק בלי חגורה, בהכרח א יהיה חזק יותר עם חגורה?
אבל בן אדם שעם סקוואט באר מצליח 200 ק"ג סקוואט, אבל עם מוט זבל של מכון מצליח רק 190, לדעתי זה חבל
לדעתי לא, אבל שוב, זה כמו שמבחינתי בנאדם שלוחץ עם חולצה וכשהוא בלעדיה הוא "חלש" יותר זה חבל, כל אחד והטעם שלו.
עדיף להיות מתורגל בכל מוט, אני שמח שאני עושה דדליפט עם מוט קשיח ומחליק
כשאתה מדבר על הכנה לתחרות זה שונה. קודם כל לא בכל תחרות יש מוט דדליפט, דבר שני מוט מחליק באמת מחזק טוב את הגריפ, מה שלא נראה לי (רק נראה לי) שרלוונטי לדוגמא עם החולצה למשל. אבל מצד שני יש גם את עניין הספציפיות, ואם אני אתכונן לתחרות מסוימת אנסה להתאמן עם ציוד כמה שיותר זהה לה. אבל שוב, הדוגמא של המוט בדדליפט באמת קצת יוצאת דופן.
בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד זה שמרשים ולא מרשים זה עניין של טעם, ואותך מעניין כוח עם ציוד מינימלי, ומישהו אחר עם ציוד אחר.

הכוונה שלי הייתה שאם יש אדם א ואדם ב, וא יותר חזק בלי חגורה, בהכרח א יהיה חזק יותר עם חגורה?
לא
כשאתה מדבר על הכנה לתחרות זה שונה. קודם כל לא בכל תחרות יש מוט דדליפט, דבר שני מוט מחליק באמת מחזק טוב את הגריפ, מה שלא נראה לי (רק נראה לי) שרלוונטי לדוגמא עם החולצה למשל. אבל מצד שני יש גם את עניין הספציפיות, ואם אני אתכונן לתחרות מסוימת אנסה להתאמן עם ציוד כמה שיותר זהה לה. אבל שוב, הדוגמא של המוט בדדליפט באמת קצת יוצאת דופן.
בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד זה שמרשים ולא מרשים זה עניין של טעם, ואותך מעניין כוח עם ציוד מינימלי, ומישהו אחר עם ציוד אחר
אני לא מדבר על תחרות.
לתחרות תשתמש בציוד ובתנאים הכי דומים לתחרות.
אני מדבר על מה מרשים אותי בכללי.

אם יש לך בחור עם 240 ק"ג סקוואט בחליפת לחץ, ובלעדיו בקושי עושה 170 (יש לי חבר כזה).
זה לדעתי לא מגניב.

אותו דבר עם חגורה, שרוולים, או רצועות בדדליפט.
אם אתה מאוד חלש בלעדיהם, זה קצת מצחיק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית